Elméletileg megkezdődött a gerincút építése

Sajtótájékoztatón dolgoztak a munkások, majd elpakoltak és hazamentek

Csepel.info

Ismét, a választási kampányra tekintettel most sajtótájékoztatóval egybekötve kezdődött el a Csepeli Gerincút 17 éve megígért építése – legalábbis elméletileg.

A Csepel.info úgy tudja: a munkások, akik Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Tóth Mihály csepeli polgármester 17 éve várt bejelentésekor a sajtótájékoztató környékén buzgón dolgoztak, a sajtó és a politikusok távozása után szintén összepakoltak és hazamentek. Amennyiben a bejelentett útépítés most valóban megvalósul, a 10 km-es útszakasz egy negyed része készülhet majd el. Ha pedig a jövőben továbbra is csak az MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetés ritmusában, azaz 17 évente építik meg a gerincút egy-egy negyedét, már csak 51 évet kell várnunk az út átadásáig. Már amennyiben az addig elkészült útszakaszokat karban tartják.

Csepeli Gerincút, a végtelen történet

1993-ban Demszky Gábor ígérte meg, hogy 1996-ra biztosan elkészül a Csepeli Gerincút, de ehhez az MSZP-SZDSZ-es kormány által támogatott MSZP-SZDSZ-es városvezetés végül valamiért mégsem volt képes akkor elegendő forrást adni.

Egy betonbiztos ígéret a sok közül: e szerint január óta tart az útépítés (néhány MSZP-s fórumozónk ma is így hiszi)

Az 1998-as országgyűlési és önkormányzati választási kampányoknak így ismét egyik legfontosabb ígéretévé válhatott a Csepeli Gerincút most már egészen biztos megépítése. Erre azonban az MSZP-SZDSZ-es városvezetés négy évig újfent nem talált elegendő forrást, így az útépítés sajnos megint elmaradt.

Így történt, hogy a csepeli és a fővárosi MSZP és SZDSZ 2002-ben a nagy gazdasági fellendülés jegyében most már véres komolysággal ígérte meg az addig csak nagyon ígért út megépítését. Nem tudni, hogy miért, de a céldátumok akkor sem teljesültek: az MSZP-SZDSZ-es kormány és az MSZP-SZDSZ-es vezetésű főváros most sem tudta elérni a Csepeli Gerincút megépítésének még a megkezdését sem.

A fellendüléstől dübörgő gazdaság és az ugráló Pannon Puma dagadó mancsai közül 2005-ben már egyenesen az igazmondás hercege, Gyurcsány Ferenc és a csepeli párt és önkormányzati vezető Tóth Mihály közösen ígérték meg a Csepeli Gerincút mindenképpeni megépítését. Annak bizonyítására, hogy most már abszolút biztosan ígérik az útépítést, azt mindenféle szerződéssel is szentesítették. A Csepeli Gerincút így már 2005-ben majd 2006-ban majd 2008-ban és 2009-ben is megépült – volna, ha megépítették volna. De sajnos akkor sem építették meg.

A Csepeli Gerincút nyomvonala 2009. decemberében: csak a szokásos szemét és mocsok volt ott

A legeslegeslegutóbbi tervek szerint az út immáron csak egynegyedét tavaly októberben kezdték volna megépíteni, ami természetesen elmaradt. Most, hogy a magyar újságíróknak Patyomkin munkások is dolgoztak, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Csepel.info

19 hozzászólás “Elméletileg megkezdődött a gerincút építése” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    A félreértések elkerülése végett: a munkások a sajtótájékoztató helyszínét biztosították, nem az utat kezdték el építeni jelképesen. A bejelentés ahhoz kapcsolódott, hogy folyik és a napokban lezárul a munkaterület átadása. Utána tényleg jönnek a kivitelezők fát vágni (és helyettük később ötször annyit ültetni), közműveket kiváltani stb. Persze blikkfangosabb csúsztatással felvezetni a témát. 🙂

  2. Manitu szerint:

    “A munkások a helyszínt biztosították”

    Építőmunkások?

    🙂

  3. BaráTOM szerint:

    Micsoda hasonlóság! A 3-asban éppen ezt csinálták a “fiúk” a kiserdei szemétszedésnél! Addig szedegették a szemetet, ameddig a kamera forgott, és villámsebesen leléptek!

  4. Manitu szerint:

    Barátom: a 3-asban? Egész Csepelen! 17 éve minden választás előtt eljátszotta ezt Tóth, Podolák Demszky meg Avarkeszi!

  5. " ?! " szerint:

    IDÉZET:
    “Lakossági tájékoztató:
    A gerincút I. ütem 2010. január és 2011. augusztus 31 között épül meg.
    2010. januárban indulhat a csatorna munkáival, majd márciustól folytatódhat a gerincút kiépítésével. Átadás 2010. augusztus 31.”

    JAVASLAT:
    A nagy alkotásokat sok esetben kezdeményezőkről nevezik el, ezért javaslom, hogy a 23 évvel ezelőtt megígért, majd az azóta lezajlott minden választás előtt ismét megígért, és eddig “gerincút”-ként emlegetett valamit kereszteljük át “a gerinctelenek által megígért út” névre.

    BaráTom! Gigi!
    Ti pedig szorgoskodjatok, és a “Szent…. János kommandó” tagjaként szorgalmasan ismételgessétek, hogy “eddig is megígértük, most is megígérjük, és ezután is meg fogjuk ígérni ezt az utat, de eddig sem teljesítettük, most sem teljesítjük, és ezután sem fogjuk teljesíteni az ígéretünket”.

  6. Gordon szerint:

    Csak feltűnt volna valakinek ha január óta tartana az építkezés. Szenteczky és Demszky hazudnak éjjl-nappal. Egy szavuk sem igaz.

  7. Vica szerint:

    Nem lesz egyszerű augusztus 31-ig készen átadni az utat…
    Podolák a Sajtótájékoztatójában azt mondta, hogy 2010. májusban kapják meg a fővárostól a pénzt a kivitelezésre. Nem lehet, hogy még nem érkezett meg az összeg? Pénz nélkül ugyanis szép álmokat lehet építeni, de utat szerintem nem.

  8. Gigi szerint:

    Kedves “?!”,

    én a magam nevében tettem hozzászólást, ráadásul nem értek egyet sem a halogatással, nem támogatom/magyarázom sem a Demszky-féle hazudozást, sem a helyi önkormányzat lobbiképtelenségét! Ha valami nem fekete, vagy nem fehér, azt is mindenáron be akarod sorolni, csak hogy tapsolj vagy gyalázkodj?

  9. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,

    nem építőmunkások voltak ott, éppen ez az! Olyanok voltak, akik eltakarították egy darabon a dzsindzsát, és felszórták valami salakszerűséggel, hogy a kamerák meg az újságírók meg az újságírók tudjanak hova állni…

  10. Manitu szerint:

    Akkor csak a Patyomkin-munkások voltak azok? Én máshogy hallottam, de ha neked van igazad, akkor is égő. Visont felvetődik a kérdés: egy sz@ros kis kampányrendezvény miatt miért közpénzt költöttek megint?

  11. nem Jani szerint:

    Jómukásemberek…..

  12. Gigi szerint:

    Minden uniós projektet így kell beharangozni – nem olvastok újságot? Lesz majd nagy hirdetőtábla is ám – az is közpénzből, bizony! Amúgy az újságírókat tűző napon és a salak ellenére porban fogadták, pogácsa és védőital nélkül, úgyhogy a pénzeken már spórolnak, az látszik…

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Hölgyeim, Uraim!
    Az ég szerelmére kérem, mondjanak olyan Mszp-s, Szdsz-s, neveket akik az elmúlt nyolc évben (vagy előtte, megjelöléssel) az országban tiszta kezekkel “ügyködtek” s annak is maradtak! Őszintén tárjuk fel a tiszteletre méltó, cselekvőeket! Ki-ki a környezetéből!
    Várom a nagyra becsülteket:………….
    1
    2
    3
    4
    stb…………………………………………………………..stb

  14. codec szerint:

    17 évig nem volt rá egy fillér sem, mégis megígérte boldog- boldogtalan.
    Ha egyszer ( legalább egy szakasza) elkészül, utólag egy kor szimbóluma lesz.

  15. BaráTOM szerint:

    Kedves Gondolkodó!

    Szenteczky János mindenképpen vezeti a sort, és sokan vannak még ezen a listán helyben, és országosan. (túl hosszú lenne ez a sor, és félek, hogy kihagynék valakitket. Kérlek ne sértődj meg, ha most nem sorolok fel mindenkit!)
    Az előítéletekkel van a baj, mert a Fidesz sikeresen súlykolja az ostobaságait, az MSzP meg nyuszi módon nem védte meg magát.

    Vége ennek az időszak! A baloldal kész arra, hogy megmutassa értékeit, védve az ártatlanul megrágalmazottakat, és kitaszítva a megtévedteket.
    Igaz az, hogy “aki másnak vermet ás…”
    A Fidesz a saját csapdájába sétál!

  16. pedró szerint:

    Legalább egy “baloldali” értéket mutass be, amit ti képviseltek!

  17. BaráTOM szerint:

    A megmondod Pedró, hogy Te mit értesz “baloldali” alatt, akkor szívesen válaszolok. Mi Számodra a baloldali érték?

  18. BaráTOM szerint:

    Élő emberekről nem lehet elnevezni az utat, így ha már sem Szent János útja, sem Szent Orbán útja nem lehet (Szent Szilárd meg miért is lenne?), hát nem bánom!

    Legyen Lenin út!
    (nyugi!) 😀

Itt lehet hozzászólni !