Illegális szemétlerakókat kaptak el Csepelen

Csepel.hu

Lakossági bejelentés alapján, a közterület-felügyelet munkatársainak segítségével fogtak el május 14-én, hétfőn délelőtt illegális szemétlerakókat Csepelen.

A társaságot a Weiss Manfréd út 14 szám előtt, éppen a szemét kirakása közben sikerült tetten érnie a közterület-felügyelet munkatársainak, akik a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatták a szabálysértőket.

Csepelen régóta okoz súlyos gondot az illegális szemétlerakás. A legismertebb ilyen eset a több ezer tonnányi, mérgező galvániszap lerakása és tárolása volt, melynek Csepelre hozataláról és a tárolásának körülményeiről az önkormányzat által kiadott Vörös Csepel című tényfeltáró könyvben is szó esik. 2010 ősze után a kerület vezetése újjászervezte a közterület-felügyeletet, és megkezdte a térfigyelő kamerarendszer felülvizsgálatát is.

Azóta több esetben előfordult, hogy a csepeli közterület-felügyelet munkatársai segítettek a rendőrségnek bűnözőket, szabálysértőket elfogni. Volt rá példa, hogy egy 23 fős fémtolvaj-bandát tartóztattak fel a rendőrök megérkezéséig. Több alkalommal sikerült a térfigyelő kamerarendszer segítségét is felhasználni illegális szemétlerakók, egy esetben pedig falfirkálók, parkrongálók kézre kerítésében. Sajnálatos ugyanakkor, hogy sok esetben éppen a környéken lakók a felelősek az illegális szemét lerakásáért, amely miatt gyakran alakulnak ki áldatlan állapotok a szelektívhulladék-gyűjtőknél vagy a parkokban és az utak mentén is.

csepel.hu

15 hozzászólás “Illegális szemétlerakókat kaptak el Csepelen” bejegyzésre

  1. Inci-finci szerint:

    Jó munka! Gratulálok!

  2. Nagyapó szerint:

    Érdemes olvasni mocskos-szájú Té-Gé régebbi írásait a témában!
    Té-Gé szerint:
    2012. május 09., szerda – 20:40
    Jövő héttől már a forgalomból is kiszedhetnek esetleg igazoltatni?
    Az illegális hulladéklerakés és a kutyaszar mennyisége nem látszik csökkenni.
    Té-Gé szerint:
    2012. május 10., csütörtök – 07:08
    —Legközelebb valahogy megpróbálom a munkájukat dokumentálni. Ámbár igaz, hogy 47 ezerért nem lehet tőlük többet elvárni. Itt tavaly ősz óta, a falevélhullást követően kétszer tevékenykedtek. A fűkaszálás után is elfelejtettek takarítani, a játszótérre be sem mentek. A lényeg, hogy nem látni erre közterületest, mert a parkolókban hamarabb lehet itt-ott büntetni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. Té-Gé szerint:

    nagyapó!

    Örvendek! Te is valami bértollnok vagy? A rend kedvéért a teljes szövegem:
    “Té-Gé szerint:
    2012. május 10., csütörtök – 07:08
    A szelektív gyűjtők mellé lerakott és nem oda való lomokat az fkf takarítja el. Az utcák seprésével egyetemben. Tarlóssal semmi bajom. A közmunka? Legközelebb valahogy megpróbálom a munkájukat dokumentálni. Ámbár igaz, hogy 47 ezerért nem lehet tőlük többet elvárni. Itt tavaly ősz óta, a falevélhullást követően kétszer tevékenykedtek. A fűkaszálás után is elfelejtettek takarítani, a játszótérre be sem mentek. A lényeg, hogy nem látni erre közterületest, mert a parkolókban hamarabb lehet itt-ott büntetni.”

    Ne szelektíven idézz, ha lehet.

    Most essek picsára, mert elkaptak valakit, aki szem előtt volt? Menjetek lejjebb a Duna felé, aztán ipari mennyiségű növényhulladék is van. Ássák el. Ki ássa el? Biztos valami magánkertész? 🙂
    Na menj a francba! 😀

  4. Dr. grün szerint:

    “Illegális szemétlerakókat kaptak el Csepelen”
    Mi lenne, ha egyszer már a szemét szemét lerakókat is elkapnák?!
    Vagy a szemétlerakóval könnyebb boldogulni, csakúgy mint a parkoló autóval?!
    Ügyik vattok Fijjug! ))) 🙂 (((

  5. Mangó szerint:

    Szép munka volt. Minap láttam egy autót, amiből pakolták ki a szemetet. Nem láttam a rendszámukat, mert majdnem sötét volt. De ha láttam volna és kihívom a közterületeseket, mi történik ha 1 perc múlva elhajtanak akiket bejelentettem? Ott marad a szemét és én, mi bizonyítja, hogy valóban ők pakoltak le? Az én szavam alighanem kevés, hisz a haragosom rendszámát is bediktálhatom ennyi erővel, nem?
    Kérdésem lényege: tettenérés nélkül érhet bármit egy bejelentés?

    A dolog másik oldala: nem védeném a szemétlerakókat, de valahol érthető, hogy a mai gazdasági helyzetben ott spórolnak, ahol tudnak. A folyosón nem tarthatják, a kertben se nagyon…ha nincs pénzük sitt elszállításra, milyen más perspektívájuk lehet még?

    Nem vagyok képben : hogy zajlik ez a fejlett országokban?

  6. Té-Gé szerint:

    nagyapó, mert az újjadra-szádra vettél, akkor íme egy lerakat:

    http://indavideo.hu/video/Kerteszeti_hulladek_Csepelen_nem_keves

    Komment?

    Ki a hazug?

  7. maminti szerint:

    Mangó: ezt Te sem gondolod komolyan ugye? “A mai gazdasági helyzetben” az áramlopás, gázlopás, élelmiszerlopás is érthető akkor ugye? Aki felújít, építkezik, az kalkulálja bele a hulladák elszállítását a költségtervbe. Mindenki meg tunja magyarázni valamivel, hogy neki éppen pont erre vagy arra nincs pénze, ez nem elfogadható.
    A majori Spar mögött, a Kikötő utcában a szelektív hulladékgyűjtő környéke időnként egy koplett szemétdomb, sőt veszélyeshulladék-lerakó. Van, akinek “a mai gazdasági helyzetben” meg annyit kell dolgoznia, hogy IDEJE nincs belerakni a cuccát a konténerbe, egyszerűen odadobják a nagy szatyor palackokat, a nagy bála papírokat melléjük. Komplett lakásfestéshez használt festékmaradékokat sok dobozzal, vegyszereskannákat, meg ami épp kerül náluk.
    A pénz és az idő hiánya senkit nem mentesít a felelős környezethasználat alól, mindenki gondoskodjon a saját szarának az eltakarításáról.

  8. Té-Gé szerint:

    maminti!

    Nem kell a Spar-ig menni, az utca másik végén is állandóan ez van, sőt inkább non-stop lomtalanítás van. A buszmegállóba is ki az az állat, aki néha ott hagyja a szemetet? Az üvegtörésről ne is írjak. Igaz a kamera alatt van, erről ennyit. 🙁

  9. Zoli049 szerint:

    Ez a hely a volt Kikötő vendégő mögötti terület?
    Azt a lelakott épületet tavaj egy kétes arcú ember elkezdte felújítani, akkor vagy 20m3 szemetet rakott onnan ki, amit idén már egyszer közpénzen eltakarítottak utána. Igaz és szerencsére az épületben nem volt hosszú életű a “római” kocsma! 🙂

    Té-Gé! Ott az a terep nem a Fadesa tulajdona. Ha akasz még “lakossági hulladékot” látni, akkor kerüld meg a telephelyeket, akad ott egy kevés “lakossági aszfalt” is. 🙂
    Szerintem ez a falevél-gally duett egyértelmű, hogy kié?! 😀

    A Szigetcsúcs – Fadesa telekről meg már filmet lehetne forgatni, egy vasútnyi sitt van kirakva. Igaz ez a cég elveszett, emiatt van ott az, ami van.

  10. Mangó szerint:

    maminti: én pont nem az építkezőkre és lakásfelújítókra gondoltam, hanem a csóró emberekre, akik belefulladnak a saját szemetükbe.

  11. Narancsvírus szerint:

    A jó édes k… anyukátokat, mocskos szemetelők!Börtönbe velük, vagy fizessenek mint a katonatiszt!

  12. Zoli049 szerint:

    Szomszéd!
    Igazad van, egyet is értek, itt a sarok miatt küzdök én is, csak még eredmény nincs. 🙁

    A post-hoz berakott fotó nem tudom, hogy melyik Weiss Manfréd út 14-nél készült? 🙂
    Te tekersz arra eleget, én meg járok kaját osztani, de ez a kép nincs előttem. A 12-14 egy rendezetlen telekszám, ebbe beletartozik a volt Duna TSZ, ma Duna fa term bejáró útja és attól jobbra eső telephelyek (ott állandóan vannak) emögött van a Té-Gé videóján lévő kerthulladák, giz-gaz lerakó, de ilyen út nincs. A másik lejáró a Szabadkikötő SE telepe, előtte a volt Matróz csárda épülete, ahol dettó nincs ilyen helyszín! 🙂
    Gondolkodva kérdem, ha a Fadesa telek nyakig van mindennel, akkor ki az a barom, aki a fent leírt telepek mellett rakna ki szemetet, mikor menni kell 200m-t?
    Oda se rakjon, csak elgondolkodtam, hogy nem-e “fake” ez az egész?!

  13. Té-Gé szerint:

    Nagy a kussolás! Halhálókergetők és ‘fakepost’ írók.

Itt lehet hozzászólni !