Röplabda: bravúr Csepelen

Csepel.hu

Rendkívüli bravúr helyszíne volt május 26-án a Kék Általános Iskola tornaterme. A diákolimpia III. korcsoportos területi döntőjén a házigazda 5. a osztályos fiú röplabdacsapata kiváló játékával bejutott az országos döntő résztvevői közé.

Börcsök Csaba 216-szoros válogatott, a csapat edzője az első két mérkőzés után elmondta: „Óriási eredmény, hogy egy ilyen komoly megmérettetésben így helytálltunk. A felkészítés során az volt a cél, hogy a gyerekek megtanulják motiválni magukat és kitartsanak a céljuk mellett. Nagyon erős volt a mezőny, ezért is olyan nagy szó, hogy biztos továbbjutók vagyunk. Csepel egyik tradicionális sportága a röplabda – gondoljunk csak Buzek László világklasszisunkra -, ennek fényében is nagyon szép a mai siker” – mesélte a büszke edző.

ehér Gábor testnevelő tanár, felkészítő is kiemeli: nagy öröm, hogy a fiatalok megállták a helyüket az idősebb mezőnyben. „Fontos volt számunkra, hogy hazai pályán játsszanak a gyerekek. Hajtóerő, hogy a szülők, barátok, osztálytársak együtt szurkoltak nekik. Nagy meglepetés a továbbjutás, hiszen 5-6. osztályos korcsoportban versenyeznek a mi 5. osztályos gyerekeink.” A tornaterem reggelenként és a második szünetben is nyitva áll a játszani vágyó tanulók előtt, ők pedig szívesen élnek a lehetőséggel. A délutánonkénti tömegsporttokon is kedvelt a labdajáték, az edzéseken pedig a röplabdáé a főszerep. „Erről szól ez az iskola: a gyerekek érezzék jól magukat, játsszanak sokat” – összegezte Fehér Gábor.

A Kék Iskola 5. a osztályos röplabdacsapata június 12-én, Egerben képviseli kerületünket az országos döntőn.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !