“Hazaáruló” lenne a Jobbik névadója

Csepel.info

Felnéztek rá? – IV. Béla szobra az Országgyűlés épületében

Ha ma élne – a Jobbik Magyarországért Mozgalom felfogása szerint legalábbis – többszörösen is hazaárulónak tartanák IV. Bélát, a történelmi tettei miatt méltán “második államalapítónak” nevezett Árpád-házi királyunkat. A helyzet (tragi)komikuma, hogy a Jobbik IV. Béla terv néven hirdetett programot Magyarország újjáépítésére, az ország problémáinak megoldására.

IV. Béla király a tatárjárástól elpusztított, meggyötört országban a rend, a gazdaság és a katonai erő helyreállítása érdekében földeket adományozott, idegen népeket, többek között kunokat telepített le, a zsidóságot pedig olyannyira védelmébe vette, hogy szolgálataikért 1251-ben kiváltságlevelet is kaptak tőle. Az ő uralkodása idején, neki köszönhetően alakult ki Budán zsidónegyed a későbbi Szent György tér nyugati oldalán.

A vándorló életmódjuk és pogány vallásuk miatt akkoriban komoly “közbiztonsági kockázatot” is jelentő kunok letelepítése, a nagymértékű földadományozás vagy éppen a zsidóság jogainak kiterjesztése jól érthető akkor, ha a IV. Béla király uralkodása idején, a tatárjárás után kialakult politikai, katonai vagy éppen gazdasági helyzetet tekintjük. Nagy királyunk ugyan a szakadék széléről rántotta vissza az országot, és kétségtelen, hogy az ország fennmaradását köszönhetjük neki, de egy mai jobbikos szemével mégis csak egy minősített hazaáruló lenne, már csak azért is, mert “külföldieknek” is sok földet adományozott, ami mellé ráadásul előjogokat – szabad költözést, bíróválasztást, csökkentett adóterheket – is adott.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke majd Dúró Dóra politikustársa “minősített hazaárulással” vádolták meg a Fidesz-KDNP valamennyi képviselőjét is. A rendkívül agresszív vád – a hazaárulókat ugyebár többnyire felkötötték – oka azonban ez esetben mindössze az, hogy az Országgyűlés lecserélte az 1949-es, “sztálinista” alkotmányt, de az új alkotmány szövegében nem pontosan úgy szabályozták a föld és az ivóvíz védelmét, ahogy azt a Jobbik képviselői szerették volna. Bár a radikális párt által támogatott néhány soros szöveg betartásával IV. Béla királyunk biztosan az utolsó magyar király lett volna egyben, és elpusztul nemzetünk, a jelenlegi helyzetben “csak” a politikai, gazdasági és katonai tekintetben is biztonságot nyújtó Európai Unióból kellene kilépnünk.

A jobbikos EP-képviselőknek mégsem kell sokmilliós fizetésükről lemondva hazakullogniuk Brüsszelből. Az Országgyűlés által elfogadott szöveg ugyanis nem megy szembe az Európai Unió elveivel, mégis védi nemzeti kincseinket, a termőföldet és az ivóvíz-készletet. Az alaptörvény végleges, a Parlament által is elfogadott szövege így fogalmaz: “A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.”

Ennek a szövegnek IV. Béla, “második államalapítónk” is eleget tudott tenni.

Csepel.info

36 hozzászólás ““Hazaáruló” lenne a Jobbik névadója” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    A Jobbik hisztérikus rohamokban védte Sztálin magyarországi alkotmányát a Szent Koronát, a házasság védelmét vagy a föld és a víz védelmét, a kereszténységet is megemlítő alkotmány ellen.

    Ki is a hazaáruló, Vona elvtárs, Dórika elvtársnő?

  2. maminti szerint:

    Ahogy a fidesz népszerűsége (rohamosan) apad, gyorsan el kell kezdeni fröcsögni, elővenni a Jobbikot, hogy eltereljük a nép figyelmét a lényegről. Jajj, de ocsmány, de gusztustalan ez a szokása a fidesznek és fideszközeli sajtónak. És a fidesz szimpatizánsoknak. Magyarázzátok inkább a bizonyítványotokat, mi lett jobb a kétharmadotokkal? Amit eddig műveltetek az a lakosság számára olyannyira kiábrándító, hogy mára az egyharmadhoz is kevés lenne. Ezzel kéne foglalkozni hazug banda.

  3. zed szerint:

    Korábban IV. Béla II. Frigyesnek felajánlotta a magyar koronát, ha segít kiűzni a tatárokat az országból (aztán később a német-római császár be is nyújtotta a számlát, de mivel nem küldött sereget a megsegítésünkre, így nem nem bizonyult jogosnak a követelése). Meg ugye Isten szolgálatába ajánlotta Margit leányát Magyarország megmentéséért, az apácák gondjaira bízta (később mégis a cseh vagy lengyel királyokkal akarta megházasítani). Kétségbeesett döntések voltak ezek…
    A tatárdúlást követően az ország újjáépítéséhez a gazdaságot növekedési pályára kellett állítani és a kincstárnak forrásokra volt szüksége. Ezért részesítette kedvezményben a nemzetiségeket, földet adományozott nekik, elősegítette a letelepedésüket. A zsidókkal kapcsolatban az II. András által a nemesek nyomására kiadott Aranybulla korlátozásokat fogalmaz meg (24. czikkely). IV. Béla porosz mintára szélesítette a zsidók szabadságjogait magasabb adóért cserébe. Nem véletlenül nem avatta szentté a pápa…

  4. Manitu szerint:

    Maminti, szerinted nemocsmány, aljas fröcsögés a Jobbik hazaárulózása?

    Miért tartja hazaárulónak a Jobbik a sztálinista alkotmány megdöntését? Nem sül le a képedről a bőr, hogy Sztálint és Rákosit véditek?

  5. Bugi szerint:

    Jobbik = sunyi LMP

  6. islander szerint:

    Ha mindezt IV. Béla királyunk látná, hát…lehet, hogy visszahívta volna a mongol-tatár csapatokat.

  7. kilgore trout szerint:

    Manitu!
    Ne ferdítsen! A Jobbik nem a sztálinista alkotmányt megdöntését tartja hazaárulásnak, hanem az új alkotmány földvédelmi rendelkezésének hiányát. Font Sándor azt mondta erre, hogy a közösségi joggal ellentétes lenne, ezért nem tehetik bele. (Na persze.)
    Kíváncsian várom az erről szóló sarkalatos törvényt. Nagyon remélem, hogy az ír vagy a dán mintát fogják követni.

  8. kuku szerint:

    Sokaknak jó volna mélyebben és jobban ismerni történelmünket,mert aki nem birja a multat ne fecsegjen ajelenben

  9. Márk szerint:

    Jobbik = sunyi LMP
    Ez a megfogalmazás még nekem, tapasztalt rókának is újszerű!
    Azért az LMP egy fokkal talán több bizalomra számíthat a néptől. Az értelmesebbektől.

  10. Manitu szerint:

    Kilgore trout: az alkotmányban benne van a föld és a víz védelme, még a cikk is idézi. Hazaárulózni meg tisztességes emberek nem szoktak hisztiből.

    Miféle párt a Jobbik, hogy nevetséges, hisztérikus kitörésekkel próbálták az alkotmányozást tönkretenni, és megakadályozni, hogy a sztálinista alkotmányt lecserélje a Parlament?

    Szégyelljétek magatokat komcsibérencek!

  11. kilgore trout szerint:

    Manitu! Látom, hogy magának fogalma sincs a jogról. Az idézett tétel: “A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.”
    Ez a korábbi alkotmány tákolt környezetvédelmi részének továbbfejlesztett változata. NEM a termőföld kiárusítása elleni védelemről szól, hanem mint erőforrás megőrzéséről a jövő nemzedékek számára.
    Maguk egy fikarcnyit sem különböznek a maszopos hívőktől. Gondolkodni nem tudnak, vagy lusták. Eszik, amit a média megrágva a szájukba ad.

    re_komcsibérenc: beszéljék már meg a maszop-osokkal, hogy a Jobbik nekik, vagy maguknak dolgozik, mert az egyik ezt, a másik azt mondja. Elég vicces.

  12. kilgore trout szerint:

    Még valami Manitu! Ha már annyira érzékenyek Gordonnal, meg a többi agytalannal a komcsi-kérdésre, akkor árulják már el, mi a frászt keres Pozsgay Imre és Szili Katalin – hogy a többi mamelukot ne is említsem – az alkotmányozásban?
    Ezt is kellene esténként mantrázni, nem csak azt, hogy gonosz, csúnya, rasszistafasisztanácikomcsibérencstbstb Jobbik.

  13. "?!" szerint:

    Kedves “kilgore trout”!

    Hű, de jól jellemezted a Jobbikot a 16:00-kor küldött hozzászólásod utolsó mondatában, amikor azt írtad, hogy:
    “gonosz, csúnya, rasszistafasisztanácikomcsibérencstbstb Jobbik”!

    Ezt magam sem tudtam volna sokkal szebben körülírni.

  14. Manitu szerint:

    Kilgore trout: bocsi, akkor jól értem, hogy szerinted is hazaáruló volt IV. Béla? Ő ugyanis nemcsak lehetővé tette, hogy külföldiek vehessenek földet Magyarországon, de egyenesen adókedvezményt is adott, és ingyen adta nekik a magyar földet!

    Ez lenne hát az a rohadtul fontos, hogy magyar ember vehessen házat-földet bárhol, mert az EU-banugyebár így szokás, de ugyanezt más ne tehesse meg idehaza? Ez lenne hát a haza megvédése? Mi ellen te észlény? Esetleg lakást vagy üdülőt se vehessenek, menjen innen minden külföldi? Kenyeret vehetnek külföldiek vagy az is tilos lenne?

    Idióták vagytok, agyhalott cerkófok, akik csak trappolni tudnak az utakon, kakastollat a fejbe szúrva, meg mindenkit lehazaárulózva.

    Ne mantrázz, mert ti azért küzdöttetek, hogy Rákosi-atyád Sztálin szájából kicsipkedett alkotmánya maradjon! Ez a tény!

  15. Manitu szerint:

    Még valami kilgore trout!

    Mindenki számára nyitott volt az alkotmányozás. A Jobbik meg nem kért belőle. Nézd meg a javaslataikat, szégyen-gyalázat a többsége! Csak azért adták be, hogy legyen indok a sztálinista alkotmány megmaradásáért küzdeni. Szégyelljétek magatokat MSZP-bérencek!

  16. paul szerint:

    Manitu.
    A Jobbik mszp bérenc, akkor erre adj magyarázatot.
    Szerintem a Fidesz közelebb áll a Likudhoz mint a Magyar nemzethez,mert velük vérszerződést kötöttek.
    Úgy. hogy a taknyos orrú Zsidó barátaidat kóstolgasd Gordonnal a seggedbe.
    Zsidó bérencek vagytok egytől egyig.
    Más hangnemet ne is várjatok el amíg ilyen kötekedő retkek vagytok.

  17. kilgore trout szerint:

    Agyhalottak! Nem kaptam választ arra, hogy mit keres az alkotmányozás környékén Pozsgay és Szili et.
    Ha erre válaszoltak, után beszélgethetünk MSZP-bérenc mivoltomról. 😀

  18. zed szerint:

    „Én, a Kán*, az égi király küldötte, akinek hatalom adatott a földön a nekem meghódolókat felemelni és az ellenállókat elnyomni, csodálkozom feletted, Magyarország királya, hogy midőn már harmincadik ízben küldöttem követeket* hozzád, miért nem küldesz vissza közülük senkit, de még követeidet és válaszlevelet sem küldesz nekem. Tudom, hogy gazdag és hatalmas király vagy, sok katonád van, és egyedül kormányzol egy nagy országot. Ezért nehéz önként alám vetned magadat; mégis jobb és üdvösebb volna neked, ha önként behódolnál nekem! Megtudtam ezenfelül, hogy kun szolgáimat oltalmad alatt tartod. Ezért utasítlak téged, hogy ezeket a jövőben ne tartsd magadnál, és miattuk ne kerülj velem szembe. Nekik könnyebb elmenekülni, mint neked, mivel nem lévén házaik, sátraikkal vándorolva talán el tudnak menekülni, de te, aki házakban lakol, váraid és városaid vannak, hogy fogsz menekülni kezeim közül?”
    http://mek.niif.hu/06100/06172/html/julianus0012.html

  19. Narancsvírus szerint:

    Már nem sok időtök van hátra, a történelem szemétkupacára fogtok kerülni, akik eladták Magyarországot!
    Vona Gábor Véleménye az Izraeli Társulásról

  20. Nemmondommeg szerint:

    Manitu !
    Azzal kellene foglalkozni, hogy a Fidesz tábora rohamosan csökken a sok sok hazugság miatt. Ismét a kis keresetűeket akarják megvágni.
    Bár már nagyon sokan elpártoltak a Fidesztől, ide szerintem javarészt belső emberek járnak, mert ennyire nem lehet isteníteni a hazugságokat amit ők is elkövetnek a többiekkel együtt..

  21. Nemmondommeg szerint:

    Még valami. A komcsik még ott ülnek a parlamentbe akiket állítólag olyan hamar el akartak számoltatni. most is állami milliókért vannak ott.

  22. Gordon szerint:

    “Még valami Manitu! Ha már annyira érzékenyek Gordonnal…”

    Érzékeny a “halál”. Eddig itt se voltam.

    folyt.köv

  23. Gordon szerint:

    Egyébként butaság volt a Jobbiknak IV. Bélát elővenni.

    A Vona történelmet tanított az Eltén. Szólhatott volna…

    Vagy szakmailag ennyire nulla?

    Nem véletlenül adta a fejét csepeli liftkarbantartásra. 🙂

  24. paul szerint:

    Gordon!
    Rosszak az információid,mert nem karbantartó volt. És az a szerződést az a Werner Péter is támogatta, aki most a vezér igazgató! A Főnökötök őt nevezte ki!!!
    De a válasz a Likudra még nem érkezett meg!!

  25. Manitu szerint:

    Vona? Aki Gábor? Gondolom a szlovák nagymami is támogatta, hogy az unokája héber nevet kapjon.

    Azért továbbra is kíváncsi vagyok: ha IV. Béla segítette a zsidókat, idegeneket telepített le, magyarul se tudó külföldieknek adott nagy földeket INGYEN, adókedvezményt adott azoknak, akik nem voltak magyarok, akkor ő miért példakép, és miért hazaáruló a Fidesz csak azért, mert nem olyan szöveget fogadott el, mint amit Vona (héber) Gábor vagy Fúró Dóra elvtársnő akart, és hisztizett.

    Félreértés ne essék: én a fentiek miatt nem tartom hazaárulónak IV. Béla királyunkat.

  26. Gordon szerint:

    Likud:

    “Szerintem a Fidesz közelebb áll a Likudhoz mint a Magyar nemzethez,mert velük vérszerződést kötöttek.”

    Megint egy butácska történelmi párhuzam.

    Politikai csoportosulások nem szoktak “vérszerződést” kötni. Közös értékek mentén történő együttműködés viszont lehetséges. Mind Izrael mind az arabok vagy Irán irányában. Erről beszélt pár hete Orbán Viktor amikor kifejtette, hogy Gyurcsány Ferenc botrányos kijelentése (arab “terroristák”) rengeteget ártott hazánk megbecsülésének a muzulmán világban. A jelenlegi kormány láthatóan nagy erőfeszítéseket tesz, hogy Magyarország megítélésén javítson.

    folyt.köv

  27. Gordon szerint:

    Likud2:

    Emellett azonban Izraellel is érdemes korrekt jó kapcsolatokra törekedni. Főleg az ottani konzervatív erőkkel. (Bár lehet hogy a Jobbikot az izraeli konzervatívok meleg-ellenessége zavarja annyira???)

    Nekünk magyaroknak nem tisztünk igazságot tenni az arab (muzulmán) – izreli konfliktusban igazságot tenni. Viszont szükség van együttműködésre, kommunikációra.

    Egyébként a Jobbik mint szélsőjobb párt mikor áll össze a PRM-el? Az is szélsőjobboldali párt. Izraelről pl. biztos hasonlóképpen gondolkodnak. Mindkét csapatban magas az agymosottak aránya. 🙂

  28. Gordon szerint:

    A Jobbik mikor áll ki az izraeli konzervatív erők által nem elfogadott izraeli melegek mellett???

    Ha már ennyire érdekli őket az izraeli belpolitika…

    Kár hogy a magyar emberekkel nem törődnek ennyit.

    Pedig talán ez lenne az elsődleges feladatuk.

  29. Gordon szerint:

    Olyan történelmi személyről pedig akinek az életét nem ismerik ne nevezzenek el semmit.

    Előbb üljenek vissza az iskolapadba.

    Vona Gábor pedig történelmet tanító emberként külön szégyellje magát.

    Bár hallottam, hogy anno hogy mentek azok a vizsgáztatások az egyetemen…

    Remélem a liftet nem úgy szerelte a korábbi csepeli komcsi sajtó nagy megbecsülése mellett.

  30. Manitu szerint:

    A vérszerződés egy kicsit korábban volt, és egészen máshol. Bár ezt persze nem mindenki tudja, főleg olyanok nem, akik papagáj módjára csak a hazaárulás szót tudják mondani mindenre, ami nem a sztálinista alkotmány. IV. Béla tetteit is illett volna előbb megismerni és megérteni, mielőtt az az újabb agyhalott baromságaiba ment bele a párt.

    Könnyű mindenkit hazaárulónak nevezni, mert úgy nem kell gondolkozni. Az itt hörgő agyhalott híveknek se kell megerőltetni magukat.

  31. "?!" szerint:

    El tudom képzelni, hogy milyen kajánul röhögnek az mszp-sek és a libsik azon, hogy a szoc-lib kormányok által előállított kényszerhelyzetben vergődő fideszeseket milyen durván támadják az orruknál távolabb látni képtelen korlátolt Jobbikos radikálisok!

    Folytassátok fiúk! Szerezzetek örömöt a sunnyogva röhögő szoc-lib bandának!

    Ennek a rövidlátó jobbikos erőlködésnek köszönhető az is, hogy B-SZ.T. (a tárnoki szélhámos) Csepelen egyéni önkormányzati képviselő címhez juthatott.

    Hajrá, gondolkodni képtelen jobbikos idióták! Csak így tovább! Segítsetek a szociknak!

  32. "?!" szerint:

    Kovács Ernőke! Te evolúciós torzszülött Narancsvírus!

    Vigyázz magadra, mert nyomodban vannak az elmegyógyintézet ápolói a kényszerzubbonnyal, és ha megtalálnak visznek a zárt-osztályra!

  33. kritikus szerint:

    🙂

  34. aggódó szerint:

    Kedves “?!”
    Miért vergődnek- hogy idézzelek?
    Mert ahelyett, hogy a választások után megkezdődtek volna az elszámoltatások és a tolvajoktól visszavették volna, amit elloptak, most a népen verik le.
    Ami nem a leghízelgőbb: táppénzcsalónal és munkakerülőnek tartva azokat, akik ebben a mély válságban nem találnak munkát.

    A szoci kádereknek meg helyet szorítottak a felügyelőbizikben.
    Hogy ne nélkülözzenek szegények.

  35. Manitu szerint:

    Aggódó, neked azt javaslom, hogy nézd néha meg a híreket, mielőtt elkezdesz károgni. Mert ha néznéd, látnád, hogy Dávid Ibolykától kezdve Hunvald Györgyig már folynak perek, és jó pár további számonkérés “útban van” Hagyó elvtárstól Szenteczky elvtársig. Én a csepeli perekre vagyok a leginkább kíváncsi, illetve arra, hogy az udvari beszerző Borka-Szász elvtársnak megfogják-e a redbull fülét. 🙂

  36. aggódó szerint:

    T. Manitu! Olvasd el a cikk elejét:
    Tarlós inkább újabb fővárosi adót vetne ki, elszámoltatás helyett.

    http://www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/kemenyen-beszolt-tarlos-a-keruleti-polgarmestereknek-346856

    Akik széthordták a fővárosban 80 milkát, otthon hátradőlve pihennek.
    Az egész BKV-s bagázs már szabadlábon van.

    Nem akarlak előre kiröhögni, de majd emlékezz arra, amit most mondok: a csepeli perek után senki nem fog bevonulni.

Itt lehet hozzászólni !