Kettős gyilkosság: június 5-én ítélethirdetés

Podolák a bíróság előtt is hazudott?

Podolák György ATV-s beismerése a Deme Gáborral történt találkozójáról, és arról, hogy nem tett tanúvallomást – egy évvel a kettős gyilkosság után (katt a képre a videóhoz)

Még három tárgyalási napja lesz a csepeli kettős gyilkosságnak, a harmadikon, június 5-én pedig megszülethet az első fokú ítélet is. A gyilkossági per mai tárgyalásán többek között Deme Gábor telefonhívásairól volt szó. Kiderült, hogy a gyilkosság előtt Deme több tucatszor beszélt Podolák György MSZP-s parlamenti képviselővel valamint Tóth Mihály polgármesterrel, de beszélt Orosz Ferenc alpolgármesterrel is – értesült a Csepel.info.

Lapunk információi szerint Deme Gábor, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola egykori gazdasági igazgatója, és az MSZP frakció tagja kedden délelőtt zárt tárgyaláson tett újabb vallomást a kettős gyilkosság ügyében. A zárt tanúvallomást arra hivatkozva kérte, hogy mondandója kiterjed az emberölések legfontosabb bizonyítékára, a zártan kezelt diktafonos hangfelvételre. A nagyjából másfél órás új tanúvallomásban azonban egy informátorunk szerint Deme nem mondott sok újdonságot, nem kérdőjelezte meg a per által eddig feltárt bizonyítékokat, tanúvallomásokat – inkább csak vélt vagy valós eljárási hibákat rótt fel a bíróságnak.

Podolák a bíróság előtt is hazudott?

Információink szerint sokkal érdekesebb volt az, ami a Deme Gábor telefonhívásainak elemzésekor tárult a bíróság elé. Mint kiderült, a gyilkosság előtt Deme több tucatszor, nem egyszer hosszú, tíz percet is meghaladó telefonbeszélgetéseket folytatott Podolák György MSZP-s parlamenti képviselővel valamint Tóth Mihály csepeli polgármesterrel – de beszélt Orosz Ferenc alpolgármesterrel is. Úgy tudjuk, hogy Tóth Mihállyal Deme találkozott is, a Podolák Györggyel folytatott tárgyalásáról pedig, amely mindössze másfél órával a kettős gyilkosság előtt történt, a Csepel.info rántotta le a leplet a kettős emberölésről szóló tényfeltáró cikksorozatban.

Podolák György egy évig hallgatott arról, hogy közvetlenül a kettős gyilkosság előtt találkozott és tárgyalt a másodrendű gyanúsítottal. Megdöbbentő, de még a rendőrség elől is titkolta a történteket, és több mint egy évig nem tett tanúvallomást. (A politikus olyan, lényeges kérdésekben segíthette volna a nyomozást, hogy miről beszéltek, milyen ruhát viselt Deme, hogyan viselkedett, zavarodott volt-e stb.) Podolák György végül a Csepel.info cikke után, az ATV műsorában ismerte el ezt a beszélgetést, azonban akkor úgy nyilatkozott, hogy abban nem volt semmi érdekes momentum, Deme csak valami kusza családi ügyről beszélt neki. Hasonlóan nyilatkozott a kettős gyilkosság tárgyalásán is, állítása szerint „Öcsi, menjél haza, pár nap múlva megbeszéljük” szavakkal küldte haza párttársát. Azt, hogy nem is értette, nem tudta miről van szó, már nagyon nehéz annak fényében elhinni, hogy nem ez volt az egyetlen beszélgetése a gyanúsítottal, hiszen nem csak találkoztak, de több tucatszor telefonon is beszéltek egymással.

Részlet a TV2 reggeli adásából, közvetlenül a gyilkosságok után: itt már lelketlen az, aki a pártra is gondol (Tóth Mihály polgármester a második nyilatkozó)

Úgy tudjuk, a tárgyaláson arról is szó volt, hogy Deme Podolákhoz hasonlóan többször beszélt Tóth Mihály MSZP-s polgármesterrel is, akivel szintén személyesen találkozott. Mint ismert, Tóth Mihály polgármester is tagadta, hogy az ügynek politikai háttere van, sőt, a TV2-nek nyilatkozva azt nyilatkozta, hogy „aki ebből politikai ügyet csinál, azt nem tudom másként jellemezni, lelketlen. Politikailag, emberileg mindenképpen elítélendő.” Ehhez képest a kettős gyilkosság tárgyalásán gyakorlatilag a teljes csepeli MSZP-s vezetés felvonult tanúként, és egyértelműen kiderült, hogy már jóval a gyilkosság előtt tudtak és többször is tárgyaltak az iskolában zajló “elszámolási vitáról.”

Csepel.info

21 hozzászólás “Kettős gyilkosság: június 5-én ítélethirdetés” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    2012.02.11. 15:19
    Csepelen halál követte a rendőri intézkedést
    A dühöngő férfit azután bilincselték meg, hogy megverte az anyját, megfenyegette az apját, majd a kiérkező rendőrökre is rátámadt. Az intézkedés után rosszul lett, de az elsősegélynyújtás ellenére meghalt a mentőben – írja az Origo.

  2. szigeti szerint:

    “Tudtuk,hogy hazudik-mozgott a szája!”
    ( Nixonról mondta egy amerikai humorista.)

  3. miska72 szerint:

    Az összes komcsi hazudik rreggel, éjjel, meg este!

  4. miska72 szerint:

    Németh Szilárdot mindíg elverik. 🙂 Na most még is polgármester! 🙂 🙂 Mennyi szemét dolog serült ki? És még most jön a java! 😉

  5. Lakó1214 szerint:

    Egyszer majd fordul a kocka.

  6. Bugi szerint:

    Egyszer fordul a kocka és megint a csalók kapnak esélyt. Remélem soká lesz.

  7. szigetország szerint:

    Podolákot utolérték, mint a sánta kutyát…
    Tetszett volna nem hazudni!

  8. Lakó1214 szerint:

    bugi:
    Mond valamit a Közgép és a földosztás?
    Akkor megbeszéltük, hogy 1:1?

    A poszt témája meg a bíróság dolga.

  9. Bugi szerint:

    Lakó. Más az, amikor vannak csalók és más amikor csak csalók vannak. Persze neked ez érthetetlen. Mert nálatok az is nagy dolog ha egy csaló nem gyilkos.

  10. Lakó1214 szerint:

    Keversz, demagógizálsz, alaptalan vagy a vitára.

  11. Manitu szerint:

    Azért most, hogy a per vége felé közeledünk, egészen más dolog a két hazudozó szövegét végighallgatni. Ajánlom a kommancsoknak, az MSZP-t ma is dicsőító fórumozóinknak, hogy nézzék meg mind a két bejátszást, de úgy, hogy tegyék félre arra a tíz percre az elfogultságukat.

    De vegyenek maguk elé hányózacskót is, különben baj lesz.

  12. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    “más amikor csak csalók vannak”
    Akkor megvalósult a zegyenlőség, ahogy a Lakó1214 írta!
    Örök igazság, hogy nem minősül csalásnak, ha mindenki cinkelt lapokkal játszik! ))) 🙂 (((

  13. Manitu szerint:

    Évi kétmilliárd forintot spórolt meg Csepel azzal, hogy vezetést váltott. Ennyi ment el évente az elvtársakra, mutyibarátokra, ennyit szórtak ki az ablakon. Kétmilliárd forint túl nagy pénz ahhoz, hogy legyintsetek vagy egyenlőségjelet tegyetek. Ráadásul az MSZP-nek két ártatlan áldozata is volt.

    Grün, ennél a cikknél már csak ezért is elég gusztustalan a hozzászólásod.

  14. ebihal szerint:

    Manitu!
    Te tényleg nem vagy normális!

  15. Té-Gé szerint:

    Hogy jön egy emberöléshez a 2 milliárd forint?
    A beszámolóban más számok vannak. Mindegy.

  16. Manitu szerint:

    Té-Gé, te komolyan nem vetted még észre, hogy a csepeli MSZP-s mutyivilág vezetett a kettős gyilkossághoz? Az, hogy a Deme félék látták mit művel néhány idősebb elvtársuk, és azt hitték, hogy ők is lophatnak, ha pedig lebuknak, csak megzsarolják az idősebb elvtársakat…

    Te nem figyelted a perben elhangzottakat? Mit gondolsz, Takács miért nem tudott feljelentést tenni a pártja által vezetett kerületben?

  17. Manitu szerint:

    Mit gondolsz, Podolák és Tóth meg Orosz megy Szenteczky miért hallgatnak arról, hogy miről beszéltek naphosszat Demével?

  18. miska72 szerint:

    Remélem soha nem fordul meg a kocka!
    Neveket akarok hallani! Kik az iskaol gyilkosai! (MSZP)
    Mert a bűn az csak bűn narad! Kezükhöz vér tapad!
    Istentől, embertől ne várjon írghalmat!
    Két ártatlan áldozat, sírjából felmutat,
    Gyilkos, és bűntársa, szent főldben nem nyughat!

  19. Rossz ezekre az emberi mivoltukból kivetkőzött elrettentő példát mutató karrier egyénekre ránézni.Összetartozik az, ami összenőtt! Sajnos fizimiskájukon az egész életük elrettentő térképe. Jó lenne, ha mielőbb meghoznák az igazságos és elrettentő ítéletet! Jó lenne, ha a pénzért mindent megoldani képes “csodavédők” itt és most, nem nyerhetnének tért! Adja Isten!

  20. Kedves Miska! Tisztelet a kivételnek, mert olyannal is találkozni lehet időnként A hazudtak valóban sokszor. Reggel, délben, este, de éjjel nem, mert valamikor alszanak is. Igaz, ilyenkor is félre beszélnek.Álmukban.

Itt lehet hozzászólni !