Röplabda – Megtörtént a kupasorsolás

Csepelirc.hu, Csepel.info

Kedden délután 16 órakor a Magyar Röplabda Szövetségnek is helyet adó Sportok Házában került sor a Magyar Kupa négyes döntőjének a sorsolására.

Először a női párosításokat végezték el, majd jött a férfi vonal – ahol a Kaposvár és a Kecskemét kiemelt volt (ez a versenykiírás alapján történt így – bár felmerül, hogy a bajnoki helyezésnek mi köze a kupához…), így hozzájuk húztak a másik két résztvevőből, azaz a Dunaferrből és belőlünk.

Nos a sors úgy hozta, hogy az elődöntőben a címvédő Kaposvárt kaptuk így velük kell majd megküzdeni a fináléba kerülésért. A mi mérkőzésünk lesz az első elődöntő, ez pedig azt jelenti, hogy február 17-n pénteken játszunk majd – a helyosztókra pedig két nappal később vasárnap kerül sor.

Magyar Kupa négyes döntő, február 17―19. Fáy utca
Az elődöntő párosítása
Nők
Péntek: NRK-Nyíregyháza ― Budapest SE-FKF Zrt.
Szombat: Vasas-Óbuda-Hofeka ― TEVA-Gödöllői RC

Férfiak
Péntek: Fino-Kaposvár ― Csepel
Szombat: Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Dunaferr SE

Végezetül nézzük a Versenykiírás ide vonatkozó passzusát, elgondolkoztató…

“A legjobb négy között (elődöntő) újabb sorsoláson párosítják a csapatokat, amely sorsoláson figyelembe kell venni a 2011/2012. évi bajnokság aktuális állását oly módon, hogy a tabella két legjobb helyén álló csapatához (MEL-induló esetén a MEL-indulóhoz és a bajnokság legelőkelőbb helyen álló csapatához) sorsolják a hátrébb álló csapatokat.

Az elődöntő két győztese játszik az 1-2., a két vesztes a 3-4. helyért. A fenti mérkőzéseket két, vagy három egymás utáni napon kell lejátszani, pályázat útján kijelölt helyszínen. Ha a négyes döntők rendezésére egy pályázat sem érkezik, akkor azokat az MRSZ rendezi meg semleges helyszínen, ebben az esetben valamennyi felmerülő költséget a résztvevő csapatok fizetnek. Ennek várható összege csapatonként 750.000,- forint.

Az egyes fordulók mérkőzéseit a Versenybizottság által a Versenynaptárban meghatározott versenynapokon kell lejátszani. A mérkőzések időpontját legalább 3 héttel megelőzően el kell küldeni a Versenybizottságnak. Amennyiben valamelyik arra kötelezett, illetve nevezett csapat nem áll ki valamelyik mérkőzésre, vagy visszalép a Magyar Kupa küzdelmeiből, a Versenybizottság kizárja a kupából, valamint 200.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi a sportszervezetet. Ha mindez a négyes döntőben történik, akkor a fenti összegen felül a rendezéssel kapcsolatosan esetleg felmerülő összes további költséget is ki kell fizetnie a sportszervezetnek.”

csepelirc.hu

Itt lehet hozzászólni !