Csepeli szennyvíztisztító: Somlyódi Csaba (MSZP) nem akar börtönbe menni

Magyar Nemzet, Csepel.info

Karperec fóbiája lett a mindig magabiztos elvtársaknak?

Nem fogok börtönbe menni! – emelte fel a hangját Somlyódi Csaba (MSZP), a fővárosi gazdasági bizottság elnöke.

A váratlan kifakadás a fővárosi gazdasági-, valamint a pénzügyi és közbeszerzési bizottság tegnapi együttes ülésének végén hangzott el. Az őszinteségi roham kiváltó okai a csepeli szennyvíztisztító kivitelezőjét képviselő francia üzletember követelései voltak.

A képviselők elutasították a szerződésmódosításokat. Sajtóbeszámolók szerint a városházán káosz alakult ki.

A liberális városvezetés eredetileg az utolsó pillanatban akarta módosítani a szennyvíztisztítót kivitelező francia cég szerződését. A Fidesz szerint a tervezett módosítás előnytelen a város számára, és a budapesti csatornadíjak duplájára emelkedéséhez vezetett volna.

Részletek a mai Magyar Nemzetben.

mno.hu

13 hozzászólás “Csepeli szennyvíztisztító: Somlyódi Csaba (MSZP) nem akar börtönbe menni” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az “udvariassági látogatás” időzített megszervezése, úgy tűnik meghozta a gyümölcsét!
    GRATULÁLOK a FŐSZERVEZŐNEK! Ezzel remélhetőleg sokakat segített, egyben gondolkodásra, becsületesség irányába ható cselekvésre sikerült “ösztökélnie,” a Városházán lévőket is!

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    A vezéretek jelszava úgy tűnik kezd köreitekben teret hódítani!
    “Merjünk kicsik lenni” Jobb későn mint soha! (lehet, hogy kezdtek betojni?) Éppen ideje!

  3. Huba szerint:

    Nem akar???
    Kecske se menne a vásárba önszántából, de ………….!

  4. Tóth Mária szerint:

    Dehogy nem !!!!!!!!! Már most is későn van ! reméljük, hogy a sor még igen hosszúúúúúúúúú lesz, és odabent dolgozni is kell, “nincsen ingyen ebéd”-megmondta a lumpen főnök.

  5. " ?! " szerint:

    Szenteczky János 2010. augusztus elsejével leköszön a vezérigazgatói posztról.

    A Csevak Zrt. irányítása 2010. augusztus elsejétől a Szervezeti és Működési Szabályzatnak megfelelő helyettesítési rend szerint történik.

    Új vezérigazgató kinevezéséről a Csepeli Önkormányzat Képviselő-Testülete dönt.

    2010. augusztus elsejétől nyugdíjba vonul Zsiláné Bara Éva, a Csevak Zrt. beruházási igazgatója, aki az önkormányzat beruházásait koordinálta, és a kerület beruházásainak előkészítését, közbeszerzési pályázatok bonyolítását és azt követően a kivitelezések irányítását is ellátta.

    Közölte a 2010-07-27-én kiadott közleményben a Csevak Zrt.

  6. Lora :) szerint:

    Ohhh….fiam, dehogynem olyan szépen börtönbe fogsz menni, mint a többi rablobanda-tàrsaid…… nem akarok börtönbe menni….na ide figyelj: én meg nem akarok egy olyan orszàgban élni, ahol csalàssal, lopàssal, hazudozàssal érnek el mindent a felsöbb vezetök…… ennyi

  7. Gordon szerint:

    Mitől fél ennyire ez az ember? Vaj van a fülük mögött? 🙂

  8. DFK szerint:

    Ő nem akar börtönbe menni, én meg nem akarok olyan országban élni, ahol MSZP-sek vannak.

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    ŐK VOLTAK A MAGYARORSZÁG (a kommunisták-Mszp-s) MINISZTERELNÖKEI!!!!?
    NA, DE Mszp-k tényleg ti választottátok őket?!

    2010-07-28
    HAMISAN TANÚSKODOTT GYURCSÁNY ÉS BAJNAI?

    Budai szerint a két volt kormányfő “valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett ügyészségi meghallgatásán

    Dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt – mondta Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

    Budai Gyula kiemelte: birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett az izraeli befektető, illetve amit Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek.

    Hozzátette: a 2008. május 26-i kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben, amely alapján állítható, hogy mind a két volt kormányfő “valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett ügyészségi meghallgatásán – közölte.

    Mind a két volt miniszterelnöknek konkrét tudomása volt több olyan tényről, amely Sukoró ügyében döntő lehet – fűzte hozzá a miniszterelnöki megbízott.
    MHO/MTI
    Hír küldése ismerősnek Hír küldése ismerősnek
    |
    Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása
    |
    Hozzászólások Hozzászólások (190

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ami a társadalmi folyamatok megítélését illeti, úgy tűnik az emberek egyre inkább látják, és értik a “lezajlott események tükrében” annak valóságos mivoltát. Többek között azért is van felfokozott, türelmetlen várakozás a NEMZETI VAGYONNAL TÖRTÉNŐ elszámoltatás tekintetében.
    Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy e tekintetben is, NEMZETÜNK “egyre felkészültebbnek” mondható.

  11. Miska72 szerint:

    Az igazságszolgáltatás nem kívánságműsor! 😉

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Dokumentumok igazolják, hogy a sukorói King’s City-ügyben Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők hamisan tanúskodtak – jelentette ki Budai Gyula. A miniszterelnöki megbízott kifejtette, a birtokába került, Bajnai és az izraeli befektetők között zajló levelezés egyértelműen bizonyítja, hogy a volt kormányfő már hónapokkal a 2008. májusi, a Gyurcsány-kormány, a vagyonkezelő és a kaszinóváros beruházói között zárt ajtók mögött lefolytatott egyeztetés előtt tudott a projekt fontos részleteiről. Márpedig az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozó Központi Nyomozó Főügyészségnek tett vallomásában Bajnai ezzel ellentmondóan nyilatkozott.

    Mint korábban a botrányos telekcsere-szerződés semmissé nyilvánításáért indított polgári per egyik tárgyalásáról beszámoló cikkünkben megírtuk, Bajnai Gordon már az említett egyeztetés előtt – még a gazdasági tárca vezetőjeként – miniszteri biztost jelölt ki a később a kiemelt állami beruházások listájára került projekt felügyeletére. A bizonyítékok alapján már 2007-ben egyeztetést folyt a kormányzat és a befektetők között. Budai Gyula szerint egyébként Gyurcsány Ferenc „valótlan tartalmú vallomását” a találkozóról szóló dokumentum – amelyet lapunk elsőként tárt a közvélemény elé – bizonyítja. Eszerint ugyanis Bajnainak hetente kellett jelentést tennie a bukott miniszterelnöknek a beruházás aktuális állapotával kapcsolatban. A fideszes politikus úgy fogalmazott, a szocialista kormányzat idején konkrétan meghatározták, mennyi idő alatt kell végrehajtani a sukorói telekcserét, és mennyi idő alatt kell beszerezni a koncessziós jogot a King’s City működéséhez. Az ügyészségi nyomozásnak kell tisztáznia, hogy „Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon milyen ellenérték fejében vett részt” ebben a korrupciógyanús beruházásban – mondta Budai, aki szerint a volt kormányfők hazudtak abban is, hogy az állami támogatás odaítéléséről csak a 2009. április 9-i kormányülésen döntöttek, mert egy levél igazolja, hogy már 2008 decemberében arról tájékoztatták az izraeli befektetőt, hogy 2,6 milliárd forint állami hozzájárulást biztosítanak a beruházáshoz. A miniszterelnöki megbízott bemutatott egy CD-t is, amely elmondása szerint a vagyongazdálkodási tanács 2008. július 30-i üléséről készült, s egyértelművé teszi, hogy a beruházás Gyurcsány Ferenc utasítására történt.

    Mind Bajnai, mind Gyurcsány titkársága visszautasította Budai Gyula állításait. “

  13. Miska72 szerint:

    És tudjuk, hogy Gyurcsán nem mond igazat!
    Öszödi beszéd!
    😉
    Most miért mondana igazat?
    No comment!
    🙂 🙂 🙂

Itt lehet hozzászólni !