Szétesett a csepeli MSZP frakció

Szenteczky János már el is foglalta a frakcióvezetői posztot

Csepel.info

Bohócforradalom – Borkának (legfelső sor, balról az első) mostantól kívül tágasabb

A Gyurcsány Ferenc nevéhez köthető pártszakadás hullámai  elérték az MSZP csepeli szervezetét is. Borka-Szász Tamás eddigi frakcióvezető kilépett a Magyar Szocialista Pártból és a továbbiakban a Demokratikus Koalíció nevű formáció képviselője lesz.

A közleményt az alábbiakban olvashatják.

KÖZLEMÉNY

Ezúton szeretnénk a csepeli közvéleményt tájékoztatni, hogy Borka-Szász Tamás önkormányzati képviselő 2011. október 31-i hatállyal lemondott eddig betöltött MSZP frakcióvezetői tisztségéről, egyben kilépett az MSZP csepeli képviselőcsoportjából.

Borka-Szász Tamás a továbbiakban a Demokratikus Koalíció (DK) nevű párt képviselőjeként fogja folytatni önkormányzati képviselői munkáját.

Az MSZP XXI. kerületi frakciója, illetve a párt helyi alapszervezetének vezetése Borka-Szász Tamás döntését tudomásul vette, további munkájához sok sikert kíván. A csepeli emberek további hatékony és zökkenőmentes képviselete érdekében a frakció vezetését Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, eddigi frakcióvezető-helyettes vette át.

Közösen nyilvánítjuk ki, hogy a csepeli ellenzék tagjaiként természetes politikai szövetségesként tekintünk egymásra. A jövőben is a lehető legszorosabb együttműködésre törekszünk és a továbbiakban is a csepeli érdekek és értékek képviseletét, valamint a Fidesz antidemokratikus túlhatalmának megtörését tekintjük feladatunknak.

Budapest, 2011. november 3.

A csepeli MSZP részéről:

Szenteczky János, Dobák István, Gergely István, Takács Krisztián képviselők

A Demokratikus Koalíció részéről:

Borka-Szász Tamás képviselő

csepel.info

Kapcsolódó bejegyzésünk:

Kiváltak Gyurcsányék az MSZP-ből

22 hozzászólás “Szétesett a csepeli MSZP frakció” bejegyzésre

  1. Suttogó szerint:

    Igazi baloldalt!

  2. Paul szerint:

    Uborka-Borka
    Osztódással szaporodnak mint a baktériumok. A céljuk ugyan az kiirtani a magyar nemzetet. Gyurcsány feleségének a nagyapja (Apró Antal) lövetett 56-ban, majd 50évvel később az unoka férje (Gyurcsány csótány). Ezt a vonalat viszi tovább Borka-Szász Tamás.
    Azt hiszem ez mindent elárul,Borkáról.

    A Gyurcsány szemetek tönkre tették az egész országot, Borka szemetek tönkre tették Csepelt,és van pofájuk újra megjelenni az ország polgárai előtt Demokratikus jelzővel elnevezett hordával.

    Azért,hogy ne felejtsenek a Csepeliek, hogy hova juttatták ezek a mocskok a kerületet is, folyamatosan felszínen kell tartani az elmúlt 16év nemzetáruló tevékenységüket.

    Apró Antal, Borka szellemi atyja és büszkesége.
    1956. november 2-án a tököli szovjet parancsnokságra menekült, majd Szolnokra vitték. November 4-étől a Kádár-kormányban az iparügyek felelőse. 1956. november 7-étől a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Ideiglenes Intézőbizottságának (IIB) tagja, decembertől a Gazdasági Bizottság vezetője. 1957-ben a Minisztertanács elnökhelyettese.

    Személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. Az MSZMP KB határozata alapján ezen érdemeiért a budapesti Szemlőhegy utcában (Hol lakik Gyurcsány) kiutalták részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét. A nép körében az 1956 utáni keményvonalas megtorló politikát támogató fellépése miatt vált hírhedtté, a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány másik két vezető személyiségével együtt, mint “Kádár-Apró-Dögei”-t emlegette a pesti közbeszéd

    Három gyermeke született, két fiú (Antal és János) és egy lány. Lánya, Apró Piroska közgazdász. Unokája, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége.

  3. "?!" szerint:

    “Paul” szerint “Apró Antal, Borka szellemi atyja….”.
    Ennek megfelelően Borka teljes neve “Tárnoki-Apró-Borka-Szász Tamás” is lehetne.

  4. Ditte szerint:

    A természet törvényei alapján ez a hangnem lesz még durvább a két maradék párt között.
    Egy-egy csontra sok kutya jut majd.

  5. CsepeliNo1 szerint:

    Pár év múlva a FIDESZ fog összeesni.
    És tudjátok miért?
    A 2/3-uk alatt fognak.
    Azért mert a nép nem felejti el (és megbünteti őket), hogy nem tudtak a 2/3-kal emberséges, és igazságos rendszert nemhogy felépíteni, de jobb életmódot biztosítani az embereknek.
    Az Ő részükről most a gőg, a lenézés, a kihasználás, az áskálódás, emberek egymásnak ugratása a céljuk.
    Ezeket a gonoszságokat nem felejti el a nép!
    A szocik fele ennyire szemetek nem voltak, mint ezek a nagyp.fájú hülye Fideszesek.
    Bebizonyították, és bizonyítják folyamatosan, hogy semmi máshoz nem értenek, CSAK A POFÁZÁSHOZ!

    Paul.
    És mia véleményed Tóth Ilonáról, meg Wittner Máriáról?!

    “?!”!!!!!
    Másokat meg Romanescu-ból dobott ide a gép!

  6. gyalog szerint:

    Gúnyolódók székébe ültetek!

    Lássátok meg, ti gúnyolódók, és ámuljatok el, és semmisüljetek meg, mert olyasmit viszek véghez napjaitokban, amelyet el sem hinnétek, ha valaki elbeszélné nektek.”
    ApCsel 13,41

  7. zed szerint:

    A csepel.info is aláírta a közleményt? Miért nem lehet kihagyni egy sort a szöveg után?

  8. Manitu szerint:

    Borka meg Szenteczky sokat tudnak egymás múltjáról. Kíváncsi vagyok, hogy kitartanak-e ezek a titkok vagy a kenyércsata során elszabadulnak?

    Én az utóbbi híve vagyok. Mindenkinek jobb, ha kiderül az igazság. Leginkább a választóknak.

  9. Paul szerint:

    CsepeliNo1 szerint:
    Tóth Ilona,és Wittner Máriának semmi kötödése nincs Csepelhez, nem értek egyik döntéssel se egyet. A Fideszes képviselők helyében meg próbáltam volna meggyőzni a Szilárdot, mert demokratikusan működő pártban ez lehetséges. Az a tizenvalahány fő tudott volna rá hatni.

  10. Suttogó szerint:

    Persze. Hülye zed, a Csepel.info is “aláírta”… de akkor ki a kapcsolódó bejegyzés???

    A pártban is ilyen hülye voltál???

  11. Paul szerint:

    Borka eláshatja magát, mert úgy gyűlölik itt az Ady ltp-n, ha meglátják agyonfogják verni.
    Át ba…ta a cigányokat a választáskor. A hajléktalanok szavazatait meg megvette aprópénzen.

  12. "?!" szerint:

    “Manitu” nagy bánatára Eszes Tamást valószínűleg felkötötték a gyöngyöspatai cigányok.

  13. Zoli049 szerint:

    Egy hülyével kevesebb?

  14. aggódó szerint:

    Most már aligha derül ki teljes bizonyossággal, hogy kik pénzelték.
    Egyesek fellélegezhetnek.

  15. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Paul!
    Ha a cigányok olyan hülyék, hogy át lehet őket b…ni, akkor úgy kell nekik!
    Az MSZP mindig két rétegre tudott támaszkodni: cigányok, Kádár nosztalgiás nyugdíjasok. Beígértek nekik mindent, kaptak némi “kis ajándékot” és már megvolt a szavazat. Így nyertek 2002-ben is, illetve választási csalással, aminek “köszönhetően” a MIÉP kiesett az országgyűlésből.

  16. jól értesült szerint:

    CsepeliNo1 (Horváth Gyula)!

    Dániel elvtárs mellé süllyedtél! Így jár minden új-régi Gyurcsányista! Apropos, hol van Szili Kati.

  17. Paul szerint:

    aggódó szerint:
    2011. november 04., péntek – 05:32

    Most már aligha derül ki teljes bizonyossággal, hogy kik pénzelték.
    Egyesek fellélegezhetnek.

    Ezért kellett felakasztani”magát”!!

  18. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Kövér nem engedélyezte a Gyurcsány-frakció megalakulását

    A házelnök felkérésére az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága foglal állást – várhatóan jövő hétfőn – az MSZP-ből távozott tíz képviselő frakcióalakítási kezdeményezéséről.

    Kövér László a házbizottság csütörtöki ülésén jelezte, “határozott véleménye van” Molnár Csaba és kilenc képviselőtársa frakcióalakítási kezdeményezéséről, de alkalmazkodva az eddigi parlamenti gyakorlathoz, illetve annak érdekében, hogy ez ne az ő személyes döntése legyen, az ügyet kiadta megvizsgálásra az alkotmányügyi bizottságnak, amely várhatóan hétfőn ülésezik és dönt a kérdésben – tájékoztatott Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke.

    Hozzátette, hogy a házelnök a helyzet rendezésének meggyorsítása érdekében addig is azt kérte: az MSZP-frakció, konzultálva a kilépett képviselőkkel, jelölje meg, hogy mely bizottsági helyeit engedi át.

    A szocialista képviselőcsoport javasolta, hogy a kilépett képviselők az ülésterem egyes páholya előtti utolsó sorokban foglaljanak helyet, a házelnök pedig azt kérte, hogy az üléstermi elhelyezéssel kapcsolatban is egyeztessenek egykori frakciótársaikkal – ismertette a házbizottság ülésén történteket Altorjai Anita.

    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a közelmúltban jelentette be, hogy az MSZP-ből kilépve Demokratikus Koalíció néven új, “nyugatos, polgári balközép”pártot alapítanak a már létező Demokrata Párt bázisán, annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva. Közölte továbbá, hogy az MSZP-ből vele együtt távozó politikusok létrehozták a párt parlamenti frakcióját, amelynek vezetője Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter.

    Mesterházy Attila, a szocialisták frakcióvezetője arról tájékoztatta a házvezetést, hogy tíz képviselő – Baracskai József, Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc, Kolber István, Molnár Csaba, Oláh Lajos, Szűcs Erika, Vadai Ágnes, Varju László és Vitányi Iván – kilépett az MSZP képviselőcsoportjából.

    Molnár Csaba viszont azt hangsúlyozta, hogy nem léptek ki, és ki sem zárták őket, frakciótagságuk így az új képviselőcsoport létrejöttével szűnt meg, azaz nem kell fél évre a függetlenek közé ülniük, hanem azonnal önálló frakcióként működhetnek.

    Az Országgyűlés házszabálya a frakciók megalakításával kapcsolatban azt rögzíti, hogy az ugyanazon párthoz tartozó képviselők – legalább tízen – képviselőcsoportot hozhatnak létre. Rendelkezik arról is, hogy a valamely frakcióból kilépett vagy kizárt képviselőt függetlennek kell tekinteni, s aki függetlenné vált, csak hat hónap elteltével csatlakozhat képviselőcsoporthoz.

    Az alkotmányügyi bizottság 2009 márciusában általános érvényű állásfoglalást fogadott el, amely szerint a féléves kötelező függetlenség nemcsak a már létező frakcióhoz való csatlakozásra, hanem egy új frakció megalakulásában való részvételre is vonatkozik. Ugyanakkor 1996-ban volt már példa arra, hogy új frakció alakításakor a képviselőknek nem kellett fél évet a függetlenek között tölteniük: az MDF-ből kiváló honatyák azonnal létrehozhatták a Magyar Demokrata Néppárt frakcióját. Akkor a 27 tagú alkotmányügyi bizottság 23 igen szavazattal úgy foglalt állást, hogy az MDNP országgyűlési képviselőcsoportja a házszabálynak megfelelően alakult meg.

    http://www.barikad.hu

  19. Zsonyo szerint:

    Ez egy jó kép!
    Van akinek határozottan jól áll a bohóc orr! /szinte élethű/
    Van olyan is akinek nagyon nem! Annak jobb lenne, ha kilépne!

  20. ... szerint:

    kellemes hír, főleg péntek délutánra. 😀

Itt lehet hozzászólni !