Halker-Király Team: Sportintegráció az egyetemen is

Csepel.info

Király István

Király István, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia elnöke a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (SE-TSK) tartott előadást a sportintegrációban elért úttörő sikerekről és a Csepelen gyakorlatban megvalósuló modellértékű program eddigi tapasztalatairól – tájékoztatta lapunkat Róth Dániel, a csapat értékteremtési és közönségkapcsolati vezetője.

A SE-TSK Társadalomtudományi Tanszék felkérése nyomán november 2-án az alap- (BSc), míg december 8-án a mesterképzésben (MSc) résztvevő diákok találkozhatnak a sportintegrációval, ezzel is elősegítve az elméleti tudás megszerzésén túl a működő gyakorlati példák megismerését.

Jelenleg is folynak az egyeztetések az Akadémia és az Egyetem között egy, a sport társadalmi felzárkóztatásban betöltött kiemelten fontos szerepét tárgyaló tantárgy bevezetéséről, melyet szintén Király István vezetne.

További lehetőségként egy Csepelre kihelyezett Sportintegrációs Műhely létrehozása is felmerült, ahol a hallgatóknak lehetőségük nyílna megismerkedni az Akadémia által kidolgozott módszertannal és szakmai gyakorlatukat a sportintegráció területén eltölteni.

csepel.info

Itt lehet hozzászólni !