Óriási szükség van az utánpótlás műhelyekre

Csepel.hu, CseppTV

Rendhagyó szülői értekezletre invitálták a sportolók hozzátartozóit és a média képviselőit március 29-én az egykori Posztó pályára, ami ma a Csepel- Hungary Club ’94 SE, azon belül is a Halászi Focisuli otthona.

A megbeszélésre vendégül hívták Németh Szilárd polgármestert, és Borbély Lénárd alpolgármestert is, akik örömmel tettek eleget az meghívásnak.

Elsőként Baka Ferenc, a CSHC ’94 SE elnöke lépett a mikrofonhoz, és köszöntötte a megjelenteket, majd röviden, és lényegre törően fogalmazott: a focisulis növendékek szülei, hozzátartozói hosszú évek óta, – mindennemű önkormányzati támogatás nélkül – önerőből finanszírozzák gyermekeik sportolását, utaztatását, és egyéb kiadásait, ám mára kiapadni látszanak ezek az anyagi források, így szükség lenne az önkormányzat segítségére is, hogy a tehetséges fiatalokat meg tudják tartani a klubon belül, s természetesen kinevelhessenek újabb és újabb generációkat is.

Németh Szilárd polgármester válaszában ismertette a kerület súlyos anyagi helyzetét, és elsorolta, hogy milyen vagyonvesztésen ment keresztül Csepel az utóbbi években, ami alapvetően meghatározza, az elkövetkezendő esztendők pénzügyi kereteit. Szót ejtett az elvesztegetett kerületi sportértékekről is, és az egykori Csepel SC helyzetéről, ami – tekintve a XXI. kerület sportját- nem vonatkoztatható el a más területeken működő sportegyesületektől. Kiemelte: a csepeli sportnak egynek és oszthatatlannak kell lennie a jövőben, amilyen korábban volt, hiszen kerületünk sportja akkor élte virágkorát, amikor egyetlen egyesületbe tömörülve, szakosztályonként működő rendszer volt érvényben, ami a jövőben is működőképes modell lehet.

A polgármester a támogatásokról elmondta: létrehozták az utánpótlás és sportlétesítmény fejlesztési alapot, amelyben sajnos nem áll rendelkezésre olyan összeg, ami hosszú távra megoldhatná egy- egy egyesület sorsát. Ezt a minimális összeget is nagyon ésszerűen kell felhasználni, szakítva a korábbi évek dotálási gyakorlatával. „Olyan klubok számíthatnak önkormányzati pénzre, ahol érzékelhetően valódi utánpótlás munka zajlik, s ahol átlátható, jól nyomon követhető helyre kerül a támogatás, a többi között a CSHC ’94 SE is ebbe a körbe tartozik” –tette hozzá Németh Szilárd.

A beszédeket követően a hallgatóság soraiból is érkeztek kérdések, amelyekre válaszolva a polgármester kifejtette: amennyiben nem lennének súlyos pénzügyi gondjai az önkormányzatnak, nem kéne azon törnie a fejét, hogy a labdarúgók, az evezősök, az öttusázók, vagy éppen a lestrapált állapotú iskolai sporteszközök beszerzésén ossza meg a támogatást. „ Az elmúlt húsz év sportgyalázását nagyon nehéz lesz helyrehoznia Csepel jelenlegi vezetésének, de mindent megteszünk ennek érdekében”- tette hozzá. Szóba került esetleges parkolók, és zebra létesítése a pálya közelében, amire a kerület vezetője ígéretet is tett, ám mivel a létesítmény mellett elhaladó Szentmiklósi út fővárosi kezelésben van, a gyalogátkelőhely kialakítását hosszú tervezési szakasz előzheti meg.

Szinte az összes hozzászólásból kiderült: mindenki a sport, a sportoló fiatalok érdekében szeretne segítséget kérni, ami mellet a polgármester is letette voksát, hiszen, – mint mondta- az egyik legnagyobb humánerőforrásnak a sportot tartja, ebben a szellemben készült el Csepel új sportkoncepciója, s ebben óriási szerepe lesz az olyan utánpótlás műhelyeknek is, mint a Halászi Focisuli.

Légrádi Gábor – Csepel.hu

2 hozzászólás “Óriási szükség van az utánpótlás műhelyekre” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Emlékszik-e még valaki arra, hogy ezen a pályán verte ki a Posztógyár csapata URBÁNÉK(középhátvéd) az MNK-ból az akkor igen erős és nagy hírű Tatabánya focicsapatát? (Gelei Csernai, Juhos, Szuromi stb. játékosok) Gelei Csernai az 1964-es Tókioi aranyérmes válogatottunk tagjai voltak!!! Emlékszel még jut még eszedbe a multunk…….szép volt, de volt.
    Van-e valaki, aki látta ezen a Posztópályán a fent említett nagyszerű mérkőzést és hősies küzdelmet, egyik szerda délután? (1964(65?) Én ott voltam!
    Kedves Szilárd! Csepel tele van lakóteleppel s nincsen hely ahol szabadon mozoghassanak sportolhassanak a gyerekek, fiatalok. Kérlek gondolkodjatok! Mennyi, de mennyi jeles sportolója volt egykoron Csepelnek, akik hírnevet szereztek a “városnak,” a hazának!?
    Ma hová lettek az egykori dicső eredmények? A Csepelieknek és sok mindenki másnak mennyi örömöt szereztek a kiváló sportolók!

  2. lolka szerint:

    “Ma hová lettek az egykori dicső eredmények? A Csepelieknek és sok mindenki másnak mennyi örömöt szereztek a kiváló sportolók!”
    -Az már történelem…annak idején öten hatan lementünk a sporiba a karzatra. Csak néztük az edzéseket…-miért ne próbáljuk ki és a Palibácsi adott (a szertáros) egy glottyost, atlétát és ki mihez érzett kedvet box, sulyemelés atlétika, igaz az már a suliban kezdődött, mert akinek olyan adottsága volt annak mondta a Kecskés József tanár úr szeretnélek az edzésen találkozni veled…Füzesy Zolibá’ az idősebb meccs előtt házról-házra végig látogatott mindenkit, hogy szombaton, vagy vasárnap meccs lesz…na ezek voltak a szép idők…nem volt zebra meg parkoló…na jó ennyivel előrébb vagyunk, hogy ma már ezek a “kiegészítők hiánya probléma”….

Itt lehet hozzászólni !