Felszökik a benzin ára

Csőstül hozza az emberek fejére a bajt a kormány

Fn, Magyar Hírlap, TV2 Tények

Az előrejelzéseknek megfelelően drágul a benzin és a gázolaj. Ennek az az oka, hogy januártól emelkediki a jövedéki adó és jövőre 15 százalékkal kerül többe a kőolaj hordónként.

Ismét drágult a benzin és péntektől újabb emelés jön, a jövedéki adó január elsejei emelése miatt. Szerdától fizetni egy liter benzinért hat a gázolajért pedig négy forinttal kell többet fizetni. Ez azt jelenti, hogy a benzin átlagára egy forint híján eléri a 300 forintot, míg a dízel 286 forintba kerül. péntektől további jelentős drágulásra lehet számítani.

Ennek az is az oka, hogy jövőre éves átlagban 15 százalékkal kerül többe a kőolaj hordónként. Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a decemberi emelkedés attól is függ, hogy a világgazdaság 2-3 százalékos növekedése mennyire hat a különböző térségekben.

A pénteki árak nem fognak mosolyra fakasztani

Ha Kína, India és az Amerikai Egyesült Államok mellett több nagy országban, például az uniós tagállamokban is dinamizálódik a gazdaság, akkor megnő az energiahordozók iránti igény is, ami árfelhajtó tényező lesz. Magyarországot az is befolyásolja, hogy miként alakul 2010-ben a dollár árfolyama.

Forrás: Fn.hu

Csőstül hozza az emberek fejére a bajt a kormány

Uniós felmentést kérhetett volna a kormány a benzináremelés előtt az üzemanyag jövedéki adója kapcsán. A Bajnai-kormány csapdába csalja az embereket, hiszen miközben emeli a benzin és az autópálya-matrica árát, több vasúti vonalon megszünteti a személyszállítást.

Csőstül jön a baj, hiszen a családoknak egyszerre emelkednek a kiadásai és csökkennek a bevételei, aminek drámai hatásai lehetnek – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

Külön kitért a benzináremelésre, amelynek következtében egy liter benzin 320 forintba kerülhet. A kormányzati jövedéki adó ebből az összegből jelentős tételt tesz ki. A fideszes képviselő már előzetesen cáfolta azt a kormányzati állítást, hogy uniós kikötés lenne a jövedéki adó szinten tartása. Elmondta: az év eleji benzináremelést meg lehetett volna előzni, ha a kormány időben kezdeményezi Brüsszelben hazánk uniós jövedéki szabályok alóli felmentését.

Szijjártó Péter úgy véli, a kormány csapdába csalta az embereket, hiszen miközben emeli a benzin és az autópálya-matrica árát, több helyen is megszünteti a vasúti személyszállítást.

Arra is emékeztetett, hogy egész évben csökkent a reálbér, s ennek mértéke októberben már a három százalékot is elérte. Eközben a személyijövedelemadó-változtatással számos eddigi kedvezmény megszűnik, a szuperbruttósítással pedig szinte mindenkinek emelkednek az adóterhei.

Tovább sorolva a negatív tapasztalatokat, elmondta: súlyosan érinti a családokat az is, hogy jövőre a villany és a gáz ára is emelkedik, és mind a BKV-, mind a MÁV-jegyekért többet kell fizetni. Ráadásul a tizenhárom éves csúcson álló munkanélküliség ellenére családonként már csak egy ember kaphat segélyt – tette hozzá.

Újságírói felvetésre, hogy jelentősen csökkent a személyi jövedelemadó, azt mondta: a kormány minden megszorításakor erre hivatkozik, pedig az szja-sávok eltolása semmilyen pozitív változást nem jelent az embereknek, sőt a szuperbruttósítás hatására a családok jelentős része az adóterhek növekedésével számolhat.

Szerinte az, hogy a kormány a lakossági hitelek mértékét maximalizáló rendeletet alkotott, nem más, mint eső után köpönyeg. A kabinetnek ugyanis már másfél évvel ezelőtt meg kellett volna hoznia azokat a Fidesz által kezdeményezett intézkedéseket, amelyek megvédhették volna a családokat az eladósodástól.

Forrás: Magyar Hírlap

115 hozzászólás “Felszökik a benzin ára” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    Úgy látszik, Szíjjártó Peti nem nyerte el a csepel.info szerkesztőinek a tetszését -amit meg tudok érteni. Aki nem venné észre, a cikkhez mellékelt fénykép forrása a jobb felső sarokban van megjelölve: vezess.hu

  2. Szervác szerint:

    MSZP – TESSZÜK,AMIT TENNÜNK KELL ! – Na ilyen reklámot nem fogunk látni az óriás plakátokon. Mekkora meglepi lenne,ha szereplene egy pisztoly mondjuk DEME kezében és az lenne oda írva , mint a jól ismert szlogen: tesszük,amit tennünk kell! Emeljük a mércét,teszteljük az emberek tűrőképességét és tisztára hülyének nézzük őket. MEDDIG TŰRJÜK? MEDDIG?

  3. lolka szerint:

    “BORT, BUZÁT, BÉKESSÉGET, SÖTÉTSÉGBEN FÉNYESSÉGET! ÚJ ESZTENDŐ ÚJAT HOZZON, RÉGI JÓTÓL MEG NE FOSSZON. KI BARÁT VOLT AZ MARADJON, KI ELINDULT AZ HALADJON.”
    BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!

  4. csepeli szerint:

    Szíjjártó hazudik! Január 1-jétől a munkaviszonyban állók túlnyomó részének emelkedik a nettó munkabére. Tehát röhögve ki tudják majd fizetni a kicsit drágább benzint.

    A kormány abszolúte jó irányú változtatásokat tett az adórendszerben: a munkára rakódó terhek csökkentése és a fogyasztási típusú adók emelése a helyes irány minden szempontból.

  5. tibor szerint:

    “A helyes irány minden szempontból” -az, amelyet Horn Gábor, meg a többi koalíciós ( és üzleti) parneretek választott ki az egész bukott bagázsnak.

  6. zed szerint:

    Talán majd meggondolják egyesek, érdemes e a vécére is kocsival menni. Ideje véget vetni a dőzsölésnek!

  7. Benji szerint:

    Meg majd azt is ZED faszkalap,emiatt mi,mennyivel fog nőni.Kenyér,tej ára stb. Itt már nem a “vécére” járásról van szó,kicsit többről. Bár ti idáig biztos oda is autóval mentetek,állami pénzből,a mi pénzünkből. Nemsokára a 2X2-es cellátokban ott lesz egy köpésre a retyó.Méltó emberek egy helyen,Gulyás,Deme,WC manó stb.

  8. Papi szerint:

    Zed!
    Abban igazad van, hogy “ne járjanak WC-re autóval” a dözsőlésnek már évekkel ez előtt vége lett!

    Csepeli!
    Veszekedés és “köpködés” nélkül! Tudod-e hányfajta adót vetettek ki ránk az elmúlt nyolc évben? Ha utána néztél kérdez meg önmagadtól, hogy akkor ki is az aki hazudik?

    Egyébként Mindenkinek BUÉK! 🙂 🙂 🙂

  9. Öreg halász szerint:

    csepeli persze büszke a komcsi trükkökre. A távfűtés árát csökkentik, erre hivatkozva emelték a közüzemi díjakat Demszkyék. Már meg sem tudom mondani, hogy a BKV árait egy év alatt hányszor emelték. Persze, jön a duma, hogy mennyivel többet keresünk, erre hivatkozva pedig mindennek megemelik az árát, hiszen most már kifussa.

    Összességében elmondható, hogy az MSZP megint tud majd kampányolni egy-két aprósággal, a lakosság pedig megint rosszabbul él és több adót fizet. Ahogy az megszokhattuk. És a fekete leves még mindig hátra van, az ország állapota csak a kormányváltás után derül ki…

  10. zed szerint:

    Benji! Nem ugat, ül! Lábhoz! 🙂

  11. Iványi Gabi szerint:

    Erről a nagy banda nem beszélt…meghagyta szépen újévi ajándéknak…Öreg halász…tudod, már alig jöhet ezeknél feketébb..sötétség..Csak úgy megkérdezem, hogy ezzel mennyien veszítik el a munkahelyüket, mert így is pengeélen volt a családi kassza…Apropó

    http://www.origo.hu/itthon/20090916-simor-andras-fizetese-havi-8-millio-forint.html

    és..amit visszautasított OV-nak:-)

    http://hvg.hu/hetilap/200923_SIMoR_ANDRAS_CEGuGYEI_offshorekiuzetes.aspx

    Ezekből futja a jövedéki adóemelésre…és ez, csak egy véletlenszerű példa…

    Hát igen…a bukott pártnak vagyon kell a kampányra!
    Fizetek főúr, volt egy nyomorúságos 8 évem!

  12. AntiMSZPs szerint:

    Az a baj csepelikém,zedkém ,hogy igaza van Benjinek! Ezt ti is tudjátok jól! A másik, (és bocs Benji!) a kutya okos és hűséges az emberhez,de ti MSZP-s naplopók ti rászolgáltatok az emberek hűségére,majd meglátjátok Áprilisban vagy még előtte. Majd a börtönben ti nem fogtok ugatni,és a Zsadányi első szójára úgy fogtok ülni,lábhoz menni,mint a kisangyal. Szeressétek már most egymást,ott nem fogtok válogatni!

  13. Iványi Gabi szerint:

    zed!

    Nagyon betyárosan provokálsz! Ez…olyan koalíciós duma, hogy a retyire is…Az a szomorú, hogy a bérletek ára is felment…már csak a lábainkat tudják amputálni!!!!…lehet, hogy erre is képesek…az egyre szemtelenedő szociális érzékenységet hirdető banda…a liberális letűnt haverjaikkal együtt.
    Igaza van a fidesznek! senkivel nincs kompromisszum….Ne gyertek most a Torgyánnal…azóta kirabolták az országot! valóban a számadás az egyetlen elégtétel…

  14. AntiMSZPs szerint:

    Csepeli Zed,már a posta is bejelentette emelési szándékát…Óra indul!

  15. csepeli szerint:

    Jellemző, hogy titeket nem zavar, hogy Szíjjártó hazudik. Ha tetszik nektek a hazugság, akkor gond nélkül beszopjátok.

    A Fidesz ezzel szerezte a népszerűségét: tetszetős hazugságok tömkelegével hülyíti az embereket. És ti ezt zabáljátok! Mindegy, mekkora hülyeség, mekkora baromság, csak jól hangozzék. Pl. Orbán Viktor: “évente százezer új munkahelyet létesítünk”. Nem érdekes, mekkora baromság, nektek ez kell. Hogy etessenek benneteket faszságokkal. Egyétek csak a faszságokat, szopjátok a faszt!

  16. zed szerint:

    Már kifejtettem korábban, hogy a békávé tarifái a gázolaj jövedéki adójának változása miatt emelkednek. Akkor kevésbé foglalkoztatta a hozzászólókat az üzemanyagtéma. Én a magam részéről több száz liter 95-ös benzint és gázolajat tároltam be hordókba, a szomszédoknak is adok majd belőle természetesen kizárólag baráti alapon.:-) Az ügyes ember előre gondolkodik, a szüntelen rinyálás helyett megcsinálja a maga szerencséjét!

  17. Kútas Ernő szerint:

    És a fizetés nélküli távozást választottad? Jó szokásaid vannak.

  18. Nagyapó szerint:

    Papi lelőtt. Csak annyit tudok hozzátenni, hogy 2009-ben a reálbér 3%-ot esett (Jövőre, ha a polgári kormány beindítja a gazdaságot, emelkedni fog).
    A nyugdíjasoktól meg az MSZP elvesz átlag 80 000 Ft-ot.
    Apropó, miért százalékos az emelés? Így az 50 000 Ft-os nyugdíj emelkedik
    3280 ft-al, a 200 000 Ft-os pedig 8200Ft-al. Miért ez a különbség?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Iványi Gabi szerint:

    Csepeli! Te egy perverz hibrid vagy…perverzitásod a szadeszhez köt, a primitívséged….az emeszpéhez!

    de semmi baj…legalább tudjuk, hogy igazunk van…ilyen a pártod! (is)

    Zed:

    Nami van? a jövedékivel nem gazdagítod az elvtársaid? Ejnye-bejnye…speizolunk?…No fene, hát érint Téged is? …Ja és lebuktál…kereskedelmi mennyiséget halmoztál fel! Így csinálják a nagyjaitok is!

  20. Iványi Gabi szerint:

    (Bocs csepeli, nem voltam következetes a trivalitásod miatt…ezt felróhatod…)

  21. csepeli szerint:

    Jaj, 3%-kal csökkent a reálbér, jajistenem, de borzasztó, de szörnyű, de rettenetes! Három százalék! Ez a szemét mocsok kormány kisemmizi az embereket, milliók fognak éhen pusztulni! Három százalék basszus, mintha 100 Ft helyett csak 97-et kapnánk, ez felér egy atomháborús csapással! A kormány emberevő tömeggyilkosok bandája!

  22. csepeli szerint:

    Igaz, hogy az utóbbi tíz évben 50%-kal nőtt a reálbér, de azt ki nem szarja le, viszont az, hogy most 3%-kal csökkent, az a világvégével egyenértékű katasztrófa!

  23. XXI.ker. szerint:

    Zed,hát igen,kíváncsi volnék a V.P.O.P. véleményére.Jelentetted nekik? Ja,nektek nem kell, elsíboljátok az ügyet.

  24. XXI.ker. szerint:

    Az a baj csepeli,hogy utána még 5,majd még 2,majd 9 ….folyamatosan tesztelnek minket,de már forr a nép és egyszer egy szép napon…

  25. Egyiptom szerint:

    Tudjátok ott 32 HUF-nak megfelelő a benzin ára. Szegény ország. EZT CSAK AZÉRT ÍRTAM,MERT GONDOLTAM LEÍROM. NE BÁNTSATOK ÉRTE,CSAK TÁJÉKOZTATTAM MINDENKIT.

  26. Papi szerint:

    Csepeli!
    Ugye ezt nem mondtad komolyan az 50%-ot? Nem válaszóltál az adókkal kapcsolatban! Talán ha ennek utána néznél igen csak hideg lenne neked is a zuhany!

  27. Papi szerint:

    Zed!
    És a tűzoltók ehhez mit szólnak? Te kis feketéző!

  28. lolka szerint:

    zed:- A betárolással vigyázz, nehogy valamelyik jóakarod rágyujtson a hordók mellett, gondolom van sok belőlük ott a környékeden. A tüzoltóság nehogy megtudja, mert ott is vannak előirások a tárolt mennyiségről. Még egy gondolat üvegekből mennyit tároltál be, (nem beföttes, lehetőleg sörös)…

  29. Papi szerint:

    Zed!
    De te is válaszolhatsz az adókkal kapcsolatban!

  30. Mami szerint:

    Zednek annyi pénze volt még a rokkantnyugdíjas és egyéb károsultjai pénzéből,hogy betárazzon. De vigyázat,még van egy pár hónapja. Csepeli barátja is kap néhány demizsonnal,aztán elmennek egyet sörözni.

  31. csepeli szerint:

    Papi! A kedvedért utánanéztem a KSH-nál: 1996-hoz képest a reálkereset 2008-ra 55%-kal nőtt! Tehát 12 év alatt 55%-kal javult az életszínvonal. Ha 2001-hez viszonyítjuk, akkor 30% a növekedés.

  32. csepeli szerint:

    És akkor itt sírtok-ríttok 3% csökkenés miatt! Ami egyébként teljesen indokolt, hiszen az ország gazdasági teljesítménye nem tett volna lehetővé akkora reálbér-növekedést az elmúlt években, amekkora ténylegesen történt.

  33. RealCsepeli szerint:

    csepeli,csepeli,ugyan már.Szerinted ki kiváncsi a kozmetikázott adataidra? Folyamatosan megtévesztitek az embereket,hazudtok és akkor leírsz néhány sort a nagy piros könyvből? Ki volt a szerzője:Az Ösződi böszme netán,vicces vagy és okuláré. Két lehetőség van veled kapcsolatban: Vagy MSZP fizetésed van vagy nem fizettél be még saját zsebből soha sem egyetlen csekket sem. Tudod,azt a sárgát. Állj néha a tűkör elé és mond előtte néhányszor: hazudok,hazudok és hazudok.Ez vagyok én!

  34. lolka szerint:

    csepeli:

    2009. december 30. 13:59-kor
    Probálj meg a KSH-nál utána nézni a bérek emelkedésének is. A magukfajtája mindig csak azt szajkozza, hogy pl. a többi országban az árak a mienkhez képest milyen magassak, csak az nem nézik , hogy az ottani fizetések, hogy alakulnak a hazaihóz képest. Az arányok egésszen másak (szemellenző)

  35. csepeli szerint:

    RealCsepeli: te hazudsz, ezek hivatalos KSH-adatok, nem kozmetikázottak, nézz utána! STADAT táblák 3.1.11. szekció: Reáljövedelem és reálbérindex 1991-től 2008-ig, ott van feketén-fehéren.

  36. csepeli szerint:

    lolka, te mi a faszról beszélsz? Pont a bérek emelkedéséről írtam. Analfabéta vagy?

  37. lolka szerint:

    “A kedvedért utánanéztem a KSH-nál:”-ne utána nézzél, probálj meg egyszer előre nézni, és akkor rájössz, mi lesz az eltelt nyolcévből…

  38. Huba szerint:

    zed!
    Hazudsz. Én reagáltam a Te gázolaj áremelkedés okozta BKV jegyár emelkedést kiváltó szösszenetedre. Levezettem neked tételesen, hogy vetitsz. Akkor te az áram költségekkel próbálkoztál sikertelenül. Most pedig azzal fényezed magad, hogy senki nem cáfolt meg?
    Tudod nem szeretnélek minősíteni, mert az is dícséret lenne számodra, de felfordul a módszeredtől a gyomrom.

  39. Iványi Gabi szerint:

    csepeli! stílus!!!!!!

  40. RealCsepeli szerint:

    csepeli,pirosan-fehéren?Én ezt nem érzem,nem látom és ti erre vagytok büszkék? Erre? Szégyen-gyalázat. Mit érdekel engem más ország bérei? MAGYARORSZÁG,az érdekel. Tavaly óta tönkre mentem,kitötölhetem a STADAT táblával,tudod…

  41. csepeli szerint:

    RealCsepeli! Idióta vagy? Nem írtam más ország béreiről, Magyarország béreiről írtam. Megbuggyantál lolkával együtt?

  42. lolka szerint:

    csepeli:

    2009. december 30. 14:18-kor
    lolka, te mi a faszról beszélsz? Pont a bérek emelkedéséről írtam. Analfabéta vagy?
    Bocsi, nem figyeltem eléggé az árakra gondoltam, csak közben mással is foglalkozom. De rágd meg előbb amit kimondasz, ordenáré a stilusod ( kicsit nagyobb önkontról)…

  43. RealCsepeli szerint:

    Nem,én nem! De a te pénztárcát tartalma nőtt az intézkedésekkel? Vagy téged tényleg a párt finanszíroz? Vagy menjek Gulyás módra én is becsapni embereket?

  44. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    Normális vagy Te az ordenáré szövegeléseddel? Szépen kérlek, fogadd
    meg az új esztendőőben beiratkozol valami iskolába, ahol megtanítanak
    számolni. Kérdezz meg embereket, akik 90-100 ezer bruttóért 12-14
    órát dolgoznak az ő bérük mikor emelkedett 50 %-kkal? De szépen kér-
    lek számoltasd ki velük, hogy a rezsi, kaja, ruházkodás mennyivel is
    drágult az elmúlt években? Aztán legyél elégedett. Szívből kivánom ne-
    ked, hogy soha több jövedelmed ne legyen, mint az átlagembereknek.
    Ne a KSH adatait lesd, mert abban benne van a bankvezérek 4-5 milli-
    ós , a politikusok 1-2 milliós jövedelme is. Menj ki a csepeli piacra és
    jól néz körül ki mit vásárol. Egyébként elég meghallgatnod egy gazda-
    sági műsort, ahol a kereskedők arról panaszkodnak, az emberek alig
    vásárolnak. Sem műszaki cikket, sem ruhaneműt, sem élelmiszert.
    Lassan, ha ez így megy tovább: sem levegőt.
    No, B.U.É.K neked.

  45. Huba szerint:

    csepeli!

    Jelenleg egy Br. 110.000,- Ft bérből N. 82.315,- van a borítékban.
    2010-ben: Br. 110.000,- Ft bérből N. 82.651,- lesz a borítékban.

    Te valóban erről a havi 336,-Ft-ról, azaz napi 11,20,-Ft béremelésről beszélsz?
    Valahol azt írtad: közgazdász vagy. Ne okozz csalódást!

  46. csepeli szerint:

    lolka: nem vagy tisztában a reálbér fogalmával? Abban már benne van az áremelkedés! Reálbér: nominálbér osztva az árszínvonallal. Tehát ha a reálbér 55%-kal nőtt, az azt jelenti, hogy a bérek és az árak hányadosa 55%-kal nőtt: 55%-kal több árut tudsz megvenni a keresetedből.

  47. RealCsepeli szerint:

    csepeli , csepeli ne butáskodj már,lásd be az elmélet és a gyakorlat azért kicsit más. Nektek könnyű a havi milliós fizetésetekből a semmiért dolgozni, állami megrendelésekből kimutatást és statisztikát készíteni,de a valóság ennél keserűbb a földiek számára. Remélem neked is a szóbeli segítség nyújtásért és tanácsaidért vettél fel milliókat.

  48. Bikszádi szerint:

    Nem tud valaki olcsón reálbéres kimutatást tartalmazó budi papírt? Annyit ér…

  49. csepeli szerint:

    baniko: Magyarországon nemcsak a kereskedők panaszkodnak, hanem mindenki panaszkodik, ez a jól ismert magyar panaszkultúra, a társalgás természetes része, máshol az időjárásról beszélnek, mi meg panaszkodunk. Miközben egyre jobban élünk, egyre többet panaszkodunk. Nem a panaszkodásból kell kiindulni! Felmérések mutatják, hogy miközben az egy főre eső GDP szerint a világ országainak listájának felső harmadában vagyunk, a közhangulat ugyanakkor annak felel meg, mintha a legszegényebb afrikai országok közé tartoznánk. Csak Zimbabwéban panaszkodnak többet, mint mi. Mi, magyarok ilyenek vagyunk: folyamatosan sírunk-rívunk, másképp nem is tudnánk élni, csak szüntelen sopánkodás mellett.

    Nem a panaszkodásból kell kiindulni, meg hogy ki mennyit sopánkodik, hanem a tényleges adatokból.

  50. csepeli szerint:

    RealCsepeli: itt nincsen semmiféle elmélet, a számok tényadatok, a valóságot, vagyis a gyakorlatot mutatják. Hogy te másképp érzed, az a te problémád: a hiba a te készülékedben van. Vagy az is lehet, hogy elcseszted az életedet, és az a legkényelmesebb, hogy másokat hibáztass emiatt.

  51. Huba szerint:

    csepeli!
    Nem lapoztál “véletlenül” kettőt? Beszélj a napi 11,20Ft-os bérnövekményről aminek fedeznie kell az áremeléseket! (14:35)

  52. zed szerint:

    Éves szinten kb. egy havi bérrel lesz több a borítékban.

  53. lolka szerint:

    “Csőstül hozza az emberek fejére a bajt a kormány”

  54. Huba szerint:

    zed!
    Akkor szerinted 12 x 336 = 82.651,-Ft ?

  55. Iványi Gabi szerint:

    A statisztika, különben is…egy papír-tudomány!Nem számít bele a az éhbér, a megaláztatottság, az, hogy diplomások 50 év felett takarítanak. Ezek emberi dolgok….ott nincs reáljövedelem…tényadatok? Ja igen…elferdített tények..még a vezéretek is kimondta: hazudtunk évekig. Folytatjátok….és jöttök itt a hamis adatokkal….A papír sok mindent elbír a mi gyomrunk már érzékenyebb…Növekedés? Igen a szegények számában…a megkeseredettek számában…az adósok számában, a tönkretett vállalkozók számában…

    zed:

    …..a minimálbérnél ez külön öröm!

  56. Huba szerint:

    u.i.
    Ebből – többek között – lehet fizetni az évi 227.656,-Ft ingatlanadót.(Csepel, N.150m2) Ez ám az igazi maszopos matek!

  57. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    Azt mond már meg légyszives, mi a fenétől élünk jobban. Talán kér-
    dezz meg olyan embereket akiknek karácsony elött mondtak fel.
    Abban igazad van, hogy szokásunk a sírás-rívás! Csak egy baj van!
    Most van is miért. Azért felvilágositalak, hogy nekem még nincsen
    kenyérgondom, de bármikor lehet. Hát tudod ez az oka annak, hogy
    annyi 40-50 éves megy el,(meghal!) a napi stressz, rettegés a holnap-
    tól, kilátástalanság, kiszolgáltatottság. No ha ez a demokrácia, akkor
    azt hiszem sokán már nem kérnének belőle. Szerinted ez miért jobb,
    mint az általad lecikizett tervgazdálkodás, aki akart tudott hol dolgozni,
    tudta, hogy holnap mi lesz, és sorolhatnám tovább? Most aztán nincs
    tervgazdálkodás! No, de terv sincs a kilábalásra. Káosz szinte minden
    szinten. Az van!

  58. ződ szerint:

    Csak jó sokat! Kérdés persze, hogy mennyi a cső kilója az ócskásnál?

  59. Iványi Gabi szerint:

    ződ: tuti, hogy poénkodsz! Rossz poén….a baj téged is elérhet csőstől…nem kívánom…komolyan…benneteket fizetnek ezért a hergelő beírásokért?

  60. csepeli szerint:

    baniko, jó, akkor sírjál, zokogjál, sopánkodjál 3% reálbér-csökkenés miatt. Ha te így érzed magad jól, csak tessék! Ebben érzi magát jól a magyar ember, egy jó nagyot közösen pesszimistáskodni, keseregni, panaszkodni, szidni másokat, akik szerintünk minden bajért hibásak – ettől ugyan semmi nem megy előbbre, mert ahhoz tenni kéne valamit, de legalább jól éreztük magunkat.

  61. zed szerint:

    A 3%-os reálbér csökkenés különféle spórolási technikákkal kiküszöbölhető.
    http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/20080916/tiz_tipp_hogyan_sporoljunk

  62. Jeniszej szerint:

    ELMENT AZ ESZETEK?
    A MUNKANÉLKÜLI CSALÁDOKNAK MITŐL NÖVEKEDETT A REÁLBÉRE?
    A MUNKANÉLKÜLI EMBEREKNEK MITŐL CSÖKKEN A SZEMÉLYI JÖVEDELEM ADÓJA.
    MIT TEHET A DEMOKRATIKUSAN BECSAPOTT MÚLTJUKBAN A SOK MEGSZÉGYENÍTETT, LEGATYÁSODOTT TÖBBSÉG?
    MAJD A FIDESZ? – DE, HOGY?
    MESE AZ ÓPERENCIÁS TENGEREN TÚLRÓL.
    AZ A BAJ, HOGY A GYEREKEK SEM NAGYON HISZNEK A MESÉKBEN.

  63. Huba szerint:

    Valaki figyelembe venné azt is, hogy minden 100 m2-es családi házban lakó 2010-től 111.000,-Ft ingatlanadó fizetésére lesz kötelezve?
    Csak Csepelen hány ilyen ház van?

  64. miska72 szerint:

    Szemét mocskos maszopos hazug banda!

  65. Papi szerint:

    csepeli!
    Itt másokat pocskondiázol Rámentem a KSH reálbérek adataira és mit látok: további 2% reálbér csökkenés. Valóban nőttek valamennyit a bérek de tudod az infláció és a majdnem duplájára emelkedett adók miatt a pénzed csökkent! De tudod mit annak néz utána, hogy hány fajta adó van összességében most és mennyi volt 2001-ben aztán dumálj!

  66. Papi szerint:

    Zed!
    Az a spórolási technika amit te csinálsz? Eléggé gusztustalan! Próbáld meg ezt megcsinálni panelben!

  67. ződ szerint:

    Iványi! Miért Ti talán komolyan gondoljátok amit itt ingyen és bérmentve írtok? Mert akkor tényleg szar a helyzet!!!

  68. csepeli szerint:

    Huba! 227.656 Ft-os ingatlanadót 66 millió Ft értékű ingatlan után kell fizetni. Nos, szerintem akinek nettó 82 ezer Ft-os fizetése van, az ne lakjon egy 66 milliós ingatlanban. Vagy ha igen, adja el, költözzön egy tízmillió értékű lakásba, és máris van 56 millió spórolt pénze, amiből röhögve megveszi a benzint, sőt, vehet egy szép új terepjárót is hozzá.

  69. Iványi Gabi szerint:

    Az indulatok…ezzel nem számol a kormány.. Egyetlen dolog tartja féken az embereket…a fidesz…Nagyon nehéz helyzetbe kerül, egy kifosztott nemzetet hagy örökül a fosztogató banda…de..ha még ez a remény sem marad meg, akkor polgárháború….a válság..amúgy is terheket ró minden emberre..Kivéve: a rabolókat!!!!!!!….dorbézolnak, fosztogatnak…mértéket nem ismernek! lehet itt feszegetni az adatokat….mire mész vele? attól még akinek nincs állása…ökölbe szorul a keze….és nincsből már nincs mit spórolni…

  70. csepeli szerint:

    Iványi: No látod ez a baj, hogy akinek nincs állása, annak ökölbe szorul a keze, és másokat hibáztat a bajáért, ahelyett, hogy képezné magát, tanulna, állást keresne, egyszóval a kezébe venné a saját sorsát és nem másokat próbálna felelőssé tenni a helyzetéért.

  71. Iványi Gabi szerint:

    Csepeli: miből képeztesse magát?…hát az is pénzbe kerül…a támogatott képzésekhez nem jut hozzá..Mondd…kit hibáztasson, ha a főnöke elküldi 10 év után?..10 évig megbecsült ember volt….és ez nem egyedi eset..Ugyan hogyan feleljen a saját sorsáért?

  72. zed szerint:

    Iványi! Vannak államilag finanszírozott képzések is. Alapítványok és egyes cégek is szerveznek ingyenes képzéseket, igaz, a vállalkozásoknak elvárásaik vannak cserébe.

  73. baniko21 szerint:

    Csepeli!
    Térj már magadhoz! Több mint 10 %-os a munkanélküliség. Nem is
    értem, az a sok ostoba miért is nem dolgozik? Ebben a munkanélkü-
    liségben nincsennek benne azok akik évek óta nem tudnak elhelyez-
    kedni. Ez csak a munkanélküli hivatalokban regisztráltakat tartalmazza.
    Akármilyen butaságokat is tanácsolsz, én nem kivánom neked, hogy ilyen
    módon kelljen a sorsodat saját kezedbe venni. Igazad van!
    Az a sok ostoba aki munkát keres, hát ő csakis ő a felelős azért mert
    nincs munkahely. Hiszen az elmúlt 20 évben csakúgy dübörgött a gaz-
    daság, csak az a sok mulya nem akart dolgozni. Ugye? Inkább felvette
    a sok munkanélküli segélyt, és most annak a kamataiból él. A kb
    50-60 ezer magyar gyerek pedig azért éhezik, mert elrontotta a gyomrát?

  74. Iványi Gabi szerint:

    Csepeli!

    Az államilag támogatott képzésekhez nem fér mindenki hozzá…Út a munkához….aha…a protekciósoknak…Az Alapítványok meg csak finanszírozott projektek keretében tudnak képzéseket realizálni..Van egy-kettő ECDL térítésmenntes…na de mondd már, egy kőműves mire megy vele?

  75. zed szerint:

    Több mint 10%-os a munkanélküliség és eközben mégis importálni kell a szakképzett munkaerőt. Többnyire azok közül kerülnek ki a tartós munkanélküliek, akik nem rendelkeznek érettségivel + valamilyen szakképesítéssel (+ tiszta erkölcsivel). A tartós álláskeresők másik csoportja túlzottan igényes, válogatós.

  76. Iványi Gabi szerint:

    zed:

    az érettségi önmagában kevés, de ezt te is vágod…Helyben vagyunk..akkor demének nem lesz munkája!

    pokolian igényes az a diplomás, aki takarít…megint hintalóra ültél…

  77. csepeli szerint:

    zednek teljesen igaza van. Van egy csomó szakma, amiben munkaerőhiány van. Jelenleg is több mint 22 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon, és ez a válság elmúltával egyre növekedni fog a jövő évben. Csak hát ezeknek az állásoknak a nagy részébe nem vesznek fel 8 általánost végzett embereket. Tanulni kéne, és nem öklöt rázni, hogy azér nincs munkám, mer a kormány így meg úgy, meg a mocskos szocik blablabla.

  78. Iványi Gabi szerint:

    Csepeli:

    Akkor, ha valaki csak 8 általánossal létezik..akkor kösse fel magát? A sok sikításbólamit a maszoposok+ szadeszesek elsummantottak..a 8 általánossal rendelkezők még diplomát is szerezhettek volna költségtérítéses finanszírozási formában!

  79. Papi szerint:

    Zed!
    “Több mint 10%-os a munkanélküliség és eközben mégis importálni kell a szakképzett munkaerőt. ” Ezt a marhaságot megint honnét vetted? Áruld már el? Minek kell hazudoznod még az év utolsó napjaiban is!
    Még mindig nem válaszoltál sem te sem a mocskos szájú csepeli arra az egyszerű kérdésre megtudjátok-e mondani hány adóval bővült az adó rendszerünk az elmúlt nyolc évben? Annak ellenére, hogy állítólag baloldali és adó csökkentő kormánynak mondjátok magatokat!
    Ne feledjétek már alig több mint 100 nap aztán fizetek!

  80. zed szerint:

    (Tejbe)Papi! Ezt a “marhaságot”, ahogy te nevezed, Bokros Lajostól vettem át. Új adónemek jöttek létre, miközben más adók eltűntek, összességében egyszerűsödött az adózás, messze vagyunk az adókáosztól.

  81. lolka szerint:

    csepeli:- zed:
    Mondok egy egyszerü dolgot: adott egy ápoló (egészségügy) főiskolai végzettséggel úgye tudjuk, hogy az egészségügy munkaerő hiánnyal küzd. Jelentkezik főiskolaivégzettséggel egy ápoló, nem veszik fel, mert a bérkategoriában feltüntetett összeget nem tudják kifizetni. Kénytelen letagadni a főiskolai végzettségét, hogy munkát kapjon. Egy kft-hoz jelentkezett egy jelőlt MEO-nak tőbb diplomával, nem vették fel, mert tulképzett…most akkor mi van. Most igazán nem érdekel milyen körben tevékenykedtek, de nagyon valószinü, hogy “bebetonozott” a munkakörötök (egyenlőre), de a napi gondokkal csak újságlapjain keresztül találkoztok a napi gondok is elkerülnek benneteket ‘hál istennek. De egyszer lent, egyszer fent…A mai fiatalok tanulnak, ez nem baj csak sajnos ott lesznek 23-25 évesen és rádöbbennek, hogy nem sok értelme volt. 25 éves koromban 10 éves munka viszonyom volt és pakoltam a közösbe a pluszt. hova jutunk igy ilyen felfogással? Tudom az irásotok nagy része csak azért fogalmazodik meg, hogy egy kicsit bosszantsuk egymást, de ez már berögzödés és nem vezet sehova. Adatok,statisztika ez mindig is egy kirakat volt egy viszonyitás, de a valósághóz nagyon messze áll…

  82. ződ szerint:

    Papi! Mit fizetel alig száz nap múlva? Három újabb adó: lankadó, hervadó és a fonnyadó! Tessék választani!!!

  83. lolka szerint:

    Zed!
    “Több mint 10%-os a munkanélküliség és eközben mégis importálni kell a szakképzett munkaerőt. ” Ezt a marhaságot megint honnét vetted? Áruld már el? Nem, nem hazugság Szentgothárd és Kecskemét az elöző helyre Ukrajnából toboroztak munkaerőt szállást, utazást, munkavállalási engedélyt itt intézték, fizették nekik…Mer a környéken lakoknak jobb volt a segilyke…

  84. csepeli szerint:

    Iványi Gabi: igen, akinek csak 8 általánosa van, az gyakorlatilag felkötheti magát, de ha nem köti fel magát, akkor meg vegye tudomásul, hogy a mai világban 8 általános nem elég semmire, így vagy nekiáll tanulni, vagy bevállalja, hogy szegénységben fog tengődni élete végéig.

    Mérnök kell, szakmunkás kell, ápoló kell, stb. stb. Képzetlen ember legfeljebb elmehet kapálni, de azt se sokáig, mert megcsinálja helyette a kapagép, ő meg mehet isten hírével.

  85. lolka szerint:

    csepeli:

    2009. december 30. 17:44-kor
    Meg kéne fizetni a szakmunkásokat és akkor lenne szakmunkás nem beszélve az erkölcsi megbecsülésről. Jőn az új dolgozó és megkérdezi mennyivel furjon elő a nyolcas menetnek és kétszer annyi a pénze mint az őreg szakinak… (demagog duma mi)…

  86. Huba szerint:

    csepeli!
    Adj érte 42-t és a tiéd. De az APEH egy 100 m2-es házért is 111.000,-Ft-ot kér évente ami 20-at nem ér!

  87. zed szerint:

    Iványi! Mint vállalkozó, mondd már meg, milyen munkára vennél fel 8 általános végzettséggel bíró munkaerőt, és milyen bérezéssel?

  88. csepeli szerint:

    Huba, itt valami nem stimmel, 30 millió alatt nem kell ingatlanadót fizetni, 111 ezret egy 40 milliós ingatlan után kell fizetni.

  89. baniko21 szerint:

    Zed!
    Van igazad a szakmunkásokkal kapcsolatosan. Te tudod kik tették tönk-
    re a szakmunkásképzést? Szeretném ha arra válaszolnál, hogy l989
    elött hány szakmunkásképző iskola volt (mondjuk, érettségivel is),
    most hány van? Az életben nem csak diplomásokra van szükség, hanem
    a sok politikus helyett, jó szakmunkásokra is. Akik voltak, mivel nem
    volt rájuk szükség, eladták a munkahelyeiket, munkásszállásaikat,- hiszen
    az szocialista csökevény volt,- rájuk nem volt szükség, csőlakók, alko-
    holisták lettek. Számitásaim szerint kb 10-15 év mulva nem lesz aki
    megcsinálja, ha valamink elromlik. Igy kell mindent hazavágni, ahogy
    az elmult években történt. Csak gratulálni lehet a kontár hozzáértéshez.

  90. Huba szerint:

    csepeli!
    Nálad van a baj. Üsd be a vagyonadó kalkulátorba egy csepeli 100 m2-es családi házat. Remélem ismersz olyat ami 20-at sem ér. Ha ezt megtetted akkor reklamálj miért kell 40 után adót fizetni!

  91. lolka szerint:

    Úgy nézki a drmét márciusig benttartják…

  92. Huba szerint:

    2035. márciusig. Remélem!

  93. csepeli szerint:

    Huba, a kalkulátor csak egy becsült értéket ad, az adót nem annak alapján kell fizetni, hanem a forgalmi érték alapján, amit a tulajdonos maga határoz meg. Ha az apehnek túl alacsonynak tűnik a megadott forgalmi érték, akkor értékbecslőt bíz meg, és az megállapítja a forgalmi értéket.

  94. Huba szerint:

    Tehát Oszkó mondja: Csepel családi ház: 275.000,-Ft/m2 !
    APEH : Nem igaz amit Oszkó mond, csak 185.000,-

    Normális ember szerint Csepelen nincs olyan 100 m2-es ház, amelyik 42-t érne. Tehát Oszkó nem normális. Úgy látom ebben egyet értünk.

  95. csepeli szerint:

    Huba, elég egyedi matekod van neked. 100*275000 szerinted 42 millió. Na jó! Tanulj meg számolni, aztán gyere vissza.

  96. ződ szerint:

    Érdemes erre a pár hónapra az ingatlanadón görcsölni? Kicsinyhitűek! Mintha nem tudnátok, hogy el lesz törölve! Vagy lehet, hogy mégsem???

  97. Iványi Gabi szerint:

    zed:

    20 főt vennék fel…+ 1 főt, aki megváltozott munkaképességű, mert 2010.01.01-től 4x-se lesz a rehab. járulék.
    A 20 főt..pályázat keretében képezném….és nyugi…veletek ellentétben..eszem ágában sem lenne lenyúlni a pályázati pénzt. ..és törvényes keretek között a képzést közbeszereztetném…

  98. Huba szerint:

    csepeli!
    Te sötétebb vagy mint hittem. Arra viszont lusta, vagy képtelen vagy a
    http://ingatlanok.hu/ado-kalkulator segitségével kiszámítani egy 100 m2-es ház adóvonzatát.

  99. Papi szerint:

    Zed!
    amit nekem írtál azzal kapcsolatban ugyan hány új adót vetett ki ez a kormány és hányat szüntetett meg! A meglévő adókat meg mennyire emelte!
    De tudod a te kormányod kiabált adó csökkentésről ehelyett emelt adókat szüntet meg ehelyett újabb adókat vetett ki!
    Én még nem sértegettelek! Ezt ne feledd! Tehát így válaszolj!

  100. Váncsa szerint:

    Csepeli és Ted! Ajánlanám nektek Gulyás Doktort és az ő pénzügyi tanácsait,sőt ha van megtakarított pénzetek akkor ő tutti befektetí. Ha pedig gondotok lenne jogi téren, kérlek benneteket ne habozzatok. Majd ő megmondja a tuttit!
    Csepeli,adjál már el most egy 66 millás ingatlant…Várjál csak,tudok egy megoldást. Bízzuk meg ismét Gulyás Doktort,neki van letéti számlája és adás-vételi szerződésekben ő a KIRÁLY. Sőt,el is adja neked,neki vannak ilyen gyors és korrekt eladói köre és mivel azt gondolnánk,közéleti szereplő, elismert korrekt képviselő, az MSZP új választási arca ,tehát hajrá,hajrá,hajrá….

  101. Papi szerint:

    Zöd!
    Csak ennyi? Nektek meg cellaajtó! 🙂

  102. csepeli szerint:

    Huba, kiszámítottam, és 30 millió jött ki. Neked biztos van garázsod és úszómedencéd is, azért jött ki 42.

  103. Tóth Mária szerint:

    csepeli és ze: elképesztő agytrösztök, kár velük vitatkozni, mert ők “csak azért is” a szocik fenekét támogatják. én tudom, hogy ők is tudják, hogy mi folyik itt 8 éve az országban, de ezért a parasztvakító szövegükért valószínű jól fizetnek nekik! vagy… ildikó anyót utánozza, akinek már régen nyugdíjban lenne a helye, mert feltettem neki pár kérdést,egyiket sem válaszolta meg, csak a módszerváltás előtti hülye agiprop szöveget nyomta!

    Szolzsenyicinnek igaza volt, és VAN!

  104. Huba szerint:

    csepeli!
    Nem a sajátomat írtam, az enyém 150 m2 és a kalkulátor szerint 63./227.656,-Ft/év
    A szomszédomé 100 m2 tavaj felújított 2garázsos 42./111.000,-Ft/év és az Ő jövedelme 82.651,-Ft

  105. Váncsa szerint:

    Bocsánat az előbbi nyomda hibáért. csepeli és zed a két illető.

  106. DFK szerint:

    Kedves szocik!

    Kattanjatok már le a “plusz egyhavi bérrel több marad” mondatról. Ez csak az átlag fizetés kétszeresénél lesz igaz, az átlag fizetésnél havi kb 2000-2500 Ft (évi max 30000!). S akkor nem számoltuk, hogy a kafeteria adóztatása miatt sok munkaadó azokból visszavesz. Így az adócsökkentés egyenlege a munkavállalónál bőszen negatív lesz (pl nem kap bérletet, mint eddig, kevesebb étkezési jegyet kap, nem kap kiegészítést az önkéntes manyupba).
    Csepelin éátszik, jól fizetik az elvtársak, el se tudja képzelni, hogy sokan eddig is bűvész mutatványok szintjén jöttek ki a pénzükből hónapról hónapra. S ha a reálbérük 3%-t csökken, akkor már pont lehetetlen lesz kijönni. De hát mit tud a való életről egy szoci? Semmit. Mi nekik csak statisztikai adatok vagyunk, az életünk, a méltóságunk nem számít nekik.

  107. csepeli szerint:

    DFK! Szerinted mit csináltak az emberek 2004-ben és az azt megelőző években, amikor a jelenleginél jóval alacsonyabb volt a reálbér? Mind megpusztultak? Nem! Úgy emlékszem, volt élet 2005 előtt is, és így vagy úgy, de mindenki megélt valahogy. Hát ezután is meg fog! Ilyen az élet. Hol jobb egy kicsit, hol meg rosszabb egy kicsit. Nincs az sehol előírva, hogy a reálkeresetnek állandóan emelkednie kell. Hosszú távon emelkedik, de közben vannak hullámzások. Németországban például 2005-től négy éven át minden évben csökkent a reálbér. Ez a dolgok rendje, nem kell ebből drámát csinálni.

  108. Gordon szerint:

    1. Szerintem akik a “Tanuljunk meg kicsik lenni!” Kovács László-i szavakon csüngtek anno (szoci szavazói törzs), azok most ne beszéljenek pesszimista országról.

    Nem hiteles emberek, még ha egyes felmérések talán igazolják is őket.

  109. Gordon szerint:

    2. Mielőtt még egyesek pajzsra emelnék a grizestésztazabálót (hokedliről, piros vajlingból) azért érdemes elgondolkodni azon, hogy a Kádár-rendszer langymelege mekkora pusztítást végzett társadalmi téren. Az a valamivel több mint 10 milliós ország, mely két egymást követő évben 1968 és 1969) is képes produkálni éves szinten a teljes lakosságszámának majdnem 2 százalékát kitevő abortuszmennyiséget, ne nagyon legyen büszke magára. A korabeli politikai elit pedig saját munkájára és tetteire.

    De sokmindenről beszélhetnénk még. Például arról hogyan lett Kádár grizestésztazabáló János rendszere alatt Magyarország az 1 millió alkoholista országa.

    De mondhatnám a 100ezer lakosra jutó öngyilkosságok megduplázódását is (1950 és 1987 között nézve).

    Kedves Kádárrajongók! Nincs mire büszkének lenni. Sőt. Inkább tájékozódni, majd szégyenkezni kellene. Hát lássatok neki!

    Egy forrás:
    http://www.tarki.hu/adatbank-h/nok/szerepvalt/elekes97.html

  110. Gordon szerint:

    banikó írja nagy lelkesedéssel:

    “Az életben nem csak diplomásokra van szükség, hanem
    a sok politikus helyett, jó szakmunkásokra is. Akik voltak, mivel nem
    volt rájuk szükség, eladták a munkahelyeiket, munkásszállásaikat,- hiszen
    az szocialista csökevény volt,- rájuk nem volt szükség, csőlakók, alko-
    holisták lettek. Számitásaim szerint kb 10-15 év mulva nem lesz aki
    megcsinálja, ha valamink elromlik.”

    Igen banikó, szegény szakmunkásoknak elvették a munkáját, elvették a gyárát, elvették a munkásszállóját, és most kénytelenek a gyár falának tövében csövezni, mert a gonosz kapityalisták és réákciósok nem engedik őket dolgozni… ha-ha-ha… szétröhögöm az agyam rajtad akkora marhaságot írtál (már megint).

    Azzal egyetértek, hogy hiány van szakmunkásokból, épp ezért talál magának könnyen munkát a jó szakmunkás. Egyáltalán nem csöveznek sehol. Nagyon is jól keresnek, el is szemtelenedett egynémelyik. Nekem még egyetlen szakmunkás sem adott számlát, mikor nálam dolgozott. Valahogy számukra az nem szokás. “Sikk” lett az ösznépi adócsalás? Vagy piára kell a pénz? (hisz azt írtad, hogy nagyrészt alkoholisták lettek). Szerintem meg már a gyári korszak idején is azok voltak, de mindegy.

  111. Vátesz szerint:

    Gordon, mindenki ad számlát, ha kéred. Te sem erőltetheted, mert gondoltad így jobban jársz. Hát ezért nem adnak számlát. A saját zsebed ellenére is legyél öntudatos polgár, ne csak mondjad, hogy sikk lett az össznépi adócsalás.

  112. baniko21 szerint:

    Gordon!
    Alulmultad önmagadat. Lehet, hogy a Kádár-rendszerben volt 1 millió
    alkoholista. Most legalább annyi kábszer élvező, plussz alkoholista van,
    meg 8 millió vegetáló ember. Abban a rendszerben az abortuszok ellené-
    re is sokkal több gyerek született mint most. Szétröhögheted az agyad,
    de mielött megtennéd válaszolj arra, hogy a szakmunkások nagy része
    hol a fenében tud elhelyezkedni? Milyen új munkahelyek teremtődtek a
    megszüntetettek helyett? Ez a reklám helye! Talán tudnál nekik segíteni
    elhelyezkedni. Pár címet véssél már ide. Mivel én is családi házban
    lakom, sokszor előfordul, hogy valami elromlik, és szakembert kell hív-
    nom, de ha kértem számlát, mindig adtak is. Igaz akkor az áfát nem
    lehetett megspórolni. Érthető?

  113. miska72 szerint:

    És az az áremelés, mind a dolgozó nép érdekében van.

  114. Gordon szerint:

    banikó! továbbra sem áll össze a kép. Egyrészt azt írod, hogy akkora szakmunkás hiány van az országban, hogy hamarosan nem lesz aki megcsinálja a feladatokat, másrészt azt írod, hogy milyen rossz a szakmunkásoknak, mert nincs semmi feladatuk, és ezért nem tudnak pénzt keresni, az út szélén csöveznek, valamint alkoholizálnak.

    Sikerül tökéletesen ellentmondanod saját magadnak. Gratulálok! Ez igazán banikós volt.:)

  115. Gordon szerint:

    Másrészt csodálatos volt, ahogy a fentiekben kifejtetted, hogy magasabb élveszületési szám mellett egyáltalán nem gond a jóval több, akár évi több mint 200ezer (!) abortusz sem.

    Ez kb. olyan mint amikor a kínai kommunisták azt mondják, hogy nem gond több százezer, több millió kínai Kínában történő elpusztítása, mert ugyis mintegy 1,5 milliárd kínai él Kínában.

    E logikából egyenesen következik, hogy emberélet és emberélet értéke között szerinted különbség van. Egy magzati élet értéke szerinted attól is függ, hogy hány gyerek születik meg végül. Szerinted tehát egy nagyobb népsűrűségű területen megölni 100 embert kisebb bűn, mint egy alacsonyabb népsűrűségű területen (mert vannak “elegen”).

    Vagy egy nagyobb lakosságú (mely nem mindig egyenlő a nagyobb népsűrűséggel) országban is kisebb bűn 100 embert elpusztítani.

    Te teljesen beáltál a mákos bejglitől… szégyeld magad!

Itt lehet hozzászólni !