Fedett uszoda, útfelújítás: hat kiemelt csepeli fejlesztést támogat a főváros

Balesetveszély: 43 metrószerelvényt vonnak ki a forgalomból

MTI, Mno.hu, Csepel.hu, Csepel.info

Fotó: Csepel.hu

Negyvenhárom metrószerelvényt von ki hétfő reggelig a 2-es és 3-as metró forgalmából a főváros, mert azok potenciális balesetveszélyt jelenthetnek – jelentette be Tarlós István főpolgármester Csepelen.

A csepelieket érintő hat kérdésben is megállapodott Tarlós István főpolgármester Németh Szilárddal, a XXI. kerület polgármesterével. Tarlós István arról számolt be, hogy a főváros támogatja a továbbiakban – többek között – a Szent István út felújításának befejezését, a 71-es BKV-busz útvonalának meghosszabbítását (a régi útvonal visszaállítását), a csepeli gerincút építésének folytatását,a csatornázás befejezését és azt, hogy Csepelen legyen fedett uszoda.

A főpolgármester elmondta, a metrótűzesetek miatt a BKV vezérigazgatója megkereste a metrókocsikat gyártó orosz céget, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a harminc év feletti szerelvények közlekedtetése biztonsági kockázatot jelent.

Tarlós István idézett a jelentésből, amely szerint a motorkocsik megfelelő karbantartás mellett harminc évig, hárommillió kilométer futásteljesítményig tarhatók üzemben, és ezt követően Oroszországban leselejtezik őket. „A kocsiszekrény szilárdsági paraméterei harminc év üzemeltetés után oly mértékben leromlanak, hogy azok a biztonságos üzemeltetést veszélyeztethetik” – áll egyebek mellett a főpolgármester által ismertetett jelentésben.

A városvezető közölte, öt 43 éves és harmincnyolc 41 éves kocsi közlekedik jelenleg a budapesti vonalakon; ezek kivonásáról döntöttek, és már csütörtök éjszaka meg is kezdték kivonásukat a forgalomból. Hozzátette: további száztizenegy olyan kocsi van, amelynek életkora 35 és 39 év közötti. Bejelentette azt is, hogy az intézkedés következtében ritkábban járnak majd a metrószerelvények. Ez azt jelenti, hogy a 2-es metróvonalon csúcsidőben a jelenlegi 2.20 perc helyett 2.30 percenként, míg a 3-as vonalon 2.30 helyett 2.45 percenként követik majd egymást a szerelvények.

Tarlós István felhívta a figyelmet arra, hogy az említett kocsikat 5-13 éve ki kellett volna vonni a forgalomból. A főpolgármester lelkiismeretlenségnek és felháborítónak nevezte, hogy bár a korábbi városvezetés tisztában volt a helyzettel, mégsem tett lépéseket. Elmondta azt is, Kocsis István BKV-vezérigazgató arról tájékoztatta, hogy az előző ciklus utolsó két évében folyamatosan felhívta a figyelmet a helyzetre, de semmilyen segítséget vagy támogatást nem kapott. Arra a kérdésre, hogy a történtek felgyorsíthatják-e a metróbeszerzést, egy esetleges pályázat kiírását, Tarlós István azt mondta, „elméletileg és praktikusan gondolkodva felgyorsíthatja, igen”.

Csepeli megállapodások

A Csepelen élőket érintő hat kérdésben állapodott meg Tarlós István főpolgármester Németh Szilárddal, a XXI. kerület polgármesterével pénteken. Ezek alapján befejeződik a Szent István út felújítása, a 71-es busz a régi útvonalán közlekedik majd, és tanösvényt alakítanak ki a Tamariska dombon. A kerület új fedett uszodát is kap, amely várhatóan a Csepeli Strand területén fog megvalósulni. A két Európai Uniós projekt – a gerincút és a kerület teljes csatornázása – kapcsán továbbra is együttműködik a főváros és a kerület vezetése. A gerincút esetében célként jelölték meg a november végén elkészülő 2,5 km-es útszakasz folytatását.

Németh Szilárd azt mondta: a témák egyike sem újdonság a csepeliek számára, a korábbi városvezetők ugyanis évtizedeken keresztül nem tudtak megegyezni azokról. Hozzátette: további tizennégy olyan kérdés van, amelyben a fővárosi önkormányzat, illetve az állam segítségét várják. Tarlós István a közeljövőben az összes fővárosi kerület vezetőjénél látogatást tesz.

Forrás: Mno.hu, Csepel.info, Csepel.hu

27 hozzászólás “Fedett uszoda, útfelújítás: hat kiemelt csepeli fejlesztést támogat a főváros” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Balesetveszély: 43 metrószerelvényt vonnak ki a forgalomból?”
    Legyen csak kocsi, úgyis elég sok!!! 🙂

  2. galvaniszap szerint:

    Durva… és ha lett volna egy tömegbaleset? Könnyű más életével játszani…, Demszkyt berakni egy ilyen 43 éves kocsiba és köröztetni folyamatosan a föld alatt….

  3. én szerint:

    ez lószar 🙁 (de ez most nem NSZ és Tarlós felé kritika)

    soha nem lesz itt sem fejlődés, sem előrelépés, amíg Csepel nem önálló megyei jogú város, hanem egy szaros külső kerület.

  4. Toth Kati szerint:

    Végre olyan vezetőink vannak,akik tesznek is valamit,igen sokat a csepeli emberekért,egy élhetőbb Csepelért.Kár azért a tizenhat évért.Tanuljunk belőle,soha többet mszp!

  5. Toth Kati szerint:

    Az első Fidesz kormány alatt kapott pénzt Csepel a Széchenyi tervből a strand felújítására és a területén egy fedett uszoda létrehozására.Az elvtársak a kapott pénz egy részéből nagy nehezen felújították a strandot,de már a fedett uszodára a kormányváltást követően,nem maradt pénz.Valaki,vagy valakik elköltötték egészen másra,persze az akkori szoci kormányt nem izgatta,hogy hova lett a pénz.Elvégre a ” családban “maradt.Köszönjük.hogy végre törődnek Csepellel!Építik,szépítik.Ismét jó lesz itt lakni.

  6. vica szerint:

    Köszönet Tarlós úrnak. és köszönet Németh Szilárdnak. Biztos vagyok benne jól választottunk. Nagyon jó egészséget kívánok Szilárdnak, és CSAPATÁNAK.

  7. islander szerint:

    de miért délelőtt jött a főpolgi?
    jó lett volna részt venni a rendezvényen….

  8. csapos szerint:

    Azért, kedves islander, mert mindjárt a tettek mezejére léptek, és elmentek fedett uszodát építeni a forgalomból kivont metrókocsiknak. Lesz itt (határidő) úszás és (be)fürdés rendesen.

  9. grün szerint:

    vica!
    “Biztos vagyok benne jól választottunk”
    Egy éve nem rontottak el semmit, igaz csak az csinál selejtet aki dolgozik!!! 🙂

  10. Jozefina Kovalenko szerint:

    Nyugtával dicsérd a napot! Majd meglátjuk mi valósul meg az ígéretekből! Jó lenne már leszokni a másik pocskondiázásáról! Majd meglátjuk 3 év 4 hónap múlva mi valósult meg!

  11. Toth Kati szerint:

    Csaposkám!Csak három dolgot mondj,amit Tóth Mihályék megépítettek az elmúlt tizenhat! év alatt,elejétől a végéig,normálisan.Ha tudsz ilyet ,kérlek oszd meg velünk!csókollak

  12. aggódó szerint:

    Tarlós jobb, ha befogja a száját. Ne keressen kifogást, végezze a dolgát, amit elvállalt.
    Ha nem megy, álljon félre!

    Hónapokkal ezelőtt büszkén(!!!) adta hírül, hogy tojik az elszámoltatásra és elődeit futni hagyja, még zsíros felügyelő bizottsági posztokat is osztogatott a sok milliárdos károkat okozó korábbi vezetőknek.

    Ki hatalmazta fel őt mindezekre? A kétharmad?

  13. Nakiaz szerint:

    Jozefina Kovalenko szerint:
    2011. május 21., szombat – 08:15
    Nyugtával dicsérd a napot!
    Azért reménykedni még lehet, nem?
    Bízzunk meg az új vezetésben, legalább, adjuk meg a lehetőséget, hogy bizonyítsanak!
    4 év múlva dicsérd nyugtával a napot. Addig is HAJRÁ CSEPEL!

  14. grün szerint:

    Nakiaz!
    Remény mindig van!
    A nyugtáról csak annyit, hogy 16+4=20 elb….tt év szerepel majd végén!!!

  15. BÖBE szerint:

    végre lessz egy normális fedett uszodánk is ahová remélem nyugodtan belehet menni . merteddig nem ez volt a meglátásom sajnos .A szedd magad mozgalomra csak annyit a sok hajléktalan talán hét kozben eltudná ezt végezni nem azoknak kellene menni akik végig dolgozzák a hetet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16. Nakiaz szerint:

    grün :

    Jós vagy, légy oly szíves add meg a lottószámokat is!

  17. grün szerint:

    Nakiaz!
    Nem, csak nyugdíjas!!!

  18. grün szerint:

    Ja, és nem korengedményes!!!

  19. D Döme-1 szerint:

    ez a sok vörös csepeli csak veri a nyálát, nem hogy örülnének,hogy végre valami elfog indulni amit persze előre nem lehet tudni,de azt igen,hogy eddig nem sok minden “INDULT” el,ha csak az nem,hogy jól felemelték a ” súly-adót!!!! a kis csapot hátú ” suzuki-swift
    8400 fról 20400 ra!! A csepeli piacról mint épitészeti csodárol már ne is beszéljünk. Egyedül a Rendelő-intézet ami elismerést érdemel

  20. obama szerint:

    Végre nem Csepel ellen mint az elődje, hanem Csepel fejlesztése, támogatása mellett van a főpolgármester. Bízom benne, s remélem, az ígéretet tettek követik majd!!!

  21. nagyapó szerint:

    A ruszki metrókocsik 30 évig, vagy 3 millió km.-ig futtathatók. Közben meg is állnak, ha kell. Hát nem érdekes?
    A fedett uszoda, a pénzhiány miatt, nehezen valósítható meg ( bocs. nehezen megvalósítható), de egy sátor már sokat segítene, aztán a pénz függvényében, a csillagos ég (veres csillag. nem az égre, hanem a korlátlanságra gondoltam)

  22. grün szerint:

    Fedett bicikli utakat lehetne létrehozni,ha metró sínek közét kiparkettáznák!
    Akár a Fut a Pest vagy a Vivi Citta esetleg a Kritical Mass rendezvényeit is meg lehetne a forgalom jelentős akadályoztatása nélkül tartani!
    Az olyan réteg rendezvényeket mint a Büszkeség napja vagy a Szentjobb meghurcolását nem is említve!
    Ha már úgyis ott a zalagút!

  23. Kakuk Jánosné szerint:

    Nem fjlődik itt ezzen a nyomorék Csepelen semmi. Németh urat ültettném fel minden nap a 159 buszra, tudják ők nyáron fütenek, télen meg megfagyunk a buszon. Ja, és 20 perceket várunk. A kiemelt terület az a 152 busz, mert az megy a főpolgármester Úr vonalán. Lassan 1 éve van a FIDESZ de a koszon, és a kissebbségen kivül nem láttok semmi változást. Az elszámoltatásokról meg ne is beszéljünk. Arról ugysem fog beszélni senki, élnek az Urak mint a hal vízben, és jól tudnak uszni, tehát fedett uszoda sem kell. Ezt már épitik 30 éve, mint a gerinc utat. Nem lesz itt semmi, csak sok mutyi. Ezt mind a két párt nagyon is jól tudja. Minket meg polgárokat etetnek.A Cikk sehol még ezzen a lapon sem jelenhet meg,nem járulok hozzá.

  24. Gordon szerint:

    Szegény kakuk már délelőtt bekávézott.

    “A kiemelt terület az a 152 busz, mert az megy a főpolgármester Úr vonalán.” – írja

    Mi ez a marhaság? 🙂

    “A Cikk sehol még ezzen a lapon sem jelenhet meg,nem járulok hozzá.” – írja.

    Milyen cikk? 🙂

  25. donquijote szerint:

    Azért hogy a 152 kiemelt lenne ezzel vitatkoznék, próbálja meg reggel 7 és 8 között igaz hogy papíron viszonylag sűrűn jár de inkább “A-S” tűrés zserint (ahogy sikerül) és mivel “rövid” buszok járnak, aki nem a végállomáson szál fel, az a lépcsőn “élvezheti” a “kiemelt” járatot….

  26. Manitu szerint:

    Kakukk asszony utána nézhetne annak, amit leír. Csak fél éve van a Fidesz hatalmon, szétrabolt, lepusztított önkormányzatot vett át, ahol először a romokat kell eltakarítani, és lesz fedett uszoda. Arról nem is beszélve, hogy dacára szintén szétlopott lerobbant BKV-nak, nem járnak ritkábban a buszok se, ami felér egy csodával.

  27. lb szerint:

    Három év múlva számon lehet – és kell – kérni az ígéreteket.
    Addig hagyjuk dolgozni az új vezetést!

Itt lehet hozzászólni !