Épül a Csepel – szigeti gerincút

Kerületünket nem érintik a munkálatok

Ingatlanmagazin, Csepel.info

Csepelen csak addig tartott az építkezés, míg az azt bejelentő sajtótájékoztató – fotó a “munkaterületről”

Jelentősen egyszerűsíti a Csepel sziget közlekedését a településeken kívül haladó épülő gerincút. A beruházás első üteme a tervek szerint novemberben zárul. A gyorsabb és biztonságosabb közlekedést nyújtó utat jövő év közepétől használhatják az autózók – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A Csepel szigeti települések forgalmát enyhíti és a szigeten belüli közlekedést egyszerűsíti az épülő Csepel szigeti gerincút. A gerincút az M0 autóút és Lórév közötti szakaszának I. ütemében épülő szigetszentmiklósi ága az 51 101 jelű út és az M0 csomóponti ágak csatlakozásától indul, végigvezet Szigetszentmiklós településen a Kántor utcán és eléri az 1,755 km szelvényben található körforgalmú csomópontot, amelybe majd a halásztelki ág is csatlakozni fog. Az autózók jövő év közepétől használhatják az 5,7 kilométeres új szakaszt.

A körforgalmú csomópontból a gerincút Szigetszentmiklós és Halásztelek súlyvonalában vezet tovább és becsatlakozik az 5101 jelzésű útba – amelyet egy kilométer hosszon szélesítenek -, majd továbbhalad Szigethalom felé. A nyomvonal az 5101 jelű úton Szigethalom területén egy körforgalmú csomópontban fejeződik be. (A halásztelki ág, a szigetszentmiklósi ággal és a gerincúttal ellentétben külön beruházásként, más ütemezésben valósul meg.)

Az I. ütemben mind a szigetszentmiklósi ág, mind a gerincút – amelyeket egyaránt 70 kilométeres óránkénti sebességre terveztek – 2×1 forgalmi sávval épül meg, de később a gerincút 2×2 sávosra bővíthető. A 6,687 kilométeres nyomvonalon 5 körforgalmú csomópontot, két szintbeli csomópontot és hat földút csatlakozást építenek ki.

ingatlanmagazin.com

Kapcsolódó:

Sajtótájékoztatón dolgoztak a munkások, majd elpakoltak és hazamentek

34 hozzászólás “Épül a Csepel – szigeti gerincút” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    A csepel.info ismét hazudik. Most pl. egy március 20-án készült fényképpel próbálja igazolni, hogy a június 17-én tartott sajtótájékoztató után nem kezdődött meg az építkezés a kerületben. Pedig a Csepel újság címlapján megjelent fényképen látható, hogy kint vannak a munkagépek és dolgoznak. Érdekes, hogy a máskor állandóan a fényképezőgépével a városban rohangászó Ábel Attilának most valahogy nem akaródzik kimászni a Csőgyár utcába, hogy készítsen pár fotót. Még a végén kiderülne a hazugsága.

  2. Gigi szerint:

    A képaláírás nem igaz, tisztelt admin… A cikk ráadásul nem a csepeli gerincútról szól, hanem a csepel-szigetiről, még ha ezt csak a vájt fülűek tudják elkülöníteni… De ha már mindenáron a saját (kerületi) gerincútról is kell szólni (a hír alapján logikus), az a 2,5 kilométeres szakasz a sajtótájékoztató óta épül!!!

    Ott van a Corvin – Csőgyár utcák találkozásánál a kivitelező Colas bódéja, ott vannak a markolók – de ugye, senki nem gondolja, hogy rögtön aszfaltozással kezdenek? Az első munkafázis a fakivágás volt (amit darabszám szerint sokkal többel pótolnak, mert ilyenkor a törzsátmérő számít, és ettől Csepel egyéb közterületei gazdagodnak zöldfelülettel), utána a lőszermentesítés következik, utána a régészeti feltárás… Ezek mind hetekbe kerülnek… Aki logikusan gondolkodik, az nem várja, hogy ősz előtt tényleges útépítő munkával szembesül…

  3. Gigi szerint:

    Hagyd, csepeli, mindjárt az következik, hogy a Csepel újság csak odamontírozta a markolókat a helyszínre… 🙂

    Reménytelenek… 🙁

  4. Herbert szerint:

    csepeli, gigi és más szocialisták!
    Az általatok leírtakkal aligha lehet október 3.-án vilogni!
    Az elmúlt 16 évben nem történt semmi, az a fő gond.

    ESŐ UTÁN KÖPÖNYEG!

  5. Gigi szerint:

    Herbert, bár magam nem vagyok szoci, csak tényeknek hitelt adó, abban igazad van, hogy a villogáshoz kevés pár munkagép. Attól még igaz, hogy több mint csúsztatás a mellékelt fotó, a képaláírás meg nagyfokú tájékozatlanságra vall. Attila ennél sokkal igényesebb; nem tudom, mi történhetett.

  6. anonimous szerint:

    Gigi: a fák úgy kerülnek vissza, mint az Erdősorra és Szabadkikötő útra?

  7. lolka szerint:

    “utána a lőszermentesítés következik, utána a régészeti feltárás… Ezek mind hetekbe kerülnek… Aki logikusan gondolkodik, az nem várja, hogy ősz előtt tényleges útépítő munkával szembesül…”
    -Ezért kellett volna már 16 évvel ezelőtt elkezdeni…

  8. Gigi szerint:

    lolka, tied a pont! 🙂

  9. Gigi szerint:

    anonimus,
    az Erdősor úti fatémát illetően nem vagyok képben, de a Szabadkikötő (ma már Weiss Manfréd) úton nőnek az új (a kivágottaknál egészségesebb!) fák. És mivel a törvény törzsátmérőnek megfelelő mennyiség pótlásáról gondoskodik, felteszem, hogy nemcsak oda, hanem a kerület más részeire is ültettek anno csemetéket.

  10. Ditte szerint:

    A Weiss Manfréd úti fák egészsége a színük alapján némi kívánnivalót hagy maga után. Nyilván hőgutát kaptak, de lehet, hogy kevés locsolást.
    A fapótlás pénzzel is kiváltható, remek feladat lehetne egy újságírónak utánajárni, hogy mi történik ezekkel a pénzekkel.

  11. Gigi szerint:

    Hál’ Istennek, a természet azért még mindig erősebb a környezeti terhelésnél, úgyhogy szurkolok a fácskáknak, Ditte! 🙂

  12. Gigi szerint:

    csepeli,
    kösz a friss képeket!
    De látod, az eredeti képet és hamis képaláírást mégis fennhagyta admin… 🙁

  13. Menyhért Péter szerint:

    Kedves gigi!

    A tényekhez ragaszkodva tudnod kell, hogy tévedsz!
    Azt írtad: “És mivel a törvény törzsátmérőnek megfelelő mennyiség pótlásáról gondoskodik, felteszem, hogy nemcsak oda, hanem a kerület más részeire is ültettek anno csemetéket.”
    Ez az állítás csak 2010 január 1-től igaz, hiszen tavaly a fasorok esetében még csak db szám szerinti pótlás volt a törvényben, s a csepeli önkormányzat által szentesített engedély is csak ezt írja elő.

    Meg kell jegyeznem azt is, hogy a fasorban közel 30 db fával többet vágtak ki az engedélyezettnél, és a pótoltnál!
    A tavaly beadott felelentésem alapján ez ügyben még nyomoz a rendőrség, és még nem zárult le a régi fasort kivégző ün “szakértő” elleni panaszom sem.
    Üdv menyus

  14. islander szerint:

    Gigi

    “Az első munkafázis a fakivágás volt (amit darabszám szerint sokkal többel pótolnak, mert ilyenkor a törzsátmérő számít, és ettől Csepel egyéb közterületei gazdagodnak zöldfelülettel), ”

    Ezt ugye Te sem gondolod komolyan. A kijelentő módra értem.

  15. Gigi szerint:

    Kedves menyus,
    kösz a pontosítást, akkor ezek szerint a fasorokra korábban más volt érvényes. Még jó, hogy vannak, akik ezt hitelesebben nyomon követik! 🙂

    Kedves islander,
    ha gondolod, beszúrom, hogy “elvileg”. De a gerincútnál jellemzően amúgy sem fasorokat vágnak ki, úgyhogy amennyiben a kivitelezés a papírforma szerint halad, akkor tényleg Csepel egyéb részeire telepítik az új csemetéket.

  16. " ?! " szerint:

    A gerincút helyén végzett régészeti feltárásnál találtak 3 db táblatöredéket,
    az alábbi feliratokkal:

    “A WÉ”, “VA VAN”, “CÉ ZÁR”.

    Aki megfejti a szöveg jelentését, az jutalmat kap a régészektől.

  17. grün szerint:

    ‘?!”!
    Szard össze magad, mert a WC ZÁRVA VAN!

  18. " ?! " szerint:

    “grün”!

    Jelentkezhetsz a régészeknél a jutalomért.

  19. Ditte szerint:

    “Gigi:
    2010. július 30., péntek 06:59-kor

    Hál’ Istennek, a természet azért még mindig erősebb a környezeti terhelésnél, úgyhogy szurkolok a fácskáknak.. ”

    Én is szurkolok veled együtt, de azért a locsolás többet érne. Gondolom a főváros fái, sok más bajuk van mostanában, nem érnek rá.

  20. islander szerint:

    Gigi

    a fapótlásra mostanáig Csepelen én nem láttam precedenst…mint ahogy más, egyéb környezetvédelmi tevékenységre sem…

    “Csepel egyéb közterületei gazdagodnak zöldfelülettel”

    ezt most hogyan? új területeket foglal el Csepel, vagy a lebontott házak helyén parkosítanak?

    A Szabadkikötő úti fasorkivágás meg szimpla biznisz volt egyeseknek…

  21. Gigi szerint:

    Kedves Ditte,
    meglehet, de ezt csak akkor tudjuk meg, ha az éraváltás után beindul a locsolás. Igaz, ha nem jár sikerrel, még egy ideig lehet visszamutogatni, hogy az előző hónapok víztelensége miatt olyannyira meggyöngült a fák szervezete, hogy hiába az utólagos vízpótlás.
    Annak örülnék leginkább, ha a fákat hagynák békén nőni, locsolná őket, akinek az a dolga, és a politika mint suszter maradna a kaptafánál.

  22. Gigi szerint:

    Kedves islander,
    az “egyéb közterületei” azt jelenti, hogy egyéb, nem a gerincút nyomvonalában lévő. Nem jelent új területet, csak olyan régit (például Áruház tér), ahol elférnek még új fák.

  23. islander szerint:

    zöldfelület, zöldterület, közterület stb. fogalmak keverésébe bele lehet ám bonyolódni!

    Áruház téren elférnek új fák? Nosza! Szeretném látni!

  24. Gigi szerint:

    Ja: közterület az út meg a járda is. Nyilván nem oda akarnak ültetni, hanem a közterület zöldfelületi részébe. Ez kérdés?

    A helyszínek tudtommal még nincsenek kijelölve. Lehet ötletelni, a Csevakhoz fordulni!

  25. islander szerint:

    hagyjuk…nem lényeges

    Csevakhoz? És kit keressek?

  26. Jozso84 szerint:

    Hát én erre nem is tudok mit írni.

    Jól tudnak hazudni az emberek a félrevezetésről ne is beszéljünk.

    Én felrágom onnan a síneket ha az kész lesz jövő év közepéig hisz már a Csepeli Tesco megépítése óta húzódik ez az egész.

    Akik meg annyira dicsérik hogy készül az út meg ott vannak a munkások annak csak annyit tudok mondani törölje ki a csipát a szeméből mert az hogy ott vannak a gépek semmit nem jelentenek.

    Én minden nap ott megyek jövök el és nem hiszem hogy az a 3 vagy 4 ember aki ott kint ezen az úton dolgozik az jövő év közepéig elkészíti mind azt amit itt összehazudtak.

  27. Gerincút szerint:

    Hello.Elképedve olvasom amiket itt írtok.Mennyire felvilágosítottak vagytok azzal kapcsolatban,ami itt folyik.Itt lakom a Gerincút nyomvonalán és fogalmam sincs mi folyik itt.Senki nem kereste meg az itt lakókat,hogy ez és ez fog történni.De egy táblát se látok kitéve,mint más építkezéseknél,hogy várhatóan ettől-eddig ez és ez fog itt épülni.De még csak egy szórólapot sem dobtak a posta ládába.Ha valaki tud egy olyan oldalt,ahol van valami konkrét terv(végleges) vagy fotó ,kérem linkelje már be ide (ha az megengedett ). Köszönöm.

  28. csepeli szerint:

    Gerincút: A Colas honlapjáról:

    “A COLAS – Csepeli Gerincút Konzorcium 2010.május 13.-án kötött szerződést a Budapest XXI. Csepeli Gerincút I. ütem (Szabadkikötő út – Posztógyár utca között) kivitelezési munkáira. A konzorcium vezetőjeként a COLAS ÚT Zrt. az útépítési munkákat, a konzorcium tagjaként a COLAS – ALTERRA Zrt. a vágányépítési és HÉV munkák, felsővezeték, biztosítóberendezés-építés feladatait végzi. A munka a felvonulási területek kialakításával, fakivágásokkal és favédelemmel kezdődik, majd a HÉV kerülőtöltés megépítésével folytatódik. Ehhez szükséges a töltés helyén lévő épület lebontása, és a keresztező közművek kiváltása, illetve védelembe helyezése. A töltésen ideiglenes kétvágányos pályaszerkezet épül, így a régi HÉV híd lebontható és új híd építhető. A teljes munkaterület hossza kb. 2-2,5 km. Az építkezés 7 munkaterületre oszlik. Kerülőtöltés építésével egy időben megkezdődnek a közműépítési és a 2*2 sávos gerincút előkészítő földmunkái (töltések, bevágások), és a földtükör kialakítása. A munkák a jelenlegi forgalmat több ponton jelentősen befolyásolja, így forgalomkorlátozásokat és kerülőút kialakítását teszi szükségessé. Befejezési határidő: 2011.09.15.”

    Térkép: http://www.colas.hu/index.php/portal/showmap/type/hir/i/141

  29. Gerincút szerint:

    Köszönöm csepeli.
    A befejezézi határidő évszámát nem írták el?Hihetetlen számomra,hogy olyan nagy változás várható 1 hónap alatt.
    Ha valaki tud arról valami értékelhető információt,hogy mégis hol várható még bontás vagy nagyobb területi változás az út miatt,főleg az Előd utca környékén ,az írjon vagy linkeljen,köszönöm előre is.

  30. csepeli szerint:

    Gerincút: Miféle egy hónapról beszélsz?

  31. Gigi szerint:

    Biztos elnézte az évet…

  32. Gerincút szerint:

    csepeli,igen,elnéztem:)Most már látom 1 év,így már sokkal hihetőbb.

  33. Gigi szerint:

    Persze nyugtával dicsérd…

Itt lehet hozzászólni !