Átadták a gyermekorvosi rendelőt

Csepel.hu, Csepel.info

Csütörtökön délelőtt 11 órakor adták át a csepelieknek és az orvosoknak a Csepeli Gyermekorvosi Centrumot a XXI. kerületi Áruház tér 6. szám alatt, a volt Csepel Áruház közelében. A korszerű létesítmény energia költségeit napkohóval mérséklik – számol be a Csepel.hu.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a rendelő építése körül több botrányos momentum is volt. Így például az átadás több mint fél éves csúszása miatt az építtető által fizetendő százmilliós nagyságrendű kötbértől is eltekintett az önkormányzat, amikor az építésről és átadásról szóló szerződést a saját kárára – azaz a csepeliek kárára – módosította. Előbbiek miatt az átadás örömteli percei után akár kínos kérdések megválaszolására is fel kell készülnie a választási kampányra hajrázó csepeli MSZP-nek.

Az átadási ünnepségen dr. Mizsei Editnek, a gyermekfogászat vezető főorvosának köszöntő szavai után Tóth Mihály, Csepel polgármestere hangsúlyozta: „azt kívánom, hogy ez az épület legyen Csepel egyik szimbóluma! Legyen szimbóluma a gyermekeink iránti szeretetünknek és gondoskodásunknak, legyen szimbóluma a reménységünknek.” Tóth Mihály az intézmény kulcsát dr. Báthory Éva vezető gyermekorvosnak adta át.

Horváth Gyula alpolgármester a közelgő Semmelweis Nap alkalmából köszöntötte a csepeli orvosokat, gyógyítókat. A gyermekorvosi és gyermekfogorvosi rendelés június 28-án, hétfőn reggel nyolc órakor kezdődik meg az új létesítményben.

Csepel.info, Csepel.hu

32 hozzászólás “Átadták a gyermekorvosi rendelőt” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Miért nem lehet valaminek felhôtlenül örülni?! Mikor lesz vége ennek a lejárató, gyûlölködô kampánynak?! Ôsszel? Akkor csak addig kell valahogyan kibírnom… 🙁

  2. Földhözragadva szerint:

    Csak székcsere lesz. Nevezhetjük térfélcserének is…Szegfűs ellenzék belekapaszkodik minden “égbekiáltó” apróságba, és hajtja majd a saját verzióját. N(arancs) Sz-meg rózsaszín felhőket varázsol, miután megunta a visszafelé mutogatást. Én, csepeli lakos meg nem értem, hogy mikor unja meg ez a birka nép ezt a pártoskodást. Eddig sem értettem, ha az ellenzéknek jó ötlete volt, azt miért kell elutasítani, ill. viszont. És ebben nekem mi a jó?

  3. Manitu szerint:

    Örüljünk annak, hogy megint százmilliókat vesztettünk? Nemlehetne Csepelen egyszer valami olyat tenni, aminek csak haszna van?

  4. Lexon szerint:

    Földhözragadva: egyre gondolunk.

  5. grün szerint:

    Manitu!
    Nem értem a nyekergést száz milla csak elméletileg létező kötbér miatt!
    Ma különben is nagyon tolarencs hangulatban vagyok. Éppen most adtam üdvös feloldozást Navracsicsnak aki bocsánatunkért esedezett a három csicska felelőtlen állam csőd víziójáért!
    Azt a pár milliárdot amit a devizahitelesek buktak a bolton, borítsa a jótékonny feledés homálya! Örüljenek, hogy lyukas a fenekük és nem fúvódnak fel!
    Majd máskor jobban figyelnek az x-re!

  6. potyek szerint:

    nekem 1 problémám van ezzel az orvosi rendelővel. Ami most az sztk ban van gyermek orvosi, az úgy került oda ( legjobb tudomásom szerint) hogy mikor kész lett az épület, akkor jutott eszükbe, hogy a gyerekorvosit és a védőnői épületet is ledozerolták, és hírtelen megcsinálták az épület sarkába. Viszont ebbe az újba ha minden igaz csillagtelepről jönnek át gyerekorvosok, namost csillagtelepről beteg kisgyerekkel busszal eljutni a Táncsicsra nem egyszerű, akkor most csillagtelepen nem is marad gyerek orvos? Most akkor lesz 2 gyerekorvosi egymástól kb 500 méterre?

  7. Vica szerint:

    Nem tudom, hogy itt milyen korosztály képviselteti magát a hozzászólók között, de ha már nincs kis korú gyereketek, akkor próbáljátok beleképzelni magatokat egy kisgyermekes szülő helyébe.
    Szerintem nagyon jó, hogy a városközpontban lesz egy olyan gyerekorvosi rendelő, ahol minden egy helyen lesz. Akik ugyanis az Áruház térre hordták a gyereküket a gyerekorvoshoz, nem kaptak más ellátást helyben. Innen ki kellett kocsikázni Csillagtelepre fogorvoshoz, szemészhez, és tudja az ég, miért még.
    Az Áruház tér pedig tök jól megközelíthető minden irányból. Örülök, hogy végre valaki törődik a gyerekekkel, hogy jól felszerelt, korszerű rendelőben gyógyítják majd a kerület gyerekeit.
    A gyűlölködést pedig ez ügyben igazán félre lehetne tenni. Nem kell mindíg a szálkát keresni a másik szemében, ha nyerni szeretnétek az őszi választásokon, és hosszú távon szeretnétek kormányozni. Sokan nem szeretik ugyanis a gyűlölködést, gyűlöletkeltést, ez igencsak ellenszenves egy idő után. Higyjétek el, a nagy többség békességre vágyik, nem erre.

  8. Manitu szerint:

    A száz millás kiesés valóban csak elméleti, miután a kerület lemondott róla. Ja. Minek is nekünk százmillió forint, Csepel olyan gazdag, hogy megengedheti magának egy ilyen piti kis veszteséget!

  9. csepeli szerint:

    Manitu: Egy felszámolt cégtől kicsit nehéz lenne behajtani százmilliót.

  10. islander szerint:

    Vica!

    hááát…Azért a hárosiak, meg akik az Erdősor út, Sétányok stb. környékén élnek nem rajonganak ennyire a központi rendelőért. (mi sem). Ami megjegyzem Csepel egyik forgalomtól legterheltebb területén van. Eddig, ha nem volt komoly baja a gyereknek, nyugodtan el tudtam akár biciklivel is vinni Csillagtelepre, így meg rángathatom a göthös gyereket végig a ganéjos buszokon…Nem tartom jó ötletnek ezt a fajta megoldást.

    Az tény, hogy a Vénusz utcai rendelő elavult, de egy kis felújítással azért lehetet vona rajta javítani és emellett nyugodtan megépülhetet volna a központi rendelő a belső városrész kiszolgálására. Ez így, kb. annyi, mintha megszüntetnék a Csillagtelepi SZTK-t, vagy a Szent István úti rendelőt…

    Egyébként meg a kórház nem a hasonló centralizálási elvek miatt került el Csepelről?

  11. LB szerint:

    csepeli!

    Ez volt az eredeti terv:
    http://www.csepel-sziget.hu/wordpress/?p=392#more-392

    Mi fog ebből megvalósulni és mikor?
    Én már csak akkor hiszem el, ha végig mehetek rajta!

  12. LB szerint:

    csepeli!

    Ez hogy tetszik?
    http://www.csepel-sziget.hu/wordpress/?p=1413#more-1413

    Ezt mind beígértétek az elmúlt 16 évben! 🙁

  13. BaráTOM szerint:

    A Fidesz 30 napos kormányzati ámokfutásának tükrében ez a rendelő teljesen rendben van. Szerencse – Podolák Györgynek köszönhetően – hogy napelemes a ház, mert az Orbán kormány gazdaságpolitikája mellett úgysem telne a fűtésre, meg a villanyszámlára.

  14. ónodi szerint:

    Tényleg szép-és rendben is van a napkohó is. (lehetett volna kicsit hátrébb tenni)
    Hogy, miért az Orbán gazdaságpolitikájától félted,ezt Te tudod?
    De miért van ilyen napkohója P.Gy-nek is?

    Ónodi

  15. batan szerint:

    Szep-szep ez az uj rendelo, hal’ istennek a mi orvosunk is atkerul oda… Es jo sok parkolohelyrol is gondoskodtak! Kocsival parkoljunk a piacnal, aztan egy bazi nagyot kerulve menjunk at szabalyosan a gyalogatkelohelyen. Vagy a gyerek es sajat testi epsegemet veszelyeztetve az Aruhaznal rohanjak at. Ugyesen kigondoltak! (Es persze tanulhatom ujra a rendelesi idot. A regi jol bevaltat felejthetem. Es a 3 ora sem 3 ora lesz, a doktor neni papirja szerint jo, ha 2,5 ora. Gratulalok!)

  16. Aureus szerint:

    Valószínűnek tartom, hogy a csilagtelepi épülettel tervei vannak az Önk-nak ezért rakták ki az új épületbe a gyerekorvosokat.

    Viszont az ötlet, hogy egy centralizált helyen legyen mindenféle rendelés, ami a gyerekeket érinti, nagyon üdvösnek tartom!
    Mivel így, szanaszéjjel voltak szakorvosi rendelések – külön a védőnői szolgálat, szemészet, fogorvos és busszal megközelíthetetlen helyen pl. az ortopédia – ahova minden újszülöttet kötelező elvinni csípőficamszűrésre.

  17. Öreg halász szerint:

    Ónodi, Podoláknak is jutott egy ilyen “ingyen” napkohó?

    Írjál már róla bővebben légyszi!

  18. Ditte szerint:

    “Szerencse – Podolák Györgynek köszönhetően – hogy napelemes a ház”
    Podolák vette a napkohót? Nanemá..

  19. Bogi szerint:

    Ismerve az ottani forgalmat élmény lesz oda járni!
    Aztán vissza butyizni a nagyrendelőbe a gyógyszertárba!
    Szerintem logikusabb lett volna a mostani mentő állomás helyére építeni a gyerekrendelőt , és ide a mentő állomást .

  20. Vica szerint:

    Szerintem pedig tanuljunk már meg végre örülni annak, amink van/lett. Az én gyerekeim még egy darabig oda fognak járni, én tehát igencsak örülök annak, hogy nem kell Csillagtelepre kibuliznom a szemészetre és a fogászatra. A felnőtt orvosi rendelőben nem hajlandóak ultrahangos vizsgálatot csinálni a gyerekeken, mert ugye velük másként kell dolgozni, ezért futás a Heim Pál rendelő. Ha nem jöttek rá, mitől fáj a hasa, akkor futás a Heim Pál a gastroenterológiára, allergiavizsgálat a Heim Pálban, stb. Számomra az új rendelő közelebb van az Orczi térnél, s remélem, innen már nem küldözgetnek többé oda. Valószínűleg jól felszerelt, modern, minden igényt kielégítő rendelőben gyógyítják majd a gyerekeinket/unokáitokat a jól képzett orvosok, ráadásul egy épületen belül megtalálható lesz minden.
    Nem lehet mindenkinek mindíg a kedvére tenni, s ha valaki szeretne a kákán csomót keresni, az bizonyára találni fog rajta, ha nem, hát köt rá egyet. Nincs olyan dolog, amit meg ne lehetne magyarázni jó és rossz értelemben is. Minden hozzáállás kérdése, szerintem ennyi az egész. Végre a politikai gyűlölködés, mocskolódás helyett egy kicsit a gyerekek érdekeit is nézhetnétek, mert ez ebben az esetben szerintem fontosabb. Próbáljátok elképzelni egy pillanatra, hogy a beruházást a FIDESZ valósította meg. Ugye, így sokkal szebb és praktikusabb megoldás lett a rendelő. No látjátok, csak egy kis jóindulat kell, s már a nap is szebben süt…

  21. batan szerint:

    Vica! Amennyire en tudom, csak haziorvosok es fogaszok lesznek ott. Vagyis ugyanugy kuldozgetni fognak…

  22. Vica szerint:

    No, majd kiderül a vallatásnál 🙂 . Ne haragudj, de szeretném, hogy most ne legyen igazad.

  23. anticsóka szerint:

    na, hagyjuk már ezt az idétlen podolákos-napkohó sztorit.
    A Csalitos óvodára is egy szülő kapcsolatának köszönhetően került fel a szerkezet. A dicsőséget meg a csepeli emeszpé szokás szerint magának tulajdonítja.
    Egyik pártnak se, de az önkormányzatnak sincs érdeme a történetben.

  24. islander szerint:

    Csalitosra a napkohó? Szülői segítséggel? hehe…

    anticsóka,de naív vagy…édes csillag..:-))

    mindettől függetlenül jó, hogy van szolárparabolánk. de miért csak ennyi? és miért csak most?

  25. obama szerint:

    Az, hogy fél évet csúszott az épület átadása eleve kárt, hátrányt okozott a csepelieknek, mert zsúfolt, rossz körülmények között tudták igénybe venni az orvosi ellátást! A kötbérként járó 100 millió Ft-ot a rendelők felszerelésének kiegészítésére, újabb műszerek beszerzésére lehetett volna fordítani!!! Azzal, hogy az önkormányzat vezetése lemondott a kötbérről, kézzel fogható kárt okozott a lakosságnak, így felelősséggel tartoznak!!!!!!!
    Bízom abban, hogy a garanciális javításokról, a garanciáról nem mondtak le?!

  26. Ice szerint:

    Továbbra is sajnálom a Szt.István úton lévő gyermekorvosi rendelőt…!
    Királyerdőről buszozni be a forgalomba bkv-n beteg gyerekkel….no comment.

  27. csepeli szerint:

    Ice: Mit sajnálsz rajta, nem megy az sehova!

  28. Vica szerint:

    Mintha azt olvastam volna, hogy a 100 millióval tartozó céget felszámolták. ha ez valóban így van, akkor nem behajtható a követelés, ugyanis a követeléseknek rangsora van. Tudtommal az első az APEH, utána a banki hitelek, aztán, talán bejegyzési sorrendben lehet igényt támasztani, ha van miből. Ezek szerint keresztet vethetünk a garanciára is, hiszen nincs kivel szemben érvényesíteni…

  29. jobbista szerint:

    Az épület tetején az Turul szobor?

  30. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Csepeli neked se eszed, se szíved, se lelked ! A rosszindulatod viszont határtalan !! Arról írtak, hogy nem lesz könnyű dolog beteg kisgyerekekkel bkv-val utazgatni az új szakorvosi rendelőbe, ha tüzetesen elolvastad volna ! Miszter Jóindulat !!

    Egészségügy más területe:
    Szeretném az illetékesek figyelmét arra is felhívni, ( Önkormányzat )hogy nézzék már meg a Tüdőgondozót és Tüdőosztályt milyen borzalmas állapotban van !
    Elképesztően lepusztult, a mai világban ilyet látni szégyen !!

  31. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Jobbistának: napkollektornak hívják !

Itt lehet hozzászólni !