Ruttner: nem a sikkasztás miatt gyilkoltak

Kun Tamásra akarják kenni a teljes felelősséget

Blikk, Csepel.info

Bármit is állít Ruttner és Deme, a vád szerint Deme a bűnsegédje volt Kun Tamásnak

Nem a sikkasztási ügy miatt kellett meghalnia Takács Józsefnek (†62) és Papp Lászlónak (†32), a csepeli kettős gyilkosság áldozatainak, derül ki a most lezárult nyomozás irataiból – állítja Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje.

A bűncselekményt megelőző beszélgetésen egyetlen szó sem esett a vád szerinti közel 6 millió forintos hiányról. 2008. január 7-én este találkozóra hívta Takács József, a Csepel-sziget Műszaki Szakközépiskola igazgatója Deme Gábor (36) gazdasági igazgatót, hogy megbeszéljék a menesztése körülményeit – állította a Blikknek Deme ügyvédje. (A Csepel.info ezzel szemben úgy tudja, hogy Deme Gábor Papp Lászlót hívta fel, hogy találkozót kérjen, azaz nem Takács József volt a találkozó kezdeményezője.)

A találkozóra Takács Józsefet az egyik helyettese, Papp László kísérte el az iskolába, Deme Kun Tamás (53) biztonsági őrrel jelent meg. A beszélgetés vitába csapott át, amelynek hevében Kun Tamás megölte az igazgatót és helyettesét. Saját karját is átlőtte, hogy külső támadóra terelje a gyanút. A gyilkosságot rögzítette az egyik áldozat zsebében bekapcsolt diktafon. A Blikk kiderítette, hogy a gyilkosságot megelőző este egyszer már összeült a négy férfi, az ott elhangzottak miatt nem tett végül feljelentést a rendőrségen Takács József. (Ennek a Csepel.info értesülései szerint ellent mond, hogy Takács József január 7-én reggel éppen feljelentést tenni ment a rendőrségre, mielőtt bement Orosz Ferenchez is, hogy ezt közölje. Annak is nyoma van, hogy Takács bement a rendőrségre.)

– Deme nem hívta Kunt a 7-ei találkára. Ő rendben elszámolt, konfliktus nélkül távozott volna, ha Kun nem vész össze T. Józseffel, és vesz elégtételt sérelmeiért – nyilatkozta Ruttner György, a bűnsegédlettel vádolt Deme Gábor ügyvédje, hozzátéve: a lövöldözéskor védence nem tartózkodott a helyiségben, ezt bizonyítja, hogy nem találtak tőle származó szennyezett lábnyomot, sőt ruháján az elhunytak DNS-e sem volt rajta. (A Csepel.info viszont úgy tudja, hogy Deme Gábor Papp Lászlót felhívva kezdeményezte a találkozót, és a szennyezett lábnyom hiánya is csak azt bizonyítaná, hogy Deme nem lépett az áldozatok vérébe.)

A rendőrség feltehetőleg azért gyanúsítja mindezek ellenére bűnsegédlettel Demét, mert a hangfelvételen nem hallatszik, hogy elhagyná a gyilkosság helyszínét. Igaz, a lövöldözés alatt a diktafon nem rögzítette azt sem, hogy hozzá szólna valaki, mint ahogy a hangját sem. Az sem jó pont, hogy soha nem kerültek elő a biztonsági kamerák felvételét rejtő számítógépes merevlemezek sem, amelyeket Kun utasítására tüntetett el. Állítása szerint félt a gyilkostól, de a kiérkező rendőröknek nem mondta el az igazságot a helyszínen. Vallomásában azt közölte, hogy nagyon megszomjazott a történtek után, ezért elment egy hipermarketbe, hogy üdítőt és tejet vásároljon. A rendőrök a bevásárló parkolójában találkoztak vele.

Forrás: Blikk, kiegészítések: Csepel.info

20 hozzászólás “Ruttner: nem a sikkasztás miatt gyilkoltak” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Ez egy előre kitervelt tervszerűen végrehajtott hatalmas genszter támadás lehetett az áldozatok ellen. Feltételezhető hogy a hátérben külső tanácsadók is közreműködhettek. A videó felvételek eltüntetése mind erre utal. Deme felbukkanása a csillagtelepi nagy tesóban a szörnyű módon végrehajtott gyilkosság után enyhén szólva fura.
    Miért pont a csillagtelepi tesó! – töpreng az Öregem még az után is, hogy tudja, hogy ott van a Tej-út.
    )))) 😀 ((((((

  2. Jeniszej szerint:

    “A rendőrök a bevásárló parkolójában találkoztak vele.”
    Pontos ez a fogalmazás “Találkoztak vele”

  3. CsepeliNo1 szerint:

    Lenne Önhöz egy pár kérdésem.

    Kérdés: Deme lopott??????
    Válasz: Igen!

    Kérdés: Sokat lopott?????
    Válasz: Igen

    Kérdés: Sikkasztott is??????
    Válasz: Igen!

    Kérdés: Ott volt a gyilkosság helyszínén??????
    Válasz: Igen!

    Kérdés: Jó viszonyban volt a biztonsági őrrel?????
    Válasz: Igen!

    Nem gondolják, hogy ha Deme megmondaná a rendőröknek, hogy a szervereknek a winchesterét hová dugta el, akkor tisztázná magát az ügyben?!
    És akkor mindenki tudná, hogy ártatlan. De így, ezt elég nehéz elhinni!!!!!
    _____________________________________

    Most, hogy nem mondja meg, mit kéne csinálni vele?????
    Megveregetni a vállát, hogy ARANYOS GYEREK VAGY GÁBOR?! Nem baj?!
    IGENIS SITTEN A HELYÜK!

  4. Lexon szerint:

    CsepeliNo1: nem akarom védeni Demét, nem is tudok semmit az ügyről. Nem is érdekel.

    Azt viszont tudod ugye, hogy az előző bejegyzésed alapján perelhető vagy?

    Egy kollégámat ilyen hozzászólás miatt feljelentették, a bíróság pedig elmarasztalta, komoly pénzbüntetés lett a vége. Nehogy azt hidd, hogy egy nicknév mögé el lehet bújni. Még akkor sem, ha a csepel.info amerikai szerverről megy. Utolérhető vagy. Utolérhetőek vagyunk. Csak az kell ehhez, hogy a megvádolt egyén büntetőfeljelentést tegyen.

    Csak mondom.

  5. Béla szerint:

    Lexon

    Jujj
    valaki leírta az igazat
    fosasd be, állítsd be bűnözőnek azt aki leírja a tuti a szegény ártatlanokról
    ez Észak-kóreában is jól működő töténet

  6. Lexon szerint:

    Hát ha ettől befosik (a te szóhasználatoddal), akkor meg is érdemli…

  7. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  8. miska72 szerint:

    Lexon állunkelé! A kijelentéseinkért vállaljuk a felelőséget! ! Amit én ide felteszek, mindenért vállalom a felelőséget!
    🙂 🙂 🙂 🙂
    Én volt akinek fel is ajánlotam, hogy pereljen be, de nem tette meg! 😉

  9. miska72 szerint:

    Vajon miért? Ő kapott volna 1000 évet?
    Ennyi!

  10. Sanyi szerint:

    Állok elé a feljelentésnek én is!!! Deme ott volt.hazudott,lopott…… ennyi!!!! ez mi ha nem bűnösség???? Életfogytiglant neki!!!

  11. Ditte szerint:

    Szegény Deme nem tudja, hogy a cukros üdítők és a tej sem alkalmas a szomjoltásra, ezért nézett ki ilyen előnytelenül. Vajon a börtönben lefogyott-e? Remélem nem kap sok tejecskét.

  12. Takács Józsefné szerint:

    Lexon:
    2010. augusztus 27., péntek 11:30-kor
    CsepeliNo1: nem akarom védeni Demét, nem is tudok semmit az ügyről. Nem is érdekel.

    Lexon te meg gyáva vagy, ha annyira tudod a törvényt miért nem a saját neveddel irtál. Nagyon ugy érzem, hogy deme közeli vagy!!
    deme ott volt hazudott, stb, stb. ha igy jobban tetszik, mert jogállam-e az hogy én nem modhatok semmit, az ügyvéd meg meg mondhat tücsköt, bogarat, ország világ előtt?
    Valahol itt irták, hogy az ügyvéd védje védencét, de a BÍRÓSÁGON, ebben teljes mértékig egyetértek!
    Nem kivánom senkinek, még az ügyvéd családjának sem, amit átéltem ezalatt a másfél év alatt, és még mi van előttem. Minden egyes “szereplésével” megforgatja bennem a kést, és egy kicsit mindig meghalok! A bünösök bünhödjenek, mert akkor nincs igazság, nincs jog!
    Ennyi! Köszönöm az együttérzéseket, szivből köszönöm!

  13. lolka szerint:

    ” Lexon:
    2010. augusztus 27., péntek 11:30-kor

    CsepeliNo1: nem akarom védeni Demét, nem is tudok semmit az ügyről. Nem is érdekel.”-Akkor miért birizgálod a billentyűket?…
    -A perelhetőség elméleted, egy nagy hülyeség…

  14. anticsóka szerint:

    Lexon:
    Csak úgy mondom… ha a rendőrségnek fontosabb a hozzászólások, vélemények alapján a közvéleményt csesztetni ahelyett, hogy a brutális gyilkossághoz vezető út felderítésével foglalkoznának – hát tegyék!
    Az ügy nem ott kezdődött, hogy eldördült egy pisztoly… Márpedig, ha nem göngyölítik fel az egész ügyet, aminek folyománya a kettős tragédia, akkor a ténykedésük nyilvánvaló és egy kalap szart sem ér. De reménykedjünk…

    Minden tiszteletem Takács Józsefné-é és köszönet a megnyilatkozásáért!
    A tehetetlen düh mondatja velem, hogy bárcsak hozzá tudnék járulni ahhoz, hogy az összes bűnös elnyerje méltó büntetését !!!

  15. miska72 szerint:

    Rohadt gerinctelen alakok mind a ketten! Deme is, és Kun Tamás is!
    Meg az is egy rohadt gyerinctelen ügyvéd aki ezeket védi!
    Ha ügyvéd lennék, csak olyan emert védenék, aki ártatlan! Nekem mindegy lenne ki húzta meg e fegyveren az elsütő billentyűt! Mind a kettő HAZUDIK!
    Deme HOL A SZERVER?

  16. miska72 szerint:

    Mind a kettő egy rohadt gyáva alak, mert szt hiték, hogy el tudják intézni az ügyet egy gyilkossággal! Hogy igy majd nem derül ki az igazság? Igy is börtönben fogtok megrohadni! Ha Takács József megteszi a feljelentést, akkor is börtönbe kerültők. Igy most két ember HALÁLA is a lelketeken szárad! Remélem minden nap kisérteni fognak benneteket! Legyenek a sitten rémálnaitok! Takács József meg ott rontotta el, hogy ne a kerületi rendőrkapitányságra kellett volna menni, hanem a Teve utcai rendőrpalotába, mert ezek it éeintettek az ügyben!
    Császár Mihály ” Az öreg csak egy üveg bort hozott”
    Milyen öreg?
    Hivatalból nem beszélhet így egy rendőrkapitány!
    Ha a barátja volt akor nem öregezem le!
    A sértett, az áldozat. És nem öreg!
    No comment!

  17. Jeniszej szerint:

    Sok a sötét folt ebben az ügyben.
    Amikor egy gyilkosság a politikával, gazdasággal, rendőrséggel így vagy úgy szóba kerül.
    Ha egy genszter módon előre kitervelt gyilkosságban ez így mind együtt van, akkor ott nagyon nagy baj, van.
    Tökös ember legyen a talpán, aki ezt az ügyet megnyugtatóan ki meri, – ki tudja bogozni

  18. " ?! " szerint:

    Ajánlás a csepeli mszp-seknek!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  19. udvarhelyi andrás szerint:

    Tisztelt Hozzászólók! amíg nincs bíróségi ítélet, tetszik nem tetszik, mindenki ártatlan. Ezt a törvényt azért hozták, hogy senkit, a hozzászólókat se ítéljék el bizonyítékok nélkül. Van egy fromula, amit használi ajánlatos. A feltételes mód. És lehet a mondat elé írni, hogy valószínű és szinonímáit.
    Nos, valószínű, azért nem találhattak lőpornyomokat a Deme ruházán, feltehetően vastag bőrén, mert a kis szoba két részből áll, amelyet egy ajtó választ el. Tehát a szobán belül is van egy ajtó. Ez nyitva volt. Deme már valószínű még a külső szobában volt, amikor a lövések eldördültek. Valószínű ezért lőpornyomot nem találtak rajta.
    A magyar jogban ismerős azonban a közvetett bizonyíték alapján tett bíráskodás. Deme a közvetett bizonyítékok alapján erősen gyanúsítható a bűnrészességgel, amiért a magyar büntető-jogban ugyanazt a büntetést szabják ki, mikntha ő lenne a gyilkos.
    Ami az ügy politkai vagy csinált politikai hátterét illeti. Itt is vigyázni kell. Annyi bizonyos, hogy Deme kiválasztása az mszp rossz káderpolitikájának “eredménye”. Vajon, miért a túl lojális, simulékony, karrieristák jutnak többnyire előnybe ebben a pártban? Ezt a kérdést kell megválaszolni, de nem a Fidesznek, hanem az mszp-nek. Ideje lenne önvizsgálatot tartaniuk.
    Senki nem állítja, hogy ők voltak a gyilkosság okozói. Sőt, azt lehet állítani, hogy a pokol útjait jószándékkal kövezték ki. Akik Demét előtérbe állították állást és pártfunkciót adtak neki, azok tévedtek, súlyosan tévedtek. Bizonyára nem gondolták, hogy mi lesz ennek a vége. Miért em vették észre, hogy egy karrieristát öleltek kebelükre? Ez a nagy kérdés! Többnyire miért a talpnyalók érvényesültek, érvényesülnek? Többnyire, de ez csak a vezetőrétegre vonatkozik, a többség, a kis szociáldemokraták, akik hiszen még mindig a valódi szociáldemokrata értékekben, ők kimaradtak a vezetésből. Így aztán fejétől bűzlik a hal. Kár, hogy ez a fej most egy jó évtizedre lejáratta a szociáldemokrata értékekeket, amelyek akkor is vannak, ha sokan manapság tagdják. Kell egy új párt, amelyből a karrieristák kimaradnak.
    Ami pedig Demét és Kunt illeti, ők élő holtak, erköcsi hullák. A börtön csak ráadás lesz.

  20. muki szerint:

    Fidesz-MPSZ,
    Németh Szilárd frakcióvezetõ:

    „Bezárták a Kõrösi Csoma, a Szent István 170-es és a Görgey iskolákat. Összevontak, bezártak több óvodát és bölcsõdét, napközis csoportot, tanulószobát, a tehetséggondozó „K” osztályokat. Ma már privatizálnak, a Csete Általános Iskoláját, és annak épületét adják ki az önkormányzat kezébõl. És ki fogja mûködtetni? Egész véletlenül Takács József MSZP-s önkormányzati képviselõ, volt oktatási alpolgármester. No comment…”
    http://www.csepptv.hu/ujsag/2006/17.2006.05.05.pdf

    “Lázálmodozó

    Lázálmairól beszélt a fideszes Németh Szilárd képviselõ. A Csepel újság május 5-i száma szerint márciusban azt állította Németh Szilárd, hogy én fogok mûködtetni a kerületben egy oktatási intézményt. Ennek az állításnak csak a nyilatkozóhoz van köze, az igazsággal köszönõ viszonyban sincs. Ezt a Csepel újság tudósítói is tudják, akik szem- és fültanúi voltak a döntésnek. Így most már a lap olvasói elõtt sem titok, ami eddig sem volt titok. Más a félrevezetés és más az igazság.

    Takács József
    önkormányzati képviselõ (MSZP)”
    http://www.csepptv.hu/ujsag/2006/19.2006.05.19.pdf

Itt lehet hozzászólni !