A rózsafüzért és a bakancsot senki se hagyja otthon!

Helyi Téma

Túrának sem utolsó, de a fő cél a közös ima a városért, az itt élőkért. Május 14-én immár ötödik alkalommal rendezik meg az Élő rózsafüzér zarándoklatot Budapesten.

A zarándokok a hagyománynak megfelelően öt helyszínről kilenc irányba indulhatnak el, útközben érintenek városszéli plébániákat, kegyhelyeket, természeti és kulturális értékeket.

Az Élő rózsafüzér zarándoklat ötlete a bécsi Andreas Schätzle atyától származik, aki először 2003-ban, az ottani városmisz­szióra készülve szervezte meg a Bécs körüli zarándoklatsorozatot, mely hagyományt teremtett Bécsben és Ausztriában.

Budapesten, bécsi mintára, 2007-ben rendezték először az Élő rózsafüzért, azóta a kezdeményezés hagyománnyá vált. – Ezzel a békés, jókedvű imádságos együttléttel egy lépést teszünk egymásért, a városért, a világért – magyarázta a szervezők képviseletében dr. Boldvai József. – Nem mellékes cél az sem, hogy a zarándokút során megismerjük a városszéli kegyhelyeket, plébániákat és természeti kincseket. Mindegyik táv nagyjából 20 kilométer hosszú, tehát ez az imádságos séta túrának, kirándulásnak sem utolsó! Az öt végponton a szomszédos szakaszok zarándokai találkoznak egymással, ahol este hálaadó szentmisét tartanak. Mint megtudtuk, a korábbi években közel ötezer ember vett részt az imádságos túrán, a templomok pedig megteltek este az istentiszteleten.

A kiindulási pontokat úgy alakították ki, hogy mindenki találhasson hozzá közel esőt vagy könnyen megközelíthetőt. A szervezők azt kérik, a rózsafüzért senki ne felejtse otthon, de készüljön elemózsiával, megfelelő kényelmes, strapabíró öltözékkel, bakancscsal, túrabottal (a séta egyes szakaszai terepen vezethetnek), és nem árt esőkabáttal sem készülni.

Főpapok miséznek

Este 19 órakor Máriaremetén dr. Erdő Péter bíboros mond szentmisét. A Havanna lakótelepen dr. Székely János püspök, Kerepesen Spányi Antal megyés püspök. Szintén 19 órától lesz hálaadó isntentisztelet Fóton és Nagytétényben is.

Mikor, honnan hová?

1. szakasz: 8.00 óra, Máriabesnyő–Kerepes, illetve Fót

2. szakasz: 7.30, Csillaghegy–Káposztásmegyer–Fót

3. szakasz: 7.30, Csillaghegy–Pesthidegkút–Máriaremete

4. szakasz: 7.30, Farkasrét–Makkosmária–Budaszentlőrinc–Máriaremete

5. szakasz: 7.30, Farkasrét–Gazdagrét–Kelenvölgy–Budatétény–Nagytétény

6. szakasz: 7.30, Soroksár–Csepel–Nagytétény

7. szakasz: 7.30, Soroksár–Pestszentimre–Pestszentlőrinc, Havanna lakótelep

8. szakasz: 9.00 óra, Rákoskeresztúr–Rákoshegy–Pestszentlőrinc, Havanna lakótelep

9. szakasz: 9.00 óra, Rákoskeresztúr–Rákosliget–Cinkota–Kerepes

helyitema.hu

Itt lehet hozzászólni !