A román sajtó elégedett a Cozma-ítélettel

Magyar Hírlap, Evenimentul Zilei, Jurnalul National

„Itt az ideje, hogy legalább most ne szidjuk a magyarokat, és ismerjük el, hogy jóval előbbre tartanak, mint mi, románok” – írta tegnap az Evenimentul Zilei című napilap a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolása perében született ítélettel összefüggésben.

Adrian Dobre, a román országos napilap újságírója szerint Románia számára sokkoló a Veszprém Megyei Bíróság ítélete, hiszen Romániában a végtelenségig elhúzódnak a perek, miközben a magyar igazságszolgáltatás két és fél év után ítéletet hirdetett egy bonyolult ügyben. A szerző szerint, ha Marian Cozma tragédiája esetleg Romániában történt volna, akkor a tettesek valószínűleg még most, két és fél évvel a gyilkosság után sem lennének rács mögött.

Az újságíró úgy véli, ha már a románok átjárnak Magyarországra bevásárolni azért, mert általában a termékek olcsóbak, akkor „a magyar igazságszolgáltatás módszerét is kölcsön kellene venniük”.

A román újságok tegnap általában tényszerű tudósításokban számoltak be a Veszprém Megyei Bíróság ítéletéről. A Jurnalul National című napilap megállapította, hogy „Cozma halála legalább az igazságszolgáltatás szintjén megbosszultatott”.

Mint megírtuk, csütörtökön életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt első fokon a Veszprém Megyei Bíróság. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húszesztendei fegyházbüntetést kapott.

MH összeállítás

magyarhirlap.hu

6 hozzászólás “A román sajtó elégedett a Cozma-ítélettel” bejegyzésre

  1. balla bianka szerint:

    Átvehetnék a cigánybűnözőket is. Aztán, hogy ott szabadon bűnöznek-e vagy sem az már legyen az ő dolguk. Ne a magyarok életét keserítsék meg.

  2. Gordon szerint:

    balla!

    Te mikor költözöl át? 🙂

  3. LORA :) szerint:

    „Itt az ideje, hogy legalább most ne szidjuk a magyarokat, és ismerjük el, hogy jóval előbbre tartanak, mint mi, románok” – írta tegnap az Evenimentul Zilei című napilap

    JA SORRY???? MI AZ, HOGY LEGALÄBB MOST NE (???) SZIDJUK A MAGYAROKAT? NYASGEM!
    EZT EGYIK NÉP SEM, SÖT EGYETLEN ORSZÄG LAKOJA, POLGÄRA NEM TEHETI, HOGY SZID BÄRKIT IS, AKÄR ZSIDOT, CIGÄNYT, MAGYART, SVÄJCIT, KUBAIT, ALASZKAIT, SÖT GRÖNLANDIT SEM SZIDHAT, GELL?

  4. balla bianka szerint:

    Gordonka!

    Csak nem te is brácsás vagy?
    Most már értem miért vagy annyira oda értük!

Itt lehet hozzászólni !