Átadta a Siemens a Munkásotthon alapítói jogát

Csepel.info

Csepeli Munkásotthon

A Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik támogatásával szavazták meg szeptember 15-én, csütörtökön a csepeli képviselők azt a javaslatot, amely alapján Budapest-Csepel Önkormányzata átvehette a Siemens Zrt-től a Csepeli Munkásotthon alapítói jogait. A kerületünk gyarapodását, és a Munkásotthon részben köztulajdonba való visszakerülését jelentő döntést egyedül a csepeli MSZP támadta hevesen, majd szavazott ellene.

A rendszerváltás idején a döntéshozók nem gondoskodtak a Csepeli Munkásotthon valamint a Csepel SC köztulajdonban tartásáról. Mindkét kiemelkedően fontos intézmény a Csepel Művek utódcégeinek közalapítványaként működött tovább, sokáig a csepeli önkormányzat képviselő-testületének ellenőrzése mellett.

Ennek a megoldásnak a végzetes gyengesége 2005-ben mutatkozott meg, amikor a Csepel SC-t Podolák György MSZP-s országgyűlési és Zanati Béla MSZP-s önkormányzati képviselők közreműködésével átjátszották egy ingatlan-befektetésekkel foglalkozó offshore-cégcsoportnak. A Csepel SC sportlétesítményeinek lebontását és a helyükre tervezett pláza és lakópark építését ez után csak Németh Szilárd Fidesz-KDNP-s sporttanácsnok közbelépése és a csepeliek tiltakozása tudta megakadályozni.

A Csepeli Munkásotthon Alapítvány alapítói jogainak egy része a nagy múltú, és ma is prosperáló Siemens Zrt. kezében volt, amely a csepelieket képviselő önkormányzat képviselő-testületének kérésére készen állt átadni az alapítói jogokat az önkormányzatnak. Az elmúlt napokban ugyanakkor kiderült, hogy ugyanaz az offshore-cégcsoport, amely a Csepel SC Alapítványt, és azon keresztül a sportlétesítmények tulajdonjogát már megszerezte, most megvásárolta a felszámolás alatt álló Vasműtől a Munkásotthon alapítói jogának egy részét is. Ez váltotta ki a képviselő-testületben kirobbanó heves vitát is.

Offshore-cégek tömkelege a polgármester által bemutatott tablón: ez a Csepel SC-t már birtokló és a Csepeli Munkásotthont is megszerezni kívánó cégcsoport

A vitában Németh Szilárd polgármester kiemelte: a kerület polgárai és Csepel kulturális élete szempontjából is egyaránt fontos, hogy a Munkásotthon ne juthasson a Csepel SC sorsára, melyet ma már a 221, főként offshore-cégből álló vállalatcsoport próbálja beépíteni. A polgármester bemutatta az offshore cégek tulajdonosi hálóját is, és bebizonyította, hogy ugyanez a cégcsoport próbálja most a Munkásotthont megszerezni. A korábban a Csepel SC-t a cégcsoportnak átjátszó MSZP ugyanakkor hazugsággal vádolta a polgármestert, és arra törekedtek, hogy az önkormányzat ne szerezhessen alapítói jogokat a Munkásotthon Alapítványban. Így meggátolhatták volna annak köztulajdonba való visszakerülését, és azt is, hogy az önkormányzaton keresztül a csepeli polgárok betekinthessenek az alapítvány működésébe.

A heves vitát lezáró szavazáson végül a képviselők többsége, a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik közösen szavazták meg a Csepel gyarapodását szolgáló javaslatot. Ellene csak az MSZP képviselői szavaztak. Nem sokkal a képviselő testület döntése után Németh Szilárd, Csepel polgármestere és Siemens Zrt. részéről Dale A. Martin elnök vezérigazgató valamint Alter Zoltán is aláírták az átvételről szóló megállapodást.

Igazi gazdája lesz a Tamariska dombnak

A rendkívüli testületi ülésen több más fontos döntést is hoztak a csepeli városatyák. Elsőként a szennyvíztisztítást és a szennyvíziszap kezelését érintő kérdésben szavaztak, az önkormányzat célja ugyanis, hogy ne lehessen Csepelen közúton folyékony hulladékot – szennyvíziszapot – szállítani. A vitában elhangzott, hogy a Csepeli Szennyvíztisztító felépülése előtt kellett volna ebben a témában dönteni, most már csak remélni lehet, hogy az utólagos döntés a törvényi feltételeknek is eleget tesz majd.

Arról is határoztak a képviselők, hogy a Tamariska domb évek óta halmozódó problémáira végre a lehető leggyorsabb megoldás születhessen. A domb eddig fővárosi kezelésben és védettség alatt állt, azonban az elhanyagoltsága az elmúlt évtizedben csak fokozódott. Burjánzik a parlagfű, a dombtetőn vandálok és drogos fiatalok teszik tönkre újra meg újra a kiépített környezetet és a természeti értékeket, ami miatt a lehető leggyorsabb beavatkozás szükséges. Harmadik napirendi pontként a Csepeli Strandfürdő tulajdonjogának vagy fenntartói/üzemeltetői jogának megszerzéséről döntöttek a képviselők. Ez ahhoz szükséges, hogy a tervezett uszoda megépítésekor ki lehessen zárni a későbbi tulajdoni vitákat.

Csepel.info

66 hozzászólás “Átadta a Siemens a Munkásotthon alapítói jogát” bejegyzésre

  1. vica szerint:

    A TESTÜLET szép munkát végzett, sokunk örömére egyre jobban látszik a pozitív döntések sorozata. Akik jó szándékkal követik az eseményeket láthatják ha lépésről lépésre is de a kemény munka melyet NÉMETH SZILÁRD és csapata végez meghozza gyümölcsét. Gratulálok és jó egészséget kívánok a további harcos feladatokhoz.

  2. Pecás szerint:

    T Admin!
    Nem a Vasműtől, hanem a Csepeli Fémmű Zrt.-től vették át a jogot!Amúgy dícsérendő, hogy végre pont kerül az ügy végére.El kéne végre húznia az offshore lovagoknak, az őt támogató szoci bagázzsal együtt!

  3. Sobri Jóska szerint:

    Anyám! Itt mindenki hazudik!
    Gondolkozzatok és főleg tájékozódjatok butuska együgyű földre hányt borsócskáim!
    Tegyük már tisztába a gyereket! Ami tény, hogy a dilettáns 4 általános szintjén mozgó polgármester és taplói Gyurcsányosan „elkúrták” az alapítói jogok körüli buzgólkodást!
    Csepel.hu oldalon olvasható információk alapján:
    1. Az önkormányzat az 1996.évi XXXVIII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2006. évi LXV. törvény 1 § (1) bekezdésében foglaltak szerint nem rendelkezhet egy magánalapítvány alapító jogával.
    Ezért fütyike offshore cégek által jól ismert cselhez folyamodva lemutyizta a nagyon korrekt és talpig becsületes Siemens vezetőkkel, hogy a 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő Csepp-Tv Kft.-nek adja át maga helyett a jogokat. Mi ez ha nem offshore szagú buli, szilike? Kíváncsian várom, hogy a Bíróság helyesli-e majd ezt!

  4. jól értesült szerint:

    Sobri Jóska!

    A Csepp TV off-shore? Te nagyon hülye!

  5. Sobri Jóska szerint:

    jól értesült!

    Olvass és érts! Próbálj olvasni a sorok között, vonatkoztass el a feketén-fehéren leírt betűktől! Bár ha anyád csecsszopó korodban nem tanított meg rá, ebben a korban már nehéz lesz!!! Azt írtam, hogy “offshore szagú buli”. Te tudatlan paraszt 🙂

  6. Manitu szerint:

    Én tudok olvasni a sorok között: a tolvajok megpróbálják elterelni a figyelmet olyan baromságokkal, hogy az önkormányzat cégei, a Csevak vagy a Csepp Tv offshore cégek.

    Primitív hazugságokkal csak azokat lehet megetetni, akik meg is akarják enni.

  7. forgalmista szerint:

    Hülyeség ellen nincs orvosság!!!
    Manitu, te is elég komoly szövegértési problémával küzdesz. Senki nem állította, hogy a CSEVAK vagy a Csepp TV offshore cég, csupán annyit, hogy a buli offshore szagú.

  8. bugi szerint:

    Az MSZP-s buli, az igen.

  9. islander szerint:

    Tamariska-domb kapcsán nem kéne hazudozni!

    Egy deka parlagfű nincs. Vagy a Csevak ezek szerint nem végzi el jól a munkáját?

    Egyébként meg:

    http://zoldcsepel.blog.hu/2011/09/15/gyorshir_lehet_as_a_termeszetvedelem_csepelen

  10. Gordon szerint:

    forgalmista is most pottyanhatott ide Komlóról. 😀

  11. Nemmondommeg szerint:

    “Ízig-vérig megszorításokat – adóemeléseket, leépítéseket – tartalmaz a kormány 2012-es költségvetése, bár Matolcsy György szerint erről szó sincs. A jómódúak még jobban, a kevesebb jövedelemből élők még rosszabbul járnak, mint idén.”

  12. Gordon szerint:

    bla-bla-bla

  13. bugi szerint:

    A cigaretta árát emelni nem megszorítás.

  14. Nemmondommeg szerint:

    Gordon úr erre nem is lehet mit mondani 😛

  15. Nemmondommeg szerint:

    bugi
    Szinte mindennek az ára emelkedik, az alapvető élelmiszereken kívül.
    A gazdagok kormánya sem jobb a sunyi vörösöknél.
    A durva hogy ti még ezt is kimagyarázzátok. Mennyi pénzt kaptok ezért ?
    😛

  16. Feri szerint:

    Szerintem minden termék ára emelkedik a sok ezerből, a dohány csak egy ezek közül. Nagy áremelés lesz.
    Másként látni nem lehet, mivel a számok önmagukért beszélnek. Még a Fidesz hívők is többet fognak fizetni.

  17. Gordon szerint:

    A cigi és pia adóját akár sokkal jobban fel lehetett volna emelni.
    Örültem volna neki.

  18. Gordon szerint:

    Persze ezt a cigi-pia adóemelést is igazságosnak tartom.

  19. aggódó szerint:

    Megszorításhoz, adóemeléshez nem kell faiskola sem.
    Ennél kreatívabb figurák is voltak már kis hazánk történelmében.

  20. meghát.... szerint:

    Én a picsanyalás megadóztatását is bevezetném,sőt ,mindjárt emeléssel kezdeném!Dőlne a furcsa szemű matolcsinak a lóvé!( pártolói tagdíjnak ,is lehetne hívni)

  21. csapajev szerint:

    -Ez nem megszorítás-! Mondta Matolcsy! Mindenkit hülyének néznek.

  22. Nemmondommeg szerint:

    A gond az, hogy sok szemellenzős a hibás lépéseiket is istenítik.
    Hajrá így tovább. Emeljetek, ne engedjétek a szakszervezetek tüntetését.
    Vörösödik a narancs = Vérnarancs 😀

  23. Gordon szerint:

    Aki szerint a cigi ás pia alapvető élelmiszer annak elment a maradék esze.

  24. Nemmondommeg szerint:

    Gordon
    Megint mellébeszélsz. Emelkedik az Áfa ezzel mindennek az ára megemelkedik. Nem csak a cigi és pia.
    Persze ehhez mást igazán nem is lehet hozzáfűzni, egy igazi ganaj lépés.
    Nálunk lesz a legmagasabb az adó.
    Szégyen és gyalázat, hogy folytatja a Fidesz a hazudozást amit a vörösök elkezdtek.

  25. Gordon szerint:

    Örülök, hogy a fogyasztási adó nő és nem a jövedelemadó.

    Majd nézz utána, hogy ez miért jó.

  26. csaba péter szerint:

    Az nem baj hogy nem vagytok csepeliek , de az már baj, hogy úgy vezetitek csepelt hogy fogalmatok sincs arról hol vagytok.

  27. aggódó szerint:

    Folyamatosan szegényedő lakosságtól emelkedő adót beszedni lehetetlenség.
    A tervezett – újabb illúziókra épülő – bevételek, persze majd megint nem teljesülnek.

    Aztán lehet további megszorításokkal kísérletezni a “kísérleti nyulakon”.

  28. Nemmondommeg szerint:

    Origo:
    “a jelenlegi 25-ről 27 százalékra emelik az áfát”
    Index:
    “27 százalékra emelik az általános áfakulcsot”
    Sorolhatnám.
    Ez pedig szerintem mindent érint……
    Bár addig még van idő, lesz ez még rosszabb is.

  29. Manitu szerint:

    Csaba Péter!

    Nem az a baj, hogy csepeli vagy, hanem az, hogy még mindig azt hiszed, hogy az elvtársaid lopása Csepelt szolgálja. Agyad meg nulla.

    A hőbörgő többi elvtársnak meg csak azt üzenem, hogy nézzenek körül. Görögország novemberben csődbe megy. Olaszország soha nem látott megszorításokat hozott, Franciaország szintén, Németország most készül, a sanyolok, portugálok szintén, a svájciak pedig már nem tudják mit találjanak ki azért, hogy ne erősödjön a svájci frank. És ti azt mondjátok, hogy a puskapor szagát se akarjátok érezni, mert Magyarország nem Európában van? Hol van akkor idióták, a Holdon?

    Örüljetek, hogy nem tolvajkormány van, és most nem a lopáson gondolkozik minden vezető. Mi még semmit nem kaptunk az európai megszorításokból.

  30. Manitu szerint:

    Egyébként kíváncsi lennék, hogy Csaba Péter kit nevezne meg a csepeli Fidesz vezetésből, aki nem csepeli, és kit az MSZP-ből, aki csepeli. Na ez a nagy feladat. 😉

  31. Nemmondommeg szerint:

    Manitu
    1.) Lehet hogy te nem érzed a megszorításokat, de az ÁTLAG ember igen.
    2.) Idióta vagy te 😀
    Ha a békát beledobod a forró vízbe azonnal kiugrik. Ha hideg vízbe teszed és lassan felforralod megfő.

  32. Suttogó szerint:

    Helyes lépés lenne ha megvalósulna.
    A gazdagok egyébként is többet fogyasztanak, ami által több áfát is fizetnek be.

  33. Nemmondommeg szerint:

    Suttogó
    Ne hazudj.
    Bebizonyosodott, hogy a gazdagok nem költenek többet hiába hagytak többet náluk. Ha többet költöttek volna, most nem lenne szükség MEGSZORÍTÁSOKRA.
    vezessék be a SAPKA- adót.
    Fizetni kell ha van sapkád azért ha nincs, akkor azért.

  34. Suttogó szerint:

    Vegyél vissza a nagy pofádból szarjancsi!
    Mit képzelsz magadról?

    Ha nem költenének többet az sem baj, mert legalább növekednek a megtakarítások. Ebben a tekintetben ugyanis a béka segge alatt van az ország.

  35. aggódó szerint:

    T. Manitu! Nincs szükségük a tolvajlásra.
    A recesszió kellős közepén, amikor sokaknak a létfenntartásuk is komoly probléma, addig a hatalmon lévők min. havi több százezerrel emelték fel – törvényesen – a fizetésüket.
    A nemzeti “szolidaritás” jegyében.

    Aztán majd lehet csodálkozni a végletesen kettészakadt országon.

  36. meghát.... szerint:

    A képet figyelmesen nézve ,a rég múlt emlékei jutottak az eszembe.Az OSB lapon lévő szentenciát egy háttér ember tartja a kezében ! EL NE EJTSD VAZE ! Mint a múltban amikor jöttek a fejesek,és tartották a falat addig,amíg el nem mentek.Az is szar munka volt!

  37. Nemmondommeg szerint:

    “Vegyél vissza a nagy pofádból szarjancsi!
    Mit képzelsz magadról?”

    A végletekig primitív írásodra válaszoltam.
    Ilyen amikor a véres szájú Fideszes kikel magából 🙂
    Tehát a válaszom:
    1.) Nincs nagy pofám, sosem volt.
    2.) Természetesen te vagy a szarjancsi, vegyél vissza az alpári tróger stílusodból.

  38. worm szerint:

    Aki bejelentett munkahelyen dolgozik, az fizet személyi jövedelemadót, igaz?
    Aki feketén dolgozik, az mit fizet?
    A napi vásárlásoknál, kaja, pia, cigi, csoki, … mit kell fizetnie mindenkinek? ÁFA-t?
    Melyik fajta adózás, mennyi embert érint?

  39. Nemmondommeg szerint:

    Elfelejtettem a végére írni valamit:
    Tehát a vége:
    Te idióta.
    😉

  40. Manitu szerint:

    Nemmondommeg: tehát az olasz, francia, német válság azért van, mert Csepelen a Munkásotthont önkormányzati tulajdonba akarja venni az önkormányzat vagy mert Orbán a miniszterelnök?

    Csak mellé akartok beszélni, hogy az elvtársaitok tovább lophassanak.

  41. Nemmondommeg szerint:

    Manitu ez jó szöveg volt,
    de ennek ellenére én egyik pártban sem bízom, főleg az országot kiárusító vörösökben nem, akik még mindig bent vannak a parlamentben állami fizetésért…..

  42. Paul szerint:

    Manitu.

    A válság leginkább a volt kommunista országokat sújtja a legjobban akiket a globalista tetvek kiszipolyoztak, azok közül is Magyarország. Ha a féreg kurcsány a Fidesz támogatásával konszolidálta a kapzsi Bankokat, támogatta (és támogatja) a multikat, akkor most a magyar nemzetet, azaz aki bizalmat szavazott neki, a lakosságon kellene konszolidálnia.
    Ja, hogy a felülről irányító pajeszosok azt nem engedik, és ő ezt nem meri meglépni,akkor mondjon le ha a magyar nemzetet nem tudja képviselni!!!

    Két offshore céget is támogat milliárdokkal, a Tescot, + a Vodafont. Erről ennyit!!!!!

  43. Paul szerint:

    lakosságot

  44. udvarhelyi andrás szerint:

    Kedves Vitatkozók! már többször figyelmeztettelek benneteket, elnézést a tegezésért, de ez most divat, hogy nem úriemberhez, nem kulturált emberhez méltóan vitatkoztok. Hogy ki a tulajdonos, ki irányítja a Munkásotthont, nem az a lényeges. A ház egyik önkormányzat alatt sem volt veszélyben. A lényeg, hogyan, miképpen működik. Azt mondják, a Munkásotthon a csepeli művelődési házak zászlóshajója. Így is van. Eddig jól működött, ahhoz képest, milyen kevés volt a pénz. Óriási fejlődés”, de inkább visszafejlődés volt például a könyvtárügy területén. A rendszerváltás előtt több mint 400 ezer kötet könyv volt és ha jól emlékszem, csaknem húsz könyvtáros. Ma alig éri el a 40 ezret a kötetek száma, és a könyvtárosok száma kettő, akiknek ha kell takarítaniuk is kell. A Munkásotthon dolgozóinak létszáma, a rendszerváltáshoz képest, amik is kb. 30 vagy 40 volt, ma 9. De a könyvtár Így is működött, méghozzá jól. A Munkásotthon klubjai, kulturális csoportjai, ahhoz képest, milyen szerény anyagi támogatást kapnak, jól működnek. Ez nem párt, pártok “bűne”, hanem egy pénzközpontú világ törvényéé, ahol a kultúrát nem tartják értéknek, kolonc a mindenkori hatalom nyakán, mert csak közvetve, hosszútávon hoz hasznot. Az a baj a magyar politikai életben, hogy már akkor mondanak véleményt, mielőtt bármit is tudnának. Várjuk meg, hogy az új önkormányzat milyen gazdája lesz a Munkásotthonnak. És egy két év múlva mondjunk véleményt.
    előlegezzünk meg bizalmat a Fidesz irányította önkormányzatnak, ne keressünk a kákán i csomót.
    (Halkan jegyzem meg, én nem kedvelem a Fideszt agresszivitása miatt, mert a vak asszonyt át akarja erőltetni a piros lámpánál, ha ő nem akar átmenni, akkor is. De nem kedvelem az MSZP-t sem, mert sajnos nem tudtak élni lehetőségeikkel, mert hagyták, hogy egyre kontraszelektáltabb legyen a pártjuk. És most sem látni, hgoy a tehetségeseket gyűjtenék pártjukba. Még Podolák György, akit annyit támadnak, kivétel, ő a kevés okos szoci politikusok egyike, aki sokat tett Csepel érdekében.)
    Tehát, hölgyeim és uraim! Nem pártszempontok alapján kell megítélni egy embert és egy tulajdonosváltást.
    Legyünk sportszerűek a vitában, ne sértegessük egymást, és legyünk türelemmel az új önkormányzattal szemben. aztán majd két-három év múlva, már lehet véleményt mondani. Az a szovjet Visinszkij-féle igazságtalanságszolgáltatás lényege volt, hogy kitaláltak egy rossz szándékot és már ezért is büntettek. Tanuljunk a történelemből! Minden vitatkozót üdvözöl, Udvarhelyi András a fidesz és a szocik által is igazságtalanul kirúgott, MSZOSZ-díjas újságíró

  45. Gugás Palcsi szerint:

    Tisztelt Udvarhelyi András MSZOSZ-díjas újságíró!

    Ön és a Csepel.info téves információt tesz közzé!

    Valóban az Önkormányzat szerette volna megkaparintani az alapító jogokat, hogy aztán kénye kedvére garázdálkodhasson a Munkásotthon vagyonelemeivel. DE!!!
    Csepel.hu oldalon olvasható információk alapján:

    Az önkormányzat az 1996.évi XXXVIII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2006. évi LXV. törvény 1 § (1) bekezdésében foglaltak szerint nem rendelkezhet egy magánalapítvány alapító jogával.

    Vagyis az Önkormányzat nem lett az alapító jogok tulajdonosa!!! És nem is lett!!! A testület visszavonta ezt a határozatát és új határozat alapján a Csepp Tv. Kft. csatlós céghez kerülhetnek a jogok, amennyiben a “független” Bíróság torkán lenyomják ezt a gombócot!
    Milyen szép lenne, ha az emberek tájékozódnának legalább azokról a dolgokról amihez hozzászólnak!
    Tehát tisztelt Udvarhelyi Úr ne várjuk meg, hogy az új önkormányzat milyen gazdája lesz a Munkásotthonnak. Mert nem lesz az! Legalábbis közvetlenül nem 🙂

  46. Öreg halász szerint:

    Gugás Palcsi, te is azok közé tartozol, akik úgy gondolják, hogy inkább dögöljön meg minden, inkább vesszen el minden, csak ne lehessen a Munkásotthon újra köztulajdonban?

    Csak elmondanám, hogy offshore cégek nem szoktak kultúrára meg sportra költeni. Azért nem, mert nem az a céljuk. Az a céljuk, hogy úgy termeljenek minél nagyobb profitot, hogy közben rejtve maradjanak az igazi tulajdonosok. Na ezért jelennek meg rendre offshore cégek olyan ügyletekben, amelyekre egy átlagember azt mondja, hogy lopás.

  47. Gugás Palcsi szerint:

    Öreg halász!

    Csak gondolkozz, hogy mire is kell a csepeli önkormányzatnak még egy művelődési ház, amikor a saját fenntartásában lévő további csepeli kulturális intézményeket (szám szerint 5) sem bírja pénzelni! Ráadásul, bár nem vagyok ingatlan szakértő, de az biztos, hogy sokat ér a munkásotthon, mint vagyonelem. Ráadásul úgy látom, hogy működik az alapítvány -ergo: lehet benne pénz!
    Abban a pillanatban, hogy az önkormányzaté lenne az intézmény “megdöglene” minden amit ott a több mint 90 éve felépítettek! Talán a Zámbó Jimmy emlékpláza jól illene a helyére 🙂

  48. zsonyo szerint:

    Milyen dekadens gondolatok ezek Gugás Palcsi? Valóban csak ez lehet az önkori vágya? Arra gondolok, hogy az is lehet, hogy biztonságos működést és stabil anyagi hátteret akar a csepeli kultúra zászlós hajójának N. Sz. A jövő évi költségvetésben a támogatásokkal ennek bizonyára jelét is fogja adni. Figyeljetek Udvarhelyire és gondolkodjatok. A bizonytalanság most a legnagyobb az Otthonnál. Segíteni kell!
    Ha ezt le merészelik nyúlni, vagy tönkre akarják tenni akkor hatvanezer csepelivel kerülnek szembe. Olyanokkal akiknek jussuk van a házban. Azért, mert nagyatyáik és más őseik verjtékkel megszerzett tégláiból áll ez az alkotás. És “munkás ököl vas ököl, oda csap le ahok köll!” A dühös munkás mindig nagyobbat üt, mint amekkorát szándékozik!

  49. nagyapó szerint:

    Egy rövid történelmi összefoglaló:
    1908 a szodemek, szakszervezetek megvásároltak egy kocsmát
    1912 megalapítottak egy szövetkezetet az új munkásotthon építésére
    1920 elkészült a munkások otthona
    ~1950 hozzácsapták a RM művekhez
    ~1992 megalakult az alapítvány, mely átment “ismeretlen ” cégek tulajdonába
    Mi jobb, ha a munkások vagyonát magáncégek kezelik (pl. átalakítják szálloda+ jégpálya céljára), vagy átmegy az Önkormányzat kezelésébe?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  50. vica szerint:

    NEM LESZ AZ ÖNKORMÁNYZATÉ – nagyapó:

    Én is ezt olvastam a Csepel.hu oldalon:

    Az önkormányzat az 1996.évi XXXVIII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2006. évi LXV. törvény 1 § (1) bekezdésében foglaltak szerint nem rendelkezhet egy magánalapítvány alapító jogával! A testület visszavonta ezt a határozatát és új határozat alapján a Csepp Tv. Kft. birtokába kerültek a jogok!
    Csak arra leszek így kíváncsi, hogy az alapító jogokkal rendelkező Csepp Tv kinek az érdekeit képviseli majd. Akit “alapított” vagy akiből táplálkozik. Érdekes!

  51. islander szerint:

    nagyapó

    “1992 megalakult az alapítvány, mely átment “ismeretlen ” cégek tulajdonába”

    jaja. Igen kiterjedt hálózattal bíró offhore-cégbirodalom van a háttérben.

    Legalább a Csepp TV Kft 100%-ban az önkormányzaté, nem másé.

  52. grün szerint:

    Öreg halász!
    “inkább dögöljön meg minden, inkább vesszen el minden, csak ne lehessen a Munkásotthon újra köztulajdonban?”
    Nem értelek! Miért zárná ki a kegyes halált a köztulajdonba vétel?!
    A temetőkben fekvők nagy része is gondos orvosi kezelés ellenére jutott oda!
    Jobb ha a Parlamentet is gebinben egy párt üzemelteti?! 🙂

  53. Édesmézes szerint:

    Azzal nincsen semmi baj, hogy mindenki legjobb tudásának és meggyőződésének megfelelően alakítja a véleményét, így hát belőlem is kikívánkozik egy-két érdekes észrevétel.
    1/ Normális körülmények között ki ne szeretne együttműködni a helyi önkormányzattal? – a Munkásotthon vezetősége ezt minden közleményében kiemelten fontosnak tartotta.
    2/ A polgármester úr már hónapokkal ezelőtt is meghívót kapott az alapítvány kuratóriumi ülésére – ahol nem jelent meg.
    3/ A vezetőséget és a kuratóriumot egyszer sem kereste meg, hogy közölje szándékát, netán közösen találjanak megoldást.
    4/ Az alapítói jogok gyakorlásának megszerzése csak a kuratórium tagjainak kijelölésére terjed ki, az alapító nem gyakorolhat közvetlen befolyást az alapítvány működésére. A jelenlegi kuratóriumot azonban nem lehet csak úgy leváltani, hiszen őket is alapítók jelölték ki.
    5/ Ha a kuratórium tagjai mégis kicserélődnek, de nem ülhet ott önkormányzati és Csepp TV-s dolgozó (jog szerint), akkor kik kapják ezeket a helyeket?
    6/ Az ingatlan alapítványi tulajdonban marad, nem növeli az önkormányzat vagyonelemeit.
    7/ Az alapítványok feletti törvényességi felügyeletet az ügyészség végzi, ha bármi törvénysértőt tapasztal valaki van hova fordulnia. Most is!
    8/ A Munkásotthonban csakis a körülötte zajló események miatt van bizonytalanság, nem annyira megmentésre, mint korrekt együttműködésre lenne szüksége.
    9/ Aztán meg, hogy a Munkásotthonban dolgozó emberek nem bíznak az eljövendő Kánaánban – az előzményeket, kijelentéseket figyelembe véve csak józanságukat és értelmességüket igazolja.
    10/ Amit még nagyon hiányolok, semmi konkrétumot nem mondanak azzal kapcsolatban, hogy mitől fog jobban működni a művelődési ház, olyat viszont már hallottunk, hogy – “valahogy majdcsak elirányítjuk a Munkásotthont”. Nem ígérnek semmi konkrétumot – nem lesz mit számon kérni!
    Véleményem szerint, ha együttműködő, megoldásra törekedő szándékkal közeledett volna N. Sz. már rég megnyugtatóan lezáródott volna ez a történet – de sajna nem így lett!

  54. egyszerűember szerint:

    Nem értem miért megy a vita. 1991-óta működik az alapítvány. Azóta nem adták el …. befektető csoportoknak, nem épült a helyén vigalmi épület se pláza, pedig ha korruptak lettek volna már rég eladhatták volna. Helyette megszépült a színházterem és nem Marx és Engels műveit olvassák nekünk egész nap. Látok viszont néptáncruhás fiatalokat az épületből kijönni,/csak nem drogozni járnak oda /, és a program füzetet elolvasva az ott meghirdetett programok nem tűntek egyetlen párt tudatmódosító programjának sem. Nem szabad a kultúrát politika függővé tenni, hiszen a magyar kultúra értékei több száz évesek, és nem narancs vagy szegfű a mértékegysége. Ha az ott folyó munka vagy gazdasági korrupciót, vagy politikai befolyásolást sejtet akkor a Polgármester Úrnak kutya kötelessége beavatkozni. Jelen körülmények között szerintem egyik sem áll fenn, így a művelődési házért folyó harcát hatalmi harcnak, vagy valami hátsó gazdasági érdeknek sejtem.

  55. Srác24 szerint:

    Okoskáim csak gondolkozzatok el azon, hogy a Németh Szilárdnak miért is kell az az épület, mert nem az alapítvány megszerzése a fő cél. Miért is kellene az önkormányzat nyakába egy újabb teher, amikor magától tökéletesen működött eddig is az alapítvány és működne tovább a maga szűkös költségvetéséből? Tudtommal elég sok csepeli embernek ad munkát évek óta. Én mint ex Jedlikes az osztálytársakkal egy csomó alkalommal jártunk oda(színház, könyvtár, angol nyelvtanfolyam). Most meg egy ideje a Laguna étterem is ott van, ahol baromi finom a rántott sajt.

    Sok csepeli tudja, aki segítette Németh Szilárdot a kampány során (szavazatgyűjtés) miket is ígért. Pl. hogy lesz hely a testületben, majd pár munkát veled intézünk… Betartotta??? Beszélni nem lehet egyszerűen vele (de más intézmények vezetőit sem hallgatja meg!!!). Jellemzően mind 30 év alattiakkal vette körbe magát a testületben(meglehet nézni), akiknek szinte egy saját gondoltuk sincs, sőt még csak nem is szakemberek!(nézzetek vissza egy testületi ülést kb. azt sem tudják hol vannak:D) Egyszerűen azt teszik, amit Németh mond. Tisztelet a kivételnek feltéve, ha van ilyen.

    Sokkalta fontosabb teendők vannak Csepelen, amivel foglalkozni kell. Rá fogtok jönni, hogy Németh Szilárd nem Csepelnek való. Számomra legalábbis nagy csalódás volt eddig és többet én már nem is várok tőle.

  56. Öreg halász szerint:

    A Munkásotthonnak hosszú távon akkor lesz jó, ha ismét köztulajdonban lesz. Nem Németh Szilárdról van szó, azt mindenki tudja. Azt is, hogy ha a Csepel SC tulajdonosaié lesz, akkor az is lesz a sorsa. Lehet találgatni, hogy irodaház, bordélyház vagy lakópark lenne a helyén. És akkor meg majd lehet örülni, hogy nem az önkormányzaté lett. Nagy öröm lenne, nem?

    Egyébként meg a Munkásotthonról senki sem tudja, hogy hogyan működik. Ugyanis az már nem nyilvános. Ha önkormányzati lenne, akkor lenne nyilvános.

  57. Édesmézes szerint:

    Öreg halász!
    Tájékozódj!!! Ajánlom figyelmedbe http://www.csmoa.hu alapítvány fülecskéjét. Közhasznúsági jelentés, beszámoló, kiegészítő melléklet, munkaterv. Remélem csak puszta tudatlanságból és nem rosszindulatból irkálsz ilyeneket, na pont ez az amit nem kéne!!

  58. Öreg halász szerint:

    Ha erre gondolsz: http://www.csmoa.hu/Peterspictures%202011.04/2010.%20evi%20egyszerusitett%20beszamolo.pdf , akkor csak engem erősítesz. A neve szerint is egyszerűsített.

  59. Öreg halász szerint:

    Ja, és nem tudod ilyen iratokkal megakadályozni, hogy a klubtermekből bankirodák, a színházteremből mag Való Világ X+1 legyen akkor, amikor a Csepel SC lakópark és plázaépítői majd úgy gondolják.

    Egy biztos: a Munkásotthonban köztulajdonban van a helye, és ezt a Fidesz akarja. Ez a legbiztosabb és a legbiztonságosabb, és az MSZP – egyedül! – mégis ellene szavazott.

    Csak az elgondolkozás miatt említem meg, hogy a Takács Krisztián magánklubját is ugyanez az offshore csapat erősíti, és Szenteczky is régen volt olyan aktív, mint ennél a napirendi pontnál.

    Sok pénzt adtak arra valakik, hogy a legjobb megoldás ellen szavazzanak az MSZP-sek. Ezt azért elég jól lehetett látni.

  60. Édesmézes szerint:

    Öreg halász!
    Ha az önkormi megkapja jogilag a lehetőséget, reméljük jó gazdája lesz a háznak! De te miért hazudsz és vetítesz? Az előbb állítottál valamit, ami nem volt igaz és azzal pedig vetítettél, hogy csak a beszámolót másoltad be! Nyugtass meg, hogy nem ott csücsükélsz a testületben, mert úgy nehéz lenne elhinni bármilyen jószándékot is.

  61. Öreg halász szerint:

    Nem állítottam olyat, ami nem igaz. A Csevaknak is voltak éves jelentései, amik szerint minden jó volt: Szenteczky még a prémiumokat is úgy vette fel, ahogy más a sarki boltba megy. Aztán, amikor sikerült közelről megnézni, kiderült, hogy utak, lakások csak papíron újultak meg, hogy intézményesült a lakásmutyi, hogy a Csevakot leépítették csak azért, hogy mindent kiszervezhessenek, miközben tucatjával álltak üresen a lakások.

  62. islander szerint:

    Pesterzsébeten ez nem téma:

    “1997-ben a Csili sorsáról is tárgyalások kezdődtek. A Vasas Szakszervezet felajánlotta
    megvételre az épületet a mőködtetőnek, Pesterzsébetnek. Az önkormányzat azonban nem rendelkezett elégséges anyagi forrással. Megoldást végül is egy jelentős állami céltámogatás hozott, melynek segítségével 1998-tól már nemcsak az intézmény, hanem az épület is az erzsébetieké lett. ”

    Ennyi.

    http://www.csili.hu/a_90_eves_csili_tortenete.pdf

  63. frife szerint:

    Manitu!
    Te bizonyára egy okos, értelmes, tájékozott ember vagy, álruhában, de nem kéne ezt titokban tartanod!
    Miért támadsz Te olyan dühödten, szinte mindenkire?
    Csaba Péter, vajon miért csípi a szemedet?

    A véleményeid sem tartalmában, sem értelmében nem hasonlítható Csaba Péter hozzászólásaid tartalmával, ha van tartalma a hozzászólásaidnak!

    Miért nem mered megmutatni azt, hogy te is képes vagy normális kulturált, senkit nem bántó módon véleményt alkotni és megfogalmazni?
    Bizonyára egy nagyon aranyos, kedves és normális ember vagy, de ezt nem vagy elég bátor megmutatni!
    Állj a sarkadra és mutasd meg, hogy nem csak köpködni tudsz! Bár lehet, hogy nem a magad véleményét fogalmazod meg, így a véleményed nem is a tiéd! Tudsz te elfogadható módon is fogalmazni, de ehhez a sarkadra kell? Ha kapásból nem megy, végy erőt magadon!

    Bízom abban, hogy képes vagy megcáfolni az írásaid stílusából kiolvasható senki házi látszatát! Manitu! Ne te legyél a “kutyaszar” ebben a parkban! Küzdj a mostani magad ellen! Biztos le tudod győzni magad!

Itt lehet hozzászólni !