A polgármesteri tájékoztató a 2011. évi költségvetésről + videó

Csepel.hu

Fotó: Csepel.hu

Németh Szilárd 2011. február 22-re hívta el a csepeli polgárokat a Királyerdei Művelődési Házba. Az első időpontban a köztisztviselőkkel, a másodikban a közalkalmazottakkal, a harmadik során a lakosokkal ismertette az ez évi költségvetést. Az eseményeken a három alpolgármester is részt vett.

A nap folyamán közel 700 emberrel osztotta meg a kerület első embere az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodási helyzetét.

A Csepp TV összeállítását itt tekinthetik meg.

A tájékoztatón elhangzott, Csepel az előző ciklus ideje alatt 7,3 Milliárd Forintos vagyonvesztést szenvedett el. Az önkormányzatot 2021-ig eladósították, a 2 Milliárdos folyószámlahitelhez pedig újabb 500 millió Forint felvétele vált szükségessé ahhoz, hogy finanszírozni tudják a működést, s a bérek is kifizetésre kerüljenek.

A polgármester elmondása alapján a 2011-es költségvetés fontos eleme, hogy a 4 Milliárd Forintos folyó fizetési mérleghiányt 2,7 Milliárd Forint alá vigyék. Ebből a hiányból közel 2,5 Milliárd az előző vezetés hagyatéka. A könyvvizsgáló csoport megállapítása szerint: „ha a gazdálkodásról bármilyen megközelítésből beszélünk, véleményünk szerint megkerülhetetlen tényező a felelősség kérdése”.

Jelen állapotában az önkormányzat még körülbelül 1 évig képes üzemelni- ezt a könyvvizsgáló is megállapította. Alapvető, elemi változások híján csőd-biztos kirendelésére lenne szükség. Ezt azonban Németh Szilárd és a városvezetés nem engedi. A felesleges kifizetéseket megállították, a korrupciót felszámolják. Teszik mindezt az igazság nevében a nyilvánosság előtt.

Az utolsó, 17 órai kezdetű fórumot követően lehetőség nyílt arra, hogy a helyiek kérdezzenek. Sokakat a hamarosan megkezdődő csatornázás problémája érdekelt, s hogy lesz-e szilárd burkolat a fejlesztés, beruházás befejezését követően.

Voltak, akik a sok szabadon kószáló háziállat vagy a graffityk ellen emelték fel szavukat. Felmerült a Gubacsi-híd állapota is témaként, valamit arra is kíváncsiak voltak az emberek, lesz-e bicikliút rajta, s ha igen, mikorra várható. Akadt, aki a Csepeli Hírmondót hiányolta postaládájából, vagy épp a kiadvány hirdetési felülete iránt érdeklődött. Németh Szilárd mindenkinek válaszolt s igyekezett megnyugtatni a lakosokat Csepel jövőjét illetően.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “A polgármesteri tájékoztató a 2011. évi költségvetésről + videó” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Anélkül, hogy bármit is tennénk mögé, figyelemre méltónak találom, hogy a Törvény által előírt “KÖZMEGHALLGATÁS”
    Intézménye helyett “POLGÁRMESTERI FÓRUM” lett bevezetve.

  2. Manitu szerint:

    Ez tudtommal nem közmeghallgatás volt, lévn a közönség a költségvetésről aligha tudott volna beszélni. Csaba et, előbb olvass, aztán beszélj. 😀

  3. földhözragadva szerint:

    Minek az ellenzék? Minek ülnek(tek) a bizottságokban? „ha a gazdálkodásról bármilyen megközelítésből beszélünk, véleményünk szerint megkerülhetetlen tényező a felelősség kérdése” Küldjük haza a p.csába az ellenzéket, teljesen feleslegesen ülnek ott, nem szólhatnak bele, nem kezdhetnek éhségsztrájkot, semmit sem csinálhatnak(tak) csak nézik a mesekönyvet és viszik haza a közpénzt. Érthetetlen számomra, mit művelt a fazéktól ellökdösött politikusok csoportja az elmúlt 20 évben…:(

  4. csaba péter szerint:

    Pont azt amit eddig a Fidesz.

  5. Jeniszej szerint:

    A Faterom nagyon örül,
    hogy a régi komphoz vezető Rózsa utcában az úttest több mint egyharmadát elfoglaló, rendkívül baleset veszélyes virágosládákat eltávolították.
    Végre!

  6. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  7. Mr. Gabee szerint:

    Minden elismerésem Németh Szilárd polgármesteré. Csak így tovább…->

    HAJRÁ CSEPEL – HAJRÁ NÉMETH SZILÁRD!

  8. maminti szerint:

    Ha az MSZP-s önkormányzat annyit tett volna a 20 éve alatt arányosan, mint a FIDESZ-es, akkor Csepel mintakerület lenne.
    Őszintén? Teszek rá, hogy Szenteczky meg Borka Szász hova költözik, remélem vissza se jönnek soha, és “áldásos” tevékenységüket is innen jó messzire fogják kifejteni. Az érdekel, hogy most mi történik a kerületben, és ahogy meg tudom ítélni jó dolgok történnek. Hogy mást ne mondjak, utcaseprők takarítják az utcákat folyamatosan minden nap, ilyet az előző 20 évben alig-alig láttam. A közterületfelügyelőket is ráncba szedik végre, és a CSEVAK-os elvtársi kaszinót is szétrúgják, talán végre a kfizetett pénzekért valami produktumot is kapunk. A lakosságnak meg nem hőbörögni kéne, hanem ozzátenni a magáét a saját portáján és az előtt. Vonatkozik ez a lakóteleiekre is, akik összefoghatnának a lakótelepük rendben tartására. Hogy ne úgy nézzünk ki, mint Kelet-Ukrajna.
    Mondom ezt én ellenzéki (jobbikos) -ként. Mások miért nem próbálják meg objektívan nézni a dolgokat, és felülemelkedni a pártszimpátián? Vagy ők nem örülnek a változásoknak, talán a régi rend(etlenség) fenntartásában érdekeltek?
    Én pozitívan csalódtam, és őszintén tudok örülni ennek.

  9. csaba péter szerint:

    T manitu mit tett ?

    Írd mán ide!

  10. demokrácia szerint:

    T. csaba péter! alias Borka et!
    Németh Szilárd végzi a dolgát amire felesküdött! Ellentétben Önnel, akinek csak politikai
    célja volt/van/ , de ezt is rosszra használja! Szégyen amit az uszításaikkal művelnek
    csak azért,hogy eltereljék a lényeges dolgokról – a saját disznóságaikról – a figyelmet.
    Összefogásra lenne szükség nem a széthúzásra. Ön ezt teszi a választókörzetében is.
    Ide írnia Önnek kell, hogy mit tett vagy nem tett meg a választópolgárok érdekekeinek
    az érvényesítéséért! Nem bújócskázni kell, mert a játszótér nem itt van! Hogyan
    engedheti meg magának azt,hogy diszkriminál a körzetében? 264 család sorsa Önnek
    jelentéktelen?
    Tisztességtelen az hogy amiért Ön tisztelet díjat vesz fel másnak kell elvégeznie a feladatot! Ajánlom a Képviselő Testület figyelmébe ezúton is!

Itt lehet hozzászólni !