Álmodik az MSZP: nem cserélték a honlapon a képviselők nevét

Csepel.info

Megállt az idő

Nem aktualizálták a csepeli önkormányzat hivatalos honlapján a kerület két országgyűlési képviselőjének nevét – hívta fel a figyelmet lapunk egyik fórumozója. Csepel hivatalos honlapján még mindig Podolák György és Avarkeszi Dezső MSZP-s politikusok nevét olvashatjuk az országgyűlési képviselők helyén.

A Csepel.info úgy tudja: Polgár György, az önkormányzati honlap korábbi szerkesztője a közelmúltban nyugdíjba ment, így gyakorlatilag azt se lehet tudni, hogy kinek vagy kiknek lenne a dolga a honlap folyamatos aktualizálása. Egy azonban bizonyos: a helyi MSZP pártszervezetet a csepeli választások olyan sokkhatásként érte, hogy sokan nem akarják tudomásul venni a tényt: Németh Szilárd és Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei meggyőző erővel nyerték meg a korábban “vörös” jelzővel is gyakran minősített Csepelen a választásokat.

27 hozzászólás “Álmodik az MSZP: nem cserélték a honlapon a képviselők nevét” bejegyzésre

  1. " ?! " szerint:

    EMLÉKEZTETŐ, MEMÓRIA FRISSÍTÉSHEZ: I. rész.

    Tárgy: Milyen gyurcsányi-trükkökkel nyerték meg a 2002-es választásokat a komcsik és a liberók?

    (A történetet magnóra mondta Gyurcsány Ferenc az „AZ ÚJ MINISZTERELNÖK” című könyv megírásához. Olvasható a könyv 210. oldalán.)

    A 2002-s választások előtt két komoly fordulópont volt.
    Egyik az Orbán-Nastase megállapodás. A másik Kövér köteles beszéde.

    A mi stábunk volt az amely szembefordította az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase paktummal.
    Egy hosszú vitában meggyőztük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács László előző este rábólintott.

    Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az addig képviselt állásponttal.
    Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén – még nehezebben – Kovács László is beadta a derekát.

    Akkor rendesen felépítettük ennek a kommunikációját a 32 millió román munkavállaló beözönléséről és az Orbán-Nastase megállapodást követő csaták fordulópontot hoztak a Fidesz és az MSZP választási küzdelmében.

    A választási harc finisében azonban a Fidesz-MDF pártszövetség támogatottsága felülmúlta az MSZP támogatottságát és a fideszes oldal tűnt a választások esélyesének, a baloldal pedig tanácstalannak és bénultnak.

    Ekkor csináltuk meg a „köteles akciót”.

    Kövér László a választási harc finisében egy viszonylag szűk körű, mondhatni, belterjes rendezvényen a hívek körében mondta, hogy „ha azokra hallgatnánk, akik nem látják a kormány által vezetett országépítés eredményeit, a reménytelenség, a nihil légkörét terjesztik, akkor akár le is mehetnénk a pincébe, és felköthetnénk magunkat.
    Aztán még annyit hozzátett, hogy persze azt elvárja az illetőktől, hogy ebben elől járjanak.

    Semmi kétség, hogy Kövér nem akart akasztani, de amit mondott azt kiforgatni sem nagyon kellett, csak ki kellett használni a benne rejlő lehetőségeket és megfelelő szövegkörnyezetben tálalva, és kellőképpen leegyszerűsítve kellett ismételgetni az elmondottakat.

    A választások előtt voltunk tíz nappal. Minden kutatás azt mutatta, hogy pár százalékkal, de ők vezettek.
    Úgy tűnt, hogy elveszítjük a választásokat.

    Összehívtam magamhoz öt embert. Pontosabban hármat, merthogy összesen voltunk öten.
    Mi ketten: Klára meg én, és jött Gál Zoli meg még két ember, akiknek nem mondom meg a nevét, mert ártana nekik.

    Tehát Ott van Gál, a feleségem, meg ez a két ember.

    Mi a csudát lehet itt még tenni?
    Többek között az is elhangzott, hogy semmit. Mert vége van a történetnek.

    Csütörtök este volt, másnap nagypéntek.
    Húsvét után következő hét a választás.

    Ebben a helyzetben voltunk, és kerestük, hogy mit lehetne még tenni.

    Valamikor késő este jött ötletként ez a kötél dolog, és akkor úgy döntöttünk, hogy ezt a kötélügyet meg kell csinálni, mert ott van benne mindaz a félelem, ami a Fidesszel szemben valami módon létezik.

    Ekkor elindult midenkinek az agya, még ott éjszaka megszülettek a sztoriboardok, hogy hogyan kell ehhez reklámfilmet készíteni.
    Hogyan nyikorog a kötél, szóval, hogy hogyan lehet ezt megcsinálni.

    Másnap engedélyt kértünk arra, hogy ezt a köteles dolgot elindítsuk.
    És összeraktuk.

    Kitaláltuk Szili Kati szerepét.
    Az egy szem kazettát lejátszottuk a sajtónak.
    Szili Kati oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondta el, hogy ez milyen borzasztó.

    Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesített mindenfajta leveleket, és elindítottuk az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés volt a Fidesz székház előtt.
    Az élen Kovács László egy kötéllel a nyakában.

    A parlamenti választásokat az előzetes várakozások ellenére végül minimális különbséggel a baloldal nyerte, amelynek eredményeként a szocialista-szabaddemokrata koalíció került kormányra, Medgyessy Péter vezetésével.

    A folytatás ismert.
    A fenti trükkökkel megszerzett hatalmat az MSZP-SZDSZ bűnszövetkezet a Zuschslag üggyel jellemezhető csalásra lopásra és korrupció használta, majd a mindenkinél gátlástalanabb Gyurcsány 2004-ben megpuccsolta Medgyessyt és úgy vezették az országot, ahogy azt Gyurcsány 2006-ban az őszödi beszédben a bűntársainak bevallotta.

  2. " ?! " szerint:

    EMLÉKEZTETŐ, MEMÓRIA FRISSÍTÉSHEZ: II. rész.

    Tárgy: Gyurcsány Ferenc 2006. május 25-én elmondott beszámolója a bűntársai előtt, a 2004-2006 közötti kormányzásról, és a 2006. évi választások megnyerésének módjáról, valamint az ország akkori gazdasági helyzetéről és jövőbeli kilátásairól.

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.
    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.
    Azért nincsen, mert elkúrtuk.
    Nem kicsit, nagyon.
    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.
    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.
    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.
    Semmit.
    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.
    Semmit.
    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.
    Gyorsan eljött az igazság pillanata.
    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.
    Nincsen.
    Magyarország le van írva.
    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.
    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.
    Nincsen.
    Nekem sincs.
    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.

    Gyurcsány fenti utolsó szavai úgy valósultak meg, hogy a történéseket nem tudták befolyásolni, és tényleg minden rájuk omlott az egész, de sajnos velük együtt az egész országra.

  3. " ?! " szerint:

    EMLÉKEZTETŐ, MEMÓRIA FRISSÍTÉSHEZ: III. rész.

    Tárgy: Magyarország államadósságának alakulása a kádár-korszak utolsó évétől, 2010-ig.

    A mindössze két hónapja hivatalba lépett Orbán-kormányt ócsárolóknak és látványos eredményeket követelőknek figyelmébe ajánlom az alábbi kommancs-liberó örökséget, amely örökség még hosszú évekre meghatározza a lehetőségeinket és behatárolja az Orbán-kormány mozgásterét.

    1.) 1989 őszén Németh Miklós miniszterelnök nyilvánosságra hozta, hogy Magyarország államadóssága meghaladta 20 milliárd USA dollárt, és abban az esetben ha a kormány nem fizeti az esedékes törtesztő részleteket, akkor kb. másfél hónapra elegendőek a Magyar Államnak az ország működtetéséhez szükséges pénztartalékai.

    2.) 1994-95 fordulóján Békesi László (a Horn kormány pénzügyminisztere bejelentette), hogy a magyar költségvetés kamatcsapdába került, mert az államadósság elérte a 32 milliárd dollárt, a GDP 87,4 százalékát.
    Akkor az 1995-ben végrehajtott 6 milliárd dolláros energiapiaci privatizáció mentette meg az országot az államcsődtől, amelynek eredményeként a magyar árampiac, Európában példátlan módon, külföldi kézbe került.
    Ennek eredményeként csökkent az államadósság 1996 végére a GDP 74 százalékára.

    3.) Az 1998 őszén hivatalba lépett első Orbán-kormánynak az államadósság visszaszorítása irányuló erőfeszítéseinek eredményeként, 2001 végére az államadósság a GDP 54 százalékára csökkent, és kb. 6800 milliárd Ft volt.

    4.) Medgyesi Péter két éves kormányzása alatt (a 2004-es megszorító csomag ellenére) az államadósság a GDP 59 százalékára emelkedett.

    5.) Gyurcsány 2004 őszén történt hatalomba lépésével igazi ámokfutás kezdődött.
    Az államadósság 2005 végére a GDP 62 százalékára, 2006 végére a GDP 66 százalékára emelkedett.

    2007. május 21-én nyilatkozta Kovács Árpád az Állami Számvevőszék elnöke, hogy „az ország nyakig eladósodott, a költségvetés adóssága több mint 15 ezer milliárd Ft, és a lakosság is hatezer milliárd Ft-tal tartozik a pénzintézeteknek.

    A 2007 évi megszorítások eredményeként bekövetkezett megtorpanás után, az adósságállomány 2008-ban a GDP 73 százalékára, 2009 végére pedig a GDP 78 százalékára emelkedett
    Ez azt jelenti, hogy Magyarország 2010. év elején fennálló kb. 100 milliárd USA dollár (kb. 22 ezer milliárd Ft.) államadósságának a felét a Gyurcsán-kormány és a Bajnai kormány produkálta, miközben a maradék állami vagyon nagy részét (közöttük a Budapest Airport-ot, a Dunaferr-t, a MÁV Cargo-t, a Richter Gedeon Rt.-t, stb.-t) is aladták

    Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt a devizában jegyzett hitelállománynak az államadósságon belüli aránya rohamosan növekedett, és ennek eredményeként 2010 január végére a devizában fennálló államadósság elérte 9,5 ezer milliárd Ft-ot.
    A Gyurcsány–Bajnai kormányoknak sikerül a drasztikusan növekvő államadósságon belül, a 2004 évi 23 százalékról 46 százalékra növelni a devizában fennálló államadósság arányát.

    A nemzetközi tőkepiacok 2008 őszén történt befagyása miatt nem tudott kemény valutához jutni az ország, miközben az esedékes tőketörlesztéseket fizetni kellett volna.
    A garantált államcsődtől a Nemzetközi Valuta Alap (az IMF) segélycsomagja mentette meg az országot, amely ellenében Magyarország képviseletében Veres János pénzügyminiszter és Simor András MNB elnök aláírta az IMF-nél azt a megszorító programot (pl.: a 13 havi nyugdíj megvonását), amelyet a Bajnai-kormány kormányprogramként hajtott végre, és mint ismeretes még napjainkban az Orbán kormány mozgásterét is behatárolja.

    Súlyosbítja a helyzetet, hogy a Bajnai-kormány a 2010. évet kétmilliárd dolláros amerikai kötvénykibocsátással kezdte, továbbá, hogy az Államadósság-kezelő Központ adatai szerint a tartozások törlesztésére az idén Magyarországnak 5700 milliárd Ft-ot (a 2010. évi költségvetés egy harmadát) kell fordítania. Természetesen újabb hitelfelvételekkel, amelyek következtében az államadósság ez év végére meg fogja haladni a GDP 82 százalékát.

    A magyar költségvetésből 2010-ben kb. a GDP 4,8 százalékának megfelelő összeget, kb. 1300 milliárd Ft-ot kell az államadóság kamataként kell fizetni.
    Miután az ország erre nem képes, ennek a kamatnak egy részét szintén újabb hitelekből kell fizetni, amely miatt az államadósság 2010-ben kb. 600 milliárd Ft-tal tovább növekszik.

    A fent ismertetett “örökség” által meghatározott korlátok között haladva kell a második Orbán-kormánynak visszakormányozni az országot a gazdasági fejlődés útjára, és aki ezért a helyzetért nem Gyurcsányt és a kommancs-liberó bandáját, hanem a két hónapja hivatalban lévő Orbán-kormányt hibáztatja, az vagy nem normális, vagy gazember.

  4. " ?! " szerint:

    EMLÉKEZTETŐ, MEMÓRIA FRISSÍTÉSHEZ: IV. rész.

    Tárgy: A Csepeli MSZP 2002. évi választási ígéretei teljesítésének értékelése, 67 nappal a 2010. október 3.-án tartandó önkormányzati választások előtt.

    1.) Azt ígérték, hogy “A kormány megálljt parancsol a korrupciónak, a visszaéléseknek, a közpénzek elherdálásának és a hatalmi gőgnek”.
    Eredmény: Zuschlag ügy, Hagyó ügy, Hunvald ügy, Wieszt ügy, Főtáv-Csepel Kovács Lajos ügy, BKV-s Mesterházi ügy, FŐKERT ügy, MALÉV ügy, sukorói telekügy, kormányzati-negyed ügy, Deme ügy, Gulyás ügy, Császár ügy, stb.

    2.) Ígéretet tettek arra, hogy “A következő években felgyorsítják a kerületfejlesztést.
    Az ígérethez kapcsolódóan, a következő célok megvalósításához kérték a csepeli választók szavazatait”:

    a.) Azt ígérték, hogy “Határozott és eredményes intézkedéseket kezdeményeznek a kormánynál, Budapest vezetőinél, és követelik a gerincút megépítését”.
    Eredmény: A gerincútból a mai napig egyetlen méternyi szakaszt sem építettek meg.
    A választási ciklus vége előtt pár hónappal a kivitelezés kezdésének a látszatát keltik, de már fizikai lehetetlenség az ígéretük teljesítése, ezért ennek a feladatnak a megoldása is az új önkormányzatra marad.
    (A gerincútra majd külön tanulmányban visszatérek.)

    b.) Azt ígérték, hogy “Az északi terület hasznosításából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu, és Háros fejlesztésére fordítják”.
    Eredmény: Az északi terület bevételének nagyobb részét elköltötték, de a bevételből a mai napig semmit ne fordítottak sem Királyerdő, sem Ófalu, sem Háros fejlesztésére.

    c.) Azt ígérték, hogy “Nyomatékosan igényelik a tömegközlekedés feltételeinek javítását, továbbá, hogy megvizsgálják, hogy van-e mód újabb buszjárat saját erőből történő beindítására”.
    Eredmény: A tömegközlekedés színvonala romlott és új buszjáratok indítására nem került sor.

    d.) Azt ígérték, hogy “Felgyorsítják a csatornázást és az útépítést Királyerdőben”.
    Eredmény:
    – Királyerdőben az elmúlt 8 évben említésre méltó mennyiségű csatorna építésre nem került sor, mert a csatorna építési feladat a kerület és a főváros megállapodása alapján 2003. január 1-től átkerült fővárosi hatáskörbe, de a főváros ezt a vállalását is úgy teljesítette, mint a gerincút megépítését.
    – 2001-ben 460 millió Ft, 2002-ben 480 millió Ft értékben szilárd burkolattal látták el Királyerdő számos földútját, de ezek megépítése az első Orbán-kormány érdeme, mert az ehhez szükséges pénzeket közvetlenül az első Orbán-kormány adta Csepelnek, a jelentős mennyiségű földutakkal rendelkező külső kerületek úthálózatának fejlesztése keretében.
    A Medgyesi/Gyurcsány/Bajnai kormányok ezt a hagyományt megszüntették és azóta számottevő mennyiségű szilárd burkolat nem készült Királyerdőben.

    e.) Azt ígérték, hogy “Csepel teljes csatornázottsága érdekében részt vesznek a régió szennyvíz-elvezetési és szennyvíztisztítási programjának megvalósításában”.
    Eredmény: Csepel díszeként megépült a más kerületek szennyvizét befogadó észak-csepeli szennyvíztisztító, de miközben a szennyvíztisztító létesítési és működtetési költségeit a csepelieknek is fizetni kell csatornadíjban, Csepel szennyvize a Vas Gereben utcánál továbbra is tisztítatlanul ömlik a Dunába, és az MSZP-SZDSZ irányítású fővárosi vezetés ígérete ellenére a kerületnek a szennyvíztisztító építésével egyidejűleg történő teljes csatornázását sem valósították meg.

    f.) Azt ígérték, hogy “Húsz kilométer közcsatornát építünk”.
    Eredmény: Az ígéret, ígéret maradt.

    g.) Azt ígérték, hogy “Huszonkét kilométer földutat látunk el szilárd burkolattal”.
    Eredmény: Annyi valósult meg belőle, amennyinek a megépítéséhez az első Orbán-kormány pénzt biztosított.

    h.) Azt ígérték, hogy “Előkészítjük Háros közművesítését”.
    Eredmény:
    Csepel-Háros közművesítésének az előkészítésében a mai napig érdemi előrelépés nem történt, ezért a fővároshoz méltatlan körülmények között ott élő több ezer ember jelentős része vezetékes ivóvízzel sincs ellátva.
    A csatornahálózat hiánya miatt az ott lakók hagyományos árnyékszékekkel és szennyvíz-szikkasztókkal szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely vízbázis a Fővárosi Vízművek csepeli kútjainak a vízét biztosítja.
    Ennek az állapotnak köszönhetően Csepel lakossága és a csepeli vízmű-kutakból ellátott többi budapesti lakos a hárosi árnyékszékekkel és szennyvíz-szikkasztókkal szennyezett vízből előállított ivóvizet fogyaszthatja.

    i.) Azt ígérték, hogy “Megkezdjük a teherforgalmi mentesítő út építését”.
    Eredmény: Ebből az útból a mai napig egyetlen méter sem valósult meg, de az északi terület bevételéből erre a célra már elköltöttek több mint 700 millió forintot.
    (Külön tanulmányban később erre a témára is visszatérek.)

    j.) Azt ígérték, hogy “Csepel közbiztonságának az erősítése érdekében a körzeti megbízotti rendszert két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük”.
    Eredmény: Sok egyéb mellett ezt az ígéretet sem teljesítették.

    k.) Azt ígérték, hogy “Kezdeményezzük és szorgalmazzuk a Weis Manfréd kórház korszerűsítését, fejlesztését”.
    Eredmény: A korszerűsítés és fejlesztés helyett a kórházat gyógyító intézményből elfekvő intézménnyé alakították, ezért a csepeli betegek más kerületek kórházaikba kénytelenek utazgatni. Arról nem is beszélve, hogy súlyos esetben az sem biztos, kibírják a szállítást a kórházig.

    l.) Azt ígérték, hogy “Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    Eredmény:
    Nem kezdeményezték a lakhatáshoz való jog kimondását, és Csepel Önkormányzata az elmúlt 16 évben csak a 2002-2006 közötti ciklusban épített bérlakásokat.
    Ezek a bérlakások azonban, azokban a II. Rákóczi Ferenc út nyugati oldalán látható vörös házakban vannak, amelyek az első Orbán-kormány által meghirdetett “Széchenyi-terv” keretében az Orbán-kormány által a kerületünknek adott pénzből lettek megépítve, ezért ezek létesítése is az első Orbán-kormány érdeme.

    m.) Azt ígérték, hogy “Felgyorsítjuk a kerületi iskolák rekonstrukcióját, az épületek korszerűsítését, a taneszközök cseréjét”.
    Eredmény: Csak halaszthatatlan felújításokat végeztek, és csak az iskola-bezárásokat gyorsították fel. Pl.: bezárták és bagóért eladták Csepel egyik legújabb és legkorszerűbb iskoláját, a Csikó sétányi 24 tantermes általános iskolát.

    n.) Azt ígérték, hogy “Olyan Csepelt akarunk, ahol
    – tisztaság, és rend van, egészséges a környezet,
    – erős a közbiztonság,
    – gyors, kényelmes és biztonságos a közlekedés.”
    Eredmény: A lakosság többségének a véleménye szerint az itt felsorolt óhajok ellenkezőjének a megvalósulásáról beszélhetünk.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    ŐK VOLTAK A MAGYARORSZÁG (a kommunisták-Mszp-s) MINISZTERELNÖKEI!!!!?
    NA, DE Mszp-k tényleg ti választottátok őket?!

    2010-07-28
    HAMISAN TANÚSKODOTT GYURCSÁNY ÉS BAJNAI?

    Budai szerint a két volt kormányfő “valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett ügyészségi meghallgatásán

    Dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt – mondta Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

    Budai Gyula kiemelte: birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett az izraeli befektető, illetve amit Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek.

    Hozzátette: a 2008. május 26-i kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben, amely alapján állítható, hogy mind a két volt kormányfő “valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett ügyészségi meghallgatásán – közölte.

    Mind a két volt miniszterelnöknek konkrét tudomása volt több olyan tényről, amely Sukoró ügyében döntő lehet – fűzte hozzá a miniszterelnöki megbízott.
    MHO/MTI
    Hír küldése ismerősnek Hír küldése ismerősnek
    |
    Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása
    |
    Hozzászólások Hozzászólások (190

  6. " ?! " szerint:

    Ideje lenne a csepeli kommancsoknak és liberóknak magyarázatot adni a fenti emlékeztetőkben leírtakra, valamint tételesen megindokolni, hogy az ígéreteiket miért nem teljesítették.

  7. lolka szerint:

    Az Indonéz beruházásnak is utána lehetne nézni, a MÁV Cargo eladásakor létre jött kettő személyes közvetítő cégnek is 3milliárd…

  8. CsepeliNo1 szerint:

    ” ?! ”
    Szerinted valaki elolvassa a F.SZSÁGAIDAT?????
    Hát, nem!!!!!

    Én eddig jutottam: Tárgy: Gyurcsány Ferenc 2006. május 25-én elmondott beszámolója a bűntársai előtt, a 2004-2006 közötti kormányzásról, és a 2006. évi választások megnyerésének módjáról, valamint az ország akkori gazdasági helyzetéről és jövőbeli kilátásairól.
    – EZ MEG MÁR OLYAN UNALMAS. Ne híreszteld, hogy ennyire buta vagy, hogy nem tudsz a szavak mögé nézni.
    Persze, mert most olyan miniszterelnökünk van, AKI SOHASEM HAZUDOTT!!!!
    Hol is van az adókulcs módosítása a választások után egyből?????
    De ez sem hazugság!

    Plussz emlékeztetőt Én is tudok adni: Josip Tot, Kaya Ibrahim, Deutch féle kapurendszer, Orbán bánya => Útépítések, Tokaj Hegyalja, stb . . . EMLÉKSZEL?????

    Ennyit rólad!

  9. " ?! " szerint:

    Kedves “CsepeliNo1”!

    Mi történt? Azért vagy ennyire harcias, mert felturbóztak Szenteczky Janóék az “ÚJ PÓLUS” mozgalom zászlóbontó rendezvényén?

    Ha nagyon unalmasak, vagy nagyon bosszantóak számodra az emlékeztetőimben leírt száraz tények, akkor ne olvasd! De ne háborogj azért, mert szeretett Gyurcsány elvtársadnak a “köteles beszéd”-nél ismertetett alábbi módszerét követve, ismételgetem az igazságot!

    “Semmi kétség, hogy Kövér nem akart akasztani, de ki kellett használni a benne rejlő lehetőségeket és megfelelő szövegkörnyezetben tálalva, és kellőképpen leegyszerűsítve kellett ismételgetni (ismételgetni, ismételgetni, ismételgetni,..) a Kövér által elmondottakat.”

    Akkor miért nem voltál ennyire finnyás, amikor Gyurcsány vezényletével az mszp-s kórus (és közöttük valószínűleg Te is) szorgalmasan ismételgette a hazugságokat?

    A két eset között annyi a különbség, hogy Ti a hazugságokat szoktátok arcátlanul ismételgetni, és viszont csak az igazságot.

    Háborgás helyett arról mesélj inkább, hogy milyen módszerrel sikerült Szenteczkynek ilyen jól “egységbe forrasztani” benneteket, és sikerült-e semlegesíteni az Új Pólus Csepelért mozgalmat!
    A harciasságod arra utal, hogy Te is benyelted Szenteczkynek a “tartsunk össze” dumáját, és ezért véded ennyire a mundér becsületét. (Vagy Neked is van félni valód a felelősségre vonástól?)

    Ha már ennyire aktív vagy a Csepeli MSZP megvédésében, akkor magyarázd már el tételesen, hogy miért nem teljesítette a Csepeli MSZP 8 év alatt, az emlékeztetőm IV. részében szereplő választási ígéreteket!

    (Jó ha tudod, hogy az emlékeztetőmben felsorolt ígéretek teljesítésének az elmulasztásáért neked is meg van az erkölcsi felelősséged, ezért nem kellene olyan magasan hordani az orrodat.)

    Végül annyit jegyzek meg, hogy a választásokig hátralévő két hónapban, újabb emlékeztetők közzétételével lehetővé teszem részetekre az 1994-es, 1998-as, és 2006-os nem teljesített csepeli választási ígéretek megválaszolását is, és addig fogom az ígéreteket ismételgetni, ameddig elfogadható tételes érdemi válaszokat adtok.

  10. BaráTOM szerint:

    Tisztelt(?) Szerkesztőség meggondolatlansága semmit sem javult. Vissza tetszettek jönni a nyaralásból, netán?
    Hogy Avarkeszi, és Podolák szerepel az oldalon, az nem baj. Olyan jó olvasni. 😉
    Nem Borbély, és Németh nyertek a választásokon, mert éppen úgy nem tettek Csepelért semmit, mint azóta. Ugyan mitől nyertek volna? Az árnyékravetődés két ostoba bajnoka! Megsúgom: a Fidesz logó nyert, nem ez a két szerencsétlen.
    De az űber butaság a Tisztelt(?) Szerkesztőség részéről azonban sokkal tovább mutat a tűréshatárnál! Ugyanis még mindig nem bizonyított, hogy Borbély Lénárd oldalán lázadás van, amikor a kormányt pocskondiázza, vagy csak ott maradt valami régi lózung?
    De ha már cikinél tartunk, a Tóth 23 nicknevének csúfos bukása Borbély lázadásánál is sokkal kellemetlenebb, ehhez képest egy nem frissített önkori oldal, csak arra jó, hogy a ahelyi Fidesz ismét bohócot csináljon magából!
    SIKERÜLT!
    (Tecikérteni? A butaság az magas labda! De nem hiszitek.)

  11. codec szerint:

    BTOM!
    Kereteztesd be nyugodtam imádottjaid képét, de halkan megjegyzem: volt idő és hangulat Csepelen, amikor özv, Fehélrváriné is nyert volna, ha MSZP színekben indul!

    További kellemes s..nyalást!!!

  12. busman szerint:

    Ere a “Tőth23nicknév”-re már többször hivatkoztok.
    Elárulnátok, hogy konkrétan miről is van szó?

  13. Miska72 szerint:

    Remélem a börtön celákhoz is így fognek ragaszkodni az elvtársak!
    No comment! 🙂 🙂 🙂

  14. Gigi szerint:

    busman, arról, hogy a CSIP-en, a szoci hasonló fórumon az IP-címek beazonosításával az derült ki, hogy Tóth János Fidesz-képviselő 23 különböző nickname-mel jelentkezett be. Hogy ez igaz-e vagy sem, szerintem soha nem tudjuk meg, de vélhetően a kampány végéig hallgatni fogjuk az érvek sorában…

  15. " ?! " szerint:

    Kedves “CsepeliNo1″!

    A ma 00:17-kor elküldött válaszomban nem reagáltam az alábbi felvetéseidre. ezért ezt a mulasztásom az alábbiakban pótolom:

    “CsepeliNo1: 2010. július 28., szerda 22:32-kor
    Plussz emlékeztetőt Én is tudok adni: Josip Tot, Kaya Ibrahim, Deutch féle kapurendszer, Orbán bánya => Útépítések, Tokaj Hegyalja, stb . . . EMLÉKSZEL?????”

    Igen emlékszem, hogy a fentiekkel kapcsolatban évek óta folyamatosan össze-vissza hazudoztok, ezért felhívom a figyelmed az alábbiakra:

    1.) A “Josip Tot, Kaya Ibrahim” ügyek miatt indult rágalmazási pereket Simicska Lajos sorban megnyerte, és Keller László feljelentésügyi biztosotok nem győzött kártérítést fizetni Simicskának. (Valószínűleg közpénzből.)

    2.) A Deutch által megrendelt beléptető rendszert fel kellett volna szerelni, de nem ez történt, hanem hagyták szétlopni.

    3.) “Orbán bánya => Útépítések”. (Látom, hogy Te a fejlődőképesebb kommancsok közé tartozol, és már nem “Orbán bányákról” beszélsz többesszámban, mint ahogy azt a szocialista hazugsággyár többi “dolgozója” csinálja.)
    Tájékoztatlak, hogy ennek a hazugságotoknak a hátterében az alábbi valóság áll:
    1992. októberében a DÉLKŐ Vállalat 40 főt foglalkoztató és akkor 21 millió Ft értékű dolomit bányáját, dolgozói privatizációs eljárás keretében Orbán Győző üzemvezető (Orbán Viktor édesapja) vezetésével privatizálták, és létrehozták a Dolomit Kft.-t.
    A Kft. megalakításakor Orbán Győző 36 % tulajdonrésszel rendelkezett, később azonban több társ tulajdonrészének a megvásárlásával többségi tulajdont szerzett. (Ezeket elolvashatod a Kende Péter által írt “Viktor” című könyv 215. oldalán.)
    Erről a bányáról beszél évek óta többesszámban a mszp-s hazugsággyár és igyekszik azt sugalni, hogy Orbán Viktornak bányái vannak.
    Ebből is láthatod, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

    4.) “Tokaj Hegyalja”:
    Jóindulattal azt feltételezem, hogy nem tudod azt, hogy miről beszélsz.
    Ugyanis arról van szó, Orbán Viktor felesége a szüleitől a kommunisták által elvett földekért kapott kárpótlási jegyekkel kárpótlási árverés keretében szerzett szőlő művelési ágba tartozó földrészletet a “Tokaji borvidéken” ugyanúgy, mint más kárpótlásra jogosultak.
    Ez a terület azonban nem Tokaj Hegyalján, hanem a Szlovákiáig terjedő “Tokaji borvidék”-nek nevezett terület zempléni részén található.

    A fentiek azt bizonyítják, hogy Ti a valóság eltorzított változatának a folyamatos ismételgetésével igyekeztek beszennyezni a vetélytársaitokat, miközben mélyen hallgatok Gyurcsány elvtársadnak a privatizációs “csínytevéseiről”.
    Pédául:
    A hivatalos bejegyzés nélkül működtetett Nomentana Kft.-n keresztül privatizált Képviselői Klubról, és Balatonőszödi üdülőről.
    Az MFB elnökként működő anyós által protekcióval biztosított kamatmentes hitelből privatizált Timföldgyárról.
    A Gyurcsányék lakásában felszerelt csillároknak a Fitelina Kft.-n keresztül adóelkerülés érdekében történt lízingeléséről.
    És sorolhatnám, de most nem folytatom.

  16. Gigi szerint:

    Ha jól emlékszem, én hívtam fel a figyelmet az önkormányzati honlap elavultságára, mégpedig akkor, amikor Lénárd volt terítéken ugyanezért. De lehet, hogy más szemfülesebbre gondolt admin. A lényeg, hogy egyik részről sem engedhető meg, hogy ha érvel valami ellen, akkor ő maga ne legyen – legalább az adott témában – feddhetetlen. És hiába ment PGY nyugdíjba e hónap elején, az áprilisi választások – minő egybeesés! 🙂 – áprilisban voltak! Nem volt idő a frissítésre?!

  17. Gigi szerint:

    Csak egy aprócska megjegyzés: nem kellene külön poszt az ígéretek értékeléséről? Nem szerencsés, ha keverednek az idetartozó és az off hozzászólások.

  18. grün szerint:

    Gigi!
    Egy lelki szemetesládára gondoltál?
    Nevezhetjük akár süllyesztőnek is!

  19. CsepeliNo1 szerint:

    BaráTOM:
    2010. július 29., csütörtök 01:27-kor
    Mi az, hogy nem Borbély, és Németh nyertek a választásokon a Fidesz logó nyert, nem ez a két szerencsétlen.
    DE NORMÁLIS VAGY?????!!!!! AZTAAAAA . . . Gondolkozzál már!!!!!
    Te?!
    Az MSZP nem a logóval nyert 16 évig Csepelen????? Ezt veted a FIDESZ szemére????? PFFFFF . . . Azért ehhez bőr kell!!!!! De neked van!!!!!
    BaráTOM, tévedsz, TE CSINÁLTÁL BOHÓCOT magadból ezzel a hozzászólásoddal, nem a FIDESZ .
    Inkább igyál meg egy Red Bullt! Az hátha segít. Beindít. Tudod?!
    Ez lesz a jövőd: REPÜLNI FOGSZ!

  20. TI szerint:

    BaráTOM!
    Nektek kell elvinni a balhét akik döntési helyzetben voltatok. Itt nem lehet senkire újjal mutogatnotok. Úgyhogy jobb ha hozzászoktok, hogy nincs több ingyen élés, lehet robotolni uraim és hölgyeim.

  21. CsepeliNo1 szerint:

    ” ?! “:
    2010. július 29., csütörtök 00:17-kor
    Neked lehet, hogy ezek a száraz tények, DE EZ CSAK TÉGED MINŐSÍT!!!!!

  22. Manitu szerint:

    BaráTOM-on világosan látszik, hogy soha nem azért választották meg, mert értett is volna valamihez. De még egy dolog látszik rajta: olyan politikus, aki matt hülyének nézi a választókat. Másképp az eszébe sem jutna, hogy itt csak pártlogókra szavaznak a választók.

    De sebaj, csak így tovább BaráTOM, csak így tovább MSZP! Sínen vagytok, az a lényeg 😀

  23. busman szerint:

    Kösz Gigi! Nem járok a CSIP-re, de azért az érdekes, hogy az IP-címek után kutakodnak. Ha ez a fegyver a kezükben, akkor kapják be a cső végét és szippantsák ki vele a limonádéjukat.

  24. Gigi szerint:

    Nem tudom, kutakodás volt-e vagy rábukkanás, de a módszer nemkívánatos. Hasonlít a Lázár-szégyenfalhoz: a cél nem minden esetben szentesíti az eszközt!

  25. BaráTOM szerint:

    Sanyi, Sanyi!

  26. busman szerint:

    BaráTOM, még mindig a Thorgelle kihagyott helyzeit nézegeted???
    Cseszhetjük, ez a VB. már elment…

Itt lehet hozzászólni !