Orbán: Nem először szagolok lőporfüstöt

MTI, Mno.hu, Csepel.hu

A miniszterelnök szerint eddig egyetlen olyan érv sem hangzott el a magyar gazdaságra vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban – így az új jegybanktörvényt illetően sem –, amely miatt a parlamentnek e törvények közül bármelyiket is módosítania kellene. A kormány azonban minden véleményre, meglátásra nyitott.

„Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak” – rögzítette Orbán Viktor az MTI-nek adott interjújában, amelyben kitért arra is, hogy válaszolt az amerikai külügyminiszter levelére. A kormányfő közölte azt is, nem lát okot kormányátalakításra.

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val folytatandó tárgyalásokról szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott, az egyetlen szempont a kormány számára Magyarország érdeke. Ugyanakkor minden javaslatot mérlegelnek, és ha úgy látják, hogy megfontolandóak a nemzetközi szervezetek érvei, készek azokat „magukévá tenni”, „mert számunkra nem presztízskérdés a korábbi álláspontunk fenntartása vagy megváltoztatása”. Arra a kérdésre, hogy ha már elfogadott jogszabályok módosítását kéri az IMF és az EU, meddig hajlandóak elmenni, azt válaszolta: a magyar gazdasággal kapcsolatos jogszabályok esetében eddig csak politikai véleményeket hallott, de egyetlen olyan érvvel sem találkozott, amely miatt a parlamentnek meg kellene változtatnia egy már elfogadott törvényt.

Nincs semmilyen jogi probléma a jegybanktörvénnyel

Arra a kérdésre, hogy az Európai Központi Banknak (EKB) az új jegybanktörvényhez érkezett, ám a jogszabályba végül be nem épített, a monetáris tanács tagjainak és az alelnökök számához kapcsolódó javaslatairól is készek-e a tárgyalni, azt válaszolta: a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló új törvény növeli a jegybank függetlenségét, s ennek az ellenkezőjét még senki nem bizonyította.

A kormányfő szerint azért nincs semmilyen jogi probléma a jegybanktörvénnyel kapcsolatban – amelynek elfogadása előtt az EKB 15 javaslatából 13 bekerült a jogszabályba –, mert 2004-ben is, amikor Magyarország már tagja volt az EU-nak, megnövelték a monetáris tanács tagjainak, valamint az MNB alelnökeinek számát, és bár az EKB akkor sem értett ezzel egyet, az Európai Bizottság nem tiltakozott. „Egyetlen uniós tagállamot sem szabad kettős mércével mérni: kíváncsiak vagyunk, hogy mi az a különbség, amiért most egy erőteljesebb bizottsági fellépés lenne indokolt” – jegyezte meg.

A miniszterelnök megerősítette: mivel az Európai Unió alapszerződése kimondja, hogy intézményi átalakítással nem lehet személycserét végrehajtani a nemzeti bank élén, a kormány nem fog élni a jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonására vonatkozó lehetőséggel mindaddig, amíg a jelenlegi jegybankelnök mandátuma le nem jár.

Fellegi mandátuma négy kérdésre terjed ki

Orbán Viktor közölte: Fellegi Tamás főtárgyaló mandátuma négy kérdésre terjed ki. E szerint a tárca nélküli miniszter minden olyan hitelformát elfogadhat újabb kormányzati egyeztetés nélkül, amely abban segíti Magyarországot, hogy továbbra is a nemzetközi pénzügyi piacokról finanszírozhassa magát, vagyis amely nem kiváltja a piaci finanszírozást, hanem „megerősít bennünket a piacokon”. „Ezért mondjuk azt, hogy mi az IMF-től egy védelmi hálót várunk. Az ország működéséhez szükséges pénzt a piacokról akarjuk megszerezni, de világos jelzést akarunk adni nekik, hogy Magyarország az elérhető források beszűkülése, az euróválság jelentős elhúzódása esetén is rendelkezik azokkal a forrásokkal, amelyek a biztonságos működéshez és a növekedéshez szükségesek” – mondta.

Megjegyezte, jobban örülne, ha Magyarország a nemzetközi piacokon nem hitelfelvevőként jelenne meg, és reméli, meg is éli, hogy az ország egyszer majd nem hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó lesz. Fellegi Tamás azt is egyértelműsítheti a tárgyalásokon – folytatta –, hogy Magyarország készen áll arra, hogy az IMF-fel egyeztetve hajtsa végre azt a programot, amelyben megállapodnak. Természetesnek tartja ugyanis, hogy az IMF olyan gazdaságpolitikát akar látni Magyarországon, amely garancia arra, hogy visszakapja a pénzét.

A főtárgyaló meg fogja erősíteni azt a kormányzati vállalást is, hogy a válságadók kivezetése után a 2013-as költségvetés hiánya is 3 százalék alatt lesz – közölte a miniszterelnök.

„Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak, azok során minden olyan kérdés megvitatható, amelyet a tárgyalófelek szükségesnek tartanak” – rögzítette Fellegi Tamás mandátumának negyedik pontját.

Rendkívül fontos szakasz zárult le

Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy mivel befejeződött az ország megújításának egy rendkívül fontos szakasza, hiszen megszülettek az új gazdasági rendszert felépítő törvények, ezért a következő hónapokban nem szerepel a parlament napirendjén semmilyen gazdasági jogszabály, vagyis „mindenki biztos lehet abban, hogy a tárgyalások alatt a kormányzat nem nyújt be gazdasági vonatkozású törvényjavaslatokat a Háznak.”

Arra, hogy az ország akkor is megáll-e a lábán – mint ahogy azt korábban mondta –, ha nem születik megállapodás az IMF-fel és az EU-val, azt válaszolta: minden feltétel adott a gyors megállapodás megszületéséhez, és Magyarország is ebben érdekelt, de világossá kell tenni, hogy az ország és a kormány célja nem csupán a válság elkerülése, hanem a növekedési terv sikerre vitele. Ezért a kormány gazdaságpolitikája három európai alapelvre épül: a tehermegosztásra, a rosszul működő, az adósságot újra- és újratermelő rendszerek átszervezésére, valamint a felerősítésre, amely alatt „mi a munkából élő és gyermeket nevelő középosztály megerősítését értjük. Mi ebben az értelemben a nyugdíjasokat is ide soroljuk, hiszen egy egész életen át dolgoztak és gyermeket neveltek”.

A középosztály lehet a vezető erő

A középosztály megerősítésének egy fontos eszköze – jelentette ki – az is, hogy a stabilitási törvénybe való bekerülésének köszönhetően komoly közjogi védelmet kapott a munkát és a gyermekvállalást elismerő, támogató arányos adórendszer. „A kormány nem csinál titkot abból, hogy a középosztályt Magyarország vezető társadalmi erejévé kívánja tenni” – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök hangsúlyozta azt is: továbbra is azt tartja kívánatosnak, hogy „az euróválság hazánkra gyakorolt hatásainak kivédése érdekében végzett munka során se adjuk fel céljainkat”. Komoly változások történnek más területeken is, hiszen egy új diákhitelrendszer bevezetésével megteremtik annak lehetőségét, hogy mindenki tanulhasson, aki elég tehetséges és szorgalmas, a fiataloknak megteremtik a rendszeres sportolás lehetőségét.

Az Erkel Színház újranyitásával kinyitják a kultúra kapuit azok előtt is, akik számára korábban egy opera-előadás meghallgatása is elérhetetlen álomnak tűnt. Az év végén felszámolták azt az áldatlan állapotot, hogy az állam hónapokon keresztül adósa volt a neki szolgáltatóknak, így nagyrészt rendezték a kórházak adósságait, és konzultációt kezdtek az egészségügyben a bérek emeléséről is – sorolta.

Jelentős tartalékok a büdzsében

Arra a kérdésre, hogyan látja, „kitart-e” az idei költségvetés az év végéig, a kormányfő azt mondta, jó esély van rá, mert jelentős tartalékok vannak a büdzsében, a forint és a bankrendszer stabilitásáért pedig a kabinet mindent megtett, amit megtehetett. Utóbbival kapcsolatban minden további eszköz a forint értékének és a bankrendszer stabilitásának megőrzéséért felelős MNB kezében van – mutatott rá, hozzátéve: a jegybanki függetlenség alatt éppen azt érti, hogy ezeket az eszközöket senki nem veheti el az MNB-től. Mindezek miatt állapodtak meg abban Simor András jegybankelnökkel, hogy „amíg a forint magára nem talál”, addig az MNB vezetője és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter naponta egyeztet majd a forint iránti bizalom helyreállítása érdekében – idézte fel a pénteki megbeszélést.

Spekulációk befolyásolják a forintot

Ismét szólt arról, hogy álláspontja szerint a forint értékét jelenleg nem a magyar gazdaság valós teljesítménye, hanem spekulációs támadássorozatok befolyásolják, amelyek elhárítása szintén együttműködést igényel az MNB és a kormány között. Ezen támadásoknak való kitettség mértéke pedig az államadósság nagyságától függ, ezért is követtek el súlyos bűnt a szocialista kormányok, amelyek a végletekig eladósították Magyarországot, hiszen 2002 és 2010 között mintegy 60 százalékával növelték az államadósságot úgy, hogy annak nagy részét devizában vették fel.

Hozzátette ugyanakkor, nemcsak Magyarország van össztűz alatt – bár „kedvelt célpontja a spekulánsoknak” –, hanem az „egész hajóraj”, vagyis az eurózóna és az egész Európai Unió. Arra a kérdésre, hogy ezek a spekulációk honnan indulhatnak ki, Orbán Viktor úgy válaszolt, hogy nem véletlenül hívják ezeket a spekulánsokat globális szereplőknek, hiszen nincs hazájuk, és mindenütt otthon érzik magukat.

„Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat, európai gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, ami már el is indult azzal, hogy az eurózónához tartozó tagállamok komoly lépéseket tesznek a szoros költségvetési együttműködés irányába” – jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint ez meghozza majd a kívánt eredményt, és bár az idei első félévben a recesszió elkerülése lesz a legfontosabb feladat, a második félévtől megindul a növekedés, a magyar gazdaságpolitika pedig ennek felgyorsítását határozza meg célként.

El fog jönni a felértékelések szezonja is

Szólt arról is, hogy most még a „leértékelések szezonja” van egész Európában. „Jut nekünk is, most már mindenki leminősített minket” – utalt arra, hogy pénteken a Fitch Ratings is bejelentette: megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Magyarországtól. A miniszterelnök azonban úgy látja, hogy bár „most a leminősítések időszakát éljük, el fog jönni a felértékelések szezonja is”.

A rémhírterjesztések a büntető törvénykönyv hatálya alá tartoznak

A magánszemélyek bankbetétjeiről szóló hírekre reagálva kijelentette: a kormány ezeket olyan magánszerződéseknek tekinti, amelyekben „nincs keresnivalója a közhatalomnak”. A betétekről szóló találgatások rémhírterjesztések, amelyek a büntető törvénykönyv hatálya alá tartoznak, ezért „mindenkit arra intek, jól fontolja meg, részt vesz-e ezekben a rémhírterjesztési akciókban” – mondta.

Még karácsony előtt válaszolt

A miniszterelnök kérdésre közölte azt is: válaszolt Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek, aki még karácsony előtt küldött levelet neki, nyomatékosan kérve őt néhány kérdés megfontolására. Orbán Viktor kifejtette: válaszában kiemelte, hogy a magyar kormány elkötelezetten transzatlanti meggyőződésű. A levelet pedig csak akkor hozhatja nyilvánosságra a magyar külügy, ha a levélváltást indító Hillary Clinton úgy dönt. „Ez elemi civilizációs és diplomáciai norma” – tette hozzá.

„Nem először szagolok lőporfüstöt”

A külföldi sajtó bírálatait firtató felvetésre úgy reagált: „öreg katona vagyok, nem először szagolok lőporfüstöt, ugyanilyeneket írtak 2001–2002-ben is, pedig akkor még kétharmadunk sem volt. Érdekesnek tartom ezeket a véleményeket, de fontos tudni, hogy minden egyes cikk egy ember, egy újságíró véleménye. Az internet-forradalom óta pedig egyszerre sok ezer ember véleményét ismerhetjük meg”.

A magyarországi demokrácia megszűnését vélelmező álláspontokra azt mondta, hogy nincs új a nap alatt, hiszen megszokhattuk, hogy amikor nem baloldali kormánya van az országnak, akkor az ellenzék szerint rendre megszűnik a demokrácia, és a nemzetközi politikai élet pártalapon való szerveződése miatt a magyar szocialisták ezen a szinten is képesek híveket felsorakoztatni e véleményük mellé. „Ezzel ellentétben mi akkor is demokraták vagyunk, ha ellenzékben vagyunk, és akkor is demokraták voltunk, amikor mostani kritikusaink a kommunista diktatúrát védték velünk szemben” – jelentette ki. Felidézte, „élete legszebb időszakában”, az 1980-as végén és az 1990-es évek elején éppen azért harcolt a diktatúra ellen, hogy Magyarországon lehessen tüntetni, szabad választást tartani, ezért amikor ma tüntetés, kormány elleni tiltakozás zajlik, azt „a saját munkája eredményének” is tartja.

A sajtószabadságot féltő vélemények teljes mértékben megdőltek

A magyar médiára kitérve Orbán Viktor úgy vélekedett, látva a mai magyar sajtó sokszínűségét, kritikai hangját, időnként „durván a kormányt támadó karakterét”, világosan kiderül, hogy az elmúlt egy évben a magyar sajtószabadságot féltő vélemények teljes mértékben megdőltek, „hiszen az EU-n belül az egyik legélénkebb, ellenzéki szemléletű és kritikus beállítottságú sajtó Magyarországon működik”.

Nem lesz kormányátalakítás

Arra a kérdésre, tervez-e kormányátalakítást, azt válaszolta: nincs napirenden a kabinet átalakítása, de ez nem elégedettség kérdése. „Az elégedettség a mi szótárunkban nem szerepel, majd talán a memoáríráskor, nyugdíjaskorunkban. Ha nem éreznénk úgy, hogy ma jobb teljesítményt tudunk nyújtani, mint tegnap, az baj lenne” – mondta.

Orbán Viktor tájékoztatott a közszféra végtörleszteni szándékozó dolgozóinak nyújtandó kormányzati segítségről is, közölve, hogy Matolcsy György a napokban minden olyan bankkal tárgyal, amelynél nagy számban vettek fel devizahitelt közszolgálati dolgozók, és egy nekik nyújtandó forinthitel kialakításáról egyeztet e pénzintézetekkel. Megjegyezte, a közszféra több mint 40 ezer munkavállalója jelezte, hogy élni kíván a végtörlesztés lehetőségével.

Előbb-utóbb meg kell oldania a fővárosnak

A főváros által a BKV működéséhez kért állami támogatásról szólva a kormányfő azt mondta, a kabinet a budapestiek oldalán áll, de hosszabb távon szerinte fenntarthatatlan, hogy az ország legjobban fejlődő gazdasági térsége ne tudja a szegényebb országrészektől való forráselvonás nélkül megszervezni a tömegközlekedését. Meg kell oldania a fővárosnak, hogy a kormány támogatása nélkül is működjön a tömegközlekedése, azonban mivel az csak fokozatosan történhet meg, a kormány addig is „szívesen társul” olyan programhoz, amely a BKV hosszú távú fenntartásáról szól, ráadásul várható, hogy a közösségi közlekedés kérdését az IMF is napirendre akarja venni – jelezte.

Orbán Viktor végül 2012-vel kapcsolatban azt mondta: „most a konszolidációs időszak jön, amikor megszilárdítjuk, megerősítjük a most már alkotmányos védelem alá helyezett versenyképes gazdasági és társadalmi rendszert, hogy abban mindenki megtalálja a maga helyét és számítását”.

csepel.hu

49 hozzászólás “Orbán: Nem először szagolok lőporfüstöt” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Oroszország, Kína anyagilag is nagyra értékelheti azt az aknamunkát, amit a gazdasági szabadságharc nevében a magyar kormány elvégez: ha ugyanis a magyar kormány megússza a bankadót és az államosítást, úgy a pocsék helyzetben lévő eurózóna államai is hasonlóra vetemedhetnek, s így a nyugati politika és az azt finanszírozó bankrendszer történelmi csapást szenved el. Nem lennénk hát meglepve, ha az IMF hitel elmaradása, vagy az EU-ból való részleges kizárás esetén Kína vagy Oroszország anyagi segítséget nyújtana. Ha sikerül a példánkat ragadóssá tenni, akkor valószínűleg nagy sikerdíjat kapunk. Ha csak zavart okozunk és Orbán megbukik, akkor kevesebbet, de akkor is megérheti ez a mutatvány. Azt állítjuk, hogy az Orbán kormány nem shortolja a forintot egy Simicska offshore cégen keresztül, hanem amellett, hogy hisz saját tevékenysége nemzeti jelentőségében, racionális magyarázata és háttere is van a lépéseinek.

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Hozzátette ugyanakkor, nemcsak Magyarország van össztűz alatt – bár „kedvelt célpontja a spekulánsoknak” –, hanem az „egész hajóraj”, vagyis az eurózóna és az egész Európai Unió. Arra a kérdésre, hogy ezek a spekulációk honnan indulhatnak ki, Orbán Viktor úgy válaszolt, hogy nem véletlenül hívják ezeket a spekulánsokat globális szereplőknek, hiszen nincs hazájuk, és mindenütt otthon érzik magukat.”

    “HISZEN NINCS HAZÁJUK, ÉS MINDENÜTT OTTHON ÉRZIK MAGUKAT.”

    Igen, minden bajnak forrása a “gyökerekből ered!” DETERMINÁCIÓ

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    A minősíthetetlen megélhetési acsarkodást is abba hagyják lassan az elvtársak hordái és fattyaik, mert nincs, nem lesz más választásuk. Ezzel az ordibálással sehol sem állhatnának ki így, ezt is jelezni kell. Már évek óta szembesülhettek azzal, hogy a törvény erősödni fog, de azzal is, hogy a valóságot nem lehet letagadni az országban sem, nem lehet álvalóságban élni, nemhogy teljes hazugságban, bűnben. Az nem demokrácia, ahol alapjog a nemzet-országgyalázás is, a tehetetlenségi műpolitizálások, a semmittevések, törvénytelenségek után és közben ráadásul. El lett nekik magyarázva, és volt is idejük rá bőven, hogy belássák, megértsék, a törvény az, amire szükség van és az igazság, hogy változtatni kell. Értetlenkednek zsarolnak, és közben ráadásul védik a rendszerpolitikát is, azt, amit eddig képviseltek, azt várnák el a kormánytól is, de nem lehet folytatni azt, amit eddig, értsék meg! Nem lehet demokráciát mímelni és hazudni úgy, hogy csak a nyomort fokozták-növelték, hogy nem csináltak semmit!, elzüllesztették a nemzetet szinte egészen!

  4. grün szerint:

    Egy klasszikus!
    “A gyerek büdös, mosdatni!
    Nem szagolni, tanítani!”
    Elnök úr! Nem szagolgatni! KORMÁNYOZNI! ))) 🙂 (((
    Esetleg ajánlhatok más ami a zorrát is tisztíccsa! 🙂

  5. bugi szerint:

    Most is igaza van Orbánnak. A kommunistákat azért szerette az EU, mert bármennyit is loptak itthon, bármennyi embernek lövették ki a szemét, törették el a kezét, az EU-ban kiazolgáltak bárkit aprópénzért. Az fáj a bankoknak és az EU-nak most, hogyy nem nyelünk le bármit.

  6. ebihal szerint:

    Bugi! Hétfő reggel van, ha már most ilyen hülyeségeket beszélsz , mi lesz veled
    péntekig?

  7. grün szerint:

    bugi!
    Nyugodj meg, még a fehér kotlószart is lenyelik!
    A hatalom érzése a még a szerelmi vágynál is édesebb! ))) 🙂 (((

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az évszázad-évezred? legnagyobb csalása Magyarországon! Ébresztő Magyarok! youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1mx5IBeIDFo

  9. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Kicsit nehezen de sikerült, de hozzáfértem a linkhez!
    Ilyen csodadoktorokra nincs szüksége a zországnak, aki megmondja, hogy mi bajunk, de segítséget nem tud nyújtani!
    Annyit ér mint halottnak a purgálás!
    Aprópók!
    Milyen aza zemlített koldus-egér?!
    Aki még a templom egerénél is szegényebb lehet?! ))) 🙂 (((

  10. Királyerdei szerint:

    Magyarország jövőbeni finanszírozási igényei alapján egy 20 milliárd euró körüli összértékű IMF/EU-program lenne hitelesnek tekinthető segítség piaci szempontonból – vélekedtek helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

    A Goldman Sachs bankcsoport szerint a külső finanszírozási igényeket “nagyon leszűkített perspektívából” tekintve – vagyis csak a közeljövőben esedékessé váló kormányadósság-törlesztési kötelezettségeket figyelembe véve – a magyar kormány megengedhet “valamelyes késést” a tárgyalások során, az idén ugyanis csak néhány – igaz, nagy összegű – szuverén devizaadósság-hányad jár le.

    Az euró forintárfolyamára szóló 3 és 6 havi távlati előrejelzésüket az eddigi 315, illetve 320 forintról 340-350 forintra módosítják, ugyanakkor 320 forintra visszaerősödő és e szint környékén stabilizálódó árfolyamot várnak arra az esetre, ha megszületik a megállapodás a valutaalappal és az EU-val. A következő három hónapban még 2,5 százalékpontnyi MNB-kamatemelést és így 9,5 százalékra emelkedő jegybanki alapkamatot várnak, és ezután is csak fokozatos monetáris enyhítést valószínűsítenek. Ez messze a legborúlátóbb kamatprognózis a Cityben.

  11. meghát.... szerint:

    grün
    2012. január 09., hétfő – 08:41 ” A hatalom érzése még a szerelmi vágynál is édesebb! ” – Fején találtad a szöget. Egy alkalommal megkérdeztem Dicső Csabától (A 80-as évek közepétől testvérével, kizárólagos jogot kapott a számítógépek,beszerzésére,ill.forgalmazására.) , milyen érzés milliárdosnak lenni,és miért üzletelsz még mindig amikor ennyi pénzed van? – Már nem a pénz szerzése motivál ,az üzletkötés sikere. Egy jó üzlet jobban esik,mint egy egy jó szex……!!!! – A rosszindulatú megjegyzések elkerülése végett írom,hogy nem voltam az üzlettársa.

  12. lb szerint:

    A Zember, aki még sohasem hazudott, mit írt a közszolgáknak múlt év végén?
    “A kormány segítséget kíván nyújtani az Ön devizahitelének végtörlesztéséhez….”

    És mi a mai hír:
    “Úgy tűnik, nem ad az állam munkáltatói kölcsönt, inkább a bankokra bízná a végtörleszteni szándékozó közalkalmazottak meghitelezését is.”
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/lehetetlent_kernek_a_bankoktol.161107.html

  13. lb szerint:

    Sok közalkalmazott is elrohant a bankba az utolsó napokban, hiszen „személyesen” Orbán Viktor miniszterelnök írt nekik levelet, amit karácsony előtt vagy a két ünnep között kaptak kézhez. Ebben azt ígérte, hogy támogatott hitelből fizethetnek.

    Most az MTI-nek úgy nyilatkozott: a közalkalmazottak érdekében Matolcsy György, gazdasági miniszter tárgyalást kezd a bankokkal. Ebből pedig úgy tűnik, hogy semmi konkrétum nincs az ígéret mögött. Tehát jelenleg úgy áll a dolog, hogy épp az anyagilag egyébként sem jól eleresztett közalkalmazotti kör (tanárok, egészségügyi dolgozók, stb) marad ki a végtörlesztésből.

    http://azenpenzem.postr.hu/vegtorlesztes-nincs-hitel

  14. Lakó1214 szerint:

    “lb”!

    Kérem az államot, hogy ne segítsen nekik, mert ahogy nekem nem segítene a munkáltatóm, ugyanúgy mint Neked sem, így joggal mondhatom, hogy ezen intézkedés, diszkriminatív lenne a magánszférával szemben?
    Bizony az!
    Igaz nekem nincs hitelem.

  15. Zsonyo szerint:

    A kakaó igen finom ital!
    A gyerekeknek a szülők gyakran ezzel adják be a keserű orvosságot.
    Vannak akik cukor nélkül készítik az italt, mert más édesítőt használnak.
    Vannak akik nem tejjel engedik fel az elkészített szuszpenziót.
    Vannak akik az italba nem a kakaóbab örleményét, hanem valamilyen más pótlékot hazsnálnak.
    Az ital attól, hogy egyik-másik embernél nem a hagyományos módon készül, még kakaó marad.
    Akkor azonban, ha valaki a többire hivatkozva az összes összetevőt elhagyja, ne merészelje azt mondani, hogy kakaót ad magzatának.
    Csak a keserű pirulát erölteti le a torkán!!!

  16. Gordon szerint:

    “A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni.”

    /William Odon amerikai hírszerző tábornok/

    “Egyöntetű volt az üzletemberek véleménye, hogy Gyurcsány országlása alatt Magyarország a térség legkorruptabb állama lett. >Jóformán minden és mindenki megvehető Magyarországon< – állította több, Európába rendszeresen utazó amerikai üzletember."

    http://hetivalasz.hu/vilag/igy-latszunk-amerikabol-37160/?cikk_ertekel=1&ertekeles=3

  17. Lakó1214 szerint:

    Gordon szerint:
    2012. január 09., hétfő – 16:46

    A Heti válasz szerint?
    Eredeti forrás nincs hozzá? Nem szokott, de megkérdezem.

  18. Gordon szerint:

    Ne erőltesd Lakó, nem jön át.

    Én feltüntettem a forrást (ahogy azt szoktam – épp az a baj, hogy vitapartnereim nem szokták). Ha hazugságnak mered nevezni a kijelentés megtörténtét, akkor a Heti Válasznál kopogtass!

    Addig meg ízlelgesd a fenti kijelentést!
    Meg azt is ami alatta van.

  19. Lakó1214 szerint:

    Gordon szerint:
    2012. január 09., hétfő – 17:07

    Nálam sem találsz soha olyan idézetet, amihez nincs forráslink. Ez nem jött össze. 🙂
    Nem baj!

    Tartalmilag talán(?) lehet benne igazság, de szerinted ez a mai napon, az üzleti életben már nem így megy? Változtak az üzletemberek, pusztán csak ennyi. Nem akarok példákat írni, mert jobb a béke.

  20. Lakó1214 szerint:

    Egyet mégis, mert megírták.

    Simicska Lajos az ESMA-ügy hátterében?

    http://www.brandtrend.hu/hir/4941/simicska_lajos_az_esma-ugy_hattereben.html

  21. Gordon szerint:

    Én saját magamról beszéltem elsősorban mikor a linkek és források feltüntetéséről beszéltem. Én feltüntetem őket, de vannak akik nem mindig.

    Ne vedd magadra azt az inget, ami nem a tied!

  22. Lakó1214 szerint:

    Gordon szerint:
    2012. január 09., hétfő – 17:20

    Értettelek!
    Amihez nincs link, egyik fórumon sem veszem komolyan és sokszor el sem olvasom, de ez igy fair dolog. Megegyeztünk.

  23. Gordon szerint:

    Tartalmilag biztos van abban igazság, hogy a szocialisták inkább lefekszenek az idegen óhajoknak (bár anno a haza- és nemzetáruló nyilassöpredék is ilyen volt).

    Moszkva-Brüsszel-Washington.
    Ez a magyar baloldalra jellemző karakter. Anno még azzal kezdődött, mikor az SZKP határozta meg a hazai baloldalnak a kommunikációs irányokat.

    Régi beidegződés. Akkor még a nevükben is “magyarországi”-ak voltak.
    Nehéz lesz levetkőzniük.

  24. Toth Kati szerint:

    Az a baj a mostani kormánnyal,hogy magyar.Érdekes ebben az országban csak akkor van demokrácia a nyugat szerint,ha a kommunisták vannak hatalmon,akik elvtelenül,hazaáruló módon kiárusítják nekik a hazát.Most,hogy ki lettek billentve a húsos fazék mellől hisztérikusan támadják a kormányt itthon és külföldön egyaránt.Nem érdekli őket,hogy mekkorát ártanak ezzel a hazánknak,csak a hatalmat kaphassák vissza.Ők aztán szolgalelkűen kiszolgálnák a pénzügyi hatalmakat és még nagyobb nyomorba taszítanák az embereket.Ne hagyjuk,hogy ezek legyőzzenek minket!Fogjunk össze !A hazánkról van szó!Hajrá Magyarország!Hajrá magyarok!

  25. Toth Kati szerint:

    Az a legfájóbb a hazánkat támadóknak,hogy a kormány a bankoktól és multiktól szedte be a pénzt és nem a lakosságot nyomorította meg vele.Már a libás Bajnai is bejelentkezett a hatalomért,azonnal meg is mondja,hogy kell földig hajolni az IMF előtt.Ő már csak tudja,hiszen már csinálta.Ki jön még?Hogy merészel egy ilyen hazaáruló,tolvaj a demokráciáról papolni?Jó vastag bőr van a képén!

  26. abcd szerint:

    Multik a pénzt beszedik ha tetszik ha nem ….

    Emeli bruttó 10-10 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el.

  27. ebihal szerint:

    T. Toth Kati!
    Nem az a baj, hogy magyar, számomra még az sem zavaró, hogy jobboldali!
    Amit és ahogy csinál, ill. amit kellene, de nem csinál az a zavaró!

  28. Toth Kati szerint:

    abcd!Demagógia,hogy a multik beszedik.Ezer milliárdot nem tudnak beszedni tőlünk.Mert hogy ennyi jött be ezekből az adókból.Egyébként,ha be tudnák szedni nem vonyítanának,nem sírnának,nem szidnák a kormányt.

  29. szigeti szerint:

    Addig rendben,hogy a bibsiknek kell az ország és ha megvenni nem sikerül hát ellopják,de ahogy a mi szeretett vezetőnk a kezükre akarja játszani az már a hazaárulás minősített esete!
    Nála százszor okosabb emberek évtizedekkel ezelőtt leírták,hogy a XXI.század stratégiailag legfontosabb anyaga nem az olaj lesz hanem az ivóvíz- az kellene nekik!
    Nem említettem még a termőföldet.
    Mi meg mehetünk nyugdíj nélkül a kibucba dolgozni halálunkig a Negev-sivatagba!
    Figyeljétek mit tesz-az ellenkezőjét már többször megígérte-és őt idézve a tetteire kell figyelni,nem arra amit mond!

  30. abcd szerint:

    Üzemanyag.. a TESCO az AUCHAN beszállítói nagyfuvarozók kamionok után állami üzemanyagkedvezményt élveznak ellenben a kisüzleteket ellátó tisteherautók üzemeltetőivel szemben ( pék , zöldséges …..)

  31. Doki szerint:

    A kormány ragaszkodik Magyarország gazdasági (és politikai) függetlenségéhez és magyar érdekeket képvisel az IMF-el szemben. Az MSZP pedig nem tudja lenyelni, hogy az embereknek elegük lett a 8 éves hazugságokból és hogy az ország több mint 50%-a egy nemzeti kormányt akart. Bosszúból nem csak itthon csinál felfordulást (az LMP-vel és a DKP-val) az Operánál és a Parlamentnél, hanem Brüsszelben uszítja a ballib elvtársait az ország ellen. Ezt úgy hívják, hogy hazaárulás!

    A “békeharc” idején a csehszlovák, román és jugoszláv kommunisták először voltak hazafiak és csak másodjára kommunisták, míg idehaza először is, másodszor és harmadszor is kommunisták voltak és TALÁN CSAK(!) negyedjére voltak hazafiak. Az alma nem esett messze a fájától! Ezt az MSZP hazaáruló politikája jól mutatja…

  32. ebihal szerint:

    A Fidesz a 8,5 millió választásra jogosultból, 2,8 millió szavazatot kapott! EZ NEM
    50% !!! Más kérdés, hogy a választási rendszerből adódóan 2/3 -a lett. A kettőt
    nem szabad összekeverni!

  33. grün szerint:

    Doki! Ne túlozz!
    “az ország több mint 50%-a egy nemzeti kormányt akart”
    A zország egynegyede vagyis 2.7 millió zember akarta akkor!
    És most?????!

  34. hajós szerint:

    S ehhez mit szóltok:

    Minden célon túllőtt Matolcsy
    Az államháztartás hiánya 1734,4 milliárd forint volt tavaly, ez messze meghaladja az eredetileg elfogadott 687,9 milliárdos deficitcélt, de még a decemberben várt 1517 milliárdot is.
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/minden_celon_tullott_matolcsy.507106.html

  35. Zoli049 szerint:

    abcd!

    És az összes nemzetközi fuvarozó cég…
    Az, hogy a kisvállalkozónak nem tetszik akár szövetkezetté alakulni??? Ugyanúgy nem tetszik, mint a mezőgazdaságban.

    Azt tegyük hozzá, hogy ha ismét megy az üzemanyag, akkor megb@szhatja a kedvezményét, mert € alapon is olcsóbb lesz továbbra is a gázolajat kint tankolni.
    Erre mindíg annyit tudok írni: hülyeország…

  36. Doki szerint:

    Bébibéka alias ebihal! Majd ha varangy leszel, akkor téged ki fog megcsókolni, mint a mesében? 🙂 Ja bocs, a Demokratikus Koalícióban, az LMP-ben, vagy az MSZP-ben biztos akad majd egy “bátor önkéntes”. 😀 😉

  37. Doki szerint:

    Zoli! Én pedig meg erre annyit tudok írni, hogy te helyből vagy olyan hülye, mint más (az MSZP-ből, a DKP-ból, vagy az LMP-ből) nekifutásból 😉

  38. "?!" szerint:

    Áldó imádság:

    Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen.
    Mindenki a saját eszközével harcol.
    Vegyük fel a harcot! Minél többször mondjuk el az alábbi
    Ókeresztény Áldó imádságot Orbán Viktorért.

    Az Úr legyen előtted, hogy azigaz útra vezessen Téged.
    Az Úr legyen melletted, hogy karjaiba zárjon és oltalmazzon Téged.
    Az Úr legyen mögötted, hogy megőrizzen Téged a gonosz álnokságtól.
    Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel és kihúzzon Téged a csapdából.
    Az Úr legyen benned, hogy vigasztaljon Téged, ha szomorúság nehezedik Rád.
    Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen Téged, ha ellenség ront Rád.
    Az Úr legyen fölötted, hogy áldás szálljon Rád.
    Így áldjon meg Téged a jóságos Isten!

    Viktor! A fenti ima óvjon meg a lőporfüst szagolgatása közben!

  39. Zoli049 szerint:

    Doki!

    Összefüggés?

  40. "?!" szerint:

    Kedves egymás torkát harapdáló Fórumozók!

    Mielőtt a hozzászólásaitokat elkülditek, gondoljatok a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapjának címoldalán olvasható Tízparancsolat VIII. parancsolatára, amely az alábbiak szerint rendelkezik:

    “Ne hazudj, és ne tégy kárt mások becsületében!”

    Szerintem ezt mindenkinek be kellene tartani, de különösen példát kellene mutatni ennek betartásában a keresztény hagyományokat magáénak valló polgári oldalhoz tartozóknak!

  41. ebihal szerint:

    Doki! Korábban már közöltem, hogy aki itt király akar lenni , az csókolja meg a
    seggemet. A baj az , hogy te zsigerből hánysz mindenre és mindenkire, ami és aki
    nem megfelelő neked. Nincs ezzel semmi gond, ezek a te korlátaid, tudomásul
    van véve.

  42. "?!" szerint:

    Az Orbán Viktor személyi döntését követően a kétharmados Fidesz parlamenti többség által megválasztott Járai Zsigmond távozik a Költségvetési Tanács éléről.
    A KT elnöke a lemondását az MTI-nek azzal indokolta, hogy a gazdasági stabilitásról szóló, ez év január 1-jétől hatályos, új törvény a korábbinál jelentősebb feladatokkal látja el a Költségvetési Tanácsot, és ezek elvégzése számára olyan helyzetet teremt, amely egyéb – a köz- és a magánszférában ellátott – funkcióival összeegyeztethetetlen.

  43. Doki szerint:

    ebihal! A seggedet a ballibekkel csókoltasd meg! Nálam meg az van tudomásul véve, hogy egy primitív bunkó vagy, mert aki ilyet ír: ,,aki itt király akar lenni , az csókolja meg a
    seggemet”, arra mást nem lehet mondani.

  44. ebihal szerint:

    Doki! Mi a szösz! Ha nem akarsz király lenni, akkor téged nem érint, a többit meg miért bánod? Vagy van jelölted?

  45. noname szerint:

    Mókás dolog megfigyelni, ahogy a színtiszta kommunista mszp hívőket szidja az ugyancsak színtiszta kommunista fidesz hívő tábor!
    Az egész rendszerváltó elit Orbánostul, Gyurcsányostul, Horn Gyulástul, etc-etc – magyarul az egész bagázs ugyanaz az önző hazátlan karrierista banda!
    Hiába akarja Gyurcsány a demokratát játszani, mert attól még ő egy bolsevik diktátor, ahogyan hiába játszik “nemzeti szabadságharcos szerepet” Orbán Viktor, amikor Ő is ugyanúgy személyi kultusz, és kőkemény autoriter rendszer kiépítését végzi!
    Még mindig az emberek hülyítése folyik: egymásnak ugrasztja a hatalom a féligazságokon és információ hiányon szocializálódott kisembereket.
    Az egész bagázs, az összes mszmpés-kiszes nagy legény ellopja az emberektől a munkájuk értékének legalább kétharmadát, és közben röhögnek azon, hogy a sok lökött kisember ezt észre sem veszi.
    Gyurcsány a büdös életben nem lehetett volna milliárdos, ha a saját tehetségét, és nem a kiszes cimboráit használja, ahogyan Orbán is ott lébecolna a cigánysoron, ha a sokat szidott Kádár rendszer olyan oktatási rendszert alkalmazott volna, amilyet most Ő akar ráerőltetni erre az országra!
    Undorító, ahogyan ez a sok tehetségtelen karrierista élvezettel alkalmazza Machiavelli tanításait, miközben egymás közt jót röhögnek a magyar emberek nyomorán.
    Emberek!
    Vegyétek már észre, hogy miközben félig igaz tényekkel hülyítitek egymást, a hatalom birtokában talán egy milliónál kevesebb gazdag magyar gyarapodik a munkátok gyümölcséből!
    Hol van már a magyar középosztály? Hol van kis és és nagypolgári réteg?
    Gondolkozzatok: havi kétszázötvenezres nettó kereset, ami a magyar nettó átlagbér kétszerese, az európai nyugdíjminimum csupán!
    Egy átlagos európai munkabér a magyarénak négy-ötszöröse!
    Ez az ellopott különbség gazdagítja a magyar rendszerváltó elitet; ez tartja működésben az életképtelen kádári típusú magyar gazdaságot; ezért olyan torz a magyar gazdaság, hogy maholnap nem létezik belső piac!
    Úgynevezett jobb és baloldaliak!
    Gondolkodjatok el azon, hogy a dicső “polgári fidesz” parlament miért utasította el azt a jobbikos indítványt, hogy távolítsák el a magyar közéletből a kommunista Magyarország haszonélvezőit!
    Vegyétek már észre, hogy a baloldal európaisága ugyanolyan gumicsont, ahogyan a jobboldal nemzeti-kereszténysége.
    Hazudnak reggel, délben, este – minden időben, minden hullámsávon.
    Ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van.

  46. csapajev szerint:

    Ne higgyétek el amit mond, lényeg, amit csinál!

  47. Lakesha szerint:

    Posts like this make the intneert such a treasure trove

Itt lehet hozzászólni !