Itthon vagy – Magyarország szeretlek! – Népzenei fesztivál a Rákóczi Kertben

Csepel.hu

A népzenéről szólt szeptember 29-e a Rákóczi Kertben. Az Itthon vagy – Magyarország szeretlek!  országos és határon túli rendezvénysorozat csepeli helyszínén délben már kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, a népi játszótér pedig az egész napos esemény végéig a kicsik rendelkezésére állt. A változatos programok mellett finom falatok és forralt bor is kényeztette a vendégeket.

14 órától a Nevesincs Színház Csalóka Péter című mesejátékával kezdődtek a színpadi előadások. A népi kultúra jegyében összeállított műsorban egymást váltották a zenészek és táncosok, 15 órától a Csepeli Virtuózok húzták a talpalávalót, utánuk a Lohr Kapelle sramlizenekar és a St. Martin Német Nemzetiségi Táncegyüttes közös előadása szórakoztatta a jelenlévőket.

Nagyszerű hangulatot teremtett a Gázsa zenekar, a Csepel Táncegyüttes pedig ismét bizonyította: táncosai rászolgáltak a számos elismerésre. A csepeli néptáncosok fantasztikus koreográfiája után a magyar népzene ikonikus alakja, Sebestyén Márta és az évtizedek óta az élvonalban zenélő TÉKA együttes adott nagysikerű koncertet. A hálás közönség vastapssal jutalmazta a művészeket, akik egy fergeteges ráadással lepték meg a hallgatóságot. A népzene napján két remek koncert, a Botosánka Trió moldvai csángó népzenei előadása és a Pravo zenekar délszláv muzsikát bemutató műsora zárta a sort. 21.30 órakor került sor a Szent Mihály napi máglya meggyújtására, amelyet Borbély Lénárd alpolgármester, országgyűlési képviselő végzett el. A máglya meggyújtását megelőzően Vida István, a szervező Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az országszerte fellobbanó tüzek a magyarság közös akaratát szimbolizálják. A késői időpont ellenére a máglya lobogását közel 200-an kísérték figyelemmel.

A fotógaléria elérhető ide kattintva.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !