Csepel önkormányzata átvilágítja a telefonköltségeket

TőzsdeFórum Online

A takarékosság és a rend az új vezetés jelszava (a kép egy korábbi alkalommal készült)

Csepel Önkormányzata a Sciamust, hazánk vezető telekommunikációs tanácsadó cégét bízta meg, hogy a vezetékes és mobil távközlési költségeket csökkentse.

A Sciamus a megtakarítás egy részéért vállalta, hogy az önkormányzat és a tulajdonában lévő vagy általa üzemeltetett intézmények részére elkészíti és végrehajtja a költségcsökkentést eredményező akciótervet. Ennek köszönhetően nem kizárólag a XXI. kerület polgármesteri hivatalának telefon- és internetköltségei csökkenek majd a jövőben, hanem az egészségügyi és szociális szolgálaté, a kerületi TV-é, a piacé, az önkormányzat tulajdonában lévő üzletek és egyéb helyiségek kezelésével megbízott cégé és az Oktatási Szolgáltató Intézményé is.

Borbély Lénárd alpolgármester emlékeztetett rá, hogy korábban az önkormányzat kerületi szinten havonta 8 millió forint közpénzt költött el erre a célra, ezt azonban most felülvizsgáltatják.

A Sciamus februárban elkezdte az adatok begyűjtését és nyárra ígéri, hogy a költségstruktúra átvilágítását, a számlák alapján a részletes elemzések elkészítését és az összefoglaló jelentést és javaslatokat átadja a megbízónak.

tozsdeforum.hu

20 hozzászólás “Csepel önkormányzata átvilágítja a telefonköltségeket” bejegyzésre

  1. abcd szerint:

    Szükséges az átvilágítás kell a PÉNZ !!

    “Februárban óriási hiányt halmozott fel az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli -központi alrendszere. A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfő délután megjelent gyorstájékoztatója szerint 436,9 milliárd forintos deficit alakult ki az év második hónapjában. Az idei év első két hónapjában így már közel 560 milliárd forintos lyuk tátong a büdzsében, ami az egész éves előirányzat 81,4%-a. ”

    Az ellenzék visitott egy éve ! De ez most rendjén van !

  2. csaba péter szerint:

    legalább tudjuk ki a csókos cég.

  3. Bakker szerint:

    Én is mindent elhiszek a Nemzetgazdasági Minisztériumnak!

    http://index.hu/belfold/2011/03/07/rosszul_kopiztak_egy_reszt_a_szell_kallman-tervbe/

    (Annyira szakemberek, hogy még arra sincs elég eszük, hogy meghatározzák minden ki-és bedolgozónak ki a tervvel kapcsolatban áll, milyen betűtipussal és mekkorával készítse irományait.)

  4. Bakker szerint:

    Mennyibe kerül a jótanács?
    Különben már több önkormányzati cégnél is le van tiltva a magántelefonálás vezetékes eszközön, sőt a magántulajdonú mobiltelefon magáncélú használata is erősen korlátozott munkaidőben. (A nagytestvér figyeli mit csinál a dolgozó munkaidejében!)

    Teljesen más a szoci hiány, és teljesen más a fidesz hiány rá egy évre!

  5. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Az előttem író rosszindultú megjegyzésekre én azon a véleményen vagyok, hogy csak gratulálok azoknak az állami cégeknek és vezetőiknek, (minisztériumoknak, önkormányzatoknak, közhivataloknak stb.) akik azzal foglalkoznak, hogy hogyan lehet és kell csökkenteni a felesleges kiadásokat, pazarlásokat.
    A volt munkahelyemen is mindenki kóddal rendelkezett és telefonálhatott, és mindenki tiszteségesen kifizette a privát beszélgetését. Igy van ez rendjén !

  6. csaba péter szerint:

    Egyet értek Anikóval . A sima vállalkozás telefonszámláját sem fogadja el az apeh ha nincs részletezve kimutatva a magán beszélgetés költsége

  7. csaba péter szerint:

    Ugyhogy ez sima pézmosás.

  8. csapos szerint:

    A képen a két mutogatós mit mutogat? Csak nem az átvilágítás előtti telefonszámlájukat? Bár az egy oldalon nem férne el! (Azt mondják a csepeli polgármesteri hivatalban, hogy fizettek nekik nyakló nélkül telefonszámlát az elmúlt öt évben és most is.)

    Esetleg a vitéz mutyibányai Németh Szilárd vagy/és a majrévári Borbély Lénárd elleni vádiratot mutogatják?

    Tényleg! A Fidesz-frakció a majrévárit is bedugta a mentelmi jog mögé?

  9. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Anikó üzeni “Csapos szerint-nek” : A helyedben én abbahagynám az álladó guszustalan, és intrikus megjegyzéseket, ki kíváncsi rá, tartsd meg magadnak. Bármi jót akar tenni ez a fiatal városvezetés neked mindig a rosszindulatú megjegyzéseid jelennek meg. Dugulj már el ! Ha jót nem tudsz mondani, maradj csendben ! Vagy Te visszasírod a régi kommunista városvezetést, (16 évi uralom) látszott a választáson, hogy Csepel lakosságának már bőven elege volt az elvtársokból, mutyi barátokból, haverokból. Lehet, hogy neked akkor jobb világod volt, azért savanyú most a szőlő !!!

  10. elszámoltatás szerint:

    Persze a Csepel Újságosokat nem “világítják” át, nem számoltatják el? Vagy százezreket keresnek és ” vissza adanak” a kenyéradónak belőle??????? Megy a mutyi?
    Vida még mindíg ott van, ?…. na meg a “vörös” bolsi fotós néni?

  11. jó, mi? szerint:

    Hogy mik vannak?! ….

    Amikor a Jó Isten megalkotta a Földet, hogy az emberek azon éljenek, úgy döntött, hogy minden népnek ajándékoz KÉT erényt. Így az amerikaiakat

    rendszeretővé és törvénytisztelővé, a németeket kitartóvá és tanulékonnyá, a japánokat munkabíróvá és türelmessé tette. A magyarokhoz érve arra kérte Gábriel arkangyalt, hogy a következőket jegyezze fel:

    “Ezek legyenek okosak, becsületesek és a Fideszre szavazzanak.”

    Amikor a világ teremtése befejeződött, az arkangyal felhívta az Úr figyelmét: “Jó Atyám, a Föld összes népének két erényt ajándékoztál, de a magyaroknak három van; ez azt jelenti, hogy ők jelentősebbek lesznek a Föld összes többi népénél. Ez lenne a Te akaratod?”

    “Igazad van-mondá az Úr- nem lenne igazságos. De mivel az ajándékot már nem lehet visszavenni, meg kell oldani ezt a helyzetet. Mostantól- így folytatá az Úr-, a magyarok mint nép megőrzik a három erényt, de azért, hogy ne nőjenek más népek fölé, egyikük sem birtokolhat egyszerre kettőnél több erényt”.
    Ennél az egyszerű oknál fogva, azóta:

    * a magyar, aki a Fideszre szavaz és becsületes, nem lehet okos is,
    * aki okos és a Fideszre szavaz, nem lehet becsületes is,
    * de leginkább is aki okos és becsületes, az soha nem szavazhat a Fideszre.

  12. jó, mi? szerint:

    a Nemzet Gyűlés helyett…
    Koronázási Tanács ülése
    /Az írás a Győri Tükör hetilap internetes napilapjában jelent meg/

    Ismeretlen szerző forgatókönyve társadalmi viszonyaink ismeretében.

    Mottó: Ki bizonyítja, hogy Őszödje csak a baloldalnak van..?

    (Színhely: a Fidesz-székház egyik tárgyaló terme).

    Navracsics: Gyerekek! Ma mindössze egy napirendi pontunk lesz, a királyság visszaállítása. Viktor késni fog, azt hiszem, még a fogorvosánál van, de addig próbáljunk kialakítani egységes álláspontot! Javaslom, amíg Viktor nem érkezik meg, addig kötetlen legyen a beszélgetés!

    Kövér: Azt hiszem, azt már eldöntöttük, hogy államformánkat királyságra változtatjuk, a király személye sem kétséges, akit meg kell koronáznunk, de ki legyen az alkirály? Én például nagyon szívesen elvállalnám a címet, persze csak akkor, ha a tiszteletdíjam adómentes lesz.

    Pintér: Álljon meg a menet! Ezt a címet Viktor nekem ígérte, de szerintem előbb az uralkodó személyét véglegesítsük, és majd ő nevezze ki az alkirályt! Szerintem nagyon bizarr lenne, ha egy volt MSZMP-pártfunkcionáriust választanánk alkirálynak.

    Mikola (az ablaknál áll): Fiúk! Most lépett be Viktor a kapun, másodperceken belül itt lesz.

    (Nyílik az ajtó, belép Orbán Viktor, leül az asztalfőn.)

    Orbán: Elnézést a késésért, akkor megnyitom az értekezletet. Ha jól emlékszem, a napirend a királyság visszaállítása, a király és helyettesének, továbbá az egyéb tisztségviselőknek a kinevezése.

    (Helyeslő hangok: – Igen, igen! Ez a napirend.)

    Orbán: Nos, minden szerénység nélkül állítom, hogy én vagyok a királyi feladatra a legalkalmasabb személy. Mivel demokráciában élünk, megkérdezlek benneteket, rajtam kívül még kit javasoltok királynak? Persze, ha nincs más jelölt, akkor kijelölöm az alkirály személyét és utána megbeszéljük a koronázási ceremónia lebonyolítását! Egyszóval, hogy időt takarítsunk meg, Pintér lesz az alkirály. Felsorolom, kik lesznek az udvaroncok: Navracsics, Matolcsi, Semjén, Budai, Rogán, Pokorni, Kósa és Lázár. Ha egyetértetek, főkomornyik Varga Mihály lesz.

    Kövér: Ha már alkirály nem lehetek, lehessek nádor, vagy udvari kamarás, esetleg főpohárnok!

    Orbán: Azt hiszem, ez elfogadható. Nádor ugyan nem lehetsz, mert ezt a szerepet az alkirály tölti be, de majd később visszatérünk erre, most beszéljük meg a beiktatásom részleteit, és a koronázási jelvények használatát! Gyerekek! A koronát már felpróbáltam, kicsit szorít! Nem az én fejemre szabták, ezért utólagos engedelmetekkel megrendeltem egy számmal nagyobbat. Ez alapjában véve megegyezik majd az eredeti szentkoronával, de a drágakövek, gyémántok, rubintok valamivel nagyobbak lesznek, olyanok, amelyek illenek hozzám, kifejezik értékeimet. Már elkészültek a koronát díszítő képek is.
    Ezek életem legfontosabb pillanatait örökítik meg. Az egyik a világrajövetelemet mutatja be, egy másik a 2007-es kordonbontást és lesz olyan, ami gólszerzés közben ábrázol. Egyszóval igényes ötvösmunkák díszítik majd a koronámat.

    Lázár: Mikorra készül el az új korona?

    Orbán: Mára ígérték, bármelyik pillanatban megérkezhet. Megkérdezem, hozzájárultok-e ahhoz, hogy a szentkoronámat otthon tartsam? Ha mint uralkodó a lakásomon külföldi vendéget fogadok, illik a fejemen koronával köszönteni.

    Kövér: Nem értem! Nem a budai várba fogsz költözni?

    Orbán: Oda, de erről csak ma nyújtja be Navracsics a törvényjavaslatot. De igazad van, a koronámat nem a lakásomon akarom tartani, hanem a királyi lakosztályomon. Azt viszont fontosnak tartom, hogy lakosztályomat az egyszerű polgárokhoz hasonlóan kedvezményes áron megvásárolhassam, és azzal szabadon rendelkezhessek.

    (Helyeslő hangok: – Ez természetes. Igen, ez jogos!)

    Orbán: Akkor térjünk rá a beiktatásomra! Schmitt Pali lesz a ceremónia mester, egyszóval hopmester. A bevezetőjében ki kell hangsúlyoznia, hogy amikor királysággá alakulunk, a nép akaratát teljesítjük. Fülkeforradalmunk eredményeként elhárul minden akadály a fejlődésünk elől. A köztársaság elnöke említse meg, hogy királlyá választásomat a frakció és a kormány minden tagja egyhangúan támogatta. Beszédének nagyobb része méltatásom lesz. Palit már tájékoztattam, hogy beszédében ki kell emelnie azt, hogy a legnagyobb magyar királyok, Szent István, Mátyás nyomdokaiba lépek. Az Alkotmányban szerepeljen, hogy halálom után előbb boldoggá, azután szentté leszek avatva.

    Hende: Úgy tudom, a szentté avatáshoz szükség van egy csodatételre is.

    Orbán: Na, ne butáskodj Csabikám! Az neked nem elég csoda, hogy a te felkészültségeddel miniszterré neveztelek ki? A többiekről ne is beszéljek! Szeretném, ha senki nem akadékoskodna, és a beiktatásom után ne tegezzetek! Ez államérdek! Nos, gyerekek ennyi volt a mai napra. Köszönöm az értékes hozzászólásokat és az egyhangú egyetértéseteket. Hajrá Orbanisztán, hajrá alattvalók!

  13. "?!" szerint:

    “jó, mi?”!

    Azt hiszed, hogy rém humoros vagy, pedig Te csak egy humorizáló rém vagy!

  14. csaba péter szerint:

    Keves Tetű “!?” igazad van . Az ilyen szöveg csak neked áll jól.

  15. miska72 szerint:

    Ha irgalmatlan nagy a különbség az új telefonszámla tarifa és a szocialisták álltal megkötött telefon tarifa díjjai között, már meg is van a hűtlen ezelés elvtársak!
    Lehet itt is intézkedni a feljelentésről, hűtlen kezelés miatt! 🙂 🙂 🙂

  16. miska72 szerint:

    Hogy mik vannak?! ….

    Amikor a Jó Isten megalkotta a Földet, hogy az emberek azon éljenek, úgy döntött, hogy minden népnek ajándékoz KÉT erényt. Így az amerikaiakat

    rendszeretővé és törvénytisztelővé, a németeket kitartóvá és tanulékonnyá, a japánokat munkabíróvá és türelmessé tette. A magyarokhoz érve arra kérte Gábriel arkangyalt, hogy a következőket jegyezze fel:

    “Ezek legyenek okosak, becsületesek és a Maszopra szavazzanak.”

    Amikor a világ teremtése befejeződött, az arkangyal felhívta az Úr figyelmét: “Jó Atyám, a Föld összes népének két erényt ajándékoztál, de a magyaroknak három van; ez azt jelenti, hogy ők jelentősebbek lesznek a Föld összes többi népénél. Ez lenne a Te akaratod?”

    “Igazad van-mondá az Úr- nem lenne igazságos. De mivel az ajándékot már nem lehet visszavenni, meg kell oldani ezt a helyzetet. Mostantól- így folytatá az Úr-, a magyarok mint nép megőrzik a három erényt, de azért, hogy ne nőjenek más népek fölé, egyikük sem birtokolhat egyszerre kettőnél több erényt”.
    Ennél az egyszerű oknál fogva, azóta:

    * a magyar, aki a Maszpora szavaz és becsületes, nem lehet okos is,
    * aki okos és a Maszopra szavaz, nem lehet becsületes is,
    * de leginkább is aki okos és becsületes, az soha nem szavazhat a Maszopra.

    Esskor isten rájött, hogy Gyurcsányal nagy bajt csinált, és úgy rúgta valagba, hogy repült mint a győzelmi zászló. 🙂 🙂 🙂

  17. miska72 szerint:

    Amikor isten megteremté “?!” feliált! EZT IS ELQRTAM! 🙂 🙂 🙂

  18. "?!" szerint:

    “miska72”!

    Igazán oda figyelhetnél arra, hogy legalább az egy mondatos hozzászólásid ne legyenek tele elütésekkel és helyesírási hibákkal!

  19. miska72 szerint:

    Nem vagyok én Richard Clayderman. 🙂 🙂 🙂

  20. Sobri szerint:

    Csak azt szeretném megtudni, hogy ki az a lángosképű, majomparádé a jobb oldalon, narancs színű ingben? Nagyon irritál a pofája…..úgy beleszállnék páros lábbal az arcába :))

Itt lehet hozzászólni !