Tarlós folytatná a Csepeli Gerincút építését

Így rakna rendet Budapesten Tarlós István – Riválisai is készülnek

Inforadio.hu

Eladósodottság, dugók, botrányok, hajléktalanok, kosz és szmog: az MSZP-SZDSZ ennyit tudott

A főpolgármester-jelöltek és pártok választási programjai között nincs éles különbség. Tarlós István, a Fidesz és a KDNP főpolgármester-jelöltje rendrakást tervez Budapesten, de folytatná az elodázhatatlan beruházásokat. Az Inforadio.hu összeállításában olvashatnak az MSZP, a Jobbik és az LMP programjáról is.

A problémák diagnosztizálásában és megoldásában is hasonlítanak egymásra a fővárosi főpolgármester-jelöltek és pártok választási programjai. Összeállításunkban idézünk az Origo.hu cikkeiből is.

Fidesz-KDNP

A Fidesz és a KDNP főpolgármester-jelöltje azt ígéri, hogy rendet tesz Budapesten. Tarlós István folytatná az elodázhatatlan beruházásokat, például a négyes metró, a parkolók, a kerékpárutak, a csepeli gerincút, a római parti gát és a csatornák építését, illetve a hidak és a Moszkva tér felújítását.

Tervei között szerepel egy új kongresszusi központ és egy múzeumi negyed. A közlekedéssel kapcsolatos ügyek koordinálására létrehozná a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t és egységes regionális tarifarendszert vezetne be. Ígéretet tett az utastájékoztatás és a forgalomirányítás fejlesztésére is. Programot dolgozna ki a fővárosi vizek kezelésére, a parlagfű-mentesítésre, valamint a barlangok és a források megóvására.

Javítaná a közparkok állapotát, leállítaná a beépítésüket, büntetné a szemetelést, szorgalmazná a szelektív hulladékgyűjtést és felszámolná a hajléktalantelepeket. A közbiztonság megerősítése érdekében kiterjesztené a közterület-felügyelet hatáskörét és több bírságot szabatna ki. A nem idevalósi bűnözőket kitiltaná a fővárosból, kitakaríttatná az aluljárókat és fellépne a bérkoldulás ellen.

A panelházakban nemcsak a szigetelést újíttatná fel, hanem támogatná a könnyűszerkezetes hozzáépítéseket, illetve a lakótelepi sportpályák fejlesztését is. Kezdeményezné a fővárosi önkormányzati rendszer felülvizsgálatát, módosítva az önkormányzati, a forrásmegosztási, valamint a helyi adókról szóló törvényt.

MSZP

Budapest piszkos, rosszul szervezett és nincsenek távlati tervei – írják a szocialisták, és elismerik, hogy ők is felelősek ezért. A párt a fővárost övező zöld gyűrűben rekreációs, tudományos és innovációs parkokat hozna létre. Csökkentenék az átmenő forgalmat, a belvárosban behajtási díjat szednének, és a gyalogosok érdekében szerveznék át a közlekedési elveket.

Kialakítanának egy zöld zónát, ahová csak a legkevesebb káros anyagot kibocsátó járművek hajthatnának be. 2013-ra megdupláznák a fővárosi kerékpárút-hálózat hosszát és több buszsávot, illetve egyszerűbb jegyvásárlást is remélhetnek tőlük a választók.

A Margitszigetet kímélnék, a Népligetet a következő évtized elejére Európa egyik legsokoldalúbb parkjává alakítanák, a Városligetet pedig odaadnák a fiataloknak.

Az MSZP nagyobb szerepet szánna a polgárőröknek a közbiztonság javításában, amelynek érdekében egységesítenék a térfelügyeleti rendszereket. Budapest túlszabályozott működését a főváros és a kerületek közötti munkamegosztás ésszerűsítésével tennék egyszerűbbé.

Jobbik

A Jobbik 20 évre visszamenőleg átvizsgáltatná Budapest nagy értékű szerződéseit és az önkormányzat gazdasági társaságait. A nagy beruházásokat egyetlen fővárosi tulajdonú cégben összpontosítanák. A tömegközlekedést a föld alá terelnék.

A radikális párt egyebek mellett gyorsvasutat és két új Duna-hidat ígér, valamint alagúttal kötné össze a Vérmezőt a Komjádi uszodával. A kisföldalattit átvezetnék Budára, a 3-as metró pedig a Ferihegyi repülőtérig közlekedne. A Jobbik is építene egy konferencia-központot. Ígérnek bérlakásokat, Regnum Marianum-templomot és Trianon Múzeumot is.

A Duna-partot pihenőövezetté alakítanák, a lakóknak ingyen adnának fákat, bokrokat, virágpalántákat és fűmagot, a kiadott építési engedélyeket felülvizsgálnák, az agglomerációban erdőket telepítenének, az illegális szemétlerakókat pedig pénzbüntetésre vagy elzárásra ítélnék. Létrehoznának egy természet- és állatvédelmi feladatokat ellátó, a nap 24 órájában riasztható őrséget.

A közbiztonság javítására megalakítanák a Budapesti Őrséget a közterület-felügyeletből és a kerületi városőrségekből. Kamerát szereltetnének fel mindenhová. az illegális árusokat és a hajléktalanokat elküldenék az aluljárókból, a graffitiket lemosnák, a koldulást és az utcai italozást megtiltanák, és mindennek kutyás járőrökkel szereznének érvényt.

A lakótelepi parkok felújítását közmunkásokkal végeztetnék el. Törvénymódosítással és a civilek bevonásával helyeznék új alapokra a kerületek és a főváros viszonyát.

Lehet Más a Politika

A Lehet Más a Politika az önkormányzat működésének átláthatóságát tartja a legfontosabbnak. Ennek érdekében például lehetőséget teremtene a diák polgármesterek és a kamaszparlament megválasztására. Az LMP ígéretet tesz a folyópartok általános megújítására, sétányok, kerékpárutak, hidak és hajóutak létesítésére.

Felszámolnák a Ferencvárosi és a Rákosrendező pályaudvart, amelyek helyén parkokat hoznának létre. Korlátoznák az új bevásárlóközpontok építését és nyolc év alatt kétszeresére növelnék a szociális bérlakások számát.

Ökopárthoz méltóan korlátoznák a gépkocsiforgalmat, bevezetnék a behajtási díjat és csökkentenék a tömegközlekedés tarifáit. Terveik között szerepel a 2-es metró és a gödöllői HÉV-vonal összekötése, a 3-as metró Káposztásmegyerig tartó szakaszának megtervezése, valamint az 5-ös metró. Jutalmaznák azokat, akik parkosítanak és büntetnék a zöldterületek felszámolóit. Kezdeményeznék a Népliget megújítását is.

A közbiztonság érdekében született terveik közül említést érdemel az utastéri kamerák felszerelése. A párt támogatná a panelházi falak, tetők és pincék szigetelését, valamint az ablakok és a radiátorok cseréjét. A riválisokhoz hasonlóan az LMP is törvénymódosítással rendezné a főváros és a kerületek viszonyát.

Forrás: Inforadio.hu

102 hozzászólás “Tarlós folytatná a Csepeli Gerincút építését” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Tarlós folytatná a Csepeli Gerincút építését”
    Nosza, akkor ásóra, lapátra!
    A fizikai fáradtság jó tesz a szellem frisseségének!

  2. grün szerint:

    Bocsika! A frissesség két “s”, mint a tisztesség!

  3. Jeniszej szerint:

    “Tarlós folytatná a Csepeli Gerincút építését”
    Miért Tarlós?
    A gerinc út az a Szilárdé Csepel Főpolgármester jelölté.
    Másnak nem engedjük! – Az biztos!
    Mi lesz az új gerinc út neve?
    Javaslat: “ÚJVILÁG útja.”
    😉

  4. Jeniszej szerint:

    “Hajléktalantelepeket felszámolnák” – már egyszer megtörtént!
    Az ide vezető utat kellene felszámolni!
    A nyomort az emberek kizsákmányolását, földönfutóvá tételét.
    Az elbaxxott gazdaságpolitika miatt az államnak kárpótolni kellene a népet. Mert nem ezek a szerencsétlen kisemmizet megnyomorított emberek, irányítják a világot, hanem a sok lúzer politikus, akik bandákba tömörülve élvezik az életet.

  5. Jeniszej szerint:

    Egyszer már eltűnt a József Attila telep helyén. ” Mária Valéria telep”
    Most hol van?
    🙂

  6. " ?! " szerint:

    Kedves “grün” = Fityisz Jenő tanár úr!

    A még ellenzékben lévő Tarlós István biztatása helyett, mozgósítsd a 36 napig még a Fővárost és Csepelt vezető MSZP-s elvtársaidat arra. hogy kapjanak “ásóra, lapátra” és folyamatos műszakban hozzák be a 16 éve ígérgetett gerincút építésben fennálló lemaradásukat annak érdekében, hogy amikor október 3-án lapátra kerülnek, akkor legalább azt mondhassák, hogy megpróbáltuk, de nem sikerült.

    A fent javasolt akció végrehajtása nélkül viszont, az összes dilettáns-, hazug- és korrupt MSZP-s elvtársaiddal együtt (Gyurcsány nagyvezéretek szavainak megfelelően) fogjátok be a szátokat!

  7. Tóth Mária szerint:

    szocik, remélem elkezdtétek a gyűjtést a demszky szoborhoz? “Mert ő megérdemli?!”

  8. " ?! " szerint:

    Kedves “grün”, és a többi itt hazudozó mszp-s propagandisták!
    Szíveskedjetek belenézni a Szolzsenyicin által részetekre készített alábbi tükörbe!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Hogy nem sül le az arcotokról a bőr, amikor a megmagyarázhatatlan mulasztásokat és hazugságokat akarjátok megmagyarázni?

    Megjegyzés: A fenti idézettel leginkább jellemezhető személy hamarosan jelentkezni fog, és azzal próbál védekezni, hogy a fenti idézet nem is Szolzsenyicintől származik.

  9. J szerint:

    “Tarlós folytatná a Csepeli Gerincút építését”

    Hogy folytatja, ha még el sem kezdték? Jó kis kampány szöveg, ha nem csinál semmit, akkor is betartotta az ígéretét!:D

  10. islander szerint:

    “Kamerát szereltetnének fel mindenhová.” Jobbik

    hihi…még a közvécékbe is!!!

  11. grün szerint:

    “?!”!
    Az utódok teszik naggyá az elődöket! (ősi dakota bölcsesség)
    Meglátjátok a Taplós megszeretteti még velünk a Demszkyt!

  12. Gigi szerint:

    J,
    menj ki a helyszínre, ha a sajtónak nem hiszel: az I. ütem építése néhány hete zajlik.

  13. csepeli szerint:

    J: Le vagy maradva néhány brosúrával. Elkezdték.

    Egyébként tényleg van hírértéke, hogy Tarlós folytatni akarja, hiszen korábban a Fidesz arról volt híres, hogy mindent leállíttatott, amit a szocik elkezdtek. Nemzeti Színház, 4-es metró, stb. Szerintem ilyesmire most is lehet számítani.

  14. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,
    a 16 év nagyon sok csak ígérgetésre, ebben nincs vita köztünk.
    De az sem normális, hogy legalább 4 évig kellett húzódnia csak a terület-kisajátításnak, mert az egyéni érdekek nem hajlottak meg a közösségi előtt. És még most is van ott (1 vagy 2) fel nem vásárolt ingatlan…

  15. csepeli szerint:

    Azzal viszont nem értek egyet, hogy Tarlós múzeumnegyedet akar a tervezett kormányzati negyed helyére. Minek? Van elég múzeum. Inkább csináljanak parkot!

  16. J szerint:

    Gigi: ha arra jársz csinálj már pár képet. Kíváncsi lennék rá. CSepel.info? Neketek képek a kezdésről vannak már?

  17. Ábel Attila szerint:

    Kedves Gigi!

    Ha másnak azt javaslod, hogy menjen ki a helyszínre, talán te is kezdhetnéd ezzel. A helyszínen ugyanis láthatnád, hogy a tervezett út nyomvonalának közepén egy ház áll, ahol még mindig laknak (tudtommal a Közigazgatási Hivatal és a főváros vitájának köszönhetően, de a lakók erről biztosan nem tehetnek).

    Egyébként meg tudnod kell, hogy ami épül, az még csak nem is a gerincút. Ami épül, az a tervezett gerincút egynegyede, tehát ha készen lesz, akkor a gerincútnak pusztán az egynegyede lesz készen. Mondanom se kell, hogy ez vajmi keveset fog megoldani abból, amire a gerincutat szánják.

  18. Ábel Attila szerint:

    Én tegnap jártam arra, előkészítő munkálatok folynak.

  19. csepeli szerint:

    J: Ugyan már, csak nem képzeled, hogy a csepel.info be fog számolni az útépítésről? Hová gondolsz? Ők beraknak egy márciusi képet, ahol még semmi sincs. Mi hiába készítünk fényképeket, hiába küldjük, linkeljük a csepel.infónak, ők elegánsan nem vesznek tudomást róla. Pedig már én is belinkeltem több fényképet, más website-ok is, a Csepel újság is többször közölt képeket. A csepel.info számára megállt a világ márciusban. Másfél hónapja folyik az építkezés, de a csepel.info most már szeretné valahogy kihúzni a választásokig anélkül, hogy az építkezésről beszámolna.

    Ábelnek se higgy, menj ki, nézd meg, mi folyik. Totál fel van túrva az egész terület!

    Itt van néhány fénykép:
    http://i38.tinypic.com/2airltx.jpg
    http://i36.tinypic.com/25s5qgw.jpg
    http://i37.tinypic.com/15xjr87.jpg

  20. Gigi szerint:

    Kedves Attila,

    én meg tegnapelőtt, többek között ezért írtam 11:37-kor: “még most is van ott (1 vagy 2) fel nem vásárolt ingatlan…”.

    A másik kérdés szemantikai és halmazelméleti: ha egy fideszes alapszervezetre mondhatod, hogy fideszes, ugyanúgy, mint a kormánytöbbségre, akkor a gerincút egynegyedére is lehet mondani, hogy épül a gerincút. Ráadásul én magam fogalmaztam meg 11:34-kor, hogy “az I. ütem építése néhány hete zajlik”. Tehát egyértelmű, hogy nem a teljes gerincútról van szó. Miért kell ferdíteni?

    Ha mindenáron csúsztatni kell adott cél érdekében, vannak elegánsabb megoldások is, ezt Te nagyon jól tudod.

  21. Gigi szerint:

    Egyébként a közlekedési gondot valóban nem ez a 2,5 km fogja megoldani, hanem a csatlakoztatás a Csepel-szigeti Gerincúthoz, amelynek két ága van.

    Erről egy hír a NIF Zrt.-től:

    Épül a Csepel szigeti gerincút 2010. július 28. 12:10

    Jelentősen egyszerűsíti a Csepel sziget közlekedését a településeken kívül haladó épülő gerincút. A beruházás első üteme a tervek szerint novemberben zárul a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést nyújtó utat jövő év közepétől használhatják az autózók.

    A Csepel szigeti települések forgalmát enyhíti és a szigeten belüli közlekedést egyszerűsíti az épülő Csepel szigeti gerincút. A gerincút az M0 autóút és Lórév közötti szakaszának I. ütemében épülő szigetszentmiklósi ága az 51 101 jelű út és az M0 csomóponti ágak csatlakozásától indul, végigvezet Szigetszentmiklós településen a Kántor utcán és eléri az 1,755 km szelvényben található körforgalmú csomópontot, amelybe majd a halásztelki ág is csatlakozni fog. Az autózók jövő év közepétől használhatják az 5,7 kilométeres új szakaszt.

    A körforgalmú csomópontból a gerincút Szigetszentmiklós és Halásztelek súlyvonalában vezet tovább és becsatlakozik az 5101 jelzésű útba – amelyet egy kilométer hosszon szélesítenek -, majd továbbhalad Szigethalom felé. A nyomvonal az 5101 jelű úton Szigethalom területén egy körforgalmú csomópontban fejeződik be. (A halásztelki ág, a szigetszentmiklósi ággal és a gerincúttal ellentétben külön beruházásként, más ütemezésben valósul meg.)
    Az I. ütemben mind a szigetszentmiklósi ág, mind a gerincút – amelyeket egyaránt 70 kilométeres óránkénti sebességre terveztek – 2×1 forgalmi sávval épül meg, de később a gerincút 2×2 sávosra bővíthető. A 6,687 kilométeres nyomvonalon 5 körforgalmú csomópontot, két szintbeli csomópontot és hat földút csatlakozást építenek ki.

    A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) pályázaton választotta ki a kivitelező Csepel Szigeti Gerincút Konzorciumot, amelynek vezetője a Colas Út Építőipari Zrt., a konzorciumi tag a Debreceni Magas, Mély-és Útépítő Zrt. (Debmút).

    A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program (KMOP) részeként valósul meg. A támogatás aránya 100 százalék, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig európai uniós támogatás. A támogatás összege bruttó 4,2886 milliárd forint.

  22. Gigi szerint:

    A téma most a ténylegesen csepeli (kerületi) szakasz, amely érinti a Magyar utcát, a Csőgyár utcát, a Corvin-csomópontot stb.
    16 év,
    2,5 km,
    95 % kisajátítottság
    – de cáfolhatatlanul készül…

    Tehát lehet támadni sok mindenért (hajrá!), de félrevezető és súlyos hiba azt sulykolni, hogy nem épül!

  23. csepeli szerint:

    “Nehezen lesz utánozható az a Demszky nevéhez fűződő politikai teljesítmény, hogy egymás után ötször választották meg Budapest első emberének, ehhez csak gratulálni lehet” – köszönt el a főpolgármestertől a a Fidesz MPSZ vezérszónoka, György István.

    “Budapest az Ön vezetése alatt a szabadság, a tolerancia városa volt, ön sokszor mutatott példát, hogy a kirekesztő nézetek ellen hogyan kell fellépni” – mondta Steiner Pál MSZP-frakcióvezető, aki arra is célzott, hogy egyszer szobor fogja hirdetni a fővárosban a rendszerváltás utáni első főpolgármester emlékét.

    Hock Zoltán (MDF) pedig a következő szavakkal értékelte Demszky Gábor munkáját: “Soha nem vélelmeztük, hogy rosszat akart volna a városban. Sosem szavaztam önre, sosem támogattam, ami nem titok, mégis egyszerre lépünk le e hajóról húsz év után, csak én az MDF-ből. Ön is, mi is úgy fogunk e húsz évre visszamelékezni, hogy mozgásban volt, dinamizált volt a főváros. Sokat tett érte, legyen büszke rá. Ha politikai harci zaja elhalkul, reálisan fogják majd megítélni e 20 évet”.

  24. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    “csepeli” véleménye nem vehető komolyan, mert már Szolzsenyicin is megmondta, hogy”Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “csepeli” szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a Csepeli MSZP érdeke vagy az elvtársak (Pl.: Szenteczky elvtárs) személyes boldogulása így kívánja.”

  25. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Szolzsenyicinnek a “csepeli”-re tökéletesen ráillő bővebb véleményét alább olvashatják:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  26. csepeli szerint:

    Kedves Fórumozók!

    ” ?! ” véleménye nem vehető komolyan, mert némiképp ironikus módon már eleve hazudik, amikor Szolzsenyicinnek tulajdonítja azt az idézetet, amellyel a vele egyet nem értőket próbálja hazugnak beállítani.

  27. csepeli szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Szolzsenyicinnek a “ ?! ”-re tökéletesen ráillő bővebb véleményét alább olvashatják:

    “A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára.

    A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A fideszes eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy a fideszes elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  28. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 36 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 38 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 36 naptári nap (a 25 munkanap)!

  29. csepeli szerint:

    Ha megkapirgálnánk egy kicsit a Fidesz ígéreteit, látnánk, hogy enyhén szólva ők sem tartottak be mindent. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

  30. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Itt van a válasz a 2010. augusztus 27., péntek 13:12-kor feltett hozzászólásodra:

    1.) Az indítványod ellenére, ne vegyük elő a Fidesznek sem az 1998-as sem a 2010-es országgyűlési választási programját, és ne nézzük meg, hogy mi valósult meg belőle és mi nem, mert október 3-án nem országgyűlési, hanem önkormányzati választás lesz, és most a Csepelen 16 éve folyamatosan hatalmat gyakorló Csepeli MSZP-nek kell számot adni a választási ígéreteinek a teljesítéséről.
    A Fidesz kormánynak 2002-ben kellett számot adni az ígéreteinek a teljesítéséről.
    Most viszont a 2010-es önkormányzati választás előtt állunk, ezért most a Csepeli MSZP köteles elszámolni a választási ígéretek teljesítéséről.

    2.) A hozzászólásodban összevissza hazudozol olyasmikről, amelyekről magad is tudod, hogy nem felelnek meg a valóságnak.

    Például:

    – Azt hazudod, hogy a Fidesz 600 km autópálya átadását ígérte, de egy métert sem adott át.
    Ezzel szemben a valóság az, hogy a Fidesz nem az MSZP-nél szokásos látványos átadásokat, hanem építést ígérte, és a választások után nem sokkal, az MSZP-sek átadhatták a Fidesz kormányzása idején megépült, de a választásokig be nem fejezett autópályákat.

    – Azt állítod, hogy leállították a 4-es metró építését.
    Ezzel szemben Te is tudod, hogy a 4-es metró építését nem lehetett 1998-ban leállítani, mert a 4-es metró építése még a 2002-2006 közötti MSZP-SZDSZ-es kormányzás időszakában sem kezdődött el, és az MSZP 2002-ben történt kormányra kerülése utáni 8 év is kevés volt a megépítéshez, mert az elvtársaidnak fontosabb volt a pénzel megtöltött Nokiás dobozok gyűjtése, mint a 4-es metró építése.

    – Az egészségügyben dolgozók bérének a 400 %-os emelésére vonatkozó ígéretről hazudozol, miközben Te magad is tudod, a Fidesz nem tett ilyen ígéretet.
    Ezt a szöveget csak a hazug MSZP-s politikusok és propagandisták találták ki, arra alapozva, hogy a 1998-as országgyűlési választások előtt Gógl Árpád még az Orvosi Kamara elnökeként azt mondta, hogy az egészségügyben dolgozók bérét 400 %-kal kellene megemelni ahhoz, hogy elérjék a nyugat-európai színvonalat.

    A többi pitiáner hazugságodra nem térek ki tételesen, mert Szolzsenyicin leírása alapján tudom, hogy:
    “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “csepeli) szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt az MSZP érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  31. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “:

    A leírt ígéretek mind elhangzottak a Fidesz 1998-as választási kampányában. Tehát hazudsz, amikor azt állítod, hogy nem voltak ilyen ígéretek. És hogy miért hazudsz? Mert Szolzsenyicin leírásából is tudom, hogy

    “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “ ?! ” szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a FIDESZ érdeke vagy a fideszes elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  32. Hugi szerint:

    Csepeli!

    Hogy van az, hogy egyedül neked nem esik le Mutyi Misi, Mutyi Feri és Mutyi Jani végtelen cinizmusa és erkölcstelensége?

    Az ok számomra egyértelmû; te is a mutyibrigád tagja vagy, te is nyerészkedsz a közpénzbõl!

  33. TI szerint:

    Gigi! Ugye te sem gondolod komolyan, hogy 16 év után az teljesítménynek számít, hogy egy markológép elkezdte túrni a földet (erről a képet csepeli tette fel). Igenis szégyelje magát az összes mszp-szdsz-es kerületi vezető, hogy ennyi idő alatt csak ennyit tudnak felmutatni. Azért megnézném az ő házuk táját az mennyire fejlődött.

  34. csepeli szerint:

    Hugi!

    Én ilyen nevű embereket nem ismerek, ismerek viszont Mutyi Szilárdot, Mutyi Attilát és Mutyi Lénárdot! Az ő végtelen cinizmusukat és erkölcstelenségüket látom.

  35. csepeli szerint:

    Egyébként valaki elmagyarázhatná már, tulajdonképpen miért olyan kurva fontos az a gerincút, hogy már 16 éve meg kellett volna építeni.

    Én azt látom, hogy most is megy a közlekedés a környéken, különösebb fennakadás nélkül. Nem látom, hogy jaj de kéne mostazonnal ide még egy út. Eddig is jól megvoltunk gerincút nélkül. Szerintem bőven ráért most elkezdeni.

  36. Hugi szerint:

    Most azzal próbálkozol, hogy nem az MSZP vezeti 16 éve a kerületet? Idióta!

  37. csepeli szerint:

    Hugi: Teljesen egyértelmű, hogy Németh Szilárd, Ábel Attila, Borbély Lénárd és társai azért ácsingóznak annyira a hatalomért Csepelen, mert szeretnének mutyizni. Ezért beszélnek állandóan mutyizásról: erről álmodoznak! Tudod, mindenki magából indul ki! Ábel Attila azt kérdezi magától: “Mit csinálnék én, ha abban a helyzetben lennék, mint Szenteczky János? Hát mutyiznék! Akkor tehát biztos ő is mutyizik.” Ez a fideszes gondolkodásmód.

  38. Gordon szerint:

    Teljesen egyértelmű, hogy csepelinek savanyú a szőlő, mert az elvtársai már a kaptár felé tartanak (részben már meg is érkeztek pl. “Cusi”) már meg is érkeztek.

  39. spam szerint:

    Csepeli, szeretnéd elhinni biztosan, hogy ez így van, ugye? Erről álmodozol. Ha belegondolsz, és te is azt mondod, hogy mindenki magából indul ki, akkor tényleg alátámasztod azt, hogy Szenteczky tisztessége igencsak megkérdőjelezhető.

  40. LB szerint:

    Gigi!

    Számomra egy választás előtti beszámolónak valahogy így kéne kinéznie:

    4 éve ezt ígértük:




    Ezek közül ezeket tutuk telejesíteni:




    A következőket sajnos nem tudtuk befejezni, de év végéig a végére érünk:




    Az alábbiak elkezdődtek, de ….




    Sajnos ezekre már nem jutott időnk, energiánk, ….



    Légy szíves töltsd ki a csepeli MSZP 4 évvel ezelőtti ígéreteivel és nézd meg az eredményt!

    Számomra nem elfogadható, ha 16 év után azzal kampányolnak, hogy március közepén megkezdődtek az előkészületi munkálatok! 🙁

  41. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”?

    Hiába erőlködsz mentek a süllyesztőbe a Csepeli MSZP összes jelenlegi vezetőjével együtt, mert 16 éven keresztül hülyének néztétek Csepel lakosságát, és ezért méltatlanokká váltatok arra, hogy Csepel lakosságot képviseljétek és Csepelt vezessétek.

    Fűt-fát ígértetek az elmúlt 16 évben tartott önkormányzati választások előtt
    – új városrész építését észak-csepelen,
    -gerincutat kétszintes corvin csomóponttal,
    – teherforgalmi elkerülőutat,
    – fedett uszodát a csepeli strand területén,
    – Csepel teljes csatornázását,
    – a 270 hektár területű Háros belterületbe vonását,
    – a földutak szilárd burkolattal való ellátását,
    – a Szent Imre téri buszpályaudvar áthelyezését,
    – korszerű városközpont kiépítését,
    – a királyerdei csapadékvízelvezetési rendszer megvalósítását,
    – a Szent István úton Királyerdőben új bevásárló központ építését,
    – két csepeli rendőrőrs létesítését,
    – a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését,
    – és még hosszan folytathatnám a sort a kevésbé jelentős ígéretekkel.
    Ezekből az ígéretekből Ti semmit nem teljesítettetek.

    Amihez hozzányúltatok az szarrá vált a kezetekben.
    Az 1990-es rendszerváltás eredményeként ingyen önkormányzati tulajdonba adott ingatlanok nagy részét, közöttük az állami tulajdonból átvett iskolák és egyéb gyermekintézmények jelentős részének az épületeit a hanyag kezelés bűntettét kimerítő módon elkótyavetyéltétek.

    Iskolák egész sorát zártátok be.
    Többek között bezártátok és bagóért eladtátok a 2500 lakásos Erdősor úti lakótelep és környéke részére 1984-ben épített 24 tantermes iskolát, amelynek az épülete ma is Csepel legkorszerűbb iskolaépülete.
    Ugyanott bezártátok a lakótelep 1983-ban épült 2 db 60 főhelyes bölcsőde + 100 férőhelyes óvoda épületét. Az egyik óvoda-bölcsőde épületét eladtátok, a másik csak azért van még önkormányzati tulajdonban, mert még nem sikerült eladnotok.
    A 16 éve folyamatos garázdálkodásotok negatív eredményeként azon a 2500 lakásos lakótelepen egyetlen gyermekintézmény sem maradt a lakótelepen élő gyermekek részére.

    A sok teljesítetlen ígéret és kártétel után, hogy nem sül le a képetekről a bőr, amikor a fentiek ellenére másokat akartok kioktatni, és megpróbáljátok megmagyarázni a megmagyarázhatatlant?

  42. Jeniszej szerint:

    Bizony ám!

  43. Gigi szerint:

    TI,
    persze hogy nem kell éljenezni.
    Nem is ezt szorgalmaztam, csak hogy valótlanságba se ferdítsük a dolgokat.

  44. Gigi szerint:

    Kedves LB,

    kampányként számomra sem elfogadható, de ahogy írtam fent: valótlanságba se ferdítsük a dolgokat. A kommunikációra vagyok érzékeny, akármelyik (jobb vagy bal) fél vét hibát; a politikai vetület nem érdekel.

    Ezért hiába nagyon is korrekt, ahogyan vázoltad, hogyan kellene egy programnak kinéznie (mezei választópolgárként kapnánk infót a döntéshez), de mivel nem érdekel az MSZP (sem), nem tudom kitölteni. Csepeli talán besegít…

  45. Jobb Csepelért szerint:

    “Teljesen egyértelmű, hogy Németh Szilárd, Ábel Attila, Borbély Lénárd és társai azért ácsingóznak annyira a hatalomért Csepelen, mert szeretnének mutyizni. Ezért beszélnek állandóan mutyizásról: erről álmodoznak! Tudod, mindenki magából indul ki! Ábel Attila azt kérdezi magától: “Mit csinálnék én, ha abban a helyzetben lennék, mint Szenteczky János? Hát mutyiznék! Akkor tehát biztos ő is mutyizik.” Ez a fideszes gondolkodásmód.”

    Csepeli! Szerintem amit leírtál, az idiótaságra valló gondolkodásmód!

    Azt kérdezed, hogy (téged ídézve) miért olyan kurva fontos a gerincút? Szoktál Te a 159-es, vagy a 35-ös busszal közlekedni reggelente? Vagy szoktál kocsival menni a központban? Mert ha igen, akkor láthatnád, hogy reggelente hogyan áll be a forgalom.
    Azt nem akarod esetleg megkérdezni, hogy Királyerdő csatornázása miért olyan kurva fontos? Vagy hogy a királyerdei utakat miért olyan kurva fontos aszfaltozni?
    Éljél Te olyan utcában mint pl a Vadgalamb, vagy a Gyopáros, ahol eső után, vagy olvadáskor nem lehet rendesen közlekedni, mert az egész utca egy sártenger…

  46. Nefelejcs szerint:

    Hogy milyen sok beteg arc van ezen a csepelinfon!? Ti tényleg azt hiszitek, hogy mindezért ami itt megy Mo-on azért a Gyurcsány-Bajnai kormány felelős? És előtte? Antall-Boross, Horn, Orbán kormányok? Mindegyik a nép (polgár) érdekeit, boldogulását szem előtt tartva kormányzott. Aztán, ha nem tévedek a nagy többséget illetően jelenleg is a béka segge alatt vagyunk. (Igaz, lettek sokan gazdagok) és mégtöbben szegények. Nem értem azokat kik zsigerből elutasítják az előző kormány politikusait, miért hisznek feltétel nélkül azoknak kiknek még közkinccsé tett programjunk sicsen! Mi ez a csepelinfo? Deme-Zuslág-Hagyó-buszlerobbanás stb. ügy ezerszer megírva! Nincs más ebben a hetvenezres kerületben ami történik, ami említésre méltó?

    Továbbra is maradok hű olvasótok, csak így tovább! Nefelejcs

  47. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Ne higgyék el „csepeli”-nek és az itt randalírozó mszp-s agitátoroknak egyetlen szavát sem!

    Ezek az emberek mind azok közül az MSZMP- agitátorok közül valók, akik annak idején arról akartak meggyőzni minket, hogy:
    „A kapitalista országok a szakadék szélén állnak”.

    Azt azonban nem tették hozzá a fenti szöveghez, hogy:
    „A kapitalista országok azért állnak a szakadék szélén, mert onnan nézik, hogy mit csinálnak a szakadékban a szocialista országok”.

    Ezek az agitátorok 1990-ben köpönyeget váltottak, és azóta arról győzködnek bennünket, hogy ők értenek legjobban a kapitalizmus építéséhez, ezért ismét kizárólag ők a legalkalmasabbak arra, hogy minket irányítsanak.

  48. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ők mind együtt -a jók a rossz miatt-
    Egy máglya üszkén elhamvadjanak?
    Oh nem, nem! amit mondtam, fájdalom volt,
    Hogy annyi elszánt lelkek fáradalma,
    Oly fényes elmék a sár fiait
    A sűlyedéstől meg nem metheték!

  49. Nefelejcs szerint:

    Hölgyeim, Uraim!

    Ma történt és pártállástól függetlenül mindenkit érdekelhet.
    Voltam déletőtt az Áruház téren (Szakorvosi Rendelő Intézet, piac és környéke). Mentem vissza a járművemhez (áruház előtt letéve). Előttem kerekesszékben “féllábú csöves, kb. 50-60 éves” csendben kerekezett a székében, majd csinált egy hirtelen jobb-kanyart az autók között és a bal kezére eső suzuki oldalát egy éles tárggyal végigkarcolta. Utánna mentem megkérdeztem, ezt miért kellett? “Hát mivel karcoltam volna meg a körmömmel?” volt a válasz.
    Mondtam neki, ha az autómon, ahhoz visszatérve egy karcot fedezek fel ezen a környéken, szó nélkül leveszem a csatornafedelet és fejjel lefelé belehelyezem a lukba a kerekesszékével együtt.
    Röviden ennyi! (Lehet, hogy már védelmi pénzeket a hajléktalanok is szednek? Ha nem kapnak, bosszút állnak?)

  50. grün szerint:

    “?!”!
    “Ezek az agitátorok 1990-ben köpönyeget váltottak, és azóta arról győzködnek bennünket, hogy ők értenek legjobban a kapitalizmus építéséhez, ezért ismét kizárólag ők a legalkalmasabbak arra, hogy minket irányítsanak”
    Ezt a dumát az ország 2 700 000-ed része (kb. negyede) még most, húsz év után is benyalta!

  51. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    “Ők mind együtt – a jók a rosz miatt –
    Egy máglya üszkén elhamvadjanak?
    Oh nem, nem! amit mondtam, fájdalom volt,
    Hogy annyi elszánt lelkek fáradalma,
    Oly fényes elmék a sár fiait
    A sűlyedéstől meg nem mentheték!”
    Igézni, csak pontosan és szépen! “mentheték” és nem metheték!!!
    Figyelek!!!

  52. " ?! " szerint:

    grün: 2010. augusztus 27., péntek 17:33-kor

    GONDOLKODÓ!
    “Ők mind együtt – a jók a rosz miatt –

    A sűlyedéstől meg nem mentheték!”
    Igézni, csak pontosan és szépen! “mentheték” és nem metheték!!!
    Figyelek!!!

    ——————————

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    Azt írtad, hogy “Figyelek!!!”, de én úgy látom, hogy nem eléggé.

    Figyeld csak a különbséget az általad leírt, és az általam leírt sorok között!

    Ők mind együtt – a jók a rosz miatt –
    Ők mind együtt – a jók a rossz miatt – (A rossz két “s”-sel írandó.)

    A sűlyedéstől meg nem mentheték!”
    A süllyedéstől meg nem mentheték!” (A süllyedés rövid “ü”, és két “l”.)

    Igézni, csak pontosan és szépen! “mentheték” és nem metheték!!!
    Idézni, csak pontosan és szépen! “mentheték” és nem metheték!!! (Idézni, “d”-vel.)

    (Viszont, ha valakit meg-“igézni” akarsz, például a protkóddal, akkor “g”-vel.)

    Tanulság: “grün = Fityisz Jenő tanár úr” figyelj jobban! Ha kell, tedd fel a szemüveget!

  53. GONDOLKODÓ! szerint:

    grün:
    2010. augusztus 27., péntek 17:33-kor

    T. grün!
    Köszönöm a helyre igazítást, valóban kimaradt egy betű.
    Elnézést.

  54. hlajos szerint:

    “A radikális párt egyebek mellett gyorsvasutat és két új Duna-hidat ígér, valamint alagúttal kötné össze a Vérmezőt a Komjádi uszodával. A kisföldalattit átvezetnék Budára,”

    “Merjünk nagyok lenni” – mondotta egy nálamnál okosabb ember anno, de hogy miből akar a gyorsvasutat és rögtön KÉT Duna hidat… Tény és való, hogy kellene, de ezek a dolgok nem 20 forintba kerülnek.

    Kisföldalattit Budára? Mégis hogyan? A földalatti a járda szintje alatt van valamivel, nem pedig metró, ami bőven a vízzáró réteg alatt van! Ha megfelelő lejtést szeretnének hozzá, akkor újra kéne fúrni az egészet… és akkor a Deák téri átszállásról nem is beszélve.

    Kicsit csalódtam a Jobbikban, hogy igaz, hogy EKKORA szamárságokat beszélnek.

  55. Jeniszej szerint:

    Olvastam, hogy valahol léghajó járatot is indítanak a két part között. 😀 )))))

  56. lolka szerint:

    Nefelejcs:
    2010. augusztus 27., péntek 17:16-kor
    -Érdekes kezdeményezés és hasznos is lenne én szívesen olvasgatnám…
    Csak úgy megjegyzem, hogy a II. Rákóczi Ferenc-ú és Posztógyár-ú sarkán a zeneiskola kerítésénél egy hatalmas tábla hirdeti a gerincútról a tudnivalókat: kivitelező, pénzforrás kezdet, befejezés stb.
    – Aztán a héten tűnt fel, hogy az Akácfa- Nap-Erdősor-II.Rákóczi’ által határolt területen bontottak, de egy-két ház maradt. Ami nekem feltűnt az Akácon maradt egy kis ház, de ajtó ablak nélkül. Hétfő óta a sitt, szemét, lom eltűnt és íme mára már lakókat láttam az udvaron, napoztak de nem az idén barnultak és egy borjú nagyságú kutya álldogált a konyha ajtóban (semmi gond a területnek van gazdája, be is van kerítve, csak úgy elgondolkodtam, lehet gondnokok)…

  57. " ?! " szerint:

    A csepeli gerincút építésének áttekintése.

    A csepeli gerincút építésével kapcsolatban az alábbi tényekre hívom fel a figyelmet:

    1.) A gerincút megépítésére Csepelnek a Fővárosból való kiválása érdekében kezdeményezett népszavazás kampányában 1993 nyarán tett először ígéretet Demszky Gábor főpolgármester.

    2.) Ezt követően a Csepeli Önkormányzatot irányító Csepeli MSZP mind a négy önkormányzati választás előtt megígérte a gerincútnak a ciklus végéig történő megépítését. Legutóbb 2006-ban ígérték, hogy 2010 végéig megépítik az utat.

    3.) A gerincút megépítésére vonatkozó ígéretek tárgya mind a négy önkormányzati választás előtt a gerincút teljes hosszban történő megépítése volt.

    4.) Ezzel szemben a 2006-2010 közötti ciklusban az út megépítését két majdnem egyforma hosszúságú szakaszra bontották, és a kampányfogásként most elkezdett útépítés tárgya már csak a gerincútnak a posztógyár utcáig terjedő I. szakasza.

    5.) A gerincút II. második szakaszához sem a tervek, sem a pénzügyi fedezet nem áll rendelkezésre, és ígéret sincs arra a Csepeli MSZP részéről, hogy a gerincút II. szakaszát mikor szándékoznak építeni.

    6.) Ha a kampányfogásként most megkezdett I. szakasz épül meg, akkor egy nyomorék gerincút jön létre, amely a HÉV végállomással szemben kialakítandó, forgalom-akadályozó és balesetveszélyes csomóponton keresztül csatlakozik a II. Rákóczi Ferenc úthoz.

    7.) Szakemberek szerint, a II. Rákóczi Ferenc út déli szakaszának a felbővítése nélkül az első szakasz megépítése értelmetlen baromság.

    8.) A jelenlegi elképzelés gazdaságtalan is, mert a gerincút teljes hosszának egy ütemben történő megépítése esetén meg lehetne spórolni a gerincút eredeti nyomvonala és a II. Rákóczi Ferenc út közötti útszakasz építésének a költségeit.

    A fentiekből látható, hogy a Csepeli MSZP által már négy önkormányzati választás kampányában megígért gerincút teljes megépítését a kerületünket irányító Csepeli MSZP-sek sem korábban, sem most nem gondolták komolyan.

    Kedves „csepeli” és más MSZP-s agitátorok! A fentieket próbáljátok megcáfolni!

  58. Gigi szerint:

    Kedves Nefelejcs,

    támogatom, hogy az általad felvetett hasonló témák nagyobb mértékű figyelmet kapjanak itt. Meggyőződésem, hogy nekünk, kisembereknek a nullához közelít a befolyásunk a nagypolitikára (még a választott parlamenti képviselőkön keresztül is), ellenben a helyi ügyekre annál nagyobb hatásunk lehet, ha megfelelő fórumot kapunk.

  59. Ditte szerint:

    Ha már megfelelő fórumról beszélünk, melyeken a helyi ügyek szóba kerülhetnek, én kíváncsi lennék, miért maradt el az itt Csepelen szokásosan nyáron megtartott közmeghallgatás? Lehet, hogy nincsenek helyi ügyek?

  60. Gigi szerint:

    Nem novemberben-decemberben szoktak lenni? Nekem úgy rémlik, de lehet, hogy tévedek.

  61. Jeniszej szerint:

    “Kár, hogy már nem értékelhetem ezt a képet, mert igencsak tetszik.
    Persze nézzétek el nekem, de elsősorban nem a technikai részletek és a kivitelezés finomsága ragadott meg, hanem az a gyönyörűséges hátsórész, ami a képi információ nagy részét alkotja. A fények játéka tökéletesen kiemeli a formát, az apró részleteket.
    A kompzíció szerintem jó, még azt az apró mozdulatot is feledteti a kép alján.
    A popsi épp csak befejeződik, utána kapásból vágás, egy pici utóízt megengedhető lett volna.
    Ez már csak szőrszálhasogatás! – de a megcsavarodott pántot is meg kellett volna fordítani a tangán. A fehér lepedő használata előnytelen, mert biztos nem ég be a kép.
    Talán előnyösebb lenne, a hagyományos fekvő képkivágás, mint a négyzet alakú”

    „Ejha.
    Szerintem, ha én ilyesmit fotózhatnék, már rég nem élnék.
    Elvitt volna a szívinfarktus.”

  62. abcd szerint:

    Mintegy 1200 pedagógus-álláshely szűnik meg az új tanévben, derül ki az oktatásért felelős államtitkárság háttéranyagából, amiből a mai Magyar Nemzet közöl részleteket.

    Nincs egy éve még, hogy Pokorni Zoltán úgy nyilatkozott: Csaknem 30 százalékkal növelné az oktatásra fordított összeget a Fidesz. Ha tavasszal az ellenzéki párt kerül kormányra, akkor a pedagógusok létszáma alapján finanszírozza majd az iskolákat, és előnyben részesíti a kistelepüléseket – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pokorni Zoltán. A Fidesz alelnöke kiemelte, az elmúlt hét év oktatáspolitikájának eredményeként 41 ezer embert bocsátottak el az oktatásból, és nőttek az iskolák közti különbségek.

    Azt is közölte, hogy ezzel garantálnák a pedagógusok bérét a központi költségvetésben. Ez 30 százalékos növekedést jelentene az oktatásra fordított összegben, és igazán nagy segítséget a kistelepüléseknek nyújtana.

    Eddig az ígéretek. Most pedig a valóság:

    A legnagyobb mértékben az általános iskolákban csökken a főállású pedagógusok száma: ezekben az intézményekben 1241 fővel lesz kevesebb tanár.
    A gimnáziumokban 63 fős, a szakközépiskolákban 72 fős, a szakiskolákban 24 fős létszámcsökkenés várható.
    A tavalyinál több pedagógus egyedül az óvodákban dolgozik majd: 193 fővel nő az óvónők száma.
    Az oktatásért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint 1000-1200 aktív korú pedagógus megjelenésére kell számítani a munkaerőpiacon. – értsd: kirúgják őket.
    Az oktatásban (is) túl vagyunk az öszödi beszéden.

  63. grün szerint:

    “?!”!
    Reklamáció Vörösmartynál! Wikipédia, Gondolatok a könyvtárban
    Nem fejből, hanem Hozzád hasonlóan én is kopiztam!
    Ezen a tudatlanságon már meg sem döbbenek, rá lehet mondanii fideszes! Előbb mindig kérdezd meg Pömpikéteket, hogy mi a zábra!
    Tanulni, tanulni, tanulni!!!

  64. Kovács Ernő szerint:

    Csepeli közbiztonságról!!!!

  65. Jobb Csepelért szerint:

    Ernő!

    Szerintem ennek a bejegyzésnek az Önkormányzati Választás 2010 nevű szobában lenne a helye.
    Egyébként pár napja belenéztem ezekbe a videókba és eléggé furcsának tartottam mikor Nagy Ferenc képviselő-jelölt telitorokból kiáltotta a Szebb Jövőt!, mondván, hogy a kerületi Fidesznél és a csepeli rendőrségnél is jól halják. A csepeli MSZP-t és az LMP-t miért hagyta ki a felsorolásból?
    Egyébként Ernő! Mit szólsz ahhoz, hogy az országban vannak olyan települések ahol a helyi Jobbik és a helyi MSZP közösen agitál a Fidesz ellen?

    Hajrá csepeli Fidesz!
    Hajrá Szilárd, Veled vagyunk!

  66. lolka szerint:

    Jeniszej:
    2010. augusztus 28., szombat 06:00-kor
    -Ha én készítettem volna a fotót úgy érzem nem kellett volna fotó állvány…
    Még jó, hogy megláttam az idéző jeleket, majdnem azt hittem, hogy valami problémád van…
    “”

  67. lolka szerint:

    -Na egy sor kimaradt az aljáról, hogy lehet ez?
    ““Kár, hogy már nem értékelhetem ezt a képet, mert igencsak tetszik.”
    pótoltam….

  68. miska72 szerint:

    “Tarlós folytatná a Csepeli Gerincút építését”

    Szerintem nem folytatná, hanam elkezdené, mert az elvtársak még 1cm utat nem építettek meg belőle.

  69. grün szerint:

    “?!”!
    Lapulunk mint egy rakás a fűben?

  70. Gigi szerint:

    Jeniszej, úgy érzem, lemaradtam a fotóelemzés előzményéről…

  71. Gigi szerint:

    abcd,
    ne legyen illúziód: azt fogják harsogni, hogy a most kezdődő tanévben megszűnő iskolákról és álláshelyekről még a parlamenti választás előtt döntöttek a képviselő-testületek vagy maga a tárca, és az új vezetés nem semmisítheti meg ezeket…

  72. " ?! " szerint:

    #
    grün: 2010. augusztus 28., szombat 08:30-kor

    “?!”!
    Reklamáció Vörösmartynál! Wikipédia, Gondolatok a könyvtárban
    Nem fejből, hanem Hozzád hasonlóan én is kopiztam!
    Ezen a tudatlanságon már meg sem döbbenek, rá lehet mondanii fideszes! Előbb mindig kérdezd meg Pömpikéteket, hogy mi a zábra!
    Tanulni, tanulni, tanulni!!!
    #

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    Úgy látom, hogy “GONDOLKODÓ!”-val együtt felcsaptatok népművelőnek, de azt is látom, hogy e tevékenységetek színvonala messze elmarad az elvárhatótól, ezért az alábbiakkal besegítek egy kicsit.

    Egyetértek azzal a “GONDOLKODÓ!”-nak írt gondolatoddal, hogy “Idézni, csak pontosan és szépen! “…., mert nekem is alapelvem, hogy “Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes”.

    Csakhogy Te még a saját gondolatod sem írtad le pontosan, mert az “idézni” szó helyett, az “igézni” szót írtad.
    Ezzel kapcsolatban jegyeztem meg részedre, hogy az “idézni” szót “d”-vel írjuk, de ha valakit meg-”igézni” akarsz, például a protkóddal, akkor “g”-vel is írhatod.

    Ami a polémiát kiváltó versrészletet illeti, közlöm, hogy veled ellentétben én nem kopiztam, hanem a pontatlan versidézetre tekintettel, a mai helyesírási szabályok alapján tettem megjegyzést az általad és “GONDOLKODÓ!” által beírt szövegre.

    Az általatok bemásolt versidézetet pedig azért nevezem pontatlannak, mert Vörösmarty verséből – hagyományos mszp-s módszerrel – egy kerek gondolatnak Ti csak egy töredékét idéztétek.
    Ha Ti a gondolatot megcsonkítva közölhettétek, akkor nekem jogom volt az általatok leírtakat a mai helyesírási szabályok alapján megkritizálni.

    Vörösmartynak az általatok megcsonkított gondolata az alábbiak szerint tekinthető egésznek:

    “Az el nem ismert érdem hősei,
    Kiket – midőn már elhunytak s midőn
    Ingyen tehette – csúfos háladattal
    Kezdett imádni a galád világ,
    Népboldogító eszmék vértanúi
    Ők mind e többi rongykereskedővel,
    Ez únt fejek – s e megkorhadt szivekkel,
    Rosz szenvedélyek oktatóival

    Ők mind együtt – a jók a rosz miatt –
    Egy máglya üszkén elhamvadjanak?
    Oh nem, nem! amit mondtam, fájdalom volt,
    Hogy annyi elszánt lelkek fáradalma,
    Oly fényes elmék a sár fiait
    A sűlyedéstől meg nem mentheték!”

    Ti Vörösmarty fent idézet gondolatát , az fenti első rész elhagyásával meghamisítottátok, ezért továbbra is érvényes az a megjegyzésem, hogy: “Figyelj jobban “grün = Fityisz Jenő tanár úr”, és ha kell, akkor tedd fel a szemüveget!”

  73. " ?! " szerint:

    #
    grün: 2010. augusztus 28., szombat 13:58-kor

    “?!”!
    Lapulunk mint egy rakás a fűben?
    #

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    Ne csak kérdezd, hanem “lapuljatok mint egy rakás a fűben”!

  74. Ditte szerint:

    Gigi, tévedsz közmeghallgatás ügyben.

  75. Gigi szerint:

    Igen, megnéztem: tavaly is volt júniusban…
    Vagyis hol télen, hol nyáron, hol évi kétszer is…
    Találó hát a kérdés: idén miért maradt el nyáron?

  76. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 35 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 35 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 35 naptári nap (a 25 munkanap)!

  77. hlajos szerint:

    A Petőfi utcában elkezdték az utat (immáron sokadszorra) csinálni, (első lépésként?) leszórták darált mészkővel (mikor eljöttem, 25-én, még csak annyi volt kész). Kíváncsi leszek, hogy mi lesz belőle, tesznek-e rá aszfaltot (mert elkélne). Érdekes, hogy pont most a választások előtt jutott eszükbe a “nagyoknak” utat építeni.

  78. Gigi szerint:

    Ez több mint véletlen egybeesés, például a Vasas utca is így jár, de az is igaz, hogy ciklusközben is folyamatosan épülnek utak, járdák – csak azt valahogyan természetesebbnek veszi mindenki.

  79. grün szerint:

    “?!”!
    Ők mind együtt – a jók a rossz miatt – (A rossz két “s”-sel írandó.)

    A sűlyedéstől meg nem mentheték!”
    A süllyedéstől meg nem mentheték!” (A süllyedés rövid “ü”, és két “l”.)

    Nálad, de nem Vörösmartynál!!!
    Ő még szabadon szárnyalt és nem keverte a dolgot szarnyalással, mint Te!

  80. Jeniszej szerint:

    A
    grün:
    A Cuki pofa!

  81. " ?! " szerint:

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    Látom, hogy csak eddig bírtál lapítani mint egy rakás a fűben, és ismét emelgeted a fejed mint a száradás közben deformálódó kutyaszar?

    Vedd már tudomásul, hogy az olyan ember, aki összekeveri a szezont a fazonnal, és az “idézés” szót helyett “igézés”-t ír, továbbá megcsonkítva (ezáltal meghamisítva) idézi Vörösmartynak egy-egy kerek gondolatát, az ne oktasson másokat arról, hogy a mai helyesírási szabályok figyelembevételével, vagy a mai szabályoktól eltérően fennmaradt formában kell leírni az költő megcsonkított gondolatát!

    Jobban teszed ha összeszorítod a protkódat és ezután is lapítasz mint egy rakás a fűben.

  82. " ?! " szerint:

    #
    Gigi: 2010. augusztus 28., szombat 23:16-kor

    Ez több mint véletlen egybeesés, például a Vasas utca is így jár, de az is igaz, hogy ciklusközben is folyamatosan épülnek utak, járdák – csak azt valahogyan természetesebbnek veszi mindenki.
    #

    Kedves “Gigi”!

    A nyilvánosság kizárásával, négyszemközt súgom meg neked, hogy nagyon izzadtságszagú és szánalmas a magyarázkodásod, amellyel a kerületet irányító dilettáns csepeli vezetők megmagyarázhatatlan ténykedéseit (a nagyon szerény eredményeit, sok-sok mulasztását és hibáit) igyekszel megmagyarázni.

    Ha nem akarod magad jobban lejáratni, akkor hagyd abba a védőügyvédi tevékenységet.

    A védőügyvédekre, majd akkor lesz szükségük, ha néhányan a bíróság előtt állnak.

  83. grün szerint:

    “?!”!
    Nem tudok Veled vitatkozni!
    Jó Anyám arra intett mindig, hogy egy gentlemanus nem áll ki szellemi párbajra egy fegyvertelennel!

  84. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    már megint mivel bántottalak meg?!
    Talán nem hallod, több mint véletlen egybeesésnek tartom magam is egyes építkezések időzítését?!
    Talán nem igaz, hogy ettől független ciklusközben is épült számos út, járda, játszótér stb.?!
    Nagyon egysíkú a gondolkodásod, ha még ezt is magyarázkodásnak véled.
    Ráadásul nem értek a joghoz – én legalább beismerem, szemben az itt okoskodó többekkel.

    Nem szívesen rekesztek be vitát így, de grün indokaira hivatkozva kénytelen vagyok így tenni Veled szemben.

  85. " ?! " szerint:

    grün: 2010. augusztus 29., vasárnap 11:19-kor

    “?!”! Nem tudok Veled vitatkozni!
    Jó Anyám arra intett mindig, hogy egy gentlemanus nem áll ki szellemi párbajra egy fegyvertelennel!

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    Felejtsd el a fenti többször előadott elcsépelt dumádat, és lásd be, hogy vaktöltényekkel töltött tárral jobban teszed, ha összeszorítod a protkódat és lapítasz mint egy rakás a fűben.

  86. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 34 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 34 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 34 naptári nap (a 25 munkanap)!

  87. " ?! " szerint:

    #
    Gigi: 2010. augusztus 28., szombat 23:18-kor
    A viszonyítást miben lehet mérni egzaktul?
    Erzsébeti uszoda van – csepeli nincs.
    Ez önmagában elég az összevetéshez?
    Csak kérdezem…
    #

    Kedves “Gigi”!

    Mielőtt valaki bedőlne a rafinált kérdésednek, amelyik azt sugallja, hogy Csepelnek csak annyi az elmaradottsága a Főváros más kerületeivel szemben, hogy nincs fedett uszodája, az alábbiakban a Progresszív Intézet által nem régen a 23 fővárosi kerület helyzetéről készített felmérés alapján, továbbá néhány közismert helyi tényadat figyelembevételével egzakt módon felsorolom a Csepel elmaradottságát reprezentáló negatív eredményeket:

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 623.500,- Ft/fő. (Annak ellenére, hogy a kerületi fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt a Csepel Északi területeiért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek.)

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A szöveges értékelésben Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás állomány:
    Csepel az ezer főre jutó eredményével nem fért bele a 15. helyezésig felsorolt listába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza.

    – Csepelnek nincs fedett uszodája.

    – Csepelen a 79 ezer lakos részére 1 mozi áll rendelkezésre, de az is csak kb. fél éve.

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    A többit nem sorolom, mert a csak egysoros bejegyzéseket értelmezni tudók ismét nem a hozzászólásom tartalmát, hanem a terjedelmét fogják kritizálni, pedig a gerincút, valamint teherforgalmi elkerülő út, és sok egyéb problémáját nem is érintettem.

    Amint látod kedves “Gigi”, bőven vannak Csepel elmaradottságát igazoló egzakt tények is, ezért jobban jártál volna, ha nem feszegeted ezt a témát.

    Azt is láthatod, hogy a fentieket nem lehet megmagyarázni, továbbá, hogy irreális az az igényed, hogy ne a múltról, hanem a jövőről beszéljünk, mert jelenleg csak az lehet kérdés, hogy múlt örökségét milyen sorrendben kell és miből lehet felszámolni, és legalább a Főváros átlagához felzárkózni.

  88. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “: Miért másoltad be ide is a Giginek adott válaszodat, ami egy másik témához tartozik?

  89. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli, Te cuki-pofa!

    Azért másoltam be, hogy Te is, és “Gigi” is, valamint rajtad kívül még más is biztosan észrevegye és elolvassa.

    Érted, cuki-pofa?

  90. csepeli szerint:

    ” ?! “: Nem tudom, miért vagy annyira eltelve önnön nagyságodtól, hogy azt hiszed, hogy az egész világ mindenhol a te kibaszott idiótaságokat tartalmazó hozzászólásaidat akarja olvasni. Agyatlan faszkalap másolgatásaiddal csak elriasztod innen az olvasókat, mivel azt látják, hogy egy idióta barom másolgatja be mindenhová ugyanazt.

  91. csepeli szerint:

    ” ?! “: Ráadásul hazudsz is, az egy főre eső adósságállomány a tizede annak, amit te leírtál. Mocskos hazug disznó!

  92. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli, Te cuki-pofa!

    Vigyázz, mert ha ebben stílusban küldözgeted a hozzászólásaidat, akkor azt itt fórumozók képesek lesznek azt hinni, hogy Te nemcsak trágár vagy, hanem tróger is!

    Érted, cuki-pofa?

  93. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli, Te cuki-pofa!

    Nem engem tetoválnak, mert én olyan testületnél teljesítettem szolgálatot ahol tilos volt azonosító jegyeket viselni, és én most is ehhez tartom magam.

    Viszont ahogy jobban megnéztem a tetoválási műveletet, azt állapítottam meg, hogy valami disznót tetoválnak, ezért arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg a saját tetoválásoddal dicsekszel.

  94. J szerint:

    Jeniszej: Egy nagyon nagy piros pont a belinkelt képért!!!!!!!!! Köszi!:D

  95. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    már megint rafináltságot láttál olyanba, ahol nincs (a “csak kérdezem” azt jelenti, hogy csak kérdezem), az idézett tanulmány azonban tanulságos volt, köszönöm.

    Az elméleti síkú politizálásról: múlt nélkül nincs jövő, és ha rossz az alap, új alap kell, de a múltat akkor sem lehet átírni, ha ezt minden nap mantrázzuk. Fontos a felelősségre vonás az elhibázott múltért, de még fontosabb (lenne) megtanítani egy komplett nemzedéket, hogy a tetteknek következménye van. A jövőt csakis ilyen értelemben helyezem a múltidézés elé, ne ferdítsd a szavaimat ennél jobban…

Itt lehet hozzászólni !