Az „Ungvár” hősei

Nava.hu – 1942. május

Az „Ungvár” Duna tengerjáró hősi halottainak a csepeli Szabadkikötőben felállított emlékművét a kormányzó úr jelenlétében hazafias ünnepség keretében avatták fel.

A motoroshajó a haza szolgálatában tett útja alatt, múlt év novemberében a Fekete-tengeren aknába ütközött és elsüllyedt. Személyzetének nagy része hősi halált halt.

3 hozzászólás “Az „Ungvár” hősei” bejegyzésre

  1. Jobb Csepelért szerint:

    Erről az eseményről én is találtam egy leírást:
    http://mateinfo.hu/irasok/ker-ungvar07.htm

  2. Jobb Csepelért szerint:

    És hogy Királyerdőről is essen néhány szó (Új nyaraló- és üdülőtelep létesül a Csepel szigeti Királyerdőben 1936. szeptember):
    http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=2010

  3. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

Itt lehet hozzászólni !