Figyelmeztető járdafestést kap a Lágymányosi híd melletti HÉV átjáró

Csepel.info

Átkelőhely koszorúval: talán meg lehetne előzni egy újabb balesetet

Szeptember végéig veszélyre figyelmeztető járdafestést kap a Lágymányosi híd melletti HÉV átjáró. Emellett szakértők vizsgálják meg további veszélyt csökkentő intézkedések meghozatalát is – értesült a Csepel.info.

Az átjáróban augusztus 19-én gázolt halálra a HÉV-szerelvény egy fiatalembert. Az eset heves vitát váltott ki a Csepel.info-n a közlekedésbiztonságról, arról, hogy hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a gyalogos átkelőt. A vitában megszólalók szerint az átkelőhelynél nap mint nap előfordul olyan eset, hogy a gyalogosok csak az utolsó pillanatban veszik észre az érkező szerelvényeket, és tudnak visszaugrani előle.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd csepeli országgyűlési képviselők ez után levélben keresték meg dr. Kocsis Istvánt, a BKV Zrt. vezérigazgatóját, hogy vizsgálják ki, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni az átjárót, és egyben azt kérve, hogy kerüljön figyelmeztető járdafestés a az átjáróhoz.

“A helyszínt ismerve az a személyes véleményünk, hogy az átjáró a Csepel felől nagyobb sebességgel érkező vonatszerelvényekről kevésbé átlátható, és ugyanez igaz természetesen a gyalogosok szemszögéből is. Mivel az átjárónál viszonylag nagy a hely, véleményünk szerint elférne egy olyan gyalogos korlát, mint amilyen a HÉV csepeli végállomásán is található. Mivel az átkelőtől kicsit lentebb, dél felé a parti munkákhoz érkező gépjárműveknek továbbra is lehetőségük lenne a Duna parti sétányra való felhajtásra, véleményünk szerint védőkorlát kialakításának ilyen értelemben sincs forgalomtechnikai akadálya” – írták levelükben.

Dr. Kocsis István válaszlevele – 1. oldal

Dr. Kocsis István válaszlevele – 2. oldal

Dr. Kocsis István vezérigazgató válaszában kifejtette: a javasolt intézkedéseket megvizsgálták, a veszélyre figyelmeztető járdafestésről pedig intézkedtek. A labirint korlát létesítése hatósági engedély köteles, kiépítését az utasok rávezetésének megfelelő lezárással célszerű megvalósítani – a terveztetés, jóváhagyás, majd ezt követően a kivitelezés feladatait elvégzik.

Csepel.info

12 hozzászólás “Figyelmeztető járdafestést kap a Lágymányosi híd melletti HÉV átjáró” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Lám-lám ők is képviselők. Képviselik választóikat!
    Ilyenekért, ezért kell Csepelre polgári önkormányzat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. anonimus szerint:

    a felfestés miként fogja megóvni az utazókat attól, hogy az 1-es villamosról vagy 103-as buszról futva kelljen átszállniuk?

  3. Ditte szerint:

    A felfestés felhívhatja az emberek figyelmét a veszélyre, ha csak egy ember életét menti meg, megéri. Amikor futni kell a hévhez, akkor a Csepel felől érkező, igazi veszélyt jelentő vonat már elment.
    Részemről örülök, hogy történik valami ebben az átjáróban, ami biztonságosabbá teheti, nem hiába fórumoztunk olyan sokat ebben a témában, sokszor erős ellenszélben, de sokak jobbító szándékával. Lehet, hogy nem lesz tökéletes, de rosszabb biztosan nem lesz.

  4. Gordon szerint:

    A szocik azt röfögték hogy Németh és Borbély nem csinál semmit.

    A cikk objektív bizonyíték arra, hogy a szocik hazudnak.

  5. Jeniszej szerint:

    “Felfestés felhívhatja az emberek figyelmét a veszélyre.” Az emberekét igen. 🙂
    A barmoknak meg úgyis mindegy.

  6. xy szerint:

    Az igazi tetvek a kommentelők közt vannak, mert a prolik még az emberek kínos hallgatásából sem érzik, hogy vmi rosszat csináltak.

  7. grün szerint:

    Könyörgök, ha lehet csúsz-mentes festékkel, mert nem mindenkinek van ABS-e!

  8. J szerint:

    Ha csúszik a felfestés fújhatod az abs-et is!:)))))

  9. hlajos szerint:

    “gyalogosok csak az utolsó pillanatban veszik észre az érkező szerelvényeket”

    Nem értek egyet evvel. Jó előre észre lehet venni az ívből kifele jövő szerelvényt, sőt, akinek átlagosnál nem rosszabb a hallása, az meg is hallja a csattogást (mivel a sín fém, és az jól vezeti a hangot).

    Én észre szoktam venni legalábbis.

    A “labirintuskorlát” a Borároson pl. egy borzalom, viszont tény, hogy hasznos.

    Kicsit OFF, de leírnám, hogy ma mit láttam, mivel valamennyire ide tartozik:
    A Karácsony Sándor utca felől jöttem az azonos nevű HÉV megállóba, a Boráros felé mentem, tehát át kellett mennem a zebrán. Pont akkor indult el az onnan jövő HÉV. Többen is átmentünk a zebra felén, és megálltunk az előttünk elhaladó szerelvény előtt, vigyázva, hogy ne lógjunk bele az űrszelvénybe. Ekkor jött mögülem egy idős férfi, és egy másik várakozónak kellett megfognia, mert egyenesen belesétált volna az előtte elhúzó szerelvény közepébe. Nem elé, hanem konkrétan a közepébe bele…
    Nos, az ilyenekkel nem nagyon lehet mit kezdeni, csak egy másik úr gyors reakciója mentette meg attól, hogy egyenesen belesétáljon vagy beleszédüljön egy vonatba.

  10. Ditte szerint:

    “Könyörgök, ha lehet csúsz-mentes festékkel, mert nem mindenkinek van ABS-e!”
    Akinek nincs ABS-e, az könnyen elvérzik már a MÜPA előtti műkövön, persze csak a 24-esről jövők.

  11. Démosz szerint:

    Fekvőrendőr kell ,akkor a sok barom majd lassít ,mert a kocsiját azt bizony félti.Én ha arra járok ,mindig átengedem a gyalogosokat ,mert számomra olyan kicsinek ,szűknek tűnik ott a tér hogy félek, kilépnek elém.

  12. Démosz szerint:

    De lássuk be a gyalogosok közlekedési morálja felháborító.Jártam úgy hogy körbe sem nézz gyerekkel a kezében a szemkontaktust nem is keresik.Azt tudnia kell mindenkinek hogy csak is akkor van elsőbbsége ha azt meg is adják és erről meg kell győződni előbb .

Itt lehet hozzászólni !