Szociális intézmények épültek a vágóhídi HÉV állomáson – 1947. október

Filmhíradók Online

(Elhangzó szöveg) Csepel-sziget gyárainak és munkáslakta községeinek nagy forgalmát a Soroksári úti Helyiérdekű Vasút bonyolítja le. A vágóhídi állomáson a HÉV, a háború alatt megrongálódott helyiségekben nagyszerű szociális intézményeket létesített.

Kényelmes, világos és tiszta étkezőhelyiséget kaptak a dolgozok, ahol filléres áron jó ebédet fogyaszthatnak. A hideg- és meleg vizes mosdóhelyiségben a szerelők már az utolsó simításokat végzik. Kazánház szolgáltatja a fűtést. Ez adja a meleg vizet a telep valamennyi jóléti helyiségének és a nagyszerűen felszerelt zuhanyzónak. A tisztaság fél egészség!

A nehéz forgalmi- és műhelymunka után felfrissülhetnek az elfáradt dolgozók. A szellemi felfrissülést szolgálja majd ez a 400 férőhelyes korszerű kultúrterem. A vezetőség élén megjelent Szécsényi vezérigazgató helyettes és a bel- és külföldi sajtótudósítók jelenlétében, Koltai Lajos műszaki felügyelő átadja az elkészült helyiségeket B. Varga József üzemi bizottsági elnöknek. Tóth Mihály, a szakszervezet főtitkára és Kopta Károly főtanácsos üdvözlik az ünnepségen megjelent dolgozókat. – 40 m (Forgács Ottó)

Mafirt Krónika 92.

filmhiradok.nava.hu

Egy hozzászólás “Szociális intézmények épültek a vágóhídi HÉV állomáson – 1947. október” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “a nagyszerűen felszerelt zuhanyzónak. A tisztaság fél egészség!”
    Azért a gatyát ajánlatos volt fenn hagyni, mert ugye akkoriban még nem ismerték a liberalizmust!!!

Itt lehet hozzászólni !