Nem kaphat új buszokat a BKV

200 buszt viszont uniós pénzből felújítanak

Népszabadság, Csepel.info összeállítás

A kép illusztráció

A Népszabadság úgy tudja, hogy nem kap új buszokat a BKV, de egy jármű-rekonstrukciós program keretében több mint kétszáz buszt újítanak fel, még 2010-ben – ez is része a főváros és a kormány közötti szerződésnek. A program költségének jelentős részét uniós forrásokból fedezik, a második fázisban a BKV után bevonják a Volánokat is.

Mint ismert, Karácsony előtt volt olyan nap, amikor 400 busz robbant le a fővárosban. A buszok átlagéletkora 16 év, de vannak 24 évesek is a forgalomban, ezek most érték el teljesítőképességük határát. A zökkenőmentes üzemeltetéshez 1100 busz szorulna cserére, amelynek költsége nagyjából 65 milliárd forintra rúg.

Nem kap új buszokat a BKV, legalábbis nem most – ez derül ki abból a kormánykabinet előtt lévő előterjesztésből, amely a fővárosi közlekedési vállalat járműparkjának megújítását egy átfogó rekonstrukciós program részévé tenné. Bajnai Gordon kormányfő, Demszky Gábor főpolgármester és Horváth Csaba kormánybiztos a múlt héten írta alá a BKV fenntartható finanszírozásának feltételeiről szóló szándéknyilatkozatot, de a részletes szerződést csak később véglegesítik. Utóbbiban várhatóan már benne lesz a járműfelújítási program vállalása és finanszírozása is.

Bár a főpolgármester korábban azt nyilatkozta, hogy 2011-től 18 milliárd, az azt követő években pedig 20 milliárd forintot fordítanak a vállalat eszközállományának cseréjére, egyelőre anynyi látszik biztosnak, hogy rövid távon a buszok cseréje helyett inkább azok felújítása és korszerűsítése várható. Ez utóbbit egyébként már Horváth Csaba is körvonalazta egyik korábbi nyilatkozatában, részleteket azonban akkor nem említett.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a „járműipari akcióterv” keretében kidolgoztak egy, a közösségi közlekedésben részt vevő buszok felújítását célzó programot. Ennek célja nemcsak a járműpark költséghatékony megújítása, de a magyar járműipar fellendítése, foglalkoztatása is. Ennek első fázisában a BKV magyar gyártású Ikarus buszait korszerűsítik, mert ezek a típusok hibásodtak meg nemrégiben tömegével a fagyok miatt.

A tervezetben 254 busz felújítása szerepel, de úgy tudjuk, valójában 220-230 járműre lesz elég forrás. A kocsik új, környezetbarát motort kapnak, teljes vázcsere lesz, és mindegyikbe építenek légkondicionálót. Egy busz korszerűsítése 30-35 millióba kerül, ami lényegesen olcsóbb egy új jármű üzembe állításánál: két új busz árán hármat lehet teljesen felújítani. A költségeket, illetve azok hatvan százalékát a tervezet szerint uniós forrásokból állnák, így az nem terhelné a BKV költségvetését.

Úgy tudjuk, hogy az előterjesztés kidolgozásában a kormány mellett részt vett a környezetvédelmi szaktárca, a főváros és a BKV. Kormányzati forrásaink szerint a program második felében a rekonstrukciót kiterjesztenék a Volán-társaságokra is, erre azonban várhatóan csak 2011 környékén kerülhetne sor.
Továbbra sincs megállapodás

A BKV vezetése ugyan az ünnepek előtt azt közölte, hogy idén már nincs mód megállapodásra a vállalat új kollektív szerződéséről, a cég képviselői tegnap mégis tárgyalóasztalhoz ültek a szakszervezetek vezetőivel. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke a megbeszélés után azt mondta: nincs egyezség az év végén lejáró, a dolgozóknak a munka törvénykönyvében előírtnál több juttatást biztosító kollektív szerződésről.

Bár a VTDSZSZ kompromisszumos ajánlatot tett, azt azonban még a többi szakszervezet is elutasította. A javaslat szerint kivennék a szerződés szövegéből azokat a pontokat, amelyekben nincs egyetértés, és azokról a bértárgyalásokkal együtt egyeztetnének tovább. A munkáltató a felajánlás elfogadását az osztott munkaidős foglalkoztatás lehetőségéhez kötötte, de ezt a szakszervezetek utasították el. A tárgyalások ma délelőtt folytatódnak, azonban egyre nagyobb az esélye az év eleji sztrájknak. A munkabeszüntetésről Nemes Gábor, a sztrájkbizottság vezetője helyezte korábban kilátásba.

Kevés lesz

Vitézy Dávid a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője korábban hangsúlyozta, hogy a buszok átlagéletkora 16 év, de vannak 24 évesek is a forgalomban, ezek most érték el teljesítőképességük határát. Szerinte a korábbi leállások három együttes tényezőre vezethetők vissza: az öreg járműparkra, az állandó alkatrészhiányra és hogy az elmúlt egy évben egyáltalán nem történt buszcsere, azaz egy évvel ismét öregebb lett a járműpark. Mindezt tetézi az a hibás raktárkészlet-csökkentési gyakorlat, melyet még Antal Atilla, a társaság előző vezérigazgatója vezetett be rövid távú számviteli megfontolásból.

A társaságnál ezért ma is alig van lehetőség az azonnali alkatrészpótlásra, ezért sok busz kényszerűen a garázsban vesztegel. Komoly gondot jelentenek a gyakran kigyulladó IK 412-esek, melyek legalább kilencévesek, és súlyos konstrukciós hibákkal jöttek ki a gyárból. Ezek az alacsony padlós buszok a gyakorlatban lényegében használhatatlanok. A BKV ugyanis olyan kis teljesítményű motorokkal rendelte meg őket, melyek alkalmatlanok a nagyvárosi tömegközlekedési igénybevételre.

Ezekből mintegy 130 fut Budapesten. Gyakorlatilag csak 150 darab új Volvo és a 32, Belgiumból érkezett használt autóbusz nem szorul javításra. A zökkenőmentes üzemeltetést tehát leginkább az nehezíti, hogy az 1400 autóbuszból nagyjából 1100 szorulna cserére, amelynek költsége nagyjából 65 milliárd forintra rúg. Ezt mindenki évek óta tudja, csakhogy erre egyelőre sem a fővárosnak, sem az államnak nincs pénze.

Forrás: Népszabadság, Csepel.info összeállítás

57 hozzászólás “Nem kaphat új buszokat a BKV” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Na ezt hívják lósz@rnak. 200 buszt felújítanak, amikor több, mint ezret le kellene cserélni, amikor egy nap 400 robbant le? Ez semmire nem elég.

    Viszont kampányolni, na azt lehet vele. Annyira tipikus, amikor rohad le minden, a szocik meg mosolyogva ott állnak és kampányolnak egy szelet kenyérrel, amit aztán persze odadobnak a tanulmányíróiknak.

    Mibe fogadjunk, hogy előbb most is készül egy tízmilliós tanulmány a felújításokról?

  2. bbbbbbbbb szerint:

    Egy öreg autónál is annyiba kerül egy teljes felújítás, mint egy mai új autó. Ha nem annyiba kerül, akkor meg nem teljes. pl mint tudjuk a legolcsóbb új buszabroncs 70 e Ft. Meg írták, hogy vázcsere is lesz, akkor viszont mit nem cserélnek? Mondjuk az ülések meg a pneumatika marad?:)

  3. csepeli szerint:

    Manitu: Majd jövőre Orbán lesz a miniszterelnök, és akkor hirtelen az összes buszt lecserélik vadonatújra, mert hiszen onnantól fogva az ország nevét is Kánaánra változtatják.

  4. ződ szerint:

    Hagyják meg azért a baloldali kormányt!!!

  5. Manitu szerint:

    Nem hiszem csepeli, mert tönkretettétek, szétloptátok az országot.

    Viszont te meg a tolvaj gazember MSZP-SZDSZ-es banda itt fogjátok követelni, hogy azonnal újítsák fel a buszokat. Amikor annyi költsönt vettetek fel, hogy a BKV-s tanulmányíró tolvajbandátokat is már kölcsönből fizette ki a babusgatott posztkommunista MSZP-d.

  6. Manitu szerint:

    Első mondatomat természetesen a te hőn szeretett pártodra értem. Iszonyatos erkölcsi, anyagi pusztítástművelt az MSZP-SZDSZ itt az elmúlt húsz évben, és főleg az utóbbi nyolcban.

    Te meg ahelyett, hogy szégyellnéd magad, még itt kakaskodsz. Nektek nincs lelkiismeretetek.

  7. csepeli szerint:

    Manitu, egyszerűen hülyeséget beszélsz, simán beszopod az ostoba fidesz-propagandát, bedőlsz a papagájkommandó hisztériakeltésének, amely úgy festi le az ország állapotát, mintha legalábbis atomtámadás után lennénk. Iszonyatos pusztítás? Legfeljebb a te elmeállapotodban!

  8. Manitu szerint:

    Nézz már körül, vedd már le a MSZP-s mesehályogot a szemedről!

    Tönkretettétek az országot.

  9. csepeli szerint:

    Ez faszság, Manitu, és ezt te is nagyon jól tudod. Az ország nincs tönkretéve, tehát nem is tette senki tönkre.

  10. Egyiptom szerint:

    TISZTELT ADMIN!
    NEM IDE TARTOZÓ A TÉMA,DE FONTOS MINDENKI SZÁMÁRA. MEGDÖBBENTETT KÜLFÖLDI NYARALÁSOM SORÁN A CNN HÍRMŰSORA. ROBBANTÁSI KÍSÉRLET,SZÍGORÚ BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK? GONDOLTAM ÉN,MAJD LESZ VISSZAFELE NE MULASS! LETT IS…NÉMI FÉLELEM RAJTUNK. VÍZUM CHECK-IN UTÁN, SZINTE AZ ELŐTTEM HALADÓ ÖSSZES UTASNAK JELZETT AZ ÁTVÍLÁGÍTÓ KAPU. NÁLAM IS,MIRE JOBB ZSEBEMBEN MEGMUTATTAM NEKI A LIPSTICKEMET ÉS TOVÁBB ENGEDET. CSOMAGJAINKBAN VOLT FELBONTOTT PALACKOS VÍZ IS SZÉP SZÁMBAN,DE EZ SEM IZGATTA ŐKET. TEHÁT FIGYELEMBE VÉVE A SZÍGORÚ INTÉZKEDÉSEKET AKÁR MÁST IS VIHETTÜNK VOLNA FEL A GÉPRE. SZÉP VOLT FIÚK,ALLAH AKHBAR!

  11. zed szerint:

    Azáltal, hogy a Fidesz elutasítja a kormány válságkezelő intézkedéseit, és nem áll elő építő jellegű kritikával, tulajdonképpen tagadja a válság tényét is. Eközben azt hangoztatja, hogy a kormány tönkretette az országot. Most akkor csehül állunk vagy sem? Mikor ismerhetjük meg a Fidesz kormányprogramját?

  12. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    Azt írod, hogy nincs az országunk, és benne a népünk tönkretéve?
    Te hol élsz? Az elmúlt 20 év alatt minden nemzeti vagyununknak
    lába kelt. Mondj valamit ami még nincs leterhelve a bankok konszo-
    lidálására felvett eu-s hitelekre. Ha nem vetted észre az emberek
    leszegényedve, munka nélkül tengődnek. Annak az 1 millió embernek
    aki jó időben, jó helyen volt ez a törvénynélküli, büntetlenűl embereket
    kifosztható világ maga a kánaán. De csak azoknak. Ne adjatok az
    embereknek tanácsot, mert erkölcstelen lenne. A politikusok, akik ide
    juttaták az országot, havi kb 900 ezer, 1 millióból könnyen kijönnek,
    de mit csináljanak akik nem tudnak elhelyezkedni? Mit csináljanak
    azok, akiket 80-100ezer Ft-ért kizsigerelnek? Ja! A rezsi meg 60-70
    ezer forint, a rohadtul megemelt európai áraik miatt. Na ezt magyarázd
    meg!

  13. Vátesz szerint:

    Az az egymillió max százezer családostól. Azután majd közeleg az idő, amikor jókor voltak jó helyen helyett élvezhetik a kilátást a “kaptárból”.

  14. miska72 szerint:

    Mi az hogy nem kaphat új buszokat a BKV?
    Talán nem vehet új buszokat a BKV!
    És ki tiltja ezt meg neki? A KORMÁNY?
    Mi is a BKV zrt? Budapesti Közlekedési Vállalat Zártkörűen Működő Részvény Tássaság.
    Akkor ennek a zártkörűen müködő társaságnak a kormány a tagja?
    Így hagyja működni a BKV-t, hogy 100 milliókat herdléjanak el?
    Ha nem tagja, akkor meg semmi beleszólása, hogy mire fordítják a pénzt.
    Tán ezért lehetett 100 milliókat szétosztogatni.

  15. nem jani szerint:

    1990 – 2002 (12 év, 3 kormányzati ciklus alatt):
    Az államadósság öszesen: ~8.000 milliárd forint.

    2002 – 2007 (4,5 év alatt 7.000 milliárddal nőtt):
    ~15.000 milliárd forint lett az államadósság.

    Ezek a gonosz nem MSZP-sek milyen gusztustalanok, már a KSH-sokat is lefizetik, hogy hazudjanak.

  16. nem jani szerint:

    Fejenként 1,5 millió. Nem tudom a kevdes fanatikusok mit szólnánk, ha egyszer kopogtatnának az ajtón és kérnék mindenkitől fejenként ezt az összeget.

  17. csepeli szerint:

    baniko, hagyjál már a faszságaiddal, bazmeg, ha nincs nemzeti vagyon, akkor hogy termelünk 26 ezer milliárd forint nemzeti jövedelmet? Ha az embereknek nincs munkája, akkor miért 10% a munkanélküliség, szerinted a többi 90% mi a fenét csinál?

  18. Tóth Mária szerint:

    ..hogy zed nagy maszopos, semmi kétség, nem gondolkodik csak ír, ír, és ír!

    de csepeli sem különb, ő is csak vagdalkozik, ahelyett, hogy érveket sorakoztatna fel!

    Nem kedves csepeli, nem jön el a Kánaán, mert szeretett szoclibsik szétlopták az országot, és köztudott, hogy sz…ból nem lehet vaskarikát csinálni!

    az is igaz, hogy jövőre ellenzékben lesztek, és ti fogtok a leghangosabban bizonyos dolgokat követelni, amit ez a ganéj banda nem tett meg, csak lopott,és lopott orrvérzésig! téged nem zavar, hogy sem erkölcs, sem mérték nincsen már az országban, a szocik meg börtönben ücsörögnek? szánalmasak vagytok!

  19. Vátesz szerint:

    Aki Kánaánt keresi, annak alighanem alijáznia kell!

  20. csepeli szerint:

    nem jani: az államadósságot nem nominálisan, hanem a gdp-hez viszonyítva kell nézni, ez most 79% körül van, az EU-átlag meg 73%, Olaszország, Görögország 100% fölött van.

  21. csepeli szerint:

    Tóth Mária: a te agyadat lopta ki valaki, de jó alaposan.

  22. Tóth Mária szerint:

    csepeli: ez is klassz érvelés, rád jellemző!

  23. Idegen szerint:

    Neeem, az ország tényleg nincs tönkretéve! Sőt! Dübörgő a gazdaság. Sőt! Minket irigyel Németország és Franciaország. SŐt! Inkább az én jó édesanyámat…

  24. ződ szerint:

    Persze, hogy nem van az országunk tönkre ha valaki annyit nyaralhat in Egypt, hogy a ajakosrúzst is lipsticknek mondja az in right pocketjében, csak nehogy úgy járjon mint a vidéki lány a gereblyével Szálem alejkum!!!

  25. lolka szerint:

    csepeli: (utálom ezt igy leirni, mert a CSEPEL névre mindig büszkeség tölt el)”hagyjál már a faszságaiddal, bazmeg,”-elösször is ezen az oldalon nem illik igy irni, mert ha folytatod ezt a stilust elöbb- utobb lefognak bunkozni ill. azt fogják rád mondani, hogy mekkora nagy bunkó vagy, hogy nem tudsz disztingválni és nem tudod eldönteni,hogy mikor nyilatkozol meg odahaza a kiskonyhában, vagy mikor nyilatkozol meg a pártgyülésen, vagy itt a forumon… A másik jótanács, hogy a gyermek nyitottkönyv a szülökről. Lehetsz akármilyen okos, müvelt?-vagy akár politikailag ill gazdaságilag tájékozott, ha nem tudod magad előadni, mert ez igy amit előadsz tehát stilus ez igy egy nagy nulla. Ebben a stilusban ott van előted a frőccs és lóg a szádból a csikk, még igy látatlanban is… Mielött leülsz a klaviatúra elé fésülködjél meg szépen igazitsd meg a ruhádat a korpát söpörd le a váladról, tehát egy szóval s z e d d r e n d b e magad és akkor a blogolók komolyabban vesznek, ne égesd magad ennél többre vagy érdemes, lehet ha egy kicsit oda figyelsz még verset is tudnál irni (a másolás nem ér)…

  26. Csepel-sziget szerint:

    A GDP-vel számtalan probléma van. Egyrészt csak a pénzmozgással járó gazdasági tevékenységeket veszi számba (tehát pl. a természeti környezetben keletkező kárt nem, ami szintén fontos nemzeti és nemzetgazdasági érték, mármint a természeti környezet), másrészről a pénzmozgások irányától függetlenül számol, tehát a bevétel, kiadás egykutya, mert pénzmozgásról van szó. Ez így olyan, mintha az otthoni költségvetést úgy készítenéd el, hogy a havi bevételeidet és a kiadásaidat összeadnád és azt mondanád, hogy nicsak 900 ezer forint az “egy főre jutó itthoni össztermék” Pedig ez így hamis képet ad, mert ha a bevételeid 400 ezresek, a kiadásaid 500 ezresek, akkor a 100 ezres deficiteddel elmehetsz a búsba…

  27. Huba szerint:

    Én biztosan nem fogom csepelit lebunkózni, mert még elbízza magát és mégnagyobb hülyeségeket kezd el írni, csakhogy bizonyítsa, rászolgált a dícséretre.

  28. csepeli szerint:

    Csepel-sziget: ne nézd már hülyének a közgazdászokat! Nem adják össze a kiadásokat és a bevételeket. A GDP az adott országban előállított, végső felhasználásra szánt javak összértéke.

  29. nem jani szerint:

    GDP = fogyasztás + beruházás + export – import

  30. Egyiptom szerint:

    ZŐD!

    Nyertem,egyszer az életben.Sajnálod?

  31. zed szerint:

    nem jani!

    Szerintem a kormányzati kiadások is része a képletnek. Mellesleg a nemzetgazdasági összteljesítmény egy része nem mérhető adat, a GNP ugyanis csak a bevallott, legális gazdaságból származó jövedelmeket veszi számításba. Elképzelhető, hogy a cseh gazdaság csehebbül áll, mint a magyar, mivel a becslések szerint nálunk magasabb a feketegazdaság aránya. A helyzet javítására a Fidesz a radikális adócsökkentést hangoztatja, mint eszközt, ugyanakkor a párt közgazdasági műhelyében mégsem zúgnak a gépek, ehelyett a jogászok dolgoznak, hogy min, azt csak sejteni lehet -feltehetően a jogi szankciók jelentős szigorításán.

  32. CsepeliXXI szerint:

    Jobb ha a köv. évben a bunkó komcsik hozzászoknak a jelszóhoz:

    Munkát,kenyeret
    a komcsiknak kötelet!

  33. Gordon szerint:

    Nem lesz kötél senkinek. A törvényes elszámoltatás híve vagyok. Aki kötelet mer elővenni az a tapasztalatok alapján majdnem biztos lehet benne, hogy ő maga is sorra kerül majd egyszer. A politikai viták ilyen jellegű “megoldásának nincs helye ebben az országban. Felesleges kelteni a hangulatot.

  34. csepeli szerint:

    Gordon, aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók – te is egy követ fújsz a kötelet emlegetőkkel.

  35. Egyiptom szerint:

    Ződ,kérdeztem valamit!Soha egy csokit nem nyertem,nem kaptam és nem volt szerencsém! Most akkor mi van? Kék-ZŐDre vernélek te nyomorult!

  36. Gordon szerint:

    Nem keveredtem korpa közé. Aki rendszeresen olvassa a hozzászólásaimat, az ismeri a véleményemet az egyes társadalmi/gazdasági kérdésekben. Biztos lehetsz benne, hogy nem fogok soha kötelet/ fegyvert stb-ket elővenni a viták elrendezésének céljából. Nem vagyok én Deme Gábor és csepeli mszp funkci.

  37. DFK szerint:

    Szóval a bevallottan rossz 4-es metró árából hányszor lehetne lecserélni a BKV buszokat?
    Erre várom ZED vagy csepeli válaszát

  38. zed szerint:

    Passzolok…

  39. DFK szerint:

    ZED:

    Akkor segítek: Kb 7-szer.

    De így se busz, se értelmes metró. Á la MSZP.

  40. Iványi Gabi szerint:

    Megint készül valami a BKV-nál..summantanak! Ha az normális üzletpolitika, hogy az öreg buszokra ugyanannyit költünk, mint ha lecserélnénk őket, akkor itt megint alapoznak (tartalékolnak) a vég-végkielégítésre! ma egy busz 30.milla…(javítás)..jön egy -10 ° és újabb 30 milla lehet a javítási költség..mert nem engednek újat venni…megegyezett megint a két nagy testvér! mszp+szdsz..De morálisak lettek….(zsebük érdekében)

  41. Demeter J. szerint:

    Bajnai szerint a korrupció 30 %-al emeli a költségeket. Tessék számolni…
    A többi a pártkasszákba vándorol.

  42. Vátesz szerint:

    Uraim, tényleg felesleges kötelet emlegetni. Az arra méltóknak sokkal nagyobb fájdalmat okoz, ha elveszik az összelopott vagyont, a hatalmat. Ha majd újra kétszobás lakásban kell élniük, reggel ötkor kelni, menni esztergálni vagy kapálni, élni mint egy egyszerű ember, aki retteg, hogy elveszíti a munkahelyét. Retteg, hogy nem éri meg a nyugdíjat, hogy nem tud majd megélni belőle. Hogy döntenie kell gyógyszert vesz, élelmet vesz vagy kifizeti a távfűtést. A kötélre méltók majd megtapasztalják, milyen az ha a régi “barát” kitér előlük, ahogy ők is kitértek, amikor felkapaszkodtak az uborkafára. Nemhiába fenyegette Gyurcsány az ingadozókat, lehet uraim visszamenni autófényezőnek.

  43. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    Köszönöm az uriemberhez méltó szavaidat. Egyiket sem csinálom, mert
    a jelenlegi sz.rt kár lenne szaporítani. Hogy hol termelődik a 26 milliárd?
    Talán mond meg Te. Mert a Csepel Müvekben, Ganzban, Videotonban,
    textiliparban, győri vagonban, Gammában, Beloiannisz hiradást.gyárban,
    Ikaruszban,stb., a tönkretett mezőgazdaságunkban, a magánkézre játszott állami gazdaságokban biztos nem. De, hogy nyugodt legyél
    a bankok virágoznak. Mindenhol tudsz további kölcsönt felvenni, hiszen
    a magánkézben levő bankok meg lettek segítve, hogy tovább tudják
    sarcolni a népet. Vátesznek igaza van. Nem kötél kell a gazdasági bű-
    nözőkre, hanem teljes vagyon elkobzás.
    Vissza térve az eredeti témára: a régi buszokat valakiknek biztos meg-
    éri felújítani egy új árán. Sajnálatos, hogy ebben az országban nincs
    egy olyan politikus, aki felszólalna a baromságok, hülyeségek ellen.
    Nincs a BKV-nak egy felettes, hozzáértő szerve?

  44. Iványi Gabi szerint:

    Baniko!

    Tedd túl Magad ezen a faragatlanon…Minősíti a stílus az embert, mert a stílus maga az ember!

    lolka!

    Amit írsz az áll…eszemben sem jár..bárkit lebunkózni, de a csepelivel megtettem. Talán először életemben…

    A BKV leszerepelt..többszörösen. Modellje az elmúlt 8 évnek. A bosszantó, hogy még mindig a korrupt megoldások felé hajlanak. ..pedig csak-csak van egy tervgazdaságból visszamaradt matuzsálem mszp-s aki azt az együgyű megoldást javasolná a Demszkynek: ne írjon alá semmit…bízza a jövőre! Ha már aláfirkantási mániája van, akkor legalább kevesebb új megvásárlására adja áldását! Megint az a kérdés, hogy mi van a háttérben? Paktumok….Ott is van egy kebelbeli: a jogi igazgató….azt is kihozzák, mint Demét…az ábra ugyanaz! (Csepeli! Ne kezdd az előzetes szövegedet!!!!)…még búcsúzóul megmutatják, hogy ki az úr a házban! Szégyen, nagyon nagy szégyen!

    (Annyira keserves banda, hogy még az OV-t is támadják…hogy a Schmidt Páltól meghallgatást kér…Politikai protokoll….de aki ezt mellőzte 8 évig, az kizárólag belekötni tud csak a másik félbe..Ki is a káka-huszár?
    övön alul csak az üt, aki övön felül nem ér fel…De a lenyúlásokhoz van/volt eszük!

  45. ződ szerint:

    Egyiptom! Olcsó poénkodás lenne, ha arra célozgatnák, hogy kiknek van szerencséje? Dehogy sajnálom, sőt irigylem. Állítólag Fortuna istenasszony vak!

  46. Iványi Gabi szerint:

    Ma arra célozgatnék, hogy legyen mindenkinek szerencséje jövőre! legyen megvilágosodása, nyugalma, munkahelye, békessége… legyen nyugodt éjszakája…mértéktartása…legyen kontrollja, ha….de ezt tudjátok!

    …és ne legyen rákényszerülve, egy Rutner, vagy Gulyás stílusú jogi tanácsadásra/ügyvédre!

  47. csepeli szerint:

    baniko, értem már: te a Kádár-korszakba vágysz vissza, arra vágysz, hogy minden állami kézben legyen. Vörös Október ruhagyár, meg minden. A központosított tervgazdaságot sírod vissza. Kommunista!

  48. lolka szerint:

    “BORT, BUZÁT, BÉKESSÉGET, SÖTÉTSÉGBEN FÉNYESSÉGET! ÚJ ESZTENDŐ ÚJAT HOZZON, RÉGI JÓTÓL MEG NE FOSSZON. KI BARÁT VOLT AZ MARADJON, KI ELINDULT AZ HALADJON.”
    BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!

  49. én szerint:

    Ki fogja magát halálra keresni rajta?

  50. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    Tudod mi a különbség kettönk között a sok-sok minden kivül?
    Ahogy a beírásaidból kitünt, Te biztos párttag voltál 90 elött, hiszen
    csak igy tudtál érvényesülni, – én nem voltam párttag. A köpönyeg-
    forgatás sok-sok emberre, pártvezetőre is érvényes. Ennek isszuk
    a levét. Nem sértettél meg azzal, hogy lekommunistáztál. Tudod a
    rendszerváltás tanított meg igazán arra, hogy én igenis kommunis-
    ta vagyok. Sőt erre még büszke is vagyok. Teszem a dolgom, és
    remélem egyszer eljön az az idő, amikor mindenki tiszteli annyira a
    másikat, hogy ne ártson neki, ne káromkodja le, legyen mindenki-
    nek tisztességes lakása, ennivalója, legfőképpen munkája, legyenek
    olyan céljaink ami mindenki megelégedésére a népünk elöbbre jutá-
    sát szolgálják, nem a saját egyéni hasznunkra tegyük amit teszünk.
    t.i. ezek a feltételek különböztetik meg az embert az állatoktól.
    Bár, ha jól belegondolok sok ember tanúlhatna az állatoktól.

  51. lolka szerint:

    én:

    2009. december 30. 13:50-kor
    Ki fogja magát halálra keresni rajta?
    http://www.youtube.com/watch?v=FW0BnKTnQFs ezt szerettem volna csak, vagy elbénáztam, vagy valami technikai gond volt. Remélem ez az …

  52. jani szerint:

    T.Csepeli !
    Ha lehetne egy kicsit kulturáltabb hangnemben !!
    No azért alkasztani sem kell itt senkit !!!!!!
    Talán tisztelni kellene más értékrendeket, világnézetet vallókat is, attól még nem döl össze a világ, hogy NORMÁLIS HANGNEMBEN mondjuk el véleményeinket.
    A munkát kenyeret egyre többen követelik, csak egy kicsit figyelni kell !!
    Nem csak nálunk de Europában is egyre hangosabban követelik.!!
    Akik ezt teszik tudják, hogy csak ebből épülhet egy ország minden téren .
    Jó lenne elgondolkozni sok embernek azon, akik nagyon dicsérgetik a mai rendszert,hogy miért mondja a felmérések szerint 1o megkérdezettből már 6 ember, hogy “minden gondjával bajával együtt jobb volt a rendszerváltásnak nevezett szabadrablás előtt ????!!
    Ha nincs az a “nagyszerú spontán privatizáció “, ma nem a mai milliomosok,milliárdosok kezében a és a multik kezében lenne egész Magyarország . Észre kellene már venni hogy a bankok kamataiból soha nem épül az ország,
    A multik ,két ezer milliárdot vittek ki az országból FT.-ban.
    A bankok 1oo milliárdos nyereségekről számoltak be . Az Eu meg az IMF majd megmondja mit lehet tenni ebben a lerabolt országban.
    Az Eu és IMF dönt itt ma mindenről az országban ha bevalljuk ha nem !!
    Talán öszefogva kellene gondolkozni azon , hogy lehetne az ország szekerét kimozditani a kátyuból, amibe sodorták a nagy rendszerváltók.

  53. Nagyapó szerint:

    csepeli, zed, ződ, blőd, stb.!
    Olvassák janit! Lassan, szótagolva, hogy megértsék!
    Továbbá vagyok, mondjuk egy két diplomás gépész- és kohász szakmérnök. Hol tudok elhelyezkedni? Melyik multi ajánl legalább csoportvezetői, bocs menedzseri, állást? Egyik sem. Nem a foxi-maxi végzettségű csepeli országgyűlési képviselőtől kell kiindulni. Vannak tanult, becsületes emberek. Velük mi legyen?
    Az országot a hazudós Fletó, a libás Gordon, a pumás Kóka, meg a miska72 által ostorozott csepeli vezetők vitték ilyen helyzetbe.
    Csak a polgárok 2/3-os győzelme hoz kilábalást!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  54. lolka szerint:

    A demét úgy nézki csak márciusban engedik ki!…

  55. Huba szerint:

    Remélem, hogy az a március számára 2035-ben lesz!

  56. Iványi Gabi szerint:

    Korai még…akkor is…majd, ha az mszp…leköszön…Vajon..akkor is ennyire sürgős lesz neki????

Itt lehet hozzászólni !