Féláron kapható a Csepeli Gerincút?

Csepel.info

Bár még csak a Csepeli Gerincút építésének előkészületei folynak, az élelmes vállalkozók máris féláron árulnak építési anyagot a környék lakóinak – értesült a Csepel.info.

Jókor van jó helyen, aki most építkezik vagy felújít a Csepeli Gerincút környékén, a Csőgyár vagy a II. Rákóczi Ferenc utcában. Lapunk úgy tudja, hogy a II. Rákóczi Ferenc utcában többen is elmondták a bejárást tartó Fidesz-KDNP frakció tagjainak, hogy már most bekopogtattak hozzájuk az útépítést végző vállalkozók, hogy féláron kínáljanak nekik murvát, aszfaltot vagy más építőanyagokat.

Az útépítéshez egyébként  ideiglenesen elterelik a HÉV pályát, azon a részen kivágták a vonatzajt eddig  viszonylag jól szűrő fákat is. Erre panaszkodtak az utcában a Fidesz frakció tagjainak, miután az önkormányzat vezetése évek óta nem kíván foglalkozni a nyomvonal környékén lakók problémáival.

A választási kampányban épülő útszakasz a Csepeli Gerincút teljes hosszának mindössze egynegyede. Folytatásáról nincs döntés, önmagában, ebben a csonka formában pedig nincs különösebb haszna.

Csepel.info

25 hozzászólás “Féláron kapható a Csepeli Gerincút?” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Láttam valamelyik nap – az elmúlt héten, hogy a volt Szabadkikötő úton a kivágott jegenyesor helyett ültetett fák gyökereit már árokásó gépekkel rendesen megnyesték. (!)
    A Faterom is nagyon rajta tartja a csemetefák sorsán a szemét.
    🙁

  2. Hugi szerint:

    Szerintem a fák java már kiszáradt.

    Ha nem kezdik meg gyorsan az útépítést, mindent ellopnak.

  3. Királyerdei szerint:

    Nem semmi.
    Még el sem kezdték a gerincút építését,de az anyagot már kilopják belőle.

  4. Lexon szerint:

    Nem, Hugi, a fák jól vannak, egész szépen cseperednek. Azaz eddig cseperedtek, mivel a kis fák gyökereit most valóban elvagdosták, úgy, ahogyan Jeniszej mondja. Az már csak ráadás, hogy a gépek közben tönkretették a járda burkolatát is.
    Azt nem értem, hogy NSZ ezzel miért nem foglalkozik? És hol vannak azok, akik a fakivágás ellen voltak? Hol van az a híres civil összefogás, ami akkor volt?

    Más. Ugyanezen az úton, konkrétan a Szabadkikötő bejáratánál (csak éppen a túloldalon) rendszeresen ül/fekszik egy-két kutya. Valószínűleg a hajléktalanok kutyái. Az arra haladó kerékpárosokat mindig megkergetik, ami a két sávos úton hajmeresztő és életveszélyes a bringásnak. Tapasztalatból mondom, merthogy engem egy héten legalább háromszor megugatnak, rohannak felém. A jobbról érkező kutyatámadás miatt hova is menekülhetnék? természetesen a belső sávba…
    A Kossuth Lajos út elején, közel az Adyhoz, feltúrták a kerékpárutat. Hetekkel ezelőtt. Azóta is ott tátong a lyuk. Néhány hónapja már történt itt munkavégzés, hasonló módszerekkel…

    Ilyen dolgokkal kellene foglalkozni…

  5. Jeniszej szerint:

    Engem, – illetve a kocsi kerekét Csillagtelepen támadták meg az ebek. Mondtam is, a Faternak legközelebb rágógumit is tartok nekik a kocsiban. – Nehogy lezabálják a gumit a kocsi kerekeriől. 😀

  6. Öreg halász szerint:

    Lexon, gondolom Németh Szilárd ezzel is fog foglalkozni. Más ezt nem tenné meg, csak hát más mással se teszi meg, és Németh Szilárdnak emiatt sok dolga van.

  7. Miska72 szerint:

    Valamiből meg kell élni. 🙂 🙂 🙂 Kik építik a gerincutat?
    Szocialista munkások?
    Vagy megélhetési bűnözők?
    🙂 🙂 🙂
    No comment.

  8. lolka szerint:

    Lexon:
    2010. szeptember 15., szerda 16:41-kor
    – Minden második nap menjél a másik oldalon, hátha átszaladnak hozzád a kutyák…

  9. Miska72 szerint:

    Az autó meg puff elüti. 😉

  10. lolka szerint:

    Miska72:
    2010. szeptember 15., szerda 19:10-kor-juj Miska72: ilyesmire még csak gondolni sem szabad, hogy a gyepmester (sintér) munkáját az autók elvegyék. Még meg hallja egy állat védő…hú a minap hallottam a rádióból, hogy egy településen sok a kóbor eb. Kiderült, hogy nem kóbor ebek, hanem ön sétáltató kutyusok. A gazdi, ha nem ér rá, fogja magát az eb és megsétáltatja magát…

  11. islander szerint:

    Lexon

    “Hol van az a híres civil összefogás, ami akkor volt?”

    Az érintett civil szervezet várja a fakivágással kapcsolatos ügyészségi vizsgálat eredményét.

  12. nagyapó szerint:

    Szakállas vicc, bár “egy újszülöttnek minden vicc új”.
    Sztálinvárosban összedőlt egy ház. Az ÁVH kiszáll, keresik a bűnöst. Először kérdik a betonacélt: et.-ak tartottam amíg bírtam. Jött a sóder: kérem ismernek változékony vagyok, engem szilárdan támasztani kell. Hívják a cementet: de kérem ott sem voltam!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Gigi szerint:

    Döntés valóban nincs az út folytatásáról, de az előkészületi tárgyalások folynak, és az új kerületi+fővárosi képviselő-testületek nagyot léphetnek majd előre – ha akarnak.

    Az építőanyaglopás, farongálás bűncselekmény/szabálysértés (bocs, nem vagyok jogász), de a munkások nem párthoz köthetőek – ezt ugye senki nem gondolja komolyan?

    Úgy hallottam, hogy a terelés miatt zajártalommal érintett lakóknál már mérték a mostani rezgéseket, amiket majd az odaterelt HÉV mellett is fognak, és talán (?) az ablakcseréjük is napirenden van közpénzből – nem állítanám tehát, hogy senki nem törődik velük (csak a Fidesz). Volt és lesz is lakossági tájékoztató (hó végén), el lehet menni, kérdezni, felháborodni – egy nem etikus: félrevezetni a laikusokat.

  14. uncsi szerint:

    Ez a Gigi bizony uncsi! Sztem vagy a Csepel újságnál vagy a Csevakban dolgozhat, ja, és bizonyoson hölgy az illető.

  15. " ?! " szerint:

    Bizonyítékok arra, hogy kizárólag a kampány céljából kezdték el a gerincút építését:
    (Hírforrás a Csepel újság 2010. szeptember 10-i száma.)

    A munkaterület-átadása három ingatlanon várhatóan októberre tolódik.

    A régészeti feltárás a rendelkezésre álló terület egy részén elkészült, de a többi területen a kivitelező a töltés építéséhez szükséges anyagot deponálja.
    Ezeken a területeken csak a töltés elkészülte után végzik el a régészeti feltárást.

    A kivitelező a lőszermentesítés és a régészeti feltárások késedelme miatt felmondta a 2011. március 31-re vállalt részhatáridőket.
    A HÉV visszaterelésére és a csatornaépítésre vállalt határidőket pedig jövő nyári időpontra módosította.

    A Budafoki úti terelésnél a PENTA Kft. augusztus 31-ig végezte volna el a csatornaépítés nagy részét, de ez a megtalált MOL olajvezeték miatt meghiúsult.

    A fenti anomáliák azt bizonyítják, hogy a munkakezdés kizárólag a választási kampánynak alárendelve, előkészítetlenül és kapkodva történt, mert a dilettáns csepeli és fővárosi MSZP-s elvtársaknak 4 x 4 év (azaz, 16 év) is kevés volt még ennek az 1/4 hosszúságú útszakasz építésének a tisztességes előkészítéshez is.

  16. J szerint:

    És ugye a csepel info megtette a szükséges feljelentést!?

  17. Gigi szerint:

    Ez az uncsi elég nőies nicket választott magának, miközben hölgynek nevezi a nőneműeket, amit csak pasik szoktak… 😉

  18. Miska72 szerint:

    lolka a hülye kutyáért nem kár! Felelőségteljes álattartás. Hallottál róla? Én is hallottam olyan kutyát, ami megsétáltatja magát, ha a gazdi nem ér rá, de az nem támad kerékpásosa, nem támadja meg autók kerekét, és a gyerekeket.

  19. Sanyika11 szerint:

    ’98 óta mehetek szavazni. ’98 óta minden alkalommal el is megyek. ‘ 98 óta az aktuális Fideszes jelöltre teszem le a voksomat. ’98 óta bárhol bármikor vállaltam azt hogy jobboldali vagyok. Most az a jobboldali politikus (akire a voksomat most is le akarom adni) és csicska fotosa baszogat a saját munkahelyemen. Tisztelt fotos kolléga hadd kérdezzem meg hozzájárultam én ahhoz hogy a pofámat egy lejárató cikkben nyilvánosságra hozza?
    Vagy mivel demokrácia van mindent szabad? Mert ha így van akkor semmi gond jöjjön legközelebb is és mutatok pár trükköt a géppel, maga lefotózza és utána aláírhat egy jó kis cikket miszerint a most unatkozó lakokat egy bolond szórakoztatja. És természetesen pénzért!!!

    Tisztelt Csőgyár és II. Rákóczi Ferenc utcai lakok!

    Megkeresne engem az az illető aki úgy gondolja hogy van annak valóság alapja hogy mi áruljuk az aszfaltot? A többi építési anyaghoz én nem nyúlok, nem én dolgozok vele.
    De az eddig kihordott jó pár tonna aszfalt az én gépemmel lett eldolgozva!!! És én még nem kopogtam be senkihez hogy el szeretném adni!!!
    Én mindennap reggel 5-kor kelek 7-re járok dolgozni, délután 5-ig szinte ki sem szállok a gépből,dolgozok amennyit csak lehet, igen ha lehet vasárnap is(!) büszke vagyok arra hogy csepeli lakosként Csepelen Csepelért dolgozok! Még ha tudom is hogy odébb van a kész út. De idővel büszkén vezetek majd rajta végig és mutatom meg a beteg fiamnak hogy itt én is dolgoztam én is letettem valamit ebbe a kuva országban az asztalra!!! Nem úgy mint egyes politikus honfitársunk!!!

    Kedves Hölgyek, Urak mindannyian tudjuk választási kampány van. Majd kíváncsi leszek rá hogy a most loti-futi dr. Németh Szilárd úr mondjuk úgy március környékén milyen sűrűn fogja önöket meglátogatni, mint Dr. Németh Szilárd polgármester úr. Van egy olyan érzésem hogy lehet hogy márciusban például egyszer sem…

  20. Gigi szerint:

    Sanyi, a nép hangján szóltál… Köszönöm! Sajnos egyre kiábrándítóbb az a mocsok, ami itt terjed, Csepelen különösen! Az egyik úgy lop, hogy nem takarít maga után, a másik zászlót lobogtat, hogy ő bezzeg nem fog lopni, de már most habzik a szája a hatalomért (és nem a látványos fogmosástól). És ki figyel azokra, akik csak dolgozni és tisztességesen boldogulni szeretnének? Alig páran, súlyuk (még) nincsen. És lehet, hogy nem is lesz soha, ez ilyen “játék”.
    Sanyi, nem tudunk mást tenni: dolgozni kell tovább, ki mihez ért, ki miben hisz… Megváltani ezt a világot nem lehet, de a mikrokörnyezetedre hathatsz! Tedd tovább a dolgodat rendben, csendben – a kisfiadért…

  21. " ?! " szerint:

    “Gigi”!

    Te selyempapírba csomagolva hazudozó sunyi alak ne játszd meg magad, hanem menj a fenébe!

  22. " ?! " szerint:

    Itt olvashatók a bizonyítékok arra, hogy kampány céljából kezdték el a gerincút építését.

    Idézetek a Csepel újság 2010. szeptember 10-i számából:

    A munkaterület-átadása három ingatlanon várhatóan októberre tolódik.

    A régészeti feltárás a rendelkezésre álló terület egy részén elkészült, de a többi területen a kivitelező a töltés építéséhez szükséges anyagot deponálja.
    Ezeken a területeken csak a töltés elkészülte után végzik el a régészeti feltárást.

    A kivitelező a lőszermentesítés és a régészeti feltárások késedelme miatt felmondta a 2011. március 31-re vállalt részhatáridőket.
    A HÉV visszaterelésére és a csatornaépítésre vállalt határidőket pedig jövő nyári időpontra módosította.

    A Budafoki úti terelésnél a PENTA Kft. augusztus 31-ig végezte volna el a csatornaépítés nagy részét, de ez a megtalált MOL olajvezeték miatt meghiúsult.

    A fenti anomáliák azt bizonyítják, hogy a munkakezdés kizárólag a választási kampánynak alárendelve, előkészítetlenül és kapkodva történt, mert a dilettáns csepeli és fővárosi MSZP-s elvtársaknak 4 x 4 év (azaz, 16 év) is kevés volt még ennek az 1/4 hosszúságú útszakasz építésének a tisztességes előkészítéshez is.

  23. csepeli szerint:

    Sanyika11: Ne ajándékozz Németh Szilárdnak doktori címet! Nincs neki olyanja.

  24. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    attól még, hogy egyre csak ugyanazt citálod, ugyanúgy vitatható a véleményed, mintha valaki pusztán azzal próbálna érvényt szerezni a gondolatának, hogy jó hangosan kiabál…

  25. Gigi szerint:

    admin,

    világos, hogy mindenkinek más az ingerküszöbe, és az is, hogy nem minden fórumrészletet tudsz nyomon követni, de nem gondolod, hogy ” ?! “: 2010. szeptember 17., péntek 10:19-kor tett hsz-e kimeríti a sértés fogalmát?

Itt lehet hozzászólni !