Csepel elutasítja a járatritkításokat

Csepel.info

Csepeli HÉV

Tóth Mihály polgármester levélben hívta fel a BKV Zrt vezérigazgatójának figyelmét arra, hogy az önkormányzat elutasít minden olyan változtatást, amely kedvezőtlenül érinti Csepel lakosságát. Már tavaly decemberben – Németh Szilárd Fidesz-KDNP-s frakcióvezető kezdeményezésére – közös közleményt adott ki a csepeli MSZP és Fidesz frakció a BKV fejlesztési elképzeléseiről, melyben kijelentették: „a csepeli buszközlekedés szempontjából a járatritkítást és -megszüntetést nem tartjuk elfogadhatónak.”

Mivel a fejlesztés és a reform az MSZP-s terminológia szerint áremelést, bezárást, leépítést vagy kiárusítást jelent, Hagyó Miklós tavaly decemberben megszellőztetett reformelképzeléseiről már idejekorán tudni lehetett, hogy súlyos problémákat fog eredményezni a budapesti tömegközlekedésben.

Orosz Ferenc csepeli alpolgármester 2007 végén küldte ki a csepeli önkormányzati képviselőknek a BKV tarifakoncepcióját és paraméterkönyvét. Bár a dokumentumok sajnos konkrétumokat nem tartalmaztak, egy egyeztető tárgyaláson kiderült, hogy a csepeli Fidesz és az MSZP önkormányzati képviselőinek nagyon hasonló a véleményük a kerület közlekedési problémáiról, a járatritkításokról, az inflációt több mint kétszeresen meghaladó jegyáremelésekről. Ezért Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője akkor a közös szakmai vélemények összefoglalását, és egy közös sajtóközlemény kiadását javasolta. Ezt a javaslatot Borka-Szász Tamás, a csepeli MSZP új önkormányzati frakcióvezetője is támogatta, így jöhetett létre az MSZP és a Fidesz közös sajtóközleménye.

A közlemény hangsúlyozta: a csepeli MSZP és a Fidesz-KDNP frakció minden olyan kezdeményezést örömmel támogatna, amely a BKV fejlesztésével a közösségi utazás körülményeit, lehetőségeit javítaná a csepelieknek. Meggyőződésünk, hogy a kötött pályás közlekedés fejlesztése jelenti a jövő leggyorsabb és legkényelmesebb utazási lehetőségét, ezért a BKV elképzeléseinek ezt a pontját messzemenően támogatjuk. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy kötött pályás tömegközlekedési eszközökkel (villamossal, HÉV-vel) nem lehet olyan helyeken kiváltani a buszközlekedést, ahol kötött pályás tömegközlekedési eszközök nincsenek. Ezért csepeli buszjáratok ritkítását, megszüntetését abszurdnak tartanánk. Bízunk abban, hogy a BKV-nak nincsenek ilyen tervei a XXI. kerülettel kapcsolatban.

Tóth Mihály polgármester február 22-én írt levelében a csepeli közlekedés helyzetének javítása érdekében egyeztetést javasolt a fővárosi közlekedésért felelős vezetőknek, hangsúlyozva, hogy a XXI. kerület lakóit nem érheti hátrány.

6 hozzászólás “Csepel elutasítja a járatritkításokat” bejegyzésre

  1. Morzsi szerint:

    Jé! Van valami amiben egyetértenek!

    Remélem a “központból” nem koppintanak az orrukra, mert akkor gyorsan változik az álláspont.

  2. jani szerint:

    Na végre egy kiállás, ami a csepelik érdekeit szolgálná. Remélem nem csak addig tart a kiállás , mig meg nem jőn a válasz levél, és akkor majd azt mondják, mi írtunk hogy igy nem jó, dehát mégis úgy lesz ahogy a BKV. ill. Demszky – Hagyó páros akarja ! Mindent bele Tóth Úr !!!!!!

  3. LB szerint:

    Ezt kapjuk Demszkytől:
    http://veke.hu/param2008/parameterkonyv2008-21ker.pdf

    Még kész szerencse, hogy ennyire szerti Csepelt! 🙁

  4. Laja szerint:

    Szilárd!

    Itt egy újabb ügy, amiben a lakosság számít a Fideszesek segítségére, mert Tóth úr megint nem tud mást kezdeni magával, mint hogy levelet ír. Galvánügyben már megmutatta, hogy milyen bugyuta leveleket tud írni mindenhova, de annak semmi foganatja.

    Számítunk rátok, hajrá!

  5. sanya szerint:

    Tóth Mihály végre a sarkára állt, de valami azt mondatja velem, hogy ez csak PR fogás, szerintem leszarja magasból a járatritkításokat, ahogy a csepelieket is.

  6. jani szerint:

    Korai volt az “örömünk “!!!

Itt lehet hozzászólni !