Halálos baleset: a szerelvényeken is figyelmeztetnek a veszélyre

Kerüljük el az újabb tragédiákat!

Csepel.info

Halálra gázolt egy férfit a HÉV egyik szerelvénye a Lágymányosi hídnál csütörtök este – közölte augusztus 19-én a BKV fődiszpécsere és az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese a Magyar Távirati Irodával. A rövid, alig három mondatos hír után hozzászólások százai jelentek meg a Csepel.info-n, és lassan kibontakoztak a tragédia részletei.

Lapunk úgy tudja, hogy a HÉV szerelvényein a tragédia óta rendszeresen felhívják az utazók figyelmét: legyenek körültekintőbbek a HÉV-síneken való átkelésnél.

A HÉV motorvonatának vezetőjét és az utasokat is letaglózta a tragédia – derül ki a baleset utáni, több mint négyszáz hozzászólásból.

A szerelvény vezetője a fórumban arra hívta fel a figyelmet, hogy a jól működő vonatok féktávolsága a megengedhető legnagyobb utazósebességnél, még homokszórós vészfékezésnél, csúszásmentes pályán is eléri a 130-150 métert, az általános fékút pedig eléri a 300 métert. A hozzászólásokból kiderül, hogy sok a figyelmetlen ember, és nem egy esetben hajszálon múlik az újabb tragédia. A vonatok a fizika törvényei szerint tudnak csak lassulni, a vezetők reakcióideje pedig épp úgy változhat, mint bármely más járművezetőnél. Ahhoz tehát, hogy elkerülhessük az újabb tragédiákat, nekünk, utasoknak is figyelnünk kell!

Meg kell jegyezni, hogy a Lágymányosi átjárónál nincs olyan korlát, mint amilyen például a HÉV csepeli végállomásánál, ahol a gyalogosok a korlát által vannak kényszerítve arra, hogy felnézzenek, szétnézzenek, sőt, a vágány mindkét irányába lássanak. Többen felvetették, hogy sokat segíthetne a baleset-veszélyes átjárónál, ha egy ilyen védőkorlátot is kialakítanának. (A BKV-nak talán nem kellene megvárnia az újabb tragédiát.)

Mivel kizárólag a figyelem-felhívás a célunk, nem engedélyezzük a hozzászólásokat. Olvasóinkat is arra kérjük, hogy a baleset résztvevőinek gyanúsítgatása helyett gondoljanak a szeretteikre, és figyeljenek oda jobban az ilyen átjáróknál.

Végezetül az elhunyt fiatalember szerelmének szavait idézzük, és részvétünket fejezzük ki a baleset áldozatának családjának.

“Szerelmem, búcsúzom Tőled örök szerelemmel. Tudom, hogy nagyon szerettél, és boldog voltál mellettem. Sajog a szívem, hogy csak ennyi jutott nekünk. Remélem, Te is tudtad, hogy mennyire szeretlek, és hogy a világ legboldogabb asszonya voltam melletted! Köszönöm Neked az együtt töltött időt Szívem! Szerelmem örökre a Tiéd!

Te mondtad nekem: “Egyetlen boldogság van az életben: Szeretni és tudni, hogy szeretnek!” Most értettem meg igazán,hogy ez mit is jelent…

Fájó szívvel mondom: Isten Veled, Ég áldjon Szerelmem! Örökké emlékezni fogok Rád, csak Rád, és a sok szépre ami kettőnké volt, és szeretni foglak amíg csak élek!

Isten Veled Kedvesem!”

Hozzászólások lezárva.