Nem üldözték, mégis futott: 210km öt nap alatt

Tabu TV

Varga Norman nem mindennapi teljesítményre szánta el magát: 50 nap alatt fog lefutni Csepelről Londonba. A 2100 km-es túra főpróbájaként pedig bevállalt egy ötnapos Budapest-Békéscsaba távot. Videónkban ennek az öt napnak a krónikáját tekinthetitek meg.

A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke naponta egy teljes maratoni távot (azaz 42 km-t) lefutva jutott el a tiszántúli megyeszékhelyre, ahol a Fighters Run elnevezésű extrém túlélő- és akadályversenyre időzítette érkezését, ahol kitörő lelkesedéssel fogadták az egykori ketrecharcost. Remélhetőleg hasonló fogadtatásban lesz majd része július végén is, amikor megérkezik a brit fővárosba a XXX. nyári olimpiai játékok megnyitó ünnepségére.

Norman a budapesti Kossuth térről, a parlament elől indította futását, melynek első 14 kilométerén stábunk is elkísérte a kihívásoktól meg nem rettenő sportolót. Mint elmondta az induláskor, célja nem csak az, hogy a londoni táv főpróbáját tartsa meg, de az ifjúságot is sportra, egészséges életmódra buzdítsa: “Fontos célja ennek a kampánynak, hogy minél több embert megmozgassunk, és rövidebb-hosszabb távokra csatlakozzanak ehhez a futáshoz.”

Már az első etap alatt is sokan követték Normant figyelemmel, integettek neki, megtapsolták a Budapestet kocogva átszelő fiatalt. “Nagyon inspirál, hogy egy kicsit bele tudok mosolyogni ebbe a nagy erőfeszítésbe. Az ötödik-hatodik-hetedik kilométernél már elkezd az ember küszködni, mert a szervezet próbálja utólérni magát, de ilyenkor, amikor látok egy-egy mosolygós arcot, az kikapcsol. Ekkor nem figyelek arra, hogy légszomjam van, nem figyelek arra, hogy kezd fájni a térdem, a lábam – úgyhogy ezeket előre is köszönöm, ha még több ilyet kapok!” – mesélte a sportoló a Tabu Tv videójában.

Forrás: Tabu TV

10 hozzászólás “Nem üldözték, mégis futott: 210km öt nap alatt” bejegyzésre

  1. Narancsvírus szerint:

    Ma a Kis-Dunán sétáltattam a Negro kutyusomat a Kis-Dunán, és ért egy hatalmas meglepetés. Egy fiatal lánnyal kezdtem beszélgetni, aki a futó edzését a a folyópart mellett tartotta. Mivel látszott rajta, hogy nem csak kedvtelésből űzi ezt a sportot, rákérdeztem, hogy profi atléta-e. Kiderült, hogy vér profi, Szlovén válogatott, és 1500m-en ő képviseli országot a Londoni olimpián. Pillanatnyilag a legjobb ideje 4.02 A Puskás stadion mellett a Csepeliben is tartanak edzést, és a Kis-Dunán könnyített levezető foglalkozást tart. A hétvégén már megy Koreába, Japánba felmérő versenyekre. Fantasztikus élmény volt ez a délelőtti, nem minden pillanatban botlik bele az ember egy olimpiára menő sportolóval, aki nem is magyar állampolgár. Magyarul kiválóan beszélt.. Sok sikert kívántam neki, és a Csepeliek szorítani fognak neki! A neve Sonja Roman

  2. Narancsvírus szerint:

    Jó a videó, kemény a Norman! Az előző írásomban az első mondatban ismételtem önmagam! Elnézést érte. Ennek a srácnak van humora, érdemes lenne vele többször érintkezésbe lépni videóval! Kéne egy tv stábnak a Londoni futását követni, én tuti megnézném. Norman ha jól tudom igen magas színvonalon űzött küzdő sportot, de a Boráros téren a villamos alá került, ahol az egyik karját majdnem elveszítette. Sikerült neki megmenteni, és átnyergelt a futásra. Fantasztikus ereje van, hogy legyőzte magát, és példát mutat mindenkinek, hogy sohasem szabad feladni. Én ma “csak” 10km-ert futottam, de evvel a távval is meg kellett küzdenem. Maratonit én is teljesítettem 14-szer, úgy hogy tudom értékelni ennek a fiúnak a tettét! Megemelem a kalapom előtte, és sok sikert kívánok neki a Londoni útjához!

  3. Dr. grün szerint:

    Narancsvírus!
    “Ma a Kis-Dunán sétáltattam a Negro kutyusomat”
    Nem csak a srácnak nekünk is van humorunk!
    Könnyű annak aki tudja hol vannak a cölöpök! ))) 🙂 (((

  4. vermes szerint:

    Ernőnarancsjobbikbalfék!

    “aki nem is magyar állampolgár. Magyarul kiválóan beszélt.”

    Te kis te, ez a csaj vendvidéki magyar! Őrihódoson született, a történelmi Magyarország területén. Ezen a vidéken többségben vannak a magyarok.

    Gyurcsányistaként (meg MSZP-sként még nem, de jobbikosként már neked sem kéne románozni a székelyt, megy szlovákozni a felvidékieket.)

  5. Narancsvírus szerint:

    vermes Te, és a bandád ennyire nem lehet elvakult a párthoz hű katona? Borzalmasak vagytok, okádnom kell tőletek! A történelemben minden diktátor megdőlt, így a ti Rákosítok is meg fog, és vele fogtok bukni, dőlni!

  6. Lakó1214 szerint:

    “Ezen a vidéken többségben vannak a magyarok”

    Valóban? Te sem jártál és jársz sokat ott?! ))) LOL (((

  7. Narancsvírus szerint:

    Vermes ez a videó neked, meg a többi ….-nak! Vona Gábor: “A borsodi szervezetek saját magukat zárták ki” – Ma reggel (2012-05-08)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V_sQZ8-rNwY
    Ebben a cikkben amit a Csepel.info betett ti ebből is ezt tudtátok kihozni. Pedig a sportról volt szó!

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    “FORDULAT AZ IMF-NÉL: NEM KELL BETARTANI A HIÁNYCÉLT?
    Christine Lagarde szerint nem feltétlenül hasznos minden áron betartani a költségvetési hiánycélt.”

  9. Lakó1214 szerint:

    Nem olvasol mellé híreket is? Hasznos dolog tud pedig lenni! Akkor valamit ki is tudnál rakni a történetből?!

  10. Laci939 szerint:

    Norman egy kerékpárrá változott, vagy miért fut mindig a bicikliúton/sávon?

Itt lehet hozzászólni !