Megszavazták a költségvetést: Csepel elkerülheti a pénzügyi csődöt

Az MSZP nem támogatta a lakáspályázatok kiírását és az ingyenes házasságkötést

Bár súlyos áldozatokat kell érte hozni, a csepeli önkormányzat képviselő-testülete péntek este megszavazta azt a költségvetést, amely hosszú évek után először teremti meg a fenntartható gazdálkodás alapjait, és csökkenti több mint egymilliárd forinttal az MSZP-s önkormányzatok alatt évről évre növekvő költségvetési hiányt.

Az előterjesztést – csakúgy, mint az ingyenes házasságkötést, az infláció alatti lakásbérleti-díj rendezést és a szociális lakáspályázatokat lehetővé tévő rendeleteket – a csepeli MSZP-frakció nem támogatta – értesült a Csepel.info.

A csepeli képviselő-testület is megerősítette azt a bizottsági határozatot, melyet a lakásbotránnyal és más visszaélésekkel kapcsolatban hozott az önkormányzat “lakásmutyi-bizottsága”. A napirendi vitában Borka-Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető kifogásolta, hogy nem tekinthette meg a bizottsági üléseken tárgyalt ügyek háttéranyagait, Szenteczky János pedig cáfolni igyekezett az őt ért vádakat.

A Csepel.info azonban tudja, hogy Borka-Szász Tamás frakcióvezető bizonyítható módon nem volt jelen egyetlen “lakásmutyi bizottsági” ülésen sem, és ugyanígy nem is kérte ki a bizottsági ülésen tárgyalt egyik dokumentumot sem. Ilyen körülmények között a Fidesz-KDNP frakció képviselői bevallottan furcsállták is a politikus kifogásait. Szenteczky János volt Csevak Zrt. vezérigazgató és MSZP-s polgármester-jelölt, pártelnök többek között azzal próbálta cáfolni az őt ért vádakat, hogy nem tekintheti mélyen a piaci ár alatti árnak azt, amikor a piaci ár harmadáért adták el az önkormányzati lakásokat.

A legkeményebb vita azonban a költségvetés 2011-ik évi tárgyalásánál volt. A csepeli MSZP képviselői előbb közel egymilliárd forinttal növelték volna javaslataikkal a költségvetési hiányt. Noha Borka-Szász Tamás frakcióvezető egy hónappal ezelőtt még mindenféle szerkezetváltást szakmaiatlannak és elfogadhatatlannak nevezett, most a hiány nagyságát és a költségvetés átstrukturálásának elmaradását kifogásolta. A hiánynövelési próbálkozások majd hiánycsökkentési kifogások után azonban a szakemberek elismerték: hosszú évek óta először fogadott el olyan költségvetést a csepeli önkormányzat képviselő-testülete, amely radikálisan csökkenti a költségvetési hiányt, és megteremti a fenntartható működtetés lehetőségét. A helyzet súlyosságát jelezte az is, hogy az önkormányzat a bérek kifizetése érdekében újabb bérhitelt kénytelen felvenni – ezt az előterjesztést egyedül az LMP nem szavazta meg.

Az MSZP-s tiltakozás ellenére elfogadta a csepeli képviselő-testület azt az új lakásrendeletet is, amely két év után ismét lehetővé teszi – méghozzá évek óta nem látott nagyságban – lakáspályázatok kiírását, de 14 rendőrlakást is biztosít a csepeli közbiztonság javítása és a rendőrök kerületünkben tartása érdekében. Az új lakásrendelet segítségével Csepelen először nyílik lehetőség fiatal házasok bérlakáshoz jutására, és szintén először lesz lehetőség az életkrízis-helyzetbe került családok megsegítésére is. A rendelet három év után rendezi a lakásbérleti díjakat, miközben az 5%-os emelés a kerület súlyos gazdasági helyzetének ellenére még a 2011-es inflációt is alig haladja meg. Ezt azonban Szenteczky János – aki röviddel az előtt a piaci ár harmadát nem tartotta mélyen a piaci ár alattinak –  burkolt lakbéremelésnek nevezte. A lakáspályázatok kiírását, rendőrlakások és fecskelakások kiadását és a lakásbérleti díjak infláció alatt tartását lehetővé tevő rendeletet ezek után az MSZP frakció egyetlen tagja sem támogatta.

A csepeli MSZP nem támogatta azt a javaslatot sem, amely – szintén a súlyos gazdasági válság ellenére, de a családok támogatása érdekében – ingyenessé tette a csepeliek házasságkötését.

Csepel.info

54 hozzászólás “Megszavazták a költségvetést: Csepel elkerülheti a pénzügyi csődöt” bejegyzésre

  1. tomi szerint:

    Sokan várnak bérlakásra. Nem gondoltuk volna, hogy az MSZP ellenzékben is gátolni fogja a pályáztatást!!! János, te csak ígérgettél évekig. Szégyen, amit csinálsz, és ez a pártnak is szégyen!

  2. Karl szerint:

    Azoknak a rendőröknek akik a tilosban parkolnak és onnan sunyi módon fényképeznek,majd hamis címet írnak a feljelentésbe és így próbálják megbüntetni a szabályszegést el nem követő csepeli állampolgárokat,nem letelepíteni,lakáshoz juttatni,hanem kiebrudalni kéne Csepelről és a testületböl!

  3. grün szerint:

    Karl!
    Okafogyottá válik a probléma a lex Balsaival!
    Akkor már rendőrök tanúvallomásával vagy bizonyításával keletkezett ítéletek semmisnek tekintendők!!!
    Nosza, adjunk a zérzésnek!

  4. grün szerint:

    Lehet, hogy csak orbán legends, de tetszik!
    Riporter a sheriffhez:
    Mit tesz Ön ha valaki gyorsan hajt?
    Utána megyek a Harley-mel, ránézek az órámra és ha több akkor fizet!
    Mivel bizonyítja?
    Mivel? Mivel én vagyok a sheriff, Ő elhiszi!
    És ha mégsem? Akkor feljelentem és a bíróság megbünteti!
    Ott mivel bizonyítja?
    Ön nem emlékszik? Már az elején mondtam:
    Én vagyok a sheriff!!!

  5. Lucifer szerint:

    A költségvetés egymilliárd megtakarítást tartalmaz. Miből? Hát abból, hogy az Önkormányzat kihátrál több területről. Olvasom a most megjelent Csepeli Hírmondóban a a polgármester úr finoman fogalmazott szövegét:”Az önkormányzat természetesen nem áll olyan jól, hogy mindent önmaga finanszírozzon, …” Aztán nem kellenek a középiskolák, megszüntetik néhány általános iskola működését. Érdekes, hogy a polgármester úr viszont ragaszkodik a Jedlik gimnáziumhoz, valószínűleg azért, mert négy évig ott koptatta a padot és érzelmileg kötődik hozzá.

  6. Manitu szerint:

    Szerintem nem azok a rendőrök fognak lakást kapni, akik nem rendőr módjára viselkednek. 🙂

  7. jó mi? szerint:

    A minap láttam a Duna tévén, az imént meg az m1 – en láttam, hogy új korhatár megjelölés született. Mégpedig az, hogy : “a következő műsorszám megtekintése 6 éven aluliaknak nem ajánlott”…….

    A pikantériája az, hogy az előző műsor London közlekedéséről szólt, a mostani meg a Delta, szóval mindkettő bizonyára árt a 6 / HAT / éven aluli gyermekek fejlődésének.

    Mit szóltok ehhez? Hááát,….Dolgozik a Média Banya a Talaji Kannamária:)

  8. Manitu szerint:

    Azért elgondolkoztató, hogy mér megint azoknak fáj a közbiztonság javítása, akik a baloldalra szavaztak. De komolyan: nektek miért fáj, ha jobb a közbiztonság?

  9. Manitu szerint:

    Jó mi jó ha tudja: itt Csepelen is több lesz a munkahely, még ha neki fáj is.

  10. jó mi!!! szerint:

    jó mi? Helyesen Jó, mi?

    Pógár Gyuri te olyan vagy, mint ságvári bandi, legalább 32 neved van. De a kis komcsi bőrödből sehogy sem tucc kibújni.

  11. jó mi? szerint:

    Ja…tudom…:DDDD……..ezért is a Fleto a hibás..a sok süket fülkeforradalmár meg homokba dugja a fejét..ja és vegyünk egy repcsit szegény vezérünknek az még nincs neki hagy tudjon külföldre menni még jobban lejáratni ezt az országot.

  12. Pokó szerint:

    Gondolom a házasságkötés-ellenesség csak egy ócska politiksusi f@szság volt, de azért arra magyarázatot várnánk, hogy miért nem akar az MSZP szociális lakásokat adni az embereknek! Évek óta üresen állnak a lakások Csepelen!!! Ráadásul pont Szenteczkyék miatt!!

  13. abcd szerint:

    A KITÖRÉSI PONT (2011.03.01)!!!!!

    A kormány kedden jelenti be a strukturális reformokat. Nagy Anna tájékoztatása szerint ezen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mellett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője vesz majd részt.

  14. Bugi szerint:

    Mekkora parasztok ezek a csepeli komcsik! Azt értem, miért nem akarnak jobb közbiztonságot, de, hogy még a lakáspályáztatást is akadályozzák?!

  15. földhözragadva szerint:

    Óvoda ez a politika. Ha összecsrélem a neveket, akkor a pár évvel ezelőtti költségvetési viták szövegét kapom meg…:( Miféle vita? Milyen vita az, amit a többség(fidesz) dönt el? Az nem vita. Máig nem kaptam választ arra a kérdésemre, hogy a pénzemből minek ülnek ellenzékiek a mindenkori többség mellett? Minek ültek és minek ülnek? Évtizedek alatt elloptak mident a tutyimutyi ellenzék orra elől, és most viszont is elfognak. Mennyiben különbözik ez a tanács-elnökösditől? Jó, a térdremegős, székbekapaszkodós önkori választási egy-két napot vegyük ki…:) Ha ez egy többmilliárdos árbevételű magáncég lenne, akkor is így működne? A pártoskodásnak sztem árt és ártott csepelnek. Kedvencem a “pártfegyelem”. Nem baj ha f.szság, szavazzuk meg…:(

  16. admin szerint:

    Kénytelenek voltunk megritkítani a hozzászólásokat. Kérjük az érintett(eket) személy(eke)t, hogy a fórumozás íratlan szabályait tartsa be.

  17. nagyapó szerint:

    Lucifer!
    Tudja hány csepeli diák jár a – nem megszüntetendő – hanem a Fővárosnak átadandó iskolában?
    Tudja milyen kihasználtságúak a megszüntetésre váró iskolák?
    jó mi?! A “Nemzeti Gonosz Törpe” sokkal sportosabb, jobb kiállású, mint a gnom polgár gyuri.

  18. grün szerint:

    Kedden jelentik be a strukturális reformokat!
    Emlékszik még valaki a Skála kópéra?!
    “Megjön a kedve ha vár a keddre,
    Keddtől keddig mindig más kedvezménnyel kedveskedik,
    Minden Skála áruház!!!
    Milyen jől kijövök, ha bemegyek!!”
    Elég sokan bementek a csőbe és mégis milyen nem jól jöttek ki!!!
    Nevezzük inkább elörehozott hús-hagyó keddnek?!

  19. "?!" szerint:

    Te ördögien aljas és hülye “Lucifer”!

    Ma 09:14-kor írtad:

    ”Aztán nem kellenek a középiskolák, megszüntetik néhány általános iskola működését.”

    Azt kérdezem Tőled Te valószínűleg szarvakkal is rendelkező vörös ökör, hogy honnan veszed azt az ördögi ökörséget, hogy “megszüntetik NÉHÁNY általános iskola működését”?

  20. zsonyo szerint:

    Nagy baj, ha a mostani ellenzék a korábbi ellenzék tragikus gyakorlatát folytatja. Még nagyobb baj, ha a mai kormányzók a régiek módszere szerint próbálnak kormányozni. (Minderre ad is lehetőséget az a folyamatosság, ami ezen a területen elterpeszkedik.)
    A képviselők a pártjuknak és nem a meggyőződésüknek akarnak (még) megfelelni. A kormányzók tudják, hogy rossz költségvetést csináltak. Az ellenzékiek meg tudják, hogy ennek a költségvetésnek is vannak támogatható elemei. Mégis mindketten, mint a kisökör csak azt nézik, hogyan tudnak a másiknak ártani és nem azt, hogy tudnának ezen a kerületen segíteni.

  21. islander szerint:

    zsonyó

    van benne igazság!

  22. Tarjányi László szerint:

    Tiszta közbeszerzés = tiszta közélet!

    A Transparency International Magyarországon a korrupciót 35%-ra teszi. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden elköltött 100Ft-ból 35-öt ellopnak, bocsánat magánosítanak/privatizálnak, hanem az összes ügylet 35%-ban fellelhető valamekkora korrupció. Például közintézmények vezetőit megkenik, hogy adott cég legyen a beszállító adott termék beszerzése esetén.
    Megoldás: Központosítani kell a közintézmények dologi kiadásait, össze kell vonni a különféle élelmiszer, tisztitószer, papírárú, stb. beszerzését, az összesített igényre egy évre vonatkozóan közbeszerzéssel kell a legjobb árat elérni. A legjobb feltételekkel szállítók a lekötött éves mennyiséget listának megfelelően, havi bontással szállítják ki az intézményeknek (iskolák, óvodák, szociális és egészségügyi intézmények, hivatali egységek, stb.) Igaz, hogy így a vonatkozó egységek vezetői elesnek az esetleges zsebbe történő visszajuttatástól (bónusz, stb.), de az az ő bajuk!
    A szolgáltatásokat is lehet így versenyeztetni összevont, éves volument lekötve, kezdve a telefonszolgáltatástól, az internetszolgáltatáson, a vízvezetékjavításon át a hívatali gépkocsik javításáig. Nehogy már magánzsebekbe jusson a közpénz nemcsekély hányada. A komcsi barátok munka nélkül maradnak? Hát osszák be, amit az elmúlt 16 évben Csepelről lefejtek!
    Nem soha meg nem valósuló városépítési tervekre kell százmilliókat költeni, mint tették azt az előző ciklusokban, hát úgye kellett az ottani haveroknak is egy kis pénz, hanem néhány dörzsölt pénzügyes kellene, aki átnézi az elmúlt 16 év kiadásait intézményekre is lebontva, számlánként!!!, összegyüjteni, kik voltak a beszállítók, s azokat a cégjegyzék alapján természetes személyekig visszavezetve, megállapítani, kik baráti, rokoni köre élt eddig Csepel költségvetéséből. Természetesen tisztában vagyok az elévülés tényével adott időpont előtti ügyekre vonatkozóan, viszont a tanulságok levonása mindenképpen kifizetődő lehet, kik azok, akik továbbiakban ne legyenek beszállítók, van elég magyar ember és cég rajtuk kívül is.
    Az MSZP és kapcsolódó körei, a bukott SZDSZ, stb, hatalmi bázisát a gazdaság köré vont hálójuk szétvágásával lehet csak hatástalanítani, addig olyanok mint az elindult és elakadt robbanótest, bármikor újra működésbe léphet!
    Tiszta közéletet csak tiszta közbeszerzések után lehet létrehozni!

  23. Bakker szerint:

    Azt tudja valaki, hogy miért nem támogatják?

  24. vica szerint:

    Kedves fórumozók. A polgármesterünk elmondta a közmeghallgatáson többek között azt is hogy Budapest 23 kerületét áttekintve Csepel vezet a zűrös ügyek felderítésében. Na erre külön büszkék lehetnek az előző Önkormányzat vezetői.

  25. "?!" szerint:

    Kedves “földhözragadva”!

    A ma 10:43-kor írt hozzászólásod azt bizonyítja, hogy Te annyira a Földhöz ragadtál, hogy a szellemi szinted is hozzáragadt a Földhöz.

    A földhözragadt szellemi képességed miatt írtad az alábbiakat:

    1.) “Miféle vita? Milyen vita az, amit a többség(fidesz) dönt el? Az nem vita.”
    2.) “Máig nem kaptam választ arra a kérdésemre, hogy a pénzemből minek ülnek ellenzékiek a mindenkori többség mellett? Minek ültek és minek ülnek?”
    3.) “Évtizedek alatt elloptak mindent a tutyimutyi ellenzék orra elől, és most is elfognak.”

    Annak érdekében, hogy fejlődjél szellemileg, és hogy a szellemi szinted legalább néhány centire felemelkedjen a Föld szintjéről, tájékoztatlak az alábbiakról:

    1.) Demokráciában a vitát minden esetben a megválasztott képviselők többségével rendelkező párt vagy koalíció dönti el.
    (Ezt csak a Földhöz ragadt szellemi szinttel rendelkezők nem érik fel ésszel.)

    2.) Demokráciában a képviselők kisebbségével rendelkező ellenzéki pártok képviselői azért ülnek a mindenkori többség mellett, hogy vitatkozzanak, és javaslataikkal, valamint kritikájukkal folyamatosan egyre jobb munkára ösztökéljék a domináns többséget.
    Tegnap este is tanúja lehettél volna (ha képes lettél volna követni az eseményeket), hogy az ellenzék több olyan jobbító javaslatot terjesztett elő, amelyet a fideszes többség elfogadott.
    (Az csak hab a tortán, hogy az mszp-sek olyan szabályok megváltoztatását javasolták, amelyet az ellenzék ellenőrzésének a megakadályozása céljából Ők 16 éven keresztül alkalmaztak, és ha lett volna bennük tisztesség, akkor az elmúlt 16 évben maguk is bármikor megváltoztathattak volna, de akkor nem tették.)

    3.) Az ellenzék akkor tud megfelelő szintű ellenőrzést gyakorolni, ha olyan szabályok vannak érvényben, amely lehetővé teszik azt, hogy az ellenzék érdemi ellenőrzést gyakoroljon.
    Az előző 16 évben az mszp-s többség jóvoltából nem ilyen szabályok voltak érvényben.
    Most viszont, hogy 16 év után az mszp-sek ellenzékbe kerültek, rögtön tudták, hogy milyen ellenőrzési jogokat kell biztosítani az ellenzéknek.
    Tegnap este meg is tették a valóban jobbító javaslataikat a szükséges változtatásokra, és a javaslataikat a korábbi mszp-s többség gyakorlatával ellentétben, a hatalmat jelenleg gyakorló fideszes többség elfogadta.

    Tehát ezeket a változásokat is figyelembe véve, az a kijelentésed, hogy “most is mindent ellopnak az ellenzék orra elől”, nem egyéb mint egy olyan földhöz ragadt szellemi képességű figurának a feltételezése, aki saját tolvaj hajlama miatt nem tudja elképzelni, hogy a kerületet jelenleg irányító fideszes politikusok nem követik az mszp-s elődeik példáját, és nem fognak lopni.

    Remélem, hogy a fentiekkel sikerült a földhöz ragadt szellemi képességedet elszakítani a Földtől és sikerült néhány centi magasra felemelni.

    A fentiek elolvasása után jelezd, hogy szellemileg hány centire sikerült felemelkedned!

  26. "?!" szerint:

    “zsonyo”!

    A “földhözragadva” fedőnevű fórumozónak címzett írásom a Te szellemi fejlődésedet is szolgálhatja! (A 18:04-es hozzászólásod miatt.)

  27. Miska72 szerint:

    ?! a szoci időkben is ez volt!!!!!! ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐ! Meg a CSEPELI ÖNKORMÁNYZATNÁL IS! Feri megmonddta, “ha nem tetszik el lehet menni! TESSÉK! 🙂 🙂 🙂 🙂

  28. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  29. abcd szerint:

    Bakker szerint:
    2011. február 26., szombat – 19:14
    Azt tudja valaki, hogy miért nem támogatják?

    Teljessen mindegy a lényeg, hogy nem támogatják !!

  30. Hédy szerint:

    Na grün elvtárs azért leesett az álad ugye?!

  31. Bakker szerint:

    Így már értem!
    Jól felvilágosítottál abcd!

  32. grün szerint:

    Hédy!
    Diabetesem van, nem leprám!

  33. Lucifer szerint:

    “?!”

    Neked mindenkivel bajod van? Úgy veszem észre, nem látod a fától az erdőt. Nagyon tudlak sajnálni, és ha volna nálam zsebkendő meg is siratnálak.

  34. Bakker szerint:

    Van egy ilyen dakota közmondás, Lucifer.
    Vak musztánggal soha ne vágtass a fák közé!

  35. csapos szerint:

    Igazad van Bakker neked is meg a dakotáknak is!
    A csepeli fideszeseket (a vak musztángokat) már bevitte az erdőbe Németh Szilárd. Ki sem jönnek onnan többé.

  36. "?!" szerint:

    “Lucifer”!

    Nekem csak azokkal az aljas és hazug (vagy idióta) fórumozókkal van bajom, akik a “Bakker” fedőnevű exkommunista szoc-lib agitátor cimborád által a CSIP-en meghirdetett alábbi módszernek megfelelően itt is arcátlanul rágalmaznak és hazudoznak:
    “Merészen kell rágalmazni, és akkor valamennyi mindig megragad a rágalmakból!”

  37. Miska72 szerint:

    grün neked nem diabétesed van, hanem agysorvadásod.

  38. vica szerint:

    Kedves Csapos ÉN örömmel vagyok ebben az erdőben a KIRÁLYERDŐBEN ahová NÉMETH SZILÁRD TERELGET,bízom benne hogy még sokan mások is így gondolják. Az évek majd eldöntik kinek volt igaza. VISZONT vak musztángnak nem gondolom magam. Szép napot NEKED.

  39. Pecás szerint:

    Kedves Csapos!
    Sajnos Tóth elvtársadék már majdnem kivágták az egész csepeli erdőt…Szerencsére az új polgármester már telepíti az új hajtásokat,annak helyére,amit az előző vezetés kipusztított…

  40. "?!" szerint:

    “Bakker” és “csapos”!

    Jó ha bevésitek a fejetekbe, hogy létezik egy olyan nem dakota mondás is, hogy:
    “a szoc-lib agitátorként itt fórumozó elvakult vörös seggű páviánok soha ne vágtassanak az eddig látott lendülettel a fák közé, mert összetörik a hülye fejüket, ha véletlenül az erdőben (Királyerdőben) neki rohannak valamelyik keményebb fajta fának”!

  41. balla bianka szerint:

    T. mindenki!

    Nem értem azt, hogy ez a fenntartósdi miért annyira kardinális kérdés. Egy iskola 3 részből áll: az épület és felszereltség, a tanárok és egyéb alkalmazottak és a diákok meg a szüleik. Melyik a fontosabb? Néhány példa: van Csepelen olyan középiskola amit nemrég újítottak fel, tip-top az épület, van 5 igitális táblájuk egyiket sem használják mert a kutya sem ért hozzá. Tehát az első részben minden oké, az iskola mégis az utolsók között van a ranglistán a fásult tanárok és a tanulni nem akaró diákok miatt.
    De itt van a Jedlik egyik közeli vetélytársa a Batthyány Kázmér Gimnázium Szigetszentmiklóson. Az iskolát NEM!!! Szigetszentmiklós város önkormányzata tartja fenn hanem Pest megye. Mégsem fenyegti a bezárás veszélye és tudtommal jónéhány csepeli diák is inkább azt választotta, mint a Jedliket. Egy iskola sikere nem a fenntartó, hanem a tanárok-szülők-diákok hozzáállásán múlik.

  42. Bakker szerint:

    “Merészen kell rágalmazni, és akkor valamennyi mindig megragad a rágalmakból!”
    Ne zavarjon gyökér, hogy nem tudsz értelmezni!
    Ez a fidesz taktika, és nem az enyém!
    Hogy nyálazd meg a Nándorfehérvári wigwamban székelő nagy dakota főnök 2/3-os gyúlladásban lévő, Szíjjártó által szabadon hagyott bal heréjét!
    Kérdőjel???!!!! Te, kis kocsog. Mondaná Pákó

  43. Miska72 szerint:

    bakker elgurult a gyógyszered? Nehogy agyvérzést kapj a gép elött.

  44. CsepeliNo1 szerint:

    Biztosan nem Borbély Lénárd hatható hozzáértésével kerültük el a pénzügyi csődöt!

    Talán kevesebb Fideszes embert kellett volna felvenni a közszférába (Önkormányzat, Csevak, Sztk, stb…), és akkor nem lenne csődközelben Csepel.
    De biztosan ez is a szocik hibája, ugye?!

  45. Miska72 szerint:

    CsepeliNO a szocik nem veszek fel ellenségeket jól fizető helyekre! Miről beszélsz?

  46. Miska72 szerint:

    Oda csak szoci haverok kerültek be. Meg korrupt gazemberek. A maffia így működik.

  47. Pecás szerint:

    Kedves CsepeliNO1!
    Te melyik kerületben élsz,éltél eddig???Még mindíg nem esett le a tantusz, hogy Csepel azért van a csőd szélén,mert 16 év alatt a Tóth Mihály.Orosz Ferenc és társai által alkotott szoclib bagázs eladósította???Újszülött vagy, vagy pedig vörös az alsónadrágod?????:)))

  48. földhözragadva szerint:

    Kedves „?!”
    Lehámozva az irományod személyeskedő részét, nem említve szellemi szinteket, az alábbi dolgokat másképp gondolom, mint Te:
    1.Papíron az általad leírtak valósak, csak az a fránya pártfegyelem miatt nem nagyon hallani ellene szavazóról, párton belül. Miért? Ne mond, hogy háros képviselőjének ugyanaz jó, ami a kertvárosinak, ez nem igaz.
    2.Németh Szilárdék jobb munkára ösztökélték a korábbi többséget az elmúlt 16 évben?
    Mit értek el?
    3.Remélem, nagyon remélem, hogy igazad lesz. Sajnos az elmúlt évek nem ezt igazolják. A politikusok igenis pártállástól függetlenül lopnak, külföldön is. Sok éve Csepelen lakom, itt születtem és itt is tervezem befejezni a földi pályafutásomat. Itt leszek sok év múlva is. Nem fogom elfelejteni az ígéreted, és megismétlem, nagyon remélem, hogy igazad lesz…” hogy a kerületet jelenleg irányító Fideszes politikusok nem követik az mszp-s elődeik példáját, és nem fognak lopni”

    Mindezeket áttekintve a Te mércéddel mérve nem sikerült szellemileg feljebb emelkednem, de hadd ne dőljek emiatt a kardomba…:)

    Apróság, de remélem, a gyerekeim nem lesznek politikusok…:(
    Sem trágár fórumozók. Földhözragadva.

  49. "?!" szerint:

    Kedves “földhözragadva”!

    Röviden csak két dologra hívom fel a figyelmedet:

    1.) Ha valaki az egész jobboldalt (magamat is ideértve) hülyének néző hazugságokat, rágalmakat és sértéseket tartalmazó hozzászólást ír, azt én személyes sértésnek tekintem, és aki megsért az ezután is arra számíthat, hogy nem hagyom hasonló válasz nélkül a sértését. (Feltéve, hogy tudok időt szakítani a hozzászólások követésére és megválaszolására.)

    2.) Az ellenzék számára is helyett biztosító demokrácia létjogosultságát bizonyítja, hogy azok a csepeli mszp-s képviselők akik korábban nem tették lehetővé az ellenzéknek, hogy az érdemi ellenőrzéshez szükséges információkhoz hozzáférjenek, máris kezdeményezték a fontos adatokhoz való hozzáférési lehetőség biztosítását az ellenőrzésük hatékonysága érdekében.
    A pozitív változás garanciája lehet, hogy a fideszesek nem tagadták meg az eddig titkos adatként kezelt adatok és dokumentumok teljes körű megismerésének a lehetőségét annak ellenére, hogy az elmúlt 16 évben ugyanezeket a lehetőségeket Ők nem kapták meg az mszp-sektől.
    A fideszeseknek az mszp-s igényekhez való hozzáállása bizonyíték arra, hogy a nem áll szándékukban az mszp-sek által elkövetett mutyikhoz és lopásokhoz hasonlókat elkövetni, hiszen az ellenzék megnövelt ellenőrzési lehetősége mellett a jövőben erre nem is lesz lehetőség.
    A demokráciának Csepelen az elmúlt 16 évben is így kellett volna működni, és ha így működött volna akkor most nem itt tartanánk.

    Remélem, hogy a 2. pontban leírtak neked is reményt adnak arra, hogy a helyi hatalmat birtokló fideszes többség nem akar (és nem is tud) visszaélni a hatalmával úgy, ahogy korábban az mszp-sek tették, és nem kerül sor a korábbiakhoz hasonló disznóságokra.

  50. abcd szerint:

    Az MTI úgy tudja, a tárcavezetők a Széll Kálmán Alapítvány délelőtt 11 órakor kezdődő budapesti rendezvényén jelentik be az átalakításokat.

    Dráguló gyógyszerek, 357 milliárddal csökkenő nyugdíjkiadások, 165 milliárdos elvonás a tömegközlekedéstől. Az államadósság a GDP 70%-a alá csökken, főleg az államosított nyugdíjvagyonból

    Milliárdokat kap a magyar foci2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba

  51. csaba péter szerint:

    Hát kedves Tetű “!?” kíváncsi vagyok hogy a Csepeli sport megszüntetésére milyen gombot varrsz?
    Azután meg arra is hogy a Mester mai megszorításaira milyen hozsannákat kreálsz?

  52. Bakker szerint:

    Azt nem értem, miért nem a kormányfő jelenti be a “nem megszorítást” és miért Ő pozsog pl. a magyar foci érdekében.
    Szerintem az ország egészét érintő “nem megszorítás” a kormányfő dolga.
    A focival kapcsolatos dolog meg esetleg egy sporttal foglalkozó államtitkár, miniszter dolga.

    Különben azt hittem, hogy a Gyurcsány és Bajnai által foganatosított fizetésbefagyasztás, sokhavi fizetés-nyugdíj eltörléssel és egyéb intézkedéssekkel, meg az Orbán féle gyalázatos szja-val bevezetésével vége a lakosság kizsigerelésének!
    De aztán van egy olyan érzésem, hogy az igazi szopás csak ezután jön!

  53. földhözragadva szerint:

    “Helyes-e a magas jövedelműeknek kedvezni az adórendszeren keresztül, s ezt ellensúlyozni a szociális kiadások lefaragásával – A választ mindenkinek magának kell megtalálni.” http://www.fn.hu/makro/20110228/igy_valhat_megszoritasok_hiveve/

  54. földhözragadva szerint:

    Gondolom a válaszokból hamar ki fog derülni, ki-melyik jövedelemcsoportba tartozik…:(

Itt lehet hozzászólni !