Budapest a norvég gyilkos kedvenc városa – A Jobbikot is ismerte

Hindu rabszolgák leszármazottainak nevezte a cigányokat

Index, Csepel.info

A norvég mészáros, a 93 embert meggyilkoló Anders Behring Breivik több mint 1500 oldalas naplójában több, Magyarországra vonatkozó bejegyzés van. A magát az iszlámellenes páneurópai ellenállás tagjának valló férfi több helyen is említi a magyarok törökök elleni hősies védekezését, magasztalja Hunyadi Jánost, de idézi Lukács Györgyöt és Kertész Imrét is. Egyik legjobb barátja magyar származású, Peterrel többször is járt Budapesten, amit kedvenc városának nevez. A magyar lányok szerinte dögösek, a Jobbik pedig nem foglalkozik eleget az iszlám térhódításával.

Először BF79 hívta fel a figyelmünket a Tumblr közösségi oldalon, hogy Anders Behring Breivik több helyen is megemlíti Magyarországot a 93 halálos áldozatot követelő robbantás és tömegmészárlás napján a netre is felrakott naplójában. Breivik legjobb barátja magyar származású volt, talán innen ismeri a magyar történelmet.

A mészárosnak tulajdonított 1516 oldalas írás önéletrajzi részei szerint legjobb barátjának egy Peter nevű iskolatársát tekintette Breivik. Az évek alatt összeállított dokumentum külön szócikként emlékezik meg az oslói kereskedelmi gimnáziumban kialakult és azóta is tartó barátságról.

Az írás szerint Peter magyar származású, szülei az 1960-as években menekültek el a „kommunista Szovjetunióból”. Breivik az 1415. oldalon állítja, Peterrel a legutóbbi időkig megosztott mindent, a barát csak egyetlen dolgot nem tudott róla, az pedig éppen az „ellenállásban való részvétele”. Az írás szerint sokszor hazudnia is kellett, miután kapcsolatba lépett a páneurópai ellenállási hálózatba, mivel Peter annak ellenére, hogy szülei a kommunizmus elől menekültek, nem akarja elítélni a jelenlegi “marxista norvég rezsimet”.

Peter volt viszont az egyetlen Breivik ismerősei közül, aki tudhatott arról, hogy 2002-ben Libériába és Londonba utazott. Az igazi okot azonban ő sem ismerhette meg, a norvég, akinek állítása szerint nehezére esik hazudni, azt mondta neki, a gyémántcsempészés lehetőségeit vizsgálja meg. Breivik szerint Peter „ideológiailag” nem állt olyan biztos talajon, mint ő, ezért nem lett volna értelme beavatni.

Peterről azt írta, hogy szeret a politikáról beszélni, de nem foglal állást egyértelműen a multikulturalizmus kérdésében. 19 éves kora óta Breivik legjobb barátja, de nem tartja őt hasonlóan nacionalistának, mivel saját magán, családján és barátain kívül másokkal nem igazán törődik.

A magyar nők dögösek

Breivik az ezerötszáz oldalas dokumentum szerint kétszer is járt Magyarországon, először akkor említi meg ezt, amikor egy interjú formátumban lejegyzett életrajzban arról ír, hogy egyik hobbija az utazás, és Kína, Mexikó vagy éppen Nigéria mellett Magyarországon is járt, hogy új kultúrákkal találkozzon. Az interjút a szöveg szerint egy templomos lovag készítette vele, de egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy tényleg tollba mondta valakinek életét és eszméit. A dokumentum szerint a tömeggyilkos 2002-ben Londonban találkozott a titkos európai ellenállási hálózat tagjaival, akiket többször is templomos lovagoknak nevez.

Az írás további részéből az 1408. oldalon az is kiderül, hogy a tömeggyilkos egyik legkedveltebb városa Budapest, amit atmoszférájaés építészeti értékei miatt szeret igazán.

Breiveik 2009-ben együtt jött Budapestre Peterrel, hogy megünnepeljék a barát 30. születésnapját. A naplóbejegyzés szerint öt napon át partiztak itt. Ez volt a második magyarországi útja. Breivik nagyon megszerette a magyarokat és a magyar lányokat, akiket pokolian dögösnek nevez. A napló szerint a társaság, amely főiskolai barátokkal jelentősen kibővült, budai klubokban töltötte az időt.

A magyar történelemből merít

Több magyar történelmi utalás is van a dokumentumban. A 726. oldalon, a Kik vagyunk mi, kik az ellenségeink – a történelmi amnézia ára című alrészben Hunyadi Jánost méltatja. Szerinte Hunyadi szinte teljesen ismeretlen Magyarországon kívül, de úgy véli, valószínűleg bárkinél többet tett a török invázió megállításáért a XV. században.

Mint írja, Hunyadi tettei lelassították a muszlimok előrenyomulását, így megmentették Nyugat-Európát az iszlámtól. Szerinte Hunyadi ennél is tovább ment, és Észak-Amerikában és Ausztráliában is segített megmenteni a nyugati civilizációt. Kifogásolja, hogy mégsem ismeri szinte senki a nevét a nyugati országokban, ehelyett a nyugati gyarmatosítás visszásságairól és az iszlámellenesség veszélyeiről tanítanak a gyerekeknek.

A 266. oldalon is a törökök hódításáról értekezik, és egy idézetben fontosnak tartja megemlíteni, hogy a szerb nemesek egy része magyar területekre menekült.

Az írásban egy másik helyen is található magyar hivatkozás. Breivik a középkori zsidóellenes pogromok méretein elmélkedve arra jut, hogy a „rossz nagyarányú elkövetéséhez” szükség van az ideológiailag megdolgozott bürokrácia, törvénykezés és a totális állam gépezetére. A témakörben Kertész Imre egyik írását idézi, amely a napló szerint a signandsight.com-on jelent meg.

Kertész az idézett szövegben többek között azt írta, a huszadik század nagy újítása éppen a totális állam és Auchwitz volt. A Kertész-szöveg szerint az antiszemitizmus XIX. századi koncepciója még nem tudta elképzelni, nem is kívánta elképzelni a végső megoldást. A több millió zsidó haláláért felelős Eichmann viszont jeruzsálemi perében azt állította magáról, hogy ő soha nem volt antiszemita. A totális államnak nem antiszemitákra, hanem jó szervezőkre van szüksége. „tisztán kell látni, hogy a pártok államok totalitarizmusa nem létezhet diszkrimináció nélkül, a diszkrimináció totalitárius formája pedig szükségszerűen tömeggyilkosság.”

A 920. oldalon arról ír Breivik, hogy Közép-Európát és különösen Csehországot és Magyarországot koordinációs és egyeztetésekre használt központoknak használják a befolyásos nemzetközi bűnbandák.

A magyar szélsőjobbot is ismeri

Amikor Breivik a potenciális támogatókról ír, összegyűjti az összes európai állam radikális és szélsőjobboldali szervezeteit. Magyarországról a MIÉP és a Jobbik mellett megemlíti a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat is.

A tömeggyilkos azt is megjegyzi, hogy a kelet-európai radikális jobboldali pártok ideológiájában kevés szerepet kap az iszlámellenesség és a bevándorlás korlátozása, ugyanis ezekben az országokban még nem jelentős ez a probléma. Viszont a kelet-európai szélsőjobboldali pártoknál központi kérdés az antiszemitizmus, és egyéb kisebbségek, például a romák ellenében határozzák meg magukat. Emellett megjegyzi, hogy a legtöbb kelet-európai radikális jobboldali párt EU-ellenes.

Forrás: Index

39 hozzászólás “Budapest a norvég gyilkos kedvenc városa – A Jobbikot is ismerte” bejegyzésre

  1. admin szerint:

    A két hasonló tartalmú bejegyzésünket összevontuk.
    A másik bejegyzésnél található négy hozzászólás eltűnéséért elnézést kérünk.

    Csepel.info csapata

  2. Vátesz szerint:

    A ROBBANTÁS ÉS A TÖMEGGYILKOSSÁG OKA: NORVÉGIA PALESZTÍNBARÁT POLITIKÁJÁNAK ELUTASÍTÁSA!

    Színtiszta hazugság, hogy a tettes magányos őrültként követte el a tettet, s egyáltalán nem nevezhető szélsőjobboldalinak. A norvég Boikott Israel mozgalmat kívánta megbüntetni, amely az
    izraeli árúk bojkottjával kívánja segíteni a palesztín államot! Nem hihető, hogy nem voltak segítőtársai, beszerez
    hat tonna műtrágyát, azt felrobbantja az állami intézmények előtt, majd elmegy Utoya szigetére, hogy a kormányzó
    párt ifjúsági szervezetének táborában gyilkoljon! Ahol nem mellesleg a megelőző nap látogatást tett a norvég
    külügyminiszter, Jonas Gahr Store.

    http://politisk.tv2.no/wp-content/uploads/2011/07/store_utoya.jpg

    http://politisk.tv2.no/

    http://politisk.tv2.no/nyheter/st%c3%b8re-om-israel-palestina-konflikten-%e2%80%93-okkupasjonen-ma-opph%c3%b8re-muren-ma-rives-og-det-ma-skje-na/

    Tiszta röhej, hogy a magyarországi média szélsőjobboldaliként próbálja eladni a cionista tömeggyilkost, holott egy szélsőjobboldali soha nem süllyedne odáig, hogy a zsidó Lukács györgytől és a zsidó Kertész Imrétől idézzen.
    Ugyan mi akadályozza meg a médiát, hogy lehozza az Utoya szigeten történt tömeggyilkosságot megelőző napon az ott készült fényképet, ahol Store norvég külügyminiszter látható látogatóként a BOIKOTT ISRAEL felirat előtt. Norvégiában több éves mozgalom az izraeli áruk bojkottja, amivel a palesztínokat segítik.

  3. Vátesz szerint:

    Keresés: Palesztína elismerése Norvégia
    A norvég kormány merényletek sorozatát kapta Palesztina …
    jovonk.info/…/norveg-kormany-merenyletek-sorozata… – Tárolt változat1 napja – Støre akkor kijelentette, Norvégia elismeri és a későbbiekben is … hogy a palesztin állam elismerése miatti cionista megtorló akció …
    Szóljon hozzá a cikkhez! – Bulvár – Sztárhírek – Politika – Sport …
    http://www.borsonline.hu/forum.php?op=cikkhez&cid=4460112 hozzászólás – 9 szerző – Legutóbbi hozzászólás: 3 órával ezelőtt
    Többek közt: Norvégia kiáll Palesztina elismerése mellett, a tábor tagjai izraeli bojkottra hívták fel a figyelmet. …
    Több vitatalálat
    Robbantás a norvég fővárosban – Kitekintő.hu
    kitekinto.hu/europa/…/robbantas_a_norveg_fvarosban… – Tárolt változat2 napja – A támadás oka egyelőre még nem ismert: igaz, Norvégia egy kislétszámú … ha ez igaz, Palesztina norvég elismerése akár tényleg lehetett …

    A zsidóknak semmi sem drága, hogy Palesztína elismerését megakadályozzák!

  4. Királyerdei szerint:

    Vátesz!
    Szintén nagy a kussolás hogy 2 dátum egybeesik.
    Mármint az Irgun Menachem Beginnel az élen felrobbantotta a King David Hotelt.

    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/King_David.html

    Véletlen?Naaa neee!

  5. Szani szerint:

    hát a hírtévétek is közölte hogy szabadkőműves! De miért is lepődünk meg ezen???

  6. islander szerint:

    Izrael bukása után Európa jön. Ennyi. És akkor lehet majd leborulni keletre naponta háromszor, már ha lesz fejed, amivel tudj hajbókolni.

  7. paul szerint:

    A Jobbikot ismerte, de a Fidesszel szimpatizál. Miért is?

    Más!
    Kezdenek a Fideszesek ébredni!!
    Fellázadt a fideszes sajtó: éles kormánykritika a Magyar Nemzetben

    http://www.barikad.hu

  8. Gordon szerint:

    Islanderrel most egyetértek.
    Erről már én is beszéltem korábban.

  9. Gordon szerint:

    Egyébként egy szélsőjobbos pali volt ez a norvég.
    Nem véletlen, hogy ismerik a 64 vármegyét, a Jobbikot, és ott robbantott, ahol.
    A marxistázása sem véletlen.

  10. paul szerint:

    Nem szélsőjobboldali, hanem szabadkőműves, Izrael-barát volt az oslói merénylő.
    Ajánljuk Israel Shamir témába vágó cikkét, amelyet magyar nyelven is olvashat:
    – Norvégia – a tömeggyilkos Anders Behring Breivik antirasszista, homoszexuális és Izrael-barát
    Frissítés#3:
    Valóban tagja volt a norvég szabadkőműves páholynak, ám tavaly eltanácsolták – állítják a páholy tagjai.

    Gordon???

  11. Gordon szerint:

    Izrael barát és szélsőjobboldali.
    Nyugaton a ballibsik szeretik úgy a palesztinokat, mint itthon a szélsőjobbos jobbik.
    Erről a fordított helyzetről már korábbi hozzászólásaimban beszéltem.
    Nyugaton az első és másodgenerációs muzulmán bevándorlókat (pl.: palesztinok, törökök) utálja a szélsőjobboldal és nem a zsidókat, meg Izraelt.
    Nyugaton a szélsőjobb úgy tekint a palesztinokra, mint itthon a szélsőjobboldali Jobbik.

  12. Gordon szerint:

    Kimaradt egy rész az utolsó hsz-em utolsó mondatából.
    A mondat helyesen:

    Nyugaton a szélsőjobb úgy tekint a palesztinokra, mint itthon a szélsőjobboldali Jobbik a cigányokra.

  13. Gordon szerint:

    Legalább most mindenki számára világos lesz, hogy az ún. szabadkőművesek között nem csupán kommunisták és zsidók vannak, hanem szélsőjobboldali – esetenként nacionalista – keresztények is.
    A magyarországi szélsőjobb szennyirodalom nem csak gondolkodásában, hanem a merítés területében is beszűkültnek mondható.
    A Váteszhez hasonlóaknak érdemes lenne világot látni mielőtt baromságokat kezdenek el firkálni.
    Rájönnének, hogy világképük bonyolultsága max. egy faék bonyolultságával egyenlő.

  14. Szani szerint:

    Gordon te annyira ostoba vagy hogy az orrodig nem látsz(olyan nagy az orrod hogy eltakarja a szemed?)

    Norvég rendőrség: szabadkőműves páholy tagja, muszlimellenes,iszlámellenes, szélsőjobboldali nézeteket vall. Ebből te kiemeled a szélsőjobboldali szót, és egyből ő szélsőjobbos volt és jobbik és 64 vármegye és náci és fasiszta.

    Szabadkőműves páholy tagja, muszlimellenes,iszlámellenes. Gordon!Kik gyűlölik a muszlimokat, az iszlámot?A szabadkőművességről nem is ejtek szót!

    Milyen igazad van, hogy nem véletlen hogy ismeri a 64 vármegyét, Jobbikot. Ha tudnál megfelelően értelmezni egy mondatot, akkor nem az jönne le rólad, hogy analfabéta naiv kukac vagy!:
    A kelet-európai nacionalista pártok címszó alatt Magyarországról három szervezetet sorol föl: a Magyar Igazság és Élet Pártját (MIÉP), a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat (HVIM) és a Jobbikot.

    Leegyszerűsítem neked; Felsorolt a kelet-európai “nacionalista” pártok közül 3 szervezetet. Ismétlem FELSOROLT! A felsorolás szó jelent neked problémát?Nem tudod mit jelent, vagy csak egyszerűen félreértelmezed?

    Az írásában Kertész Imrétől is idéz. Erről mit gondolsz?hm?

  15. Gordon szerint:

    Szani!

    Mekkorát fogsz te koppanni, ha egyszer majd átlépet a határt nyugat felé. 🙂

    Azt írod:
    “Norvég rendőrség: szabadkőműves páholy tagja, muszlimellenes,iszlámellenes, szélsőjobboldali nézeteket vall.”

    Nem kiemelem, hogy szélsőjobboldali, hanem az.
    Kösz a megerősítést.
    A HVIM-mel, meg a Jobbikkal nyilván nem véletlenül foglalkozott.
    Nem csupán felsorolta őket, hanem le is írja, hogy keleten nem muszlimellenesek a szélsőjobbosok, hanem inkább antiszemita nézeteket vallanak. Nyilván ismerte nézeteiket, mert szélsőjobbos körökben forgolódott nyugaton és keleten is.

  16. csapos szerint:

    Sok szeretettel írja és küldi nektek a Magyar Nemzet:
    http://mno.hu/portal/799194

  17. Vátesz szerint:

    Miép már nincs is, Breivik éppen olyan cionista, mint Gordon. Az utóbbinak bármilyen téma jó, hogy belerúgjon a nemzetiekbe, ha kell az MSZP-vel és az LMP-vel boronálja össze, függetlenül attól, hogy mi utálljuk és megvetjük Kohn-Banditát. Röhejesek vagytok a Kertészt Imrét imádó Breiviketekkel, kis cionisták!

  18. grün szerint:

    “A magyar szélsőjobbot is ismeri”
    Nem akarok tippeket adni, de van még más párt is Magyarországon! 🙂

  19. Szani szerint:

    Pontosan olyan Gordon mint Breivik… figyeld meg azt fogja hazudni hogy ő áhh ő dehogyis cionista, ő Keresztény!

  20. Vátesz szerint:

    A mai izraeli sajtó már kendőzetlenül megírja, hogy Behring Breivik a cionista nacionalizmus, Izrael Állam és a zsidó kolonializmus nyílt és egyértelmű támogatója. A tömeggyilkos eszmei hovatartozását egyértelműen tisztázó „2083: Európa függetlenségének kikiáltása” címet viselő manifesztumában a többi között az olvasható, hogy a muszlimokat nem csak Európából, hanem az Izrael által megszállt Ciszjordániából és a blokád alatt tartott Gázai övezetből is ki kell űzni.
    A ma reggeli izraeli sajtó arról is beszámol, hogy Anders Behring Breivik teljes támogatásáról biztosítja, sőt követendő modellnek állítja be a „pro-cionista, izraeli nacionalizmust”. A norvégiai vérfürdő napján közzétett több mint 1500 oldalas (!) manifesztumban Izrael neve több százszor előfordul, mint olyan országé, amelynek iszlám- és arabellenes, zsidótelepítő politikáját Norvégiának, s általában Európa keresztény népeinek minden föltétel nélkül támogatniuk kell.
    A Válláh!Hádásot című hírportál arról is beszámol, hogy Behring Breivik az általa közzétett kiáltványában és más írásaiban nagy szakértelmet árul el a Közel-Kelet, s azon belül Izrael történelme, az ott zajló politikai események terén. A cionista nacionalizmus igazolásának alátámasztására gyakran idéz az izraeli sajtóból. A tömeggyilkos norvég ezenkívül fölrója az Európai Uniónak, hogy túlzottan támogatja a palesztinokat (!), majd így vélekedik: „Hagyjunk már föl a palesztinok ostoba támogatásával, s kezdjük el inkább támogatni a mi kulturális unokatestvéreinket, az izraelieket!”

  21. Gordon szerint:

    Bizony mindez alátámasztja azon írásomat, hogy a nyugati szélsőjobb nem Izrael ellenes. Ellenben a magyar nagyon is az.

    Nyugaton a szélsőjobb úgy tekint a palesztinokra, mint itthon a szélsőjobboldali Jobbik a cigányokra.

    Azt pedig hogy Vátesz izraeli lapok törzsolvasója inkább ne feszegessük.
    Gondolom lelkes előfizetője mindegyiknek.
    Alig várja, hogy hozzák a frisset. 🙂

  22. grün szerint:

    islander!
    “leborulni keletre naponta háromszor, már ha lesz fejed, amivel tudj hajbókolni”
    Kettőt már elcsaltál, nem vagy Te esetleg ……ó?! 🙂
    “Naponta ötször kell imádkozni; lehetőleg többekkel együtt!”

  23. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom, különösen a szövegét érdemes átgondolni, de a zene sem akármi! 1990 Népstadion telt ház (péntek, szombat, vasárnap, az az három napon háromszor)

    http://www.youtube.com/watch?v=t4WKf_0eTEM&playnext=1&list=PLEACC01EA679C93F6

    Ezek után mit lehetne még hozzá tenni?!

  24. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem feltétlenül muszáj mindenkinek értelmezni (annak ellenére, hogy már többször közzé tettem EHUN is)

    Eljő’ minden idő, soha ne félj
    Lesz még jó aratás, friss a kenyér
    Fordul már a föld, omlik a gát
    Készül az új világ

    Szállj fel, szállj szabadon, mint a madár
    Sorsod végtelen út, nincsen határ
    Célhoz bárhol érsz, itt a hazád
    Készül az új világ

    Ki tudja, miért születtél
    Világra honnan jöttél
    De ha végül itt maradtál
    Ne tagadd meg azt, kit szerettél

    Ne törődj az ostobasággal
    Ne tarts a hiénákkal
    És ha nem vagy az, aki voltál,
    Ne szégyelld, honnan indultál

    Eljő’ minden idő, soha ne félj
    Lesz még jó aratás, friss a kenyér
    Fordul már a föld, omlik a gát
    Készül az új világ

    Szállj fel, szállj szabadon, mint a madár
    Sorsod végtelen út, nincsen határ
    Célhoz bárhol érsz, itt a hazád
    Készül az új világ

    Igazodni nem kell a mához
    Játékunk pillanatához
    De a szívünk szerelmét, mondd:
    Ki viszi a túlsó partra át?

    Ne feledd az álmainkat,
    Még ha hozzánk hűtlen is vagy
    Valahol találkozunk majd
    Téged is vár az új világ

  25. Tibor szerint:

    Anders Behring Breivik szorgalmazta a palesztinok elűzését Ciszjordániából és a Gázai övezetből

    A bőszen szélsőjobbozó, sunyin hazai párhuzamokat sugalmazó magyarországi sajtó arról hallgat, hogy Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos ideológiájának egyik fontos pillére a zsidótelepítő, a palesztinokat ősi földjükről elűzni szándékozó cionista nacionalizmus támogatása. Amint azt is csak az izraeli (!) sajtóból tudhatjuk meg, hogy a kettős merénylet napján közzétett manifesztumában több százszor fordul elő Izrael neve.
    Anders Behring Breivik a norvégiai kettős merénylet elkövetésének napján politikai, ideológiai kiáltványt tett közzé a világhálón, amelynek teljes, a zsidóságot érintő tartalmáról mélyen hallgat a szélsőjobboldalazó, bizonyos hazai pártokkal és személyekkel rokonságot sejtető magyarországi sajtó. Pedig az iszlám- és a muszlimgyűlölő norvégnak valóban vannak lelki és ideológiai rokonai Magyarországon, csak nem éppen azok, akiket kipróbált közvélemény-alakítóink már két napja sugallnak. Behring Breivik ideológiai és gyakorlati eszmetársai a megszállt palesztin területeken gyilkolászó zsidó telepesek, mint például a hebroni mecsetben az imádkozókat halomra öldöső Baruch Goldstein, illetve Magyarországon annak a „keresztény” szektának a követői, amely hittételének középpontjában Izrael és a cionizmus imádata áll.

    A norvég tömeggyilkos valódi ideológiai és politikai irányultságának, nézeteinek megismertetését tehát nem várhatjuk a magyarországi sajtótól, ezért paradox módon kénytelenek vagyunk az izraelire hagyatkozni. A mai izraeli sajtó már kendőzetlenül megírja, hogy Behring Breivik a cionista nacionalizmus, Izrael Állam és a zsidó kolonializmus nyílt és egyértelmű támogatója. A tömeggyilkos eszmei hovatartozását egyértelműen tisztázó „2083: Európa függetlenségének kikiáltása” címet viselő manifesztumában a többi között az olvasható, hogy a muszlimokat nem csak Európából, hanem az Izrael által megszállt Ciszjordániából és a blokád alatt tartott Gázai övezetből is ki kell űzni.
    A ma reggeli izraeli sajtó arról is beszámol, hogy Anders Behring Breivik teljes támogatásáról biztosítja, sőt követendő modellnek állítja be a „pro-cionista, izraeli nacionalizmust”. A norvégiai vérfürdő napján közzétett több mint 1500 oldalas (!) manifesztumban Izrael neve több százszor előfordul, mint olyan országé, amelynek iszlám- és arabellenes, zsidótelepítő politikáját Norvégiának, s általában Európa keresztény népeinek minden föltétel nélkül támogatniuk kell.
    A Válláh!Hádásot című hírportál arról is beszámol, hogy Behring Breivik az általa közzétett kiáltványában és más írásaiban nagy szakértelmet árul el a Közel-Kelet, s azon belül Izrael történelme, az ott zajló politikai események terén. A cionista nacionalizmus igazolásának alátámasztására gyakran idéz az izraeli sajtóból. A tömeggyilkos norvég ezenkívül fölrója az Európai Uniónak, hogy túlzottan támogatja a palesztinokat (!), majd így vélekedik: „Hagyjunk már föl a palesztinok ostoba támogatásával, s kezdjük el inkább támogatni a mi kulturális unokatestvéreinket, az izraelieket!”

    / Hering József – K u r u c . i n f o /

  26. Manitu szerint:

    Jól olvasom, hogy Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik meg a MIÉP cionista? A TV2 mindjárt bemutatja a riportot a gyilkosnak a HVIM-nek a gyilkosságok előtt küldött levelét.

    Ha valaki a muszlimokat vagy más nemzeteket gyűlöli, az jobboldali szélsőséges (akkor is, ha pl. a palesztínokat vagy a zsidókat). Ha valaki a tisztességes munkából élő polgárokat, az baloldali szélsőséges. Ilyen egyszerű.

  27. Ditte szerint:

    Meglehetősen rasszistának tartom azt, aki a Norvégiában született és szocializálódott Peter esetében sandán célozgat a magyar származására. Ez mit ad hozzá az ügy megítéléséhez? Most akkor fontos a felmenők vérvonala vagy sem? Mellesleg ez a Peter semmivel nincs gyanúsítva. Ez a bulvár és a liberális Index színvonala.

  28. islander szerint:

    grün

    legalább valaki figyel!

    🙂

  29. Vátesz szerint:

    Breivik egyformán gyűlölte a Koránt és Hitler fő művét
    2011. július 25. 19:15

    Hunhír.info
    Az irishtimes.com szerint a norvég tömeggyilkos manifesztumában kinyilvánította támogatását az iszlámellenességéről közismert Geert Wilders holland politikus 2008-ban készült Fitna című 17 perces rövidfilmje iránt, amelyben a politikus Adolf Hitler “Mein Kampfjával” hasonlítja össze a Koránt. A Koránnal, nem a Talmuddal volt a baja a terroristának, értik, ugye? No, meg természetesen Hitler fő művével. Mint úgy a cionistáknak, általában.

  30. Jeniszej szerint:

    Borzasztó! Értelmes emberek ilyen hűlyeségen rágódnak. Nevet a Fater.

  31. Jeniszej szerint:

    Olvasta a Fater – valahol, hogy a MAHART sétahajó járatokat szervez. Az Öregem legnagyobb bánatára ezek a járatok Csepel Csillagtelepet nem érintik. ))))) 😀 (((((((

  32. Suttogó szerint:

    Hitler művével minden normális embernek baja van.

  33. aggódó szerint:

    Európa belefogott egy kísérletbe, amelynek lényege a nemzeti lét felszámolása – írja Bayer Zsolt, megjegyezve: máris özönlenek a menekültek a földrészre. „A politikai establishment úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Mindeközben Breivik megírja a maga életművét, és elindul gyilkolni. És egy mai európai tizenéves a kétségbeejtő műveletlenségével ezerötszázszor több igazságot fog találni Breivik szövegében, mint a politikusok semmitmondásában.
    http://www.magyarhirlap.hu/kulfold/breivik_torockainak_is_kuldott_egy_levelet.html

    Teljes mértékben egyetértek a cikk szerzőjével.

    A bérfirkászok megbízóinak nem hazug ellenség kereséssel (t. i. minden esemény után a demagóg jobbikozás megy) kéne foglalkozniuk, hanem a valós problémákkal.
    Hazai politikusaink ellentmondásos nyilatkozatai is azt igazolják: óriási a zűrzavar.
    A nemzeti érdekekről nem kéne annyit beszélni: csökkenteni kéne az idegen érdekek feltétlen kiszolgálását.

  34. grün szerint:

    “A magyar lányok szerinte dögösek?!”
    A zotthoniakat szagúgassad, wazze! 🙂

  35. Joságos szerint:

    Nem tudom jól emlékszem e,de úgy rémlik,hogy Hitler ellen az egész világ fogott össze.
    Ami a Meinkampfot illeti,azt minden normális ember megveti,a benne foglaltakat elutasítja.

  36. szigetország szerint:

    Azért érdemes leszögezni, hogy ez a norvég mészáros nem volt túlságosan művelt és olvasott egyén, hanem belekapott ide-oda az olvasmányai között, s szubjektíven kiemelte, ami neki érdekes. Ez tipikusan jellemző a műveletlen és ostoba emberekre. Tehát nem kell lángészt csinálni belőle!

    Ennél is fontosabb, hogy gyilkolásra szánta magát, amivel átlépett egy átléphetetlen határt. A gyilkosság minden vallásban, és minden jőérzésű ember szemében bűn.

  37. szigetország szerint:

    Jóságosnak üzenem: Hitler ellen nem fogott össze az egész világ, ha így lett volna, nem hódította volna meg Európát. Rengetegen, köztük sok kollaboráns támogatta.

    A Mein Kampfról tudni érdemes, hogy Hitler korában népszerű volt, s bizony nagyon értelmes, normális emberek is elfogadták számtalan tézisét. Ez önmagában is elgondolkodtató. Ha a “normális emberek” megvetették volna a Mein Kampfot — ahogyan Jóságos nagyon leegyszerűsítve értelmezi a történelmet –, akkor nem lett volna II. vh. De lett!

Itt lehet hozzászólni !