„Jó lenne, ha Szabó nem csak egy operettkommandóval járná az országot”

MTI, Mno.hu, Csepel.info

Öböl

Egymillió köbméter sittet nyomnak bele

A csepeli öböl feltöltésének azonnali kivizsgálását sürgeti a Fidesz két politikusa, mert szerintük a munkálatokkal súlyosan szennyezik a környezetet. Erről

Illés Zoltán, a párt környezetpolitikusa és

Németh Szilárd, a Fidesz–KDNP csepeli frakciójának vezetője csütörtökön beszélt a Mahart-telephely előtt.

Németh Szilárd elmondta: a csepeli önkormányzat szakhatósági engedélye 2007 januárjában született arra vonatkozóan, hogy a telephelyen területrendezést hajthatnak végre egy 20 hektáros területen, amelyből mintegy 10 hektár a vízfelszín. A környezetvédelmi szakhatóság tehát engedélyezte, hogy az öblöt feltöltsék – tette hozzá.A képviselő ugyanakkor rámutatott arra, hogy erről sem a csepeli képviselő-testületet, sem a kerület lakóit nem tájékoztatták, ezért az engedélyezési eljárást nem is tudták megtámadni, így lejárt a fellebbezési határidő.

Illés Zoltán közölte: az öböl vízminősége az ipari környezet miatt kérdéses, de az biztos, hogy senki sem ellenőrzi, milyen sittel, szeméttel töltik fel a partszakaszt. Félő, hogy veszélyes hulladék, esetleg olyan, bontásból származó törmelék kerül a Dunába, aminek nem szabadna – tette hozzá.A Fidesz szakpolitikusa a terület azonnali lezárását és a munkálatok kivizsgálását kéri Szabó Imrétől, a környezetvédelmi tárca vezetőjétől. „Jó lenne, ha a miniszter nem csak egy operettkommandóval járná az országot – mert itt is volt, Csepelen június elején –, hanem rajtaütésszerűen valódi ellenőrzést tartana” – mondta.

Illés Zoltán hangsúlyozta: információik vannak arról, hogy egy logisztikai központot akarnak építeni a területre.Gyapjas József, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (KDV-KTVF) igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a Mahart-Szabadkikötő Zrt. engedélye kizárólag olyan anyaggal történő feltöltésre szól, amely nem veszélyezteti sem a felszíni, sem pedig a felszín alatti vizek állapotát. A munkálatok a felügyelőség engedélyével folynak.A KDV-KTVF munkatársai csütörtökön tartottak ellenőrzést a helyszínen és a határozatban foglaltaktól eltérést nem tapasztaltak. Gyapjas József elmondta, hogy a medencét mesterségesen alakították ki korábban, hogy ott kikötőt üzemeltessenek, azonban a beruházás végül nem valósult meg.

Forrás: MTI, Mno.hu

Öböl

Így nézett ki pár évvel ezelőtt

Illés Zoltán és Németh Szilárd sajtóközleménye:

Azonnal állítsák le a Duna-öböl feltöltését! – A galvániszap-botrány után újabb környezetrombolás Csepelen

A csepeli Duna öböl feltöltésének azonnali leállítását, az engedélyezés felülvizsgálatát, és egyben magyarázatot követelünk arra, hogyan történhet egy ilyen hatalmas méretű földmunka Csepelen a közvélemény és az érintettek teljes kizárásával!A csepeli önkormányzat és a környezetvédelmi hatóság másfél évvel ezelőtt adta ki az engedélyt arra, hogy építési hulladékkal töltsék fel a csepeli Szabadkikötő egyik Duna-öblét. A hatalmas méretű földmunkáról – a magyar törvényhozás, a Parlament épületét több mint kétszer lehetne színültig tölteni azzal az egymillió köbméter hulladékkal, amit most a Dunába öntenek – minden érintett hatóság és a csepeli MSZP-s pártvezetés is tudott. Ugyanakkor nem tájékoztatták sem a fővárosi, sem a csepeli közvéleményt, de még az ellenzéki önkormányzati képviselőket és a zöld civilszervezeteket sem arról, hogy építési hulladékkal rajzolják át Budapest térképét.Naponta több száz kamion terhével öntik a Dunába azt az ismeretlen eredetű és összetételű hulladékot, melynek tartalmát az öbölnél senki sem ellenőrzi. Arra viszont már van emberi erőforrás, hogy őrző-védők seregével tartsák távol a sajtó munkatársait. Elképesztőnek tartjuk, hogy miután a Szabadkikötő őrző-védői megakadályozták a sajtó munkatársainak, hogy lefotózzák a munkálatokat, még a csepeli HÉV – azaz a BKV által fizetett – biztonsági őröket is mozgósították azért, hogy a sajtó ne készíthessen fényképeket az eltitkolt, hatalmas méretű hulladék-lerakásról.Az öböl partján az elmúlt húsz év alatt többhektáros erdős-vizes életközösség alakult ki, gazdag állat- és növényvilággal, s ma ezt a sokszínű zöld területet árasztják el hulladékkal, teszik az életre alkalmatlanná. Az öböl feltöltése ezt az életközösséget is megszünteti. Felszólítjuk Tóth Mihály urat, Csepel polgármesterét, tájékoztassa a kerület lakosság arról, hogy milyen megfontolások alapján engedélyezték a feltöltést, illetve a csepelieknek milyen hasznuk lehet a zöld környezet eltüntetéséből? Egyúttal arra kérjük Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter urat, hogy haladéktalanul állítsa le a környezetrombolást és indítson vizsgálatot az engedélyek kiadásának ügyében!Budapest, 2008. július 3.

Németh Szilárd
Fidesz-KDNP Frakcióvezető

Illés Zoltán
Környezetvédelmi szakpolitikus

Öböl

Íme az öböl partja – ma

Öböl

Nagy a sürgés-forgás egész nap

Öböl

Az őrző-védők ma nem engedték be a sajtót – itt a főnök nyilatkozik

Öböl

Megállt a HÉV, megjöttek a BKV-s biztonságiak is…

Öböl

Szilárd mutatja

Öböl

Illés Zoltán fut legelöl, utána a biztonságiak, akik eközben a testükkel próbálják eltakarni a Duna öbölt a fotósok elöl

Öböl

Hess innen: minden magaslatot biztonságiak védtek, hogy ne lehessen fotózni vagy filmezni

Öböl

Illés Zoltán

Öböl

Németh Szilárd

20 hozzászólás “„Jó lenne, ha Szabó nem csak egy operettkommandóval járná az országot”” bejegyzésre

  1. topikfan szerint:

    Újabb fideszes sírás. Szánalmas.

  2. Papi szerint:

    topikfan!
    Te csepeli vagy egyáltalán?

  3. topikfan szerint:

    Nem, miért meg akarsz találni? Azt tudom, hogy a (szélső)jobbosok minden baloldalit a legszívesebben lelőnének.

  4. Csaba szerint:

    topikfan, miért nyomod itt a betanított szoci szövegedet?

    A pofádat inkább evésre használd, ha lehet, mert addig sem nyomod a rizsát itt nekünk.

    Felfogod te egyáltalán, hogy mi van ide leírva? Nem hiszem. Szerinted a galván ügy is csak egy “szánalmas fideszes sírás” volt?

    Rákkeltő anyag szivárgott a Dunába és a csatornákba. Ez neked sírás? Te olyan sötét vagy, hogy az valami hihetetlen.

    Dehát csak a munkádat végzed… na de ennyire átélve? Szégyeld magad!

  5. leslie szerint:

    Minek errefelé építési törvény, ha egy terület arculat váltásához senki beleegyezése sem szükséges. A folytatás se kevésbé pikáns: ha az öblöt betemetik, és elkészül a logisztikai park: lesz-e közúti forgalom növelő hatása, vagy a kerület lakói majd arról is meglepetés szerűen értesülnek?

  6. Bubus szerint:

    Topikfan, mikor volt az MSZP baloldali? Talán, amikor még MSZMP-nek hívták, és szélsőbalos kommunista párt volt, amelyik meggyilkoltatta vagy börtönbe záratta a politikai ellenfeleit, akkor. Egyébként közvéleménykutatások szerint is az MSZP szavazótábora a legszélsőségesebb a parlamenti pártok közül: ott a legerősebb az antiszemitizmus, cigánygyűlölet, rasszizmus. Hozzáteszem, bár nem mérték, de a magyargyűlölet is. Az MSZP a gyűlölet pártja.

    A témáról: elképesztő, hogy ezt merték titokban tartani. Itt valami nagyon nagy sumákság van a háttérben!!!

  7. LB szerint:

    Miért van az, hogy cseppet sem lepődtem meg! 🙁

  8. Bubus szerint:

    Miért an az, hogy ezen SENKI nem lepődött meg?

  9. […] Zoltán környezetvédő szakpolitikus és Németh Szilárd csepeli Fidesz-KDNP-s frakcióvezető sajtótájékoztatóját. A Szabadkikötő hármas öblénél korábban csak az nem tudott szabadon sétálni, aki út […]

  10. Politikamentesen szerint:

    Úgy tudom, lehet, hogy rosszul, hogy az építéshez is és a bontáshoz is kell engedély. A Duna partjának változtatásához is szükségeltetik engedély. Kellett akkor is, amikor az öblöt kiásták, sőt hatástanulmányt is előírtak, s szerintem a betemetéshez is kellenek különböző engedélyek már csak azért is, mert a víz sodrása folyamatosan kimossa majd egy részét a belezúditott földnek és törmeléknek. Kérdés, meg vannak-e a szükséges engedélyek? Ki adta ki az engedélyeket? Ki ellenőrzi a tevékenységet ha van engedély?

  11. Papi szerint:

    topikfan!
    Nem akarlak meg találni és NEM AKARLAK LELŐNI sem! Nem vagyok szélső jobbos és ne legyél ennyire demagóg. Amennyire én tudom ez a “baloldali kormány volt amelyik a tömegbe lőtt (igaz gumilővedékel) de lehet, hogyha éleslőszer van náluk azt is használták volna. Ennyi erről.
    Tényleg jobb lenne ha a csepelen infot használnád mert ott vannak ilyen sötét emberek.

  12. nn21 szerint:

    Ismeri valaki a Szabadkikötő privatizációs szerződését? Vannak abban korlátozások, kötelezettségek a vevők számára az öblökre vonatkozóan, pl. támfalak minőségének megőrzése, öblök kotrása, kikötőként való használata, stb. Szerintem vízügyi kérdésekben a Csepeli Önkormányzat mint szakhatóság nem járhat el, nem adhat engedélyt egy élő folyóhoz tartozó öböl feltöltéséhez. Nesze neked dunai hajózás. Horthy megépíttette, még Rákosi és Kádár is megtartotta, de Tóth Misi, Waberer’s meg a többi oligarcha betemetik… A végén a kikötőbel lesz egy bimodális logisztikai központ és egy ipari műemlék (magtár)…

  13. miska72 szerint:

    topikfan te olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádnan! Ne mond meg mejki pártot képviseled, Kitalálom KUMUNYISTA! Na ha nem vagy Csepeli akkor húzz a melegebb éghajlatra és NE rontsd itt a levegőt! Valami így is bűzlik az Önkormányzatnál. Lehet hogy azért van büdös mert szar alakok “dolgoznak” ott?

  14. LB szerint:

    miska72!

    Légy szíves és fogd vissza magad!
    Utolsó megjegyzésedtól a leghatározotabban elhatárolódom.
    Nem értem, miért kell a tisztességesen dolgozó önkormányzati alkalmazottakat sértegetni?! 🙁

  15. zzz szerint:

    LB: szerintem miska72 Tóth Mihályra és bandatagjaira gondolt, nem pedig a takarító nénire.

  16. LB szerint:

    zzz: Akkor írja azt és ne általánosítson!

  17. miska72 szerint:

    Kedves LB

    Bocsánat igazad van. Azt írtam hogy dolgozank? Igaza van ZZZ nek. NEM a takarító nénire gondoltam Ö tenyleg DOLGOZIK.
    Toth Mihály és bandálya Dr. Szélhámos Gábor jegyző és a többiek Szopoczi Gyula stb. meg HAMIS adatokat szolgáltat a rendőrségnek! Ök nem dolgoznak! Hanem szolgáltatnak! Mit szolgáltatnak? MHAMIS ADATOKAT!

  18. […] munkálatok helyszínéről, röviddel ez után pedig Illés Zoltánt kergették meg a Duna gáton (fénykép és Illés Zoltán, Németh Szilárd közös közleménye itt). Lapunk most újabb megdöbbentő fotósorozatot kapott a titokban folyó […]

  19. Beló szerint:

    “Kedves” Topikfan

    Feltűnő, hogy mennyire elhallgattál, mihelyt ÉRVEKET szegeztek szembe unalmas, minden kreativitást nélkülöző álbalos egyenfröcsögéseddel. A szélsőjobbos és a fideszes azonosítása – unalmas, recsegő régi lemez, márt a saját bulitok vendégei sem táncolnak rá valami nagy lelkesedéssel. A megkeresésről pedig annyit: a pszichológia ismeri a projekció (kivetítés) fogalmát: ami rám jellemző, az látom bele másba. Azok, akik saját táborukban nem tudnak már ÉRTÉKEKET felmutatni, sem világos értékrendjük nincs, azok ütik el az időt ellenségkép-gyártással. Mert beszélni ugye kell, akkor is, ha nincs miről…
    Egyébként: bárki legyen a helyi és az országos hatalomban, egy a tájat átalakító, a környezetet minimum veszélyeztető nagyszabású munkálatot végrehajtatni világos képviseleti felhatalmazás nélkül, titokban, úgy, hogy a sajtó embereit és az önkormányzat választott képviselőit megpróbáljuk elkergetni – ez Kirgiztánt és Belorussziát idézi, nem Közép-Európát.
    Ez az össztársadalmi szintű veszély, nem pedig a ki tudja, milyen háttérerőkkel mesterségesen életben tartott, hangos, látványos, de tökéletesen marginális szélsőjobb. Ezt lassan már mindenki látja, aki normális és nem szocifan-libifan!

  20. […] Jó lenne, ha Szabó nem csak egy operettkommantóval járná az országot […]

Itt lehet hozzászólni !