Csepeliek Kolontárért: példátlan összefogás az áldozatok megsegítésére

Csepel.hu

Tili Károly, Kolontár polgármestere lesz a díszvendége annak a különleges jótékonysági koncertnek, melyet neves művészek közreműködésével tartanak november 10-én, szerdán Csepelen. A rendezvény vendégei lesznek még Horváth Csaba többszörös világ- és olimpiai bajnok kenus, Kozmann György és Kiss Tamás olimpiai bronzérmes valamint Belicza Béla többszörös Világ- és Európa bajnok kenusok.

A jótékonysági koncert fővédnöke Németh Szilárd csepeli polgármester, a jegyek árbevételét a művészek a kolontári iskola újjáépítésére ajánlják fel. Mivel a jegyek 1500 Ft-os áron kaphatók, a jótékonysági koncert a szerényebb körülmények között élő csepeliek számára is elérhető áron nyújt igazi kulturális csemegét, miközben már a jegy megvásárlásával is valódi, kézzel fogható segítséget nyújtanak a kolontári gyerekeknek.

A jótékonysági gálakoncert az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium dísztermében, a csepeli II. Rákóczi Ferenc út 121. szám alatt lesz megtartva november 10-én, 18 órától. Jegyek a helyszínen is kaphatóak lesznek.

Bár Budapest-Csepel Önkormányzata maga is rendkívül nehéz pénzügyi helyzetben van, Németh Szilárd polgármester kezdeményezésére már a testület első ülésén egymillió forintos segítségnyújtásról döntöttek a városatyák. Az önkormányzat bejáratánál felállított gyűjtőládába csak a Fidesz-KDNP frakció tagjai 140 ezer forintot dobtak be a vörösiszap áldozatainak megsegítésére.

A pénzadományokon felül a csepeliek közül igen sokan adományoztak bútorokat, műszaki cikkeket, konyhai vagy háztartási gépeket is: az önkormányzatnak már két ilyen raktárhelyisége is megtelt a kerületben. A raktárakban összegyűlt adományokat a hét végén szállítják el, így lehetőség nyílik a további segítségnyújtásra is. Akik ruha-, bútor-, műszaki cikk, háztartási eszközöket (mosógép, konyhai gépek) tudnak adni a vörösiszap áldozatainak, azok Csepelen a 0630-941-4212-es telefonszámon tudnak bejelentkezni. Egyes esetekben az önkormányzat az adomány elszállítását is vállalja.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !