Rajong a magyar alkotmányért egy skót újság

Scotland on Sunday, Origo

Az új magyar alkotmány üdítő kivétel “a huszonegyedik század erkölcsi sivatagában”, “egy örökségét és önállóságát visszakövetelő, civilizált nemzet szellemi terméke” – veszi védelmébe a Scotland on Sunday című lap szerkesztőségi kommentárban az alaptörvényt. Szerinte Európának példát kellene vennie erről a teljesítményről ahelyett, hogy “a politikai passzivitás és az erkölcsi relativizmus levében pácolódik”.

Amikor az EU, az ENSZ, a baloldali kommentátorok, Hillary Clinton és mások együttes támadást indítanak, az elég jól jelzi, hogy valaki, valahol különlegeset alkotott. Ez a helyzet a január elsején hatályba lépett magyar alkotmánnyal, amelyet az említettek kórusban ítélnek el – írja a Scotland on Sunday című lap. A jobboldali és unionista beállítottságú skót nemzeti lap, a The Scotsman vasárnapi kiadása szerint a nyugati nemzetek hosszú ideje nem álltak elő ilyen kulturális és intellektuális, morális és egészében véve is nagyszerű teljesítménnyel, mint a magyar alaptörvény.

“A huszonegyedik század erkölcsi sivatagában ijesztő lehet szembesülni a tradicionális értékek, a hazafiság és a szabadság ilyen drágakövével” – lelkesedik kommentárjában az újság, amely Brüsszelnek és Washingtonnak is ad egy jó tanácsot: tanulmányozzák egy kicsit a magyar történelmet, mielőtt felvállalnak egy ilyen “hiábavaló konfrontációt”.

A Scotland on Sunday felidézi, hogy a kritikusok szerint a Magyar Köztársaság átnevezése Magyarországra arra utal, hogy veszélybe került a demokrácia. Ez az érv azonban nem állja meg a helyét, miután Magyarországot 1946. február elsején kiáltották ki köztársasággá a kommunisták. A magyar alkotmányosság hagyománya Szent István királyig visszavezethető, akinek koronája a szuverenitás legfőbb szimbóluma.

Habár a monarchiát nem vezették be újra Magyarországon, és nem történt meg a Habsburg-restauráció, Habsburg Ottó fia Magyarországon lakik – írja a lap, amely szerint a Habsburg-monarchia utáni idők tragikusak voltak a magyar nép számára: az 1920-as trianoni békeszerződéssel Woodrow Wilson “megrabolta” Magyarországot, amely elvesztette területe 71 százalékát, lakosai 66 százalékát és egyetlen tengeri kikötőjét.

A Scotland on Sunday több részt idéz az alaptörvény preambulumából, a Nemzeti Hitvallásból: “Alaptörvényünk jogrendünk alapja: szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között”, és “valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet”, és “elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét”. Ezek a szavak magasan felette állnak az uniós egyezmények “szócséplésének”, a kereszténység és a család szerepének emlegetése pedig “nyilvánvalóan szembemegy az EU frankfurti marxistáival”.

A lap örül annak, hogy a magyar alaptörvény a fogantatás pillanatától védi az emberi életet, hogy a házasságot egy nő és egy férfi egyesüléseként írja le, hogy megemlíti a kommunizmus bűneinek elévülhetetlenségét. A kommentár védelmébe veszi a bírósági rendszer reformját és a jegybanktörvényt is. A magyar alkotmány egy új “kulturális és morális ébredés” jele, amely szemben áll a Brüsszel irányította integrációval és politikai korrektséggel. “Egy örökségét és önállóságát visszakövetelő, civilizált nemzet szellemi terméke”, amelynek inkább inspiráló hatással kellene lennie Európa többi részére, amely “a politikai passzivitás és az erkölcsi relativizmus levében pácolódik”. “Ahogy ez a nemes dokumentum leszögezi, múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra” – fejezi be a szerkesztőségi kommentárt a Scotland on Sunday.

origo.hu

71 hozzászólás “Rajong a magyar alkotmányért egy skót újság” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ez már komoly haladás, hogy akad Nyugat-Európában olyan újságíró is, aki rajong a magyar alkotmányért!

  2. Gordon szerint:

    Valószínűleg akad, csak mivel nem olvassuk napi rendszerességgel a nyugaton megjelenő összes sajtóterméket (miért is olvasnánk?) ezért sokminden nem jut el ide.

  3. gyalog szerint:

    “Magyarországot 1946. február elsején kiáltották ki köztársasággá a kommunisták.”
    Idézet a cikkből.
    Na de, uraim! Hisz ez nem így volt…

    Másfelől: hogy lehet a kereszténységre hivatkozni, és egyszersmind bűnök elévülhetetlenségére hivatkozni. Hogy lehet egy szájból meleget és hideget fújni?

    Mik az elvek, amelyek mentén egy ilyen vélemény elhangzik?

  4. Gordon szerint:

    “Na de, uraim! Hisz ez nem így volt…” -írja gyalog.

    Figyelembe véve a hatalmi viszonyokat lehet hogy mégis úgy volt.
    Kicsit ásd bele magad a korszak történetébe!

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem kell (kellett) soha sem szélkakasként, véleményt formálnia. Megtudta, képes volt rá, karizmatikus személyiségének megtartására, mert volt hozzá elégséges kvalitása.

  6. Bugi szerint:

    Végre valaki elolvasta. Nem Konrádot meg Hellert kell hallgatni, el kell olvasni!

  7. Királyerdei szerint:

    Miért is nem beszélnek a skótok az ősi nyelvükön,keltául?
    Az írek?A velsziek?
    Mert felakasztották őket ezért az angolok.
    És állítólag mi nyomtuk el a kisebbséget Trianon előtt.
    Hány tótot akasztottunk fel azért mert tótul beszélt?És a többi?
    Hamarosan népszavazás lesz Skóciában a függetlenségükért.
    Biztosra lehet venni,hogy elszakadnak Angliától.

  8. gyalog szerint:

    1945-ös választások után a kisgazdák majdnem 60%-ot kaptak. A koalícióba 17%-kal muszáj volt bevenni a kommunistákat, de hát mégiscsak Tildy volt a köztársasági elnök, és Nagy Ferenc a kormányfő! Az túlzás, hogy a kommunisták kiáltották ki a köztársaságot! Ha ez diktatúra lett volna, nem lettek volna további választások, amivel a kommunisták bebetonozzák magukat.
    Magyarán, a skót cikkíró nem volt elég tájékozott.

  9. Gordon szerint:

    gyalog…

    Ok hogy kiwikipédiáztad ki volt a közt.e és a min.e, de ha olyan okos vagy, akkor írd már le, hogy melyik politikai fórum volt a legmeghatározóbb a korszakban?

    Várom a választ!

  10. gyalog szerint:

    Egyértelműen a kommunisták és a szovjetek diktáltak, de akkor még kínosan ügyeltek a Patyomkin-falakra. Volt szabad sajtó, gyülekezési és szólásszabadság. Ez nem kis különbség!

  11. Gordon szerint:

    “Biztosra lehet venni,hogy elszakadnak Angliától.” – írja Királyerdei.

    Elmondhatom, hogy szimpatizálok a skót függetlenséggel (bár van már valamiféle parlamentjük kb. egy évtizede – de ezt most hagyjuk), sőt mondhatjuk hogy még “lelkesedek” is, mert kedvelem Skóciát. 🙂

    Üröm lesz viszont az örömben, ha viszik magukkal a brit államadósság rájuk eső részét. 🙁 Hogy milyen elvek szerint osztják majd szét azt nem tudom.

    Érdekes lesz. Várom a fejleményeket.

  12. Gordon szerint:

    gyalog szerint:
    2012. január 15., vasárnap – 13:44

    “Egyértelműen a kommunisták és a szovjetek diktáltak”

    Köszönöm. Ezt szerettem volna hallani. Korrekt hogy leírtad. Volt sajtószabadság, bár a papírt a szovjet befolyás alatt álló SZEB osztotta szét és ugye papír nélkül akkoriban még nem nagyon volt újság (sajtószabadság korlátozásásának eszköze).

    Bár tény, hogy nem a kommunisták kiáltották ki a köztársaságot, de a fenti háttérinformációk nagymértékben árnyalják a kor politikai eseményeinek képét.

    Megjegyzem: a nem kommunista poltikai erők is radikális szakítást hirdettek meg a Horthy-rendszerrel szemben (hogy ez mennyire volt ez öszinte, vagy mennyire volt oka a politikai nyomás, az kutatások témája lehetne).

  13. Királyerdei szerint:

    Gyalog!
    Hallotál a kékcédulás szavazásról?

  14. gyalog szerint:

    Hallottam. ’47-ből.

  15. grün szerint:

    Most meg a félcédulásról?!

  16. Vátesz szerint:

    A skótoknak, az íreknek, a velszieknek, mint keltáknak több közük van a magyarokhoz, mint a germán angolszászokhoz! A kelták a szkítákon keresztül rokonnépei a magyaroknak. Kár hogy nem lehet a visszazsúppolni az indogermánokat meg a sémitákat Elő-Indiába, s Európa maradna a kelta-szkíta-hun népek lakóhelye. II. Ramszesz idejében a germánok még a mai Törökország területén éltek hettita népnév alatt, Hattusas a mai Bogajköz volt a fővárosuk, ismerték a vasat és II. Ramszesznek sok baja volt velük. Az etruszkok is rokonnép a magyarokkal, ugyanazt a rovásírást használták, a rómaiak tőlük tanulták a városépítést, mert azelőtt ugyanolyan buta birkapásztorok voltak, mint a jordánvölgyiek.

  17. gyalog szerint:

    Folytatva Vátesz elmélkedését (és befejezve), az indiánok pedig azért közvetlen rokonaink, mert két fülük között van a fejük… 🙂

  18. "?!" szerint:

    “Királyerdei”!

    14:00-kor azt kérdezted “gyalog”-tól, hogy “Hallotál a kékcédulás szavazásról?”.

    Én viszont azt kérdezem Tőled és azoktól a félcédulásoktól, akik amellett kardoskodnak, hogy “Magyarországot 1946. február elsején kiáltották ki köztársasággá a kommunisták”, hogy Ti pedig hallottatok-e arról, hogy a “kékcédulás” választások után a kommunisták a “népköztársaságot” kiáltották ki?

    De ha nektek mindegy az, hogy “idd ki a bilit”, vagy “vidd ki a bilit”, akkor Tőlem nyugodtan ki is ihatjátok! Sőt, ha kell, akkor pótolom részetekre a bili tartalmát.

  19. grün szerint:

    “Rajong a magyar alkotmányért egy skót újság”
    Tizenötezer forintot leperkálnak és kapnak egy példányt!
    Mindjárt oda a rajongás! ))):-) (((

  20. Vátesz szerint:

    Igazad van gyalog, a magyaroknak valóban a rokonaik az indiánok, ugyanis azok a Bering-szoroson mentek át Amerikába, hallottam a rádióban egy észak-amerikai indián asszony altatódalát, a dallam szinte a mienk volt! Egyébként a délen lakók legalább húszezer éve mentek Amerikába, az északiak meg vagy ötezer éve. Így nekünk csak az utoljára bevándoroltakhoz lehet némi közünk. A délamerikaiak inkább a délázsiaiakkal és a polinézekkel rokonok.

  21. nagyapó szerint:

    Nagy-Magyarországot két szent király “keretezte”. Szent István és boldog IV. Károly. Köztársaság a Csonka-Magyarországon voltak/van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  22. Vátesz szerint:

    A köztársaságot meg Kun Béla, Rákosi Mátyás, Göncz Árpád megy Sólyom László keretezi! A rendszerváltás óta meg volt két sváb, meg két zsidó köztársasági elnökünk. Az ötvenes években volt egy vicc:
    – Mi különbség van az izraeli és a magyar kormány között?
    – Nem tudom.
    – Az izraeliben van egy palesztín is!

  23. "?!" szerint:

    Legújabb információk szerint Kínában, a Góbi sivatagban csapódhatnak földhöz a meghibásodott orosz Fobosz (Phobos)-Grunt űrszonda darabjai vasárnap, magyar idő szerint 19 óra 40 perc tájékán.

  24. kispajtás szerint:

    KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY
    2012. január 15. 18:45
    A világűrből visszatérő Phobos-Grunt űrszonda a legfrissebb előrejelzések szerint egy Brazíliát és Közép-Európát átszelő pályán haladva érkezik a Földre a közleményünkhöz mellékelt ábra (1. sz.) szerint. Jelenleg az űrügynökségek nem tudják teljes bizonyossággal kizárni, hogy a darabokra széteső műhold egyes részei Magyarország területén csapódnak be. Az orosz űrügynökség szerint várhatóan már csak egyszer kerüli meg a Földet az űreszköz.
    Kérjük a lakosságot, hogy fokozottan figyeljék a katasztrófavédelem közleményeit, az esetleges elzárkóztatásra vonatkozó információkat haladéktalanul közzétesszük a híradásokban.
    A mellékelt ábrán (2. sz.) látható sávban, tehát Magyarországon a Letenye – Balaton – Ercsi – Jászberény – Nyíregyháza vonaltól délre, minden további óvintézkedés érdekében közleményt adunk ki.

    Amennyiben bárki becsapódásról szerez, tudomást hívja a 105-ös segélyhívót! Minden esetben közöljék, hogy történt-e személyi sérülés! Az űrszonda lezuhanó darabjait ne fogják meg, azzal semmilyen módon ne érintkezzenek!

    A katasztrófavédelem, a magyar rendőrséggel és a magyar honvédséggel együttműködve folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és felkészültek az esetleges beavatkozásokra!

  25. szigetország szerint:

    ?!

    Éppen most süvített el Csepel felett az űrszonda… Láttad?
    Ha nem húzom le a fejem, nem tudnék írni.

  26. ebihal szerint:

    Szerintem adjuk kölcsön nekik, próbálják ki! Ha beválik esetleg visszakérjük!

  27. Ditte szerint:

    Nagyon kedves, barátságos népek a skótok, csak gonosz szomszédaik terjesztik róluk, hogy fukarok. Ott össznépi sport a nemzeti öntudat, soha nem mondtak le a teljes függetlenség reményéről.

  28. Zoli049 szerint:

    Európa civilizáltabb szegleteiben nem divat ez, mint ami itt folyik, a jobboldal jóvoltából. Tehát rossz lenne a párhuzamot keresni… 🙂

  29. nagyapó szerint:

    Szeretem ezeket az ex katedra kijelentéseket: “Európa civilizáltabb szegleteiben”. Hol, mit? Az olasz, francia cigány üldözést, a norvég kivégzéseket, vagy az angol-francia-olasz demokraták líbiai vérengzéseit?
    Miről ír Zoli49?
    Elfelejti, hogy nálunk mocskosabb szoclib söpredék nincs egész Közép-Európában? A volt szoci országokban még a komcsi diktátorok is országukat védték! Előbb voltak hazafiak, aztán komcsik. L. Tito, Ceaușescu, stb. Nálunk Kádár Apró Dögei fontosabbnak érezték a kiszolgálást, mint a hazát.
    A jobboldal a magyar lakosságot védi! Nem a tőkéseket, mint az MSZP-LMP kettős.
    Ébresztő!
    Nehéz a helyzet, lehet még rosszabb is, ha robbannak a további MSZP által elhelyezett aknák, a szocik tovább áskálódnak Magyarország ellen, és a kormány nem csak a tőkés komcsik, hanem a baloldal által hőn szeretett IMF követelésére a kisemberektől is komoly elvonást tesz. Reméljük a kormány ezeket is kivédi!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  30. Vátesz szerint:

    Ott tartunk mint 56-ban, az egyik oldalon álltak a magyarok, a másik oldalon meg az oroszok a muszkavezetőikkel! Most az egyik oldalon vannak a magyarok, a másik oldalon meg a Brüsszel-TelAviv-Washington tengely a libsi hazaárulókkal!
    Én örülök ennek, mert végre elvált a szar a májtól, lehetünk egységes magyar nemzet, ha a kelést kitakarítjuk magunkból!

  31. Zoli049 szerint:

    nagyapó!
    Hogy akarsz minket egy térfélen említeni a nálunk nagybb hatalmakkal és azok agresszióival? Ezeket épeszű ember elítéli. De a norvég kisköcsög hogyan került közéjük? Ezt levezeted? 😉
    Ceaucescu (bocs, hogy nem kopizom a nevét a wikiből) egy olyan nacionalista állat volt, hogy az országa éhezett. Mostani Észak-kórea. Ha neked ez a “lájk”, akkor gratula.

  32. Zoli049 szerint:

    Vátesz!
    Kezdjetek egy polgárháborút, akarom írni egy népírtást.
    Hogyan szelektáltok??? 🙂

  33. szigetország szerint:

    Zoli!

    Jó lenne, ha reagálnál nagyapó felvetésére, mert engem is nagyon izgat, hogy mit jelent számodra “Európa civilizáltabb szeglete”?
    Soroljálj érveket!

    Ha magadra céloztál, hogy civilizálatlan vagy, akkor megértelek, de — tudod — nem csak belőled áll Magyarorszád.

  34. Zoli049 szerint:

    szigetország!

    Ha izgalmi állapotban vagy, szólj a zasszonynak, hogy könnyítsen rajtad. 😉

  35. "?!" szerint:

    “Szigetország” és “nagyapó”!

    Szépen állunk ha már “nagyapó” is elismerte a 22:36-os hozzászólásában, hogy nálatok mocskosabb szoclib söpredék nincs egész Közép-Európában!

    Alább szó szerint idézem, hogy mit írt “nagyapó”:
    “Miről ír Zoli49?
    Elfelejti, hogy nálunk mocskosabb szoclib söpredék nincs egész Közép-Európában?”

    Ez aztán elismerésre méltó és vitathatatlan beismerés! Gratulálok!

  36. Vátesz szerint:

    Zoli049! Nem lesz itt semmiféle népírtás! Szépen összezárunk, értsd zárjuk sorainkat, s aki nem találja itt a helyét, az majd önként elhúz innen, mint Landeszman rabbi!

  37. Zoli049 szerint:

    Kik zárják össze azokat a sorokat?
    Kik az erre “kiválasztottak”?
    Ki adja ki a parancsot és mikor?

  38. szigetország szerint:

    Zoli!

    Lazítsál, ha már nem tudsz érveket felsorolni… Hátha legközelebb sikerül!
    Tudom, nem megy könnyen, de erőlködjél, ahogy szoktál…

  39. szigetország szerint:

    ?!

    Bocs, de te olyan surmó vagy, hogy kár rád szót vesztegetni.

  40. Zoli049 szerint:

    Ezt viszont értem rád én is, úgyhogy kocc…

    Amúgy idéztem Pörzse – megélhetési politikus – Sándor, ex echo tv-s mondatát.

  41. Vátesz szerint:

    Ki? A magyarok, akiknek volt elég idejük, hogy kiismerjenek benneteket! A Gyurcsányt már kiköpte az MSZP is, itt a példa előttetek!
    “Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan. Tamási Áron”

  42. szigetország szerint:

    Zoli!

    Megkérdezhetem, hogy kihez intézed szavaid? Nekem úgy tűnsz, hogy magadban beszélsz, mint akinek továbbra sincs ki az összes kereke…
    Szedd már össze magad!

  43. szigetország szerint:

    Zoli!

    Elég nagy gáz, hogy Vátesz is simán kidumál, mert érvei vannak…

  44. Vátesz szerint:

    Ma már Bolemannt is kikészítettem!
    Érdemes elolvasni a szópárbajt, amitől kiterült!
    http://csepel.info/?p=17785#comment-115157 “Uniós zászlót égetett a Jobbik”
    Vátesz szerint:
    2012. január 15., vasárnap – 20:39

  45. nagyapó szerint:

    Sine ira et studio (Harag és részrehajlás nélkül) Zoli049 (vasárnap – 22:50 )
    Nem tudom mire gondol „Hogy akarsz minket egy térfélen említeni a nálunk nagybb hatalmakkal és azok agresszióival?”
    Úgy gondolom, hogy mi, ahogy az alaptörvény megfogalmazza, egy keresztény alapon állunk. Innen nézve, bármely nagyhatalom erkölcstelensége elfogadhatatlan.
    A „norvég kisköcsög” úgy kerül ide, hogy ő – egy tömeggyilkos – egy liberális állam terméke.
    Hála Istennek nálunk, Magyarországon, eltekintve a kommunisták szervezett, állami gyilkosságaitól, ilyen nem fordult elő.
    Máskülönben: „Ceaucescu (bocs, hogy nem kopizom a nevét a wikiből) egy olyan nacionalista állat volt, hogy az országa éhezett.”
    Igaz, de ez az állat, hasonlóan Titóhoz, Gomulkához, Zsiskovhoz, vagy hogy a fenébe hívják (majd grün kikeresi), védte a románokat ,jugoszlávokat, bolgárokat.
    Ki védte a magyarokat? Igaz egyszerűbb azt mondani, amint még most is mondanak a komcsik, hogy a Kárpát-medencei magyarok szlovákok, románok, oroszok, szerbek stb.
    Hajrá magyarok! Éljen Magyarország! (ahogy Dzsudzsák mezén is látható volt)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  46. szigetország szerint:

    Zoli mára elkészült…

    Hátha az asszonya megvigasztalja, s kicsit eljátszik a fütykössel… Hajrá, Zoli, legalább az asszonynál ne mondjál csődöt!

  47. "?!" szerint:

    “szigetország” 23:31-kor írtad:
    ?! Bocs, de te olyan surmó vagy, hogy kár rád szót vesztegetni.

    Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem kevésbé szégyen surmónak lenni, mint a Közép-Európa legmocskosabb szoclib söpredéke címet viselni.

    Ezt a címet pedig “nagyapó” ragasztotta rátok amikor az alábbiakat írta:
    “Miről ír Zoli49?
    Elfelejti, hogy nálunk mocskosabb szoclib söpredék nincs egész Közép-Európában?”

  48. Vátesz szerint:

    Én egyetlen rendes vörösről tudok, az is rég meghalt!
    Manfred von Richthofen, a Vörös Báró!
    Én ma négy “légigyőzelmet” arattam: Bolemann, gyalog, grün, Zoli049.

  49. szigetország szerint:

    ?!

    Kár rád a tintapatron…
    Az internetet nem neked találták ki.

  50. Zoli049 szerint:

    szigetország szerint:
    2012. január 15., vasárnap – 23:53

    1. Az Asszonykámat jó lenne, ha nem vennéd a szádra és a fórum tárgya sem lenne.

    2. Elküldhetnélek a jó kurva anyádba, de én nem vagyok veled egy szinten.

    3. Te egy beteg ember vagy, mert a nap 24 órájában itt tolod a semmitmondó hülyeséged, mindenkibe belekötve. Na látod, én ennél többre tartom magam.

    4. Ha te és a hasonszűrűek a megyerság megmentői, akkor itt mindenkire kutya világ vár!

  51. Zoli049 szerint:

    Vátesz!

    Te nem győztél senki felett.
    Ha igaz és beteg vagy, valóban, akkor…
    Nem akarlak megalázni.

  52. szigetország szerint:

    Zoli!

    Látom, elgurultak a maradék kerekeid.
    Az ügyelet éjjel is működik…

  53. grün szerint:

    Vátesz!
    Te szegény! Legyőztél?!
    Állj fel és porold le Magad! ))) 🙂 (((

  54. "?!" szerint:

    “szigetország” írta , ma 00:08-kor:

    ?!
    Kár rád a tintapatron…

    Válasz:

    Térjél már magadhoz, Te ökörkörtag!
    Most nem rágalmazó, vagy bejelentő névtelen levelet írsz, hanem internetezel.
    Az internethez pedig nem kell tintapatron.

  55. csaba péter szerint:

    jaj de jó!

  56. Bugi szerint:

    Csaba et is elolvashatná az alkotmányt. Hátha fejlődne egy picit.

  57. csaba péter szerint:

    Bugikám én nem csak olvastam de értem is! Sajnos

  58. csaba péter szerint:

    A nagyobb baj az hogy az Únióban is értik. és Jól értik .
    Ti meg csak a Kerényi féle nemzeti képeket nézegetitek belőle.
    ” Nekem tetszenek a Kerényi képek”

  59. csaba péter szerint:

    A Kerényi képek a bizonyíték arra ,
    mennyit ér az alkotmány tartalma.

  60. csaba péter szerint:

    Nem lehetett olcsó ,felkutatni az ominózus skót rajongót!
    Skóciából én is rajonganék .
    Gondolom neki is a Kerényi képek tetszenek.

  61. ebihal szerint:

    Azt mondja Nagyapó: “keresztény alapon állunk.” Már bocsánat, de, ha valakinek olyan
    mocskos a szája, hogy két heti sósavazás után is sírva fakadna az ÁNTSZ, az mióta
    keresztény?

  62. Zoli049 szerint:

    ebihal!

    ha ez az “ember” hithű keresztény, – ami ugye ennyi gyűlőlettel kérdőjeles – akkor a bűnös gondolatait is meggyónja? 🙂

  63. gyalog szerint:

    Keresztény az, aki Krisztust követi.

    Zoli, Ebihal, szerintetek ők keresztények?
    Ez csak “költői” kérdés volt,,,

  64. Ditte szerint:

    Nem csoda, ha a derék skótok szimpatizálnak velünk. Ők csak tudják, milyen az, ha a gonosz szomszédok megkeserítik egy ország életét.

  65. Zoli049 szerint:

    Ki az a gonosz szomszéd??? Nálunk.

    gyalog!

    Én bevallom, hogy nem vagyok az, de sík hülye sem ezügyben,
    emiatt kevesebb sem.
    A kérdésed maradjon is költői! 🙂

  66. nagyapó szerint:

    ebihal! Ha ilyen hülye marad, jön a törpeharcsa, és hamm!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  67. csaba péter szerint:

    Az biz vígasztal, hogy az olyan törzskönyvezett hülyék mint nagyapó vezetik a kerületet , legalább a következő körben nem lesz velük gond.

  68. csaba péter szerint:

    Tényleg a Nagyapó keresztény ? Ki hitte volna?
    Akkor miért nem a Vezért imádkozol ahelyett , hogy idiótán komcsiznál?

  69. ebihal szerint:

    Nagyapó! További 5 Miatyánk!

Itt lehet hozzászólni !