Újra háromtusa versenynek adott otthont Csepel

Csepel.hu

„Versenyzőkoromból sem sikerült előásnom olyan emléket, hogy itt a kerületben öttusa vagy háromtusa versenyen vettünk volna részt” – mondta Sárfalvi Péter, egykori öttusa Európa-bajnok, a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület vezetője, a Csepeli strandfürdő területén május 25-én rendezett háromtusa Magyar Kupa verseny közben.

Való igaz, Csepelen régóta nem rendeztek hasonló viadalt, de most végre valami ismét elkezdődött, ezúttal a Hollandi úton, ahol már reggel 8 órakor nagy sürgés- forgás volt tapasztalható a hivatalosan még zárva tartó strand területén. Az ország minden tájáról érkeztek sportolók, sportvezetők, edzők, tanárok, és természetesen szülők – hogy birtokba vegyék az úszómedencét, a pázsitot, valamit a céltáblává alakított öltözőkabinokat.

Szegi Csaba, a csepeli öttusázók vezetőedzője és segítői szorgos munkájukkal, helyre kis háromtusa pályát alakítottak ki a területen, és köszönhetően a remek időjárásnak minden adva volt egy nagyszerű versenyhez.

A Magyar Öttusa Szövetség és a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület közös rendezésében lebonyolított ifjúsági versenyét a már említett Sárfalvi Péteren kívül Morovik Attila alpolgármester és Balogh Gábor kétszeres öttusa világbajnok is meglátogatta, aki jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója.

A versenyen először az úszómedencében mérkőztek meg egymással az ifjú sportolók, majd sorrendben a futás és a lövészet következett. A strand igazi sportközponttá alakult át a nap végéhez közeledve.

A jól sikerült háromtusa verseny csepeli sikereket is hozott, a versenybizottság által kiadott hivatalos végeredmény is erről tanúskodik.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !