Csepelen járt az országos egészségvédelmi szűrőprogram kamionja

Csepel.hu

Magyarország tízéves (2010-2020) átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja keretében Csepelre érkezett május 26-án a vizsgálatvégző szűrőkamion. A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat együttműködésével és a kerületi önkormányzat szervezésében egy Európai Unió által támogatott programon 300 csepeli lakos egészségszűrését végezték a rendelőintézet mögötti parkolóban.

A legkorszerűbb, több tízezer forintba kerülő egészségügyi szűrővizsgálatokon a csepeliek ingyen vettek részt. Több százan éltek is a lehetőséggel és fáradságot nem kímélve felkeresték a szűrőbuszt, amelyben 24 féle (pl. vérnyomás-, vércukor- koleszterinszint mérés, hallás-, ödéma- és szemnyomás vizsgálat, szén monoxid mérés, testzsír tömeg mérés, BMI testtömeg index) szűrést végeztek a szakemberek.

Az átfogó vizsgálatok elsősorban a kardiológia, hipertónia, szív- és érrendszeri kockázat, tüdőgyógyászat, testműködés- és test összetétel vizsgálat területeit érintették. Minderről azonnali eredményt kaptak a lakosok, akik még aznap a szakorvosi rendelőintézetben orvosok előadásait (fogszabályozás, sürgősségi betegellátás, ételallergiák) hallgathatták meg.

Forrás: Csepel.hu

11 hozzászólás “Csepelen járt az országos egészségvédelmi szűrőprogram kamionja” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “A legkorszerűbb, több tízezer forintba kerülő egészségügyi szűrővizsgálatokon a csepeliek ingyen vettek részt”
    Nem ingyen, hanem a befizetett járulékok (hadd ne soroljam fel) ellentételezésének fejében, térítésmentesen!
    Mondhatnám állampolgári jogon! ) 🙂 (

  2. hitetlen szerint:

    Igen-igen !

  3. Matula szerint:

    Azért valaki számoljon már utána hogy reggel 8-tól délután 2-ig hogy végeztek el ennyi vizsgálatot több száz emberen…

  4. nagyapó szerint:

    grün ha komoly próbál lenni, akkor is butaságot ír, hitetlen meg kontráz.
    Magyarország tízéves átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját nem a TB támogatja, így nem jár állampolgári jogon.
    Vannak cégek, amelyek nem a lopott vagyon mosásával foglalkoznak, ők a támogatók.

    “Miszerint a magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, még attól a szinttől is elmarad, amit gazdasági-társadalmi fejlettségünk lehetővé tenne. Aggasztó mértéket öltenek az egészségi állapot térségi és társadalmi egyenlőtlenségei is. Egy nemzet egészségi állapotát nemcsak a gazdaság fejlettsége határozza meg, hanem az egészségi állapot is visszahat gazdaságára. Kiemelt cél a lakosság egészségi állapotának javítása és a területi különbségek csökkentése. Az egészségügy legfontosabb feladata az egészségmegőrzés, a prevenció. Orbán Viktor Miniszterelnök”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. kilgore trout szerint:

    Többek közt nem kellene napi 10000 kcal-t enni, akkor nem lenne ilyen állapotban a lakosság. Ahányszor kimegyek a piacra, siránkozó embereket látok 40-es BMI-vel.

  6. Té-Gé szerint:

    Matula!

    Természetesen sehogy.

  7. hajós szerint:

    grün: le vagy maradva, nincs már társadalombiztosítás, nincsenek járulékok sem már. Január 1-je óta szociális hozzájárulási adó van, ami nem keletkeztet jogot semmilyen ellátásra.

  8. Té-Gé szerint:

    hajós! De mi ugatunk az amcsik társadalombiztosítására, hogy nem demokratikus. Én tágra nyitott szemmel vizsgálom, hogy a nyugdíjamat mikor merik elvenni?

  9. Dr. grün szerint:

    hajós!
    Még a járulék és adófizetésből szereztem a jogot az eü. ellátásra 2001-ig!
    Még nem szóltak, hogy vissza a babaruhát!

  10. hajós szerint:

    grün: persze hogy nem szóltak, egyszerűen elvették.

  11. Mangó szerint:

    Legutóbb 4-5 éve próbáltam ingyenes szűréseken részt venni – itt Csepelen. Akkor reggel azt mondták, ha szerencsém van késő délután bejuthatok, de nem mehetek el. Otthagytam őket a francba, rengeteg idős ember várt a szerencséjére. Kíváncsi lennék, ők bejutottak-e egyáltalán.

Itt lehet hozzászólni !