Eltemették Albert Flóriánt-emlékezik a Csepel.hu

Csepel.hu, Nemzeti Sport, Csepel.info

Több százan kísérték utolsó útjára a Császárt (Fotó: Németh Ferenc, Nso.hu)

November 6-án, vasárnap délben az Óbudai temetőben kísérték utolsó útjára Albert Flóriánt, Magyarország egyetlen aranylabdás labdarúgóját.

Ezt megelőzően a Ferencváros legendás futballistájának koporsója előtt szombaton több ezren rótták le kegyeletüket a róla elnevezett stadionban.

A Csepel.hu egy – a Császár fénykorában készült- újságcikkel, és fotókkal emlékezik a legendára, aki 1967-ben Csepelen is pályára lépett, ahol -Rákosival együtt- betaláltak az olimpiai bajnok Fatér kapujába. A 15 000 néző előtt lejátszott meccs, 3:2-es kék-piros győzelemet hozott, a Csepel gólszerzői Major, Rottenbiller illetve Kalmár voltak. A nemzetközi és magyar labdarúgás emblematikus játékosa, a futball egyetlen hazai Császára, Albert Flórián 70 évet élt.

Nagyításért kattintson a képekre!

Légrádi Gábor – csepel.hu

7 hozzászólás “Eltemették Albert Flóriánt-emlékezik a Csepel.hu” bejegyzésre

  1. Narancsvírus szerint:

    Orbán Viktor nem mondott beszédet Albert Flórián búcsúztatásán, de annál többet szerepelt a kamera előtt. Elég lett volna egyszer beadni a nézőknek ott létét, mert így egy kicsit sok volt belőle! Viktor, ez nem a te napod volt, ez nem rólad szólt, de a kezed alatt lévő média nem ezt mutatta nekünk. Kubatov érdekes módon került a Ferencváros élére, Csányi szintén az MLSZ-re. Volt a tegnapi napnak egy enyhe politikai jellege, ami nem volt méltó Albert Flórián emlékére. A búcsúbeszédet mondhatta volna Flóri focistatársa, barátja. Elhangozhatott volna a népszerű Fradi induló, a FIFA, UEFA képviselhette volna magát legfelső szinten! Ezt sértőnek találom, hogy nem voltak jelen ezen a napon, amikor a nemzetközi labdarúgás egyik kiemelkedő ikonja távozott el. Az Üllői úton már méltó volt Albert Flóriántól való elköszönés!
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000859632031

  2. Narancsvírus szerint:

    Albert Flórián, és Fradi szurkolók, ez a dal szóljon nektek!

  3. Öreg halász szerint:

    Ernő ne legyél már ennyire kisstílű. Nyilván nem azért volt ott a miniszterelnök, mert szerepelni akart, ezt még te se hiheted el. Ahol meg megjelenik, ott fotózni is szokták, és ez így lesz minden más miniszterelnöknél is.

    Kár volt politikát keverni egy ilyen hírből. Albert Flórián emléke igazán nem ezt érdemli.

  4. nagyapó szerint:

    Narancsvírus az igazi proletár. Belerondítani minden ünnepbe!
    Hajrá Demokratikus Koalíció!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. Papi szerint:

    Narancsvírus!
    Te elképesztően beteg vagy a kicsinyes és főleg ostoba beszólásaiddal! Jó lenne ha végre abbahagynád ezt a kicsinyes fröcskölődést.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    A magyar labdarúgás jelentős gyászát tekintve, nem a legszerencsésebb e képnek a kiválasztása. Annál is inkább, mert az egyik csapat szakvezetője is csak később tudta meg, hogy bizony, itt e jó kis mérkőzésen ki kellett kapniuk! Talán az egyik csatár még tudna nyilatkozni arra vonatkozólag, hogy miről is beszélgettek az ellenfél csatárával a szünetben, amikor az öltözőbe mentek a csapatok.

Itt lehet hozzászólni !