Westerncsizmák és cowboykalapok találkoztak

Helyi Téma

Várakozáson felüli sikert aratott az első Csepeli Country Party, közel félezren szórakoztak a ritkán játszott countrydalokra. A szervezők elégedettek, és azt tervezik, jövőre egy több állomásos roadshow formájában indulnak neki az országnak, aminek egyik állomása továbbra is Csepel lesz.

Mint arról korábban beszámoltunk, nem mindennapi ötlet megvalósítására szánta rá magát Csepelen a főszervező, Berkes Károly barátaival. A zenész korábban lakhelyén, a XVII. kerületben barátainak szervezett amolyan kerti country-partyt, amikor jött a javaslat: szélesebb körben is ismertté kellene tenni ezt a zenei stílust.

Egyik barátja javaslatára a kerületben kezdték szervezni a fesztivált. Nem várt, hatalmas sikere volt a rendezvénynek, amit a Csepeli út 38-40. szám alatt tartottak. Délelőtt a gyerekeknek szóltak a dalok, délután, este viszont a felnőttek tapsoltak a fellépőknek. – Nem gondoltuk, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés. A hely, ahol a partyt tartottuk, nem egy nagy terület, úgy számoltunk, maximum háromszázan férnek el kényelmesen. Közel félezren látogattak ki, és azért nem volt tumultus, mert nem egyszerre érkeztek a vendégek – mondja a főszervező.

A country történetéhez sok köze nincs a magyaroknak. Talán éppen ezért rengetegen csak azért látogattak ki, hogy élőben megízleljék ezt a zenei stílust. Egy-egy szám kifejezetten tetszett a közönségnek, többen az ismeretlen szöveget végül már hangosan dúdolták. – Kezdetnek nem rossz. Sőt, több látogató arra kért bennünket, ősszel is csináljunk egy hasonló rendezvényt. Erre nemigen vállalkozunk, hiszen idő kell a jó munkához – magyarázza Berkes Károly. – Arra gondoltunk viszont, hogy roadshow formájában az országban több helyszínen is feltűnünk jövőre, de Csepelt nem hagyjuk ki a sorból semmiképpen sem.

Julius

helyitema.hu

2 hozzászólás “Westerncsizmák és cowboykalapok találkoztak” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Hát ez az esemény még júliusban volt, kicsit spét a reakció.

  2. Tóth Mária szerint:

    a tóth misijé is ! az nem zavar????

Itt lehet hozzászólni !