A Csevak semmit nem cáfolt

Szenteczky nem nyilatkozik a mutyikról

Csepel.info, Csevak Zrt.

Nem kerülhetik el a választ

Közleményben támadt a Duna Televíziónak a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak), miután az beszámolt a kerülteti  lakásmutyikról, Kun Tamásnak, a kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjének önkormányzati lakáshoz jutásáról és arról, hogy Szenteczky János vezérigazgató, MSZP-s polgármester-jelölt nem reagált a televízió megkeresésére.

Bár a Csevak egyik legfontosabb dolga éppen a visszaélések megakadályozása és a hatékony, nyereséges működés lenne, az elmúlt években egyik feltételnek sem tudott megfelelni. Szenteczky János, az önkormányzati cég politikus vezérigazgatója továbbra sem adott választ arra:  ki és hogyan, milyen hatáskörben és jogszabály alapján döntött a vagyonkezelő lakásainak bérbeadásáról majd eladásáról. Amennyiben a közpénzen felújított, majd nem sokkal később később nevetséges áron elidegenített lakások bérbe adására majd ez úton az eladására valóban nem volt törvényes lehetőség, a felelősök biztosan nem ússzák meg a büntetőeljárást.

Szenteczky Jánoshoz hasonlóan hallgat tovább az ügyben Tóth Mihály polgármester is: sem a Fidesz kérdéseire, se a média megkeresésére nem reagálnak az MSZP-s politikusok. Az idő viszont szorít. Amennyiben ugyanis a sok tíz vagy százmilliós vagyonvesztéshez vezető döntések hátterére vonatkozó kérdésekre nem adnak választ, akadályozzák az önkormányzat törvényes működését. Ezzel újabb jogsértést követnek el, ami csak súlyosbítja büntetőjogi felelősségüket.

Egy partizánvideó az országgyűlési választások idejéből – ugyanazok a nagy kérdések a mutyiügyek körül, csak egy picit többet tudunk

A Csepel.info úgy tudja: a Csevak közleménye ráadásul valótlanságot is állított akkor, amikor azt írta, hogy Szenteczky János nem a Csevak vezérigazgatója. Információink szerint a távozásakor nettó egymillió forint búcsúpénzt is zsebre vágó politikus munkaviszonyát a csepeli önkormányzat képviselő-testülete nem szüntette meg. Szenteczky ráadásul még abban az esetben is köteles válaszolni a Csevakot érintő kérdésekre, ha a cégtől valóban távozik.

Csepel.info

A Csevak Zrt. sajtóközleménye a Duna Televízió 2010. augusztus 17-i Híradójában elhangzottakra

A Duna TV 2010. augusztus 17-i Híradójában elhangzott „Lakást kapott a csepeli kettősgyilkosság elkövetője” című riportjával kapcsolatban a Csevak Zrt. az alábbi közleményt adja ki.

Felhívjuk a Duna TV figyelmét az újságírói etikai kódex 4.1. pontjára, mely szerint „az újságíró és szerkesztő írásban, online alkotásban, műsorban valótlanságot nem állíthat, köteles a tényeket és adatokat az adott helyzetben elvárható gondossággal ellenőrizni”, valamint a 8.1.1. pontjára, mely szerint “az újságíró hivatása – joga és kötelessége – a tisztességes, objektív, alapos tájékoztatás.”

A Duna TV Híradójában elhangzott riport véleményünk szerint többször is vét az etikai kódex előírásai ellen.

A riportban elhangzott: ”kerestük a csepeli ingatlankezelő vezetőjét, aki az MSZP helyi polgármester-jelöltje, de azt üzente, nem nyilatkozik.”

Állításuk sérti az etikai kódex 4.1 pontját, mely szerint az újságíró köteles a tényeket és adatokat az adott helyzetben elvárható gondossággal ellenőrizni, de nem felel meg a 8.1.1. pontnak sem, mely szerint az újságíró hivatása – joga és kötelessége – a tisztességes, objektív, alapos tájékoztatás.

Szenteczky János 2010.07.31-i hatállyal, közös megegyezéssel megszűntette munkaviszonyát a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt.-nél, így már nem munkatársa a társaságnak.

Ismereteink szerint Önök Szenteczky Jánost nem keresték, üzenetet nem küldtek, küldhettek számára.

Szenteczky János munkaviszonyának megszűnéséről szóló tájékoztatás elérhető a Csevak Zrt. weboldalán, a csepel.hu önkormányzati portálon, de megtalálható más, helyi médiumokban is.

Önök a Híradóban úgy állítottak tényként bizonyos értesüléseket, hogy nem jártak utána állításuk valóságtartalmának. Társaságunktól nem kértek semmilyen adatszolgáltatást, kikérhető közadatot. Riportjukban nem kérdeztek rá, milyen táblázatban, milyen adatok alapján állítják azt, hogy a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottja lakást kapott volna, vagyis nem az elvárható gondossággal ellenőrizték állításukat.

Váradi Béla, a Duna TV riportere 2010.08.17-én telefonon kereste meg társaságunkat, hogy a csepeli kettős-gyilkossággal kapcsolatos kérdésben nyilatkozzunk a Duna TV részére.

A Csepeli Vagyonkezelő Zrt. tevékenysége a vagyongazdálkodás. A társaság nem hatósági, nyomozati szerv, nincsen a birtokában a csepeli kettős gyilkosság bűnügynek az aktája, így a feltételezett elkövető személyes adatai sem állnak a rendelkezésre, ezért a Csevak Zrt. nem tud nyilatkozni olyan ügyről, amiről nincs információja, és ami nem is tartozik a feladat- és hatáskörébe!

A Csevak Zrt. vezetése olyan kérdésben, amiről illetékesség hiányában nincs információja, továbbra sem tud nyilatkozni, de természetesen szívesen áll a sajtó képviselőinek rendelkezésére minden olyan érdeklődés, megkeresés esetén, ami a vagyonkezelő feladatával, tevékenységével kapcsolatban merül fel!

Kérjük a Duna Televízió Híradójának szerkesztőségét, hogy a jövőben jobban figyeljenek az újságírói etikai kódex előírásainak betartására.

Kérjük Önöket, hogy a Csevak Zrt. közleményét szíveskedjenek közreadni.

Budapest, 2010-08-19

Csevak Zrt.

81 hozzászólás “A Csevak semmit nem cáfolt” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Jaj jaj Szenteczkyt polgármesternek? 🙂 🙂 🙂 🙂
    Ki akarja hogy olyan polgármestere legyen Csepelnek mint Erzsébetvárosnak Humvald György?
    Majd Szenteczky is a BÖRTÖNBŐL irányítja a kerületet?
    Ne nevettesetek!

    🙂 🙂 🙂 🙂

    A csepeli képviseélőtestüet szépen felelhet a Bíróságon! Tóth, Szeles, Szenteczki, Galanov, és még folytathatnánk!

    Kik is hozták a helyi rendeleteket és törvényeket az elmúlt 16 évben csepelen?

    MSZP!

    No comment!

  2. miska72 szerint:

    Ha a csepeli elvtársak ilyan jól ismerik az újságírói etikai kódekxet, a közigazgetás Általános szabályait is megtanulhatták volna! Az sz ő hivatásuk de ez nem megy? Mert nekem 414 napra hoztak határozatot a 30 napos határidő helyett! Miről beszéltek elvtársak?
    Az okirat HAMISÍTÁST is elkövettétek!
    Aza baj hogy nem tudjátok, hogy miért jártok be a Csepeli Önkormányzatba!
    Hogy miért is kapjátok KÖZPÉNZBŐL A FIZETÉST?
    Azt uudjárok hogy másnak mi a dolga , meg a kötelessége?
    Jöttök itt az etikai kodexel?
    Azt ami rátok vonatkoznak törvények azt meg nem tartjátok be!
    Hogy is ven ez elvtársak?
    A saját házatok tályán kéne söprögetni!

    VÖRÖS CSEPEL GAME OVER!

    SOHA TÖBBÉ MSZP!

  3. miska72 szerint:

    Ezért is vesztettetek el ellenem 2 pert, mert hülyének néztetek!
    Azt még is megszopatt@lak benneteket ügyvéd nélkül!
    🙂 🙂 🙂 🙂

  4. anticsóka szerint:

    miska72:
    Gratulálok! 🙂 🙂 🙂
    Igazán tökös gyerek lehetsz, ha minden jogi előképzettség nélkül nekimentél ennek a sok senkiházinak!
    Végülis mire jutottál? Érdekelne!

  5. miska72 szerint:

    elvesztetek két pert.

  6. miska72 szerint:

    Beigazolodott az igazam. De senkit nem vontak felelősségre! Az elvesztett per költségét meg az álam fizette. A Cserteg Imre volt Építésügyi osztály vezetője meg feljebb bukott.
    De az ellenem zajló büntető eljárásról meg azóta is hallgatnak, mint sz@r a gazban.
    🙂 🙂 🙂 🙂

    Ott is hazudott ez egész csepeli banda!
    Mind az önkormányzat mind a rendőrség!
    Önkormányzati mafia!

    🙂 🙂 🙂

    Együt vannak ezek jóban roszban! Császár Mihály lakásmutyi!
    Deme ügy! Császár Mihály ” Nem is szért volt itt az öreg, egy üveg bort hozott”.

    🙂 🙂 🙂

    Egész csepel fertőzött a mafiával! MINDEN SZINTEN!

  7. anticsóka szerint:

    Először azt hittem, hogy csak hülyéskedsz vagy besöröztél egy kicsit ebéd után… 😉

  8. miska72 szerint:

    anticsóka és tudod miért áll a büntetőperem?
    Mert egy JOGERŐSEN megnyert BÍRÓSÁGI I T É L E T T E L kimosom magam.
    Mert a szomszédom és az ELVTÁRSAK úgy lekentettek fel, hogy még ellenük volt ez KÖZIGAZGATÁSI Bírósági eljárás!
    Tehát azok a dokumentumok anit a szomszédom sz önkormányzat és sz igzságügyi szakártő amit adott a cspeli önkormányzatnek meg voltak támadve, és ezért NEM VOLTAK JOGERŐSEK!
    Na ezen dokumentumokkal jelentettek fel a Bíróságon!
    De a XX: XXI XXIII kerületi ügyészség munkálya is egy kalap sz@rt ér! Ők is GAZEMBEREK! Ők is hibáztak! Mafia az egész brancs!

    ezért kell Csepelen RENDSZERVÁLTÁS!

    Azt amit itt nyilatkoztam vállalom érte a felelősséget!
    Bizonyítékom van rá!
    csak ez az igazság!

    Ezért most hallgetnek mint sz@r gazban.

    Olyanokat udnák neked írni, az esetről, hogy felmenne a cukrod.

  9. miska72 szerint:

    anticsóka nem hülyéskedem. 😉

  10. BaráTOM szerint:

    Igen, Szenteczkyt polgármesternek! Bizony, bizony!

  11. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 43 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 43 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik ám az 43 naptári nap (a 30 munkanap)!

  12. anticsóka szerint:

    miska72:
    Ezek szerint Csepelen az emberiség elleni gaztetteket valóban elkövették a komcsik?
    Te is az áldozatuk lettél?

    BaráTOM-nak meg egy rácsos “apartman”-t Szenteczky-é mellett!!! 🙂

  13. Ditte szerint:

    Annyira igaz Miska72 sztorija, hogy már a “metro újság” is megírta. Figyelek!

  14. anticsóka szerint:

    A Csepel újság miért nem írta meg? Elfogultság okán?

  15. Ditte szerint:

    Ez remek ötlet! Miska72, írd meg a CSÚ-nak egy rövid olvasói levélben a történetet, tértivevényesen feladva.

  16. anticsóka szerint:

    De akkor sebtiben, még okt. 3. előtt !!!

  17. Komoran szerint:

    Szerintem társasházkezelőknél is bejött a fiatalember!Volt aki előnyhöz jutott…

  18. nagyapó szerint:

    Szenteczky et. nem egyszerű alkalmazott, hanem vezérigazgató (8 helyettessel), így nem lehet neki, pikk-pakk mutyival lelépni – felvéve a búsás végkielégítést – hanem még 60 napig felelős vezető. Felelnie kell a kérdésekre, bárhonnan érkeznek is. Az önkormányzat nem mentette fe, a szocik szétesése miatt, és így nem lehetett egy mutyis utódot 5 évre kinevezni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. ... szerint:

    egyetlen normális munkahelyen sem kap az végkielégítést, aki felmond.

    ha önhibáján kívül megszüntetnék a munkaviszonyát pl. egy átszervezés miatt, akkor kaphatna végkielégítést. de ebben az esetben egy forintot sem. ha ez így lenne, mindenki lelépne a munkahelyéről pár hónapnyi munkaviszony után és felvenne egy talicska pénzt. ébresztő!!!

  20. miska72 szerint:

    Ditte jól mondod, mert a Mertó újságban is benne volt! 😉
    De komolyan!

  21. Ditte szerint:

    Tényleg olvastam,komolyan. Miska72, cél a CSÚ!

  22. miska72 szerint:

    BaráTOM neked elgurult a gyógyszered?
    Segítsek megkeresni?
    🙂 🙂 🙂

  23. miska72 szerint:

    A csepel újság ilyet nem ír meg.
    Na meg a Lánchíd rádióban is reklámoztam őket élő adásban!
    😉

    Az elvtársank nem szeretik a kritikát!
    Miért mincs az MSZP-nem fóruma?
    Mert technikai okok miatt szünetel?
    Több éve technikai okok? Ne röhögtessetek.
    Túl sok kritikát kaptak és kevés dícséretet!
    Igy a fórum bezárt!

    🙂 🙂 🙂

  24. Ditte szerint:

    Van az mszpnek fóruma, persze ez itt nem a reklám helye. Ott is mesélhetsz.
    www. csepelifoplusz.hu

  25. csevakos szerint:

    A Csevak valójában nem a Duna TV-nek ment neki, hanem egy országgyűlési képviselőnek, a lehetséges polgármesternek! Ebben nyilvánvalóan Szenteczky és a Csevaknál elhelyezett komcsi bagázsnak a keze van! A Csevak egyszerű munkavállalói ezt nem merték volna megtenni!!! Egyébként milyen aláírás az, hogy “Csevak Zrt.”

    Ki képviseli az önkormányzati tulajdonú céget? Ha igaz is Szenteczky augusztus 1-jei hatályú lemondása, akkor is a törvény alapján még 60 napig ő a képviselője. Egyébként meg több mint egymillió nettót fel is vett ezért az el nem végzett melóért!

  26. Gigi szerint:

    Nem közös megegyezéssel távozott?
    És nem két helyettese van (nyolc helyett)?
    Már ezekben sem látni tisztán.

    Amúgy akár hitelesítve van a távozása, akár nem, ő maga nyilatkozta a CSÚ-ban, hogy törvény szerint még évekig felelnie kell a vagyonkezelő-vezérigazgatói tetteiért – a bíróság előtt.

    Hogy ezt egy riporternek miért nem tette meg? A Csevak-nyilatkozat szerint (figyelem, ezt nem én állítom!) nem is keresték meg… Csak betelefonáltak, ott meg valaki a vonal végén azt mondta, hogy a Csevaknak nem ez a dolga.

    Nos, ha én ilyen helyzetbe kerülök egy feladat során, az anyagot nem adom le. Muszáj szóra bírni egy illetékest, hogy legyen hitele a riportnak, cikknek! Ennyit a szakmáról.

    És ahogy mást sem tudni biztosan, a jelenleg napvilágra került állítások nyomán sajnos a csevakos védekezés és az info-s támadás egyaránt lehet álságos…

  27. codec szerint:

    csevakos!
    Semmihez nem adták a nevüket eddig sem. Sunyítottak, lapítottak.
    Ki írta alá a csepeli pálya eladását?

  28. nagyi szerint:

    “?!”: csak egyszerüen KUPAC.

  29. " ?! " szerint:

    Kedves “nagyi”?

    Annak érdekében, hogy némi világosság jusson a sötét agyadba, neked ajánlom a következő hozzászólásomban küldendő teljesítetlen MSZP-s választási ígéret “KUPAC”-ot.
    Egyidejűleg javaslom, hogy buta firkálás helyett értelmesebb dolgokra fordítsd az idődet, mert lejárt a szavatosságod, és hamarosan mész a tepsibe.

  30. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS: (Ajándék “nagyi”-nak.)

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 42 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 42 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik ám az 42 naptári nap (a 30 munkanap)!

  31. csevakos szerint:

    Gigi!

    Te valószínűleg – a polgármesteri hivatalnál vagy a Csevaknál vagy a Csepel újságnál – abból élsz, hogy ezeket a szarházikat véded, még itt a blogon is. Éppen ezért nagyon jól tudod, hogy igazat írtam. De azért – hivatalból, mert fizetnek neked, és talán azért is, mert szereted az ülepüket önszorgalomból tisztára nyalni – úgy csinálsz, mintha kételkedni lehetne az állításomban. Szégyelld magad!

  32. Vica szerint:

    Kedves admin!

    Kérem, töröld a

    ” ?! “:
    2010. augusztus 21., szombat 09:48-kor írt hozzászólsát, amely ízléstelen, trágár, és valószínűleg a hozzászóló által véletlenül elküldött…

  33. Gigi szerint:

    Kedves csevakos,

    a valószínűleg-ed az egyetlen valóságot fedő szavad, ami nem tesz mást, mint hogy Te ezt valószínűsíted. Csak éppen nem olvastál el figyelmesen: szerintem mindkét fél lehet álságos ebben az ide-odamondogatósdiban… Hol van itt bárki védelme is?!

    Szakmailag egyébként nem az etikai kódexet idéztem volna, ha engem kérdeznek (de nem tették, mert nem is ismernek), hanem amit a saját gyakorlatomban alkalmazok: “ha én ilyen helyzetbe kerülök egy feladat során, az anyagot nem adom le. Muszáj szóra bírni egy illetékest, hogy legyen hitele a riportnak, cikknek!”.

  34. csevakos szerint:

    Gigi!

    Nem álságos mindkét fél! Csak az egyik, hidd el én bizonyíthatóan tudom! Tőled, itt a bukás előestéjén meg azt várnám el, hogy nem mosod össze a személyeket és az ügyeket. Egyébként ezen az egészen csak egy váltás segíthet. Direkt használtam ható igét, mert egyelőre ez csak várakozás. Remélem, a fideszesek nem takargatni akarják kerületünk szaros ügyeit.

  35. atlétaa.. szerint:

    miska72:
    Örülök,hogy téged is kiengedtek (opsi),és remélem tudod,hogy a Ludasmatyi újságban is benne voltál……….
    Hajrá-Szenteczky-Hajrá-CSEPELI SPORT………….

  36. csepeli szerint:

    …: Vezető poziciók esetén a munkaszerződésbe szokás beleírni, hogy felmondás esetén ennyi és ennyi végkielégítést kap. Ennek fejében pedig vállalja, hogy felmondása után sem próbál ártani a cégnek. Ez történt itt is.
    http://www.csepel.hu/static/e-dok/File/szenteczky-borbely.pdf

  37. csepeli szerint:

    csevakos: “A Csevak valójában nem a Duna TV-nek ment neki, hanem egy országgyűlési képviselőnek, a lehetséges polgármesternek!”

    Na ne mondd! Hol látsz te ilyesmit a levélben? Mutasd már meg nekem is!

  38. csepeli szerint:

    “Információink szerint a távozásakor nettó egymillió forint búcsúpénzt is zsebre vágó politikus munkaviszonyát a csepeli önkormányzat képviselő-testülete nem szüntette meg.”

    Nem is kell, mivel Tóth Mihály a munkáltatói jogok gyakorlója, nem pedig a képviselő-testület.

  39. Ditte szerint:

    Remélem az új vezetés olyan szerződést köt, hogy a munkaviszonya alatt se ártson a vezető a Csevaknak. Az “istenadta nép” meg hamarosan dönt, reméljük jól.

  40. miska72 szerint:

    Ditte nem tudok mesélni az MSZP fórumán, mert letiltottak!

    Nem enged regisztrálni!

    Erről ennyit! 😉

  41. miska72 szerint:

    alétaa te meg mész az elvtársaiddal a sittre! majd ott végbél patriby vág Szenteczky!
    🙂 🙂 🙂

    Lesz neked nemulas!

  42. atlétaa.. szerint:

    miska72:
    Sajnálak …….vigyázz vissza visznek(opsi)……………

  43. anticsóka szerint:

    jajjj, szegény miska, mit gondoltál? Csak úgy belépsz a hatalmasságos mszp fórumára, a szentélybe, ahol vlagyimir iljics bebalzsamozott testének másolatát őrzik? Örülj, hogy a te gépedre nem küldtek rá egy egész vírushadsereget. Mert így jár, aki odamerészkedik.

  44. miska72 szerint:

    anticsóka úgy ahogy mondod.
    atlétaanak meg az agyát fertőzték meg! 🙂 🙂 🙂
    Habár ami nincs azt nem lehet. 😉

  45. anticsóka szerint:

    😉

  46. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli! Íme a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. évi 170. sz. előterjesztése: „Ezúton tájékoztatom a Képviselő-testületet, hogy Szenteczky János, a CSEVAK Zrt. vezérigazgatója 2010. július 31. napjával a Zrt-ben fennálló munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntette, egyidejűleg – mint a társaság vezető tisztségviselője – a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (a továbbiakban: Gt.) 31. § (1) bekezdés d) pontjában foglalt lehetőségével élve 2010. június 28. napján írásban lemondott vezető tisztségviselői jogviszonyáról is.
    A Gt. fent hivatkozott szakaszának (2) bekezdése alapján „a vezető tisztségviselő tisztségéről bármikor lemondhat, ha azonban a gazdasági társaság működőképessége ezt megkívánja, a lemondás csak annak bejelentésétől számított 60. napon válik hatályossá, kivéve, ha a gazdasági társaság legfőbb szerve az új vezető tisztségviselő megválasztásáról e határidő elteltét megelőzően gondoskodott, illetve gondoskodni tudott volna”. A Gt. e hivatkozott rendelkezése alapján – annak érdekében, hogy a gazdasági társaság működése törvényes legyen – a Képviselő-testületnek, mint alapítónak a rendelkezésre álló 60 napon belül gondoskodnia kell új vezető tisztségviselő megválasztásáról.”
    Az első bekezdésben Szenteczky a munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntette. Ki a másik fél? Igazi szoci előterjesztés. Nem ír másik felet, mert a másik fél az Önkormányzat, mint „a Képviselő-testületnek, mint alapítónak” idézetből látható, tehát Tóth et. nem dönthet, hogy egy csókos kerüljön 5 évre a vezérigazgatói posztra, aki majd eltünteti a disznóságokat.
    A szocik az előterjesztést visszavonták, így a felmondás egyoldalú, akkor miért jár „végkielégítés”?
    Bunkó csepeli! Ha valaki adatot közöl, annak forrását illik megadni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  47. csevakos szerint:

    A gt. alapján magasabb vezető munkaviszonyát nem lehet közös megegyezéssel megszüntetni!
    ÉBRESZTŐ!

  48. miska72 szerint:

    🙂 🙂 🙂 csevekos, hogy itt mik derülnek ki?

  49. Gigi szerint:

    Tudtok már arról valamit, hogy kit szeretne a Fidesz a Csevak élére?

  50. " ?! " szerint:

    Kedves “Gigi”!

    Megértem az újságírói kíváncsiságodat, de azt javaslom, hogy légy türelemmel, és várd ki a választás végét!
    A folyóba ugyanis az után lehet belelépni ha odaértünk.

  51. csepeli szerint:

    Szerintem Németh Szilárdot akarják a Csevak élére. Egy állással több vagy kevesebb már nem számít.

  52. Manitu szerint:

    Csepeli, milyen jogszabály alapján utalták ki Tóth és Szenteczky a kimutyizott lakásokat?

    Szerinted menyit fognak kapni, ha kiderül, hogy nem volt felhatalmazásuk a kiutalásra sem (nemhogy a lopásra)?

  53. csepeli szerint:

    Manitu: Milyen lakásokat?

  54. Manitu szerint:

    Én úgy tudom, hogy Szenteczky a gazdasági törvény alapján most is a Csevak vezérigazgatója. Ráadásul úgy hallottam, hogy egymilliót kp-t se kaphatott volna, mert nincs a törvényben közös megegyezéses lelépés a Szenteczkyre vonatkoztathatóan.

  55. csepeli szerint:

    csevakos: Ezt az állításodat nem ártana a jogszabály pontos idézésével alátámasztanod.

  56. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    a türelmen nem múlik, de azért nem biankóra kellene ikszeket várni… Vagy nem jogos elvárás tudni valamit a tervezett folytatásról? A kérdés a többi párt elképzelésére is vonatkozik, melyik kiket tervez különböző vezérlő pozíciókba.

  57. Manitu szerint:

    Csepeli, milyen törvény vagy jogszabály alapján utalta ki Tóth Mihály és Szenteczky János a mutyilakásokat, amiket a mi pénzünkből felúítottak, majd nevetséges áron eladtak a bérlőknek? Ki és milyen hatáskörben, mi alapján döntött?

    Gigi, nem a Fidesz vezeti a kerületet. De szerintem a Csevakben most nem az a legnagyobb kérdés, hogy ki lesz a vezérigazgató, hanem az, hogy Szenteczkyt milyen büntetőjogi felelősség terheli.

  58. csepeli szerint:

    Manitu: Miből gondolod, hogy Tóth Mihály és Szenteczky János utalta ki a lakásokat?

  59. Manitu szerint:

    Miért, ki utalta ki a lakásokat? És milyen törvény vagy jogszabály alapján utalták ki a mutyilakásokat, amiket a mi pénzünkből felúítottak, majd nevetséges áron eladtak a bérlőknek?

    Ki és milyen hatáskörben, mi alapján döntött?

  60. csepeli szerint:

    Manitu: Faszom tudja!

  61. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,

    ne kerteljünk: jó esély van rá, hogy egy bő hónap múlva a Fidesz-KDNP helyi prominensei adják majd a kerületvezetés javát. Megismétlem: “nem biankóra kellene ikszeket várni… Vagy nem jogos elvárás tudni valamit a tervezett folytatásról?”.

    Az efféle fórumos latolgatás persze nem kőbevésett – ahogyan a Szenteczkyt támadó hozzászólások sem. Utóbbi vitában nem kívánok részt venni, mert addig megpróbáltam pro és kontra, ameddig az általános közéleti szinten lehetséges volt, de mostanra – véleményem szerint – olyan stádiumba került az ügy, ahol jogász végzettség nélkül nem célszerű semmilyen állásfoglalást tenni.

    Tehát fenntartom azt a gondolatot, hogy a büntetőjogi felelősségre vonást bízzuk az illetékesekre, és inkább a “Hogyan tovább?”-ról beszéljünk!

  62. Manitu szerint:

    Gigi, szerinted ki és milyen törvény vagy jogszabály alapján utalta ki a csepeli mutyilakásokat, amiket a mi pénzünkből felúítottak, majd nevetséges áron eladtak a bérlőknek?

    Ki és milyen hatáskörben, mi alapján döntött? Ne tereld a témát, kit érdekel, hogy ki lesz a Csevak vezetője, ha a mostani vezetés úgy ahogy van maffiavád alá kerülhet, mert tudatosan megkárosíthatták a kerületünket? Téged, minrt újságírót egyáltalán nem érdekel, hogy mit művelt a csepeli MSZP a tudtunk és hozzájárulásunk nélkül?

  63. Gigi szerint:

    Hogyne érdekelne, különben nem olvasnám a napvilágra került részleteket! Lehetőségem azonban nincs annál jobban nyomozni, mint ahogyan e fórum cikkszerzői és mások megszólaltatták már az érintetteket.

    A törvényt és a jogszabály sorszámát sem ismerem, amire hivatkoznak. A nevetséges árról viszont tudom, hogy az kedvezmény formájában bárkit megillet, aki egy összegben fizet.

    Egyébként ha eddig még nem derült ki, engem tényleg érdekel a tervezett vezetés, akár lesz maffiavád, akár nem.

  64. miska72 szerint:

    csepeli is alátámasztotta az érveit! 🙂 🙂 🙂
    csepeli:
    2010. augusztus 23., hétfő 13:16-kor
    Manitu: Faszom tudja!
    Neki is csap a szája jár. 🙂 🙂 🙂 De minek? 🙂 🙂 🙂

  65. Ditte szerint:

    Nekem, mint Fideszre szavazónak nem hiányzik az információ, hogy ki lehetne a Csevak főnöke szerencsés választási eredmények esetén. Aki úgysem szavaz rájuk, annak miért lenne érdekes? Mellesleg lehet, hogy nincs is tuti válasz a kérdésre.

  66. Hugi szerint:

    Gigi, azt írod, hogy nem tudod melyik törvényre hivatkoznak. Én nem hallottam, hogy bármelyik törvényre hivatkoznának! Hallgatnak, mint a maffiózók!

  67. Gigi szerint:

    Kedves Ditte,

    vannak olyan szavazók, akik még nem elkötelezettek se jobbra, se balra; a kampányok nekik szólnak. E voksolók egy része el sem megy majd ikszelni, más részük a pillanat hevében, a pénztárcabőséget hihetőbben garantáló ígéretek latolgatása után dönt majd, de sokan vannak, akik hosszú távú programokat mérlegelnének – ha végre napvilágra kerülnének ilyenek…

  68. Gigi szerint:

    Hugi,

    pedig emlékezetem szerint bizony SZJ a CSÚ-s interjújában is emlegette, hogy volt törvényes lehetőség olyanokat támogatni lakáskiutalással, akik a kerület érdekében munkálkodnak. Ilyen volt a rendőrkapitány, és ilyen a kick-bokszos Veres-család is; utóbbiak ilyetén támogatását senki nem kérdőjelezi meg…

    Az előbbi szerencsétlensége, hogy csak utólag lett papíron is piaci alapú a bérleménye, és hogy volt egy összegben pénze a kedvezményes áron meg is vásárolni a lakást, amivel reflektorfénybe került – pontosabban kiéleződött rajta a célkereszt a kettős gyilkossággal kapcsolatos ténykedése és a kapitányi rangtól való megfosztása miatt. (Az az állítás tudtommal még nem bizonyított, hogy Császár Mihály nem is lakott a bérleményben, hanem kiadta azt. Egyébként ha ez esett meg, akkor nem is vehette volna meg jogszerűen a lakást.)

  69. Ezvan szerint:

    Ez a Szenteczky kedvesen elmagyarázta egy interjúban milyen gyarapodással járt az hogy ő volt a vezető de azt elfelejtette megemlíteni mennyi szerencsétlent dobott ki az utcára csak azért hogy valamit felmutasson erre a választásra.Személyesen is ismerek olyan embert aki bement hozzá hogy ugyan már valami segítséget adjanak ahhoz hogy ki tudja a tartozását fizetni mire kedves Szenteczky úr csak a vállát vonogatta és unott fejjel hallgatott hogy nem tud mit tenni már a lakás bérbeadási jogát sem veszik meg mint régen csak kivágnak az utcára mint azt a bizonyos macskát.Kisebb lakás nincs csak maximum 1 putri és már a családsegítő sem segít csak 1 millió forint alatt 30%-os önerővel amit persze egy olyan ember aki a számláját se tudja kifizetni lehetetlen.Biztos forrásból az is tudomásomra került hogy már előre tudják hogy mélyen tisztelt Szenteczky úr lesz a polgármester és akkor lesz nemulass az itt lakóknak.Persze nem mintha a Tóth polgármester úr segítőkészebb lett volna ez az illető akiről szó van hozzá is elment segítségért a drága jó Tóth úr segítségként azt javasolta dobja össze a család a pénzt persze a család is szegény tehát ez sem ment azután közölte vele hogy nem tud segíteni és nem tudja átérezni a helyzetet mert ő még soha nem volt hasonlóban.Kérdem én ilyen ember kell polgármesternek?Na meg persze a barátja Szenteczky úr is egy kaptafa így kedves csepeliek ne is ábrándozzunk jobb jövőről amíg az ilyen mentalitású emberek vezetik Csepelt.

  70. Ezvan szerint:

    Mellesleg 3-5x felemelik a lakbéreket ha nem tudsz fizetni (képviselőtestületi szavazás alapján) hogy minél hamarabb kipakolhassák a lakásból a szerencsétlen 3 gyerekes családokat hogy eladhassák a lakásokat jelentéktelen összegekért.Van akinek már 80000et kell fizetni 15000 ft helyett a lakbérért a borzasztóan magas fűtésszámlák mellett.Kérdem én ez legális?Én nem vagyok otthon jogi téren de ez szerintem nem legális ha mégis az akkor a pofátlanság netovábbja és morálisan teljesen elítélendő és még ezek után van pofája kedves Szenteczky úrnak polgármesterjelöltként indulni?

  71. csepeli szerint:

    Ezvan: Kizárt dolog. Szerintem arról van szó, hogy az elmaradt lakbért kell megfizetni (kamatostul) az aktuális lakbéren felül.

    Te mit csinálnál azokkal az emberekkel, akik éveken keresztül nem fizetnek?

  72. Gigi szerint:

    Kedves Ezvan!

    Nem gondolom, hogy csak az indulhasson polgármesternek, aki már átélte a mélyszegénységet. Persze lehetne sokkal nagyobb szociális érzékenysége a vezetőknek, ez igaz, ha erre gondoltál a megfogalmazásoddal!

    Hozzászólásodból azonban átsüt a bűnbakkeresés sajátos magyar gyakorlata is. Az önkormányzati vezetőket bárhol lehet értékelni (magasztalni/szidni) a tetteik alapján, de ha tőlük független jogszabályi (konkrétan törvényi) keretek között kell ténykedniük, és módjuk sincs azok megváltoztatására (szemben az országgyűlési képviselőkkel), akkor nem minden rosszért ők a felelősek. Ez nem védőbeszéd mellettük, csak reális helyzetértékelés.

    Gondolok itt arra, hogy se a vagyonkezelő aktuális vezetőjének, se a polgármesternek nincs lehetősége méltányosságból kiutalni szociális lakást – ez a lakásbizottság dolga, élén fideszes vezetővel. És még nekik is szigorú és bevallottan nem kellőképpen igazságos pontrendszer alapján KELL az igénylők sorrendjét megállapítaniuk! Miért egyszerűbb rendre másokat hibáztatni?! 🙁

  73. Ezvan szerint:

    Kedves Csepeli

    Ez mind szép és jó lenne csakhogy ez a plusz összeg nem arra megy hogy az elmaradt lakbért kifizettessék vele…ez pusztán a CSEVAK-nak megy.

  74. csepeli szerint:

    Ezvan: Valamit félreértesz. Amit mondasz, az képtelenség. Nézz utána jobban.

  75. Ezvan szerint:

    Gigi
    Igen elsősorban erre gondoltam.Amúgy meg hogyan érthetné meg egy polgármester a szegények bajait ha neki nincsenek tapasztalatai róla.Ez a mostani szociális rendszeren látszik is.De nem is ez a probléma hanem az érdektelenség “sajátos magyar gyakorlata” az hogy bemész egy polgármesteri hivatalba és közlik veled hogy bocsi de nincs rá keret vagy mondjuk látod az illetőn hogy lepereg róla amit mondasz egyszerűen nem érdekli a mondandód és ha tudna sem segítene.Nem arról van szó hogy a politikusok a hibásak(bár sok közük van ahhoz hogy itt tartunk) mindenért.Mellesleg nem kell méltányosságból kiutalni lakást a csere lehetőségét azért mégiscsak fel lehet ajánlani egy olyan tartozás fejében ami a lakás értékének messze kevesebb mint negyede(azthiszem olyan 500000 ft a csevak felé de nem tom pontosan + elmaradt rezsik)
    Már ne haragudj de engem nem érdekel hogy FIdesz vagy MSZP vagy akárki ül a bizottság élén de aki elvesztette a munkáját a válság miatt és most mivel ha pár hónapig nem fizetsz már emelik a lakbéredet így elég hamar eléri a nagy összeget és kirúgják a lakásból az szerintem nem a bérlő hibája.Ne mást hibáztassunk?Már ne haragudj de szerintem nem a szerencsétlen közember tehet arról hogy így állunk.Ha valaki azt mondaná hogy a ruszkik nézzen körbe.Miért van az hogy akinek van szakmája és esze már kint van külföldön?Miért van az hogy a külföldi barátaim e hír hallatán csak pislogtak hogy náluk ilyen nincs ott segítenek az embernek ha ilyenre kerül a sor?(nyugateurópa)Hogy tud egy polgármester kenyérgyárat venni a fizetéséből?Ezek mind érdekes kérdések a sok tutyimutyi és a kizsákmányolás inkább magyar (főleg politikai)sajátosság mint a bűnbakkeresés.Itt csak akkor számít a szigorú rendszer és a szabályok ha nem egy ismerősnek kell valamit elintézni és ez már nagyon régóta így megy nálunk.Persze lehet szegény politikusainkat és polgármester(jelölt)jeinket védeni úgyis csak tartozásaik (meg luxusautóik) vannak én javaslom mindenkinek hogy tapasztalja meg saját bőrén a dolgokat és aztán írja meg a véleményét én nekem sikerült elkerülnöm ezt a procedúrát de csak hajszálon múlt és nem a szociális rendszeren és a morális döntéseken.A család amiről beszéltem azóta már nem lakik CSEVAK lakásban hozzátéve hogy egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő rokkant nyugdíjas özvegy nőről van szó aki 3 napig az utcán lakott mire talált egy albérletet magának amikor egy gyilkos meg lakást kap.Na ennyit az emberségről.

  76. Ezvan szerint:

    Csepeli
    Sajnos nem tudok utánanézni mivel az érintett azóta meghalt mert az idegesség miatt agyvérzést kapott de amit tudok tőle azelőttről azt elmondtam.

  77. Ezvan szerint:

    Utánanéztem végülis és megtaláltam az erre vonatkozó paragrafust bár megjegyzem cserelakás nem lett felajánlva ebben az esetben:

    64. § (1) Az a személy, aki a lakást jogcím nélkül használja, a jogcím nélküli használat kezdetétől számított 2. hónaptól 6 hónapig a lakásra megállapított lakbér kétszeresének megfelelő összegű használati díjat köteles fizetni a kezelőnek.
    (2) A lakáshasználati díj a jogcím nélküli lakáshasználat kezdetétől számított
    a) 7. hónaptól a 12-ik hónapig a mindenkori lakbérnek megfelelő összeg háromszorosa,
    b) 13. hónaptól a 24-ik hónapig a lakbérnek megfelelő összeg négyszerese,
    c)a 25. hónaptól a lakbérnek megfelelő összeg ötszöröse.
    (3) A használati díj emelkedéséről a használót a kezelő értesíti.
    (4) Ha a jogcím nélkül lakó személy elhelyezéséről a Ltv. vagy e rendelet alapján az önkormányzatnak kell gondoskodnia és a megfelelő elhelyezést felajánlotta, az elfogadás megalapozatlan visszautasítása időpontjától a (2) bekezdést kell alkalmazni

  78. Gigi szerint:

    Kedves Ezvan,
    a keserűségedet hallom, és bizony alattam is inog a léc hónapról hónapra, amikor szűkre szabott fizetésből próbálom eltartani a családomat, bár szerencsére a lakhatásom még nem került tartós veszélybe.
    Egy dologgal vitatkoznék: gyakran az emberek IS felelősek a saját életük szerencsétlen alakulásáért, a zsákutcákért. Ha tanulsz, ha komolyan veszed a munkádat, ha vigyázol az egészségedre, ha kerek családi életet élsz, biztosítékot ugyan nem nyersz, de esélyt adsz magadnak a zökkenőmentesebb hétköznapokra és távlatokra. Ettől függetlenül persze nem mindenki egyforma képességekkel, előnyökkel és szerencsével indul neki, menet közben is ezernyi a tragikus buktató, úgyhogy a széles és legfőképpen igazságos szociális hálóra mindenképpen szükség van, akár konzervatív, akár liberális-demokrata szemszögből nézzük a világot.

Itt lehet hozzászólni !