Pácban Hagyó ellenlábasai

Újabb MSZP-s nagyágyú mehet kihallgatásra?

Heti Válasz

Az ügyben egykori (vagy jelenlegi) parlamenti képviselőkről lehet szó, akik döntési jogkörrel rendelkeznek a XI. kerületi önkormányzatnál.

Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere először 2006-ban maradt alul Hagyó Miklóssal, a nemrég leleplezett BKV-s bűnszervezet gyanúsítottjával szemben.

A budapesti SZDSZ ugyanis négy éve döntött úgy: a Molnár Gyula-Gy. Németh Erzsébet-tengely helyett a szocialista „újhullámmal” kezdi kormányozni a fővárost. Hagyó lett tehát Demszky legbefolyásosabb főpolgármester- helyettese. 2007-ben aztán Hagyó megint szerzett egy skalpot; az általa futtatott Burány Sándort úgy választották meg az MSZP budapesti elnökévé, hogy a fő ellenlábas Molnár Gyula – esélytelenségét belátva – visszalépett.

Ám a volt főpolgármester-helyettes és az újbudai városvezető közti különmeccset mégsem az előbbi nyerte, hiszen a párt nemrég kitessékelte Hagyót a politikából (a BKV-s érintettsége miatt). Forrásaink szerint rögtön akadt olyan szocialista vezető, aki az „erkölcsi győztes” Molnárt még arra is elkezdte kapacitálni, hogy Horváth Csaba helyett legyen ő az MSZP 2010-es főpolgármester- jelöltje.

Csakhogy időközben Molnár szintén pácba került. Hiába szüntette meg a rendőrség tavaly a vizsgálódást az újbudai Kopaszi-gát áron aluli privatizációjával kapcsolatban, az ügyben elkülönítettek egy szálat, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes, mert a feltételezett elkövetők vonatkozásában kizárólag ez a szervezet jogosult eljárni.

Tehát egykori (vagy jelenlegi) parlamenti képviselőkről lehet szó, akik döntési jogkörrel rendelkeznek a XI. kerületi önkormányzatnál. Ezen információk alapján a bennfentesek tudni vélik: Molnár ügyészségi meghallgatása szinte borítékolható.

A múlt héten az is kiderült, hogy a Kopaszi-gát melletti (a Lágymányosi-öböl fejlesztésébe bevont) telkek témája ugyancsak elérte a rendőrség ingerküszöbét.

A gyanú szerint a „néhai” Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezetői százmilliókra rúgó kárt okoztak az államnak azzal, hogy 2005-ben jóváhagyták a Duna-közeli ingatlanok áron aluli eladását. Az ügyben Schneller Domonkos XI. kerületi fideszes képviselő tett feljelentést, mivel úgy látta: a tranzakció során összejátszott egymással az állami vagyonkezelő, a XI. kerületi önkormányzat és Leisztinger Tamás nagyvállalkozó.

Az elmúlt hétnek van egy másik termése is, amely szintén Molnár köreiig ér. A hatóságok már nyomoznak abban a csúszópénzügyben, ahol a főszereplő Wieszt János (cikkindító fotónkon), a polgármester bizalmasa, az MSZP kerületi frakcióvezetője. A történet dióhéjban: egy informatikai cég 1992 óta bérelt üzlethelyiséget a Bartók Béla úton, mígnem három éve az önkormányzat felmondta a bérleti szerződést.

A társaság vezetőjének annyi választása maradt, hogy megveszi a helyiséget; a vételár mellett – állítása szerint – 2,2 millió forintnyi kenőpénzt kellett leszurkolnia a vagyongazdálkodási bizottságot irányító Wiesztnek. A megzsarolt vállalkozó azonban „filmet forgatott” az összeg átadásáról, s az alkotásnak végül Kupper András kerületi Fidesz- frakcióvezető rendezett sajtóvetítést.

A botrány hírére a Honvédelmi Minisztérium megszüntette Wieszt munkaviszonyát – a képviselőt ugyanis a tárca egyik háttérintézménye (Zrínyi Kommunikációs Nonprofit Kft.) is foglalkoztatta. Az álláshalmozás amúgy sem állt távol a politikustól: az elmúlt húsz évben dolgozott az Állami Vagyonkezelő Rt. igazgatójaként és több köztulajdonú vállalat (Délmagyarországi Áramszolgáltató, Agria Volán, InfoPark Zrt.) tisztségviselőjeként.

Forrás: Heti Válasz

27 hozzászólás “Pácban Hagyó ellenlábasai” bejegyzésre

  1. Nyugger szerint:

    Szép kép! Lehet, nemsokára lefagy a vigyor kicsi arcáról. De az is lehet, hogy vétlen…, majd kiderül. Az általam “rohadt nagyra becsült” Heti Válasz ismét színvonalas írást tett közzé. Most a Rákay,… az Fhillip vagy Kálmán? Az Orbán,….. az Orbán? Románok, olaszok, spanyolok megszorítanak (közszolgákat, nyugdíjasokat), erről is az mszp tehet? Sok kérdés van még megválaszolatlanul.

  2. Királyerdei szerint:

    “Hull az elvtárs mint a légy….”

  3. Nyugger szerint:

    Jajj, majdnem elfelejtettem. Vonával rohadtul egyet értek. Azt mondta minap a fidesznek, hahó! megnyerték a választást! kormányon vannak! kormányozni kéne!

  4. " ?! " szerint:

    Képzés csak csepeli fiataloknak

    A Magyar Vöröskereszt XXI. kerületi szervezete a Csepeli Diákönkormányzattal képzést hirdet csepeli fiatalokk számára.

    Az ingyenes tanfolyamon elsajátíthatják az arcfestő technikákat.

    A képzés helyszíne: Csepeli Vöröskereszt
    1215 Budapest, Ady Endre út 61. Tel.: 276-04-78.

    A Fidesz-KDNP-be beépülni szándékozó MSZP és SZDSZ szimpatizáns fiatalok (és a “zed”-ek) előnyben.

    Bővebben a http://www.csepel.hu oldalon.

  5. Ditte szerint:

    Nyuggerkám eljön az a nap is, amikor a második Orbán kormány hivatalba lép, látom alig várod. Hajrá Magyarország!

  6. Manitu szerint:

    Nyugger, ha Vonával annyira egyetértesz, kérdezd már meg tőle, hogy mióta kormányoz a Fidesz? Megmondom: még nem kormányoz a Fidesz, szombattól fog.

    Vona ezt is olyan jól tudja, mint a kettős állampolgársági szavazás időpontját. Csak nem értem, hogy mit keres a Parlamentben ez a gyogyós?

  7. Gordon szerint:

    Beszavazták az Ernőhöz és Váteszhez hasonló gyogyósok.

  8. Pannon Puma szerint:

    Manitu.és Gordon.

    Azért nem értitek,hogy a Vona mit keres a Parlamentbe,mert annyi eszetek sincs mint azoknak a szerencsétleneknek akik az Ív utcában végeztek.Ti oda sem tudtatok bekerülni annyira hülyék vagytok. És ilyen alakok nevezik Gyogyósnak a Vonát, mit mondasz akkor a Deutsch Tamás Tompikára.

  9. Gordon szerint:

    Bocs, lefelejtettem a gyogyósok listájáról Pannon Pumát.

  10. Ditte szerint:

    Gordon, miért ásod az árkot? Megkért rá valaki? Nemzeti együttműködés van érvényben.

  11. Pannon Puma szerint:

    Deutsch Tamást az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György helyett választották meg a klub elnökének.

    Szép jövő vár,rá is!!!! Hajrá börtön válogatott, az is kék fehér csíkos mezben játszanak??? Gordon te tudod a választ!!!

  12. Pannon Puma szerint:

    Bocs!! azok-at akatam írni,mielőtt Manitu elkezd vonyítani.

  13. Nyugger szerint:

    Így igaz Ditte, alig várom az új kormány ténykedésének kezdetét. Nagyok az elvárásaim! Nem kell kapkodni, megfontoltan kell élni ezzel a roppant nagy felhatalmazással. Ügyesen, okosan, rátermetten szükséges cselekedni a háromharmad érdekében és akkor talán megint beszélhetünk például a 2 gyerek, 3 szoba, 4 kerék-ről.

    Ipari mennyiségben lehet gyártani a “megfontoltnál megfontoltabb” törvényeket, egyebeket, csak az a kérdés a marha nagy kapkodás nem megy e a minőség rovására. Mert ugyebár a hama munka sose jó.

  14. Manitu szerint:

    Puma, szerintem nem az én hibám, hogy nem értetted mit írtam, de leírom még egyszer: MÉG NEM a Fidesz kormányoz, és ezt mindenki tudja, aki figyeli egy kicsit is a híreket. MÉG NEM Orbán a miniszterelnök sem. Szombattól lehet majd Fidesz kormányról beszélni.

    Aki meg ilyen körülmények között hiányolja a még nem is létező Fidesz kormány munkáját, az vagy gyogyós vagy szimplán rosszindulatú.

    Lehet persze, hogy tévedek, és Vona Gábor nem gyogyós. De akkor rosszindulatú. Igazad van, ezt inkább kinézem belőle.

  15. Nyugger szerint:

    Deutsch Tamással jól jár az MTK! Az már biztos, beléptető kapura nem kell költeni!

    Ismét rászokok a magyar “foci” nézésére. Olyan jó lesz látni a körbeveréseket! A Deutsch MTK-ja megveri a Kósa DVSC-jét, az meg szarrá veri az Orbán Videotonját, és mi lesz a vége? Hát…, Felcsút lesz a bajnok.

  16. " ?! " szerint:

    Megerősítem, hogy Vona-gló Gábor nem gyogyós, hanem egy rosszindulatú szélhámos.
    Amikor egy riportban megkérdezték tőle, hogy hogyan gondolja megvalósítani az előző nap elhangzott “20 évet a 20 évért” kijelentését, akkor Vona-gló közölte, hogy azt a kijelentését csak szónoki szófordulatnak kell tekinteni.
    Ennek ellenére egy rakás hülye még hisz neki.

  17. Pannon Puma szerint:

    “?!”:

    Ezt is csak szónoki szófordulat???

    Orbán Viki :
    “A jövő céljait tíz pontban gyűjtöttem össze: mindenkinek lehessen három gyereke, három szobája és négy kereke.”

  18. Pannon Puma szerint:

    Igen, a cigányoknak ez mind meg van!! Igaza van Viktorkának.

  19. DFK szerint:

    PP: nem vagy te rasszista?

  20. Manitu szerint:

    Szerintem nem. PP gyogyós.

  21. Gordon szerint:

    Kénytelen vagyok gyogyósokról írni amikor Grespik szerint a magyarok dns-én kilenc csavarodás van, mely szerinte azt bizonyítja, hogy a Szíriuszról származunk.

    Vátesz Vona és a többi gyogyós ezt a szennyirodalmat forgatja nap mint nap, mi másnak nevezhetnénk őket mint gyogyósnak.

  22. Vahur szerint:

    Van olyan komcsi, aki nem lop???:(

  23. ződ szerint:

    Vahúr! Van bizony! Velük vannak tele a temetők díszsírhelyei!

  24. páko szerint:

    PP.
    Ha gyogyós,vagy rasszista vagy, de a lényeget látod,nekik mindenük meg van, még a bank se költözteti ki őket,ha nem fizetik a hitelt.Nekem van olyan cigány ismerősöm,aki 3 éve nem fizet a banknak,és békén hagyják őket. Vajon Miért???

    Szerintem a Manitu inkább a gyogyósok táborát szaporítja,mint a Fideszét. A csepeli Fidesznél szerintem nem tűrnének el ilyen alakot.

  25. Vica szerint:

    Nem ehhez a témához szólnék hozzá, de nem találtam helyet új téma felvetésére.

    Jó lenne utána nézni a 2F Iskolának, ugyanis ügyfelei megtévesztésével tömegesen kötik a több százezer forintos tandíjú szerződéseket marketingeseik segítségével. Szerencsétlen, hiszékeny, naív emberek évek óta aláírják a csupán 8 napon belül visszamondható szerződéseket, s utána már nincs visszaút. Ha valaki a 9. naptól bármilyen előre nem látható helyzetbe kerül, vagy tudomást szerez az iskola nem megfelelő színvonaláról, már nem léphet vissza. Akár részt vesznek ezután az órákon, akár nem, a teljes (több százezres) tandíjat követleik rajtuk. Tudtommal a Szegedi és a Kecskeméti Városi Bíróságokon olyan sok embert perel a 2F, hogy már nem győzik a bírók, mostantól megpróbálják az alperesek lakóhelye szerint illetékes bíróságokra szétosztani az ügyeket.
    Úgy hallottam, hogy magas rangú pártfunkcionáriusok is érintettek a cégben… tudtommal a 2F minden perét megnyeri, az alpereseknek esélyük sincs a védekezésre… A kárvallottak nem mernek összefogni, félnek, bíznak az igazságszolgáltatásban és félnek a megtorlástól. Remélem, olvassa a fórumot valaki, aki segíthet ennek a sok szerencsétlen, csőbe húzott embernek.
    Az egyik károsult kérésére bemásolom ide a fogyasztóvédelmi fórumra írt bejegyzését:

    “Én is pereskedtem a 2F-el. Első és másodfokon veszítettem Szegeden. Meggyőződésem szerint tisztességtelen eljárásban. A bíróság a legalapvetőbb eljárási szabályokat sem tartotta be. Úgy gondolom ” megcsinálták ” a pert a 2F ügyvédjének. Mivel sok a per, láthatóan remek kapcsolat épült ki a bírósággal és zsinórban hozzák az alpereseket marasztaló ítéleteket. A bíróság szerintem átvette a felperes szerepét és nem a kérelmek elbírálásával, hanem a felperesi álláspont bizonyításával foglalatoskodik.
    Dr. Komáromi másodfokú tanácsa ( Csongrád Megyei Bíróság) felrúgva az eljárási szabályokat új bizonyíték előterjesztését is megengedte a 2F-nek, annak ellenére,hogy nem is fellebbezett a számára kedvező elsőfokú ítélet ellen, ezért a Pp. szerint erre több okból sem lett volna lehetősége új bizonyíték előterjesztésére. A tények Dr. komáromi tanácsát nem zavarják, tisztában van vele, hogy bármit dönthet, nincsen felülvizsgálati lehetőség ha 1 millió Ft alatti a per. A másodfok jogerős, nincs tovább. Ezért hozta esetünkben – lehet, hogy más esetekben is- szakmailag súlyosan kifogásolható ítéletét. Szerintem ítélete kimeríti a hivatali hatalommal való visszaélést. Várom azok jelentkezését akit szintén Dr. Komáromi “intézett” el.
    Mindenképpen meg kellene szerveződni és közös levelező listát felállítani, hogy tudjunk kommunikálni. Fontos lenne a konkrét esetek leírása és az egyes perekben tanúk előállítása.
    Tanúskodni kell !!
    Lehet, hogy az ügybe – mivel bírót is érint- be kellene vonni a Központi Nyomozó Ügyészséget és ott tenni feljelentést.
    2F láthatóan berendezkedett a perekre. Az oktatás színvonalát nehéz támadni, mert bizonyítani igen nehéz, hogy milyen a színvonal. A cég formálisan a teljesítés igazolására törekszik, készülve a perekre. Aki pedig aláírta a szerződést az benne van a csőben… Szerintem kellene közösen megbízni egy jó ügyvédet és fogást keresni a szerződéses feltételeken. Véleményem szerint a szerződés egyoldalúan a 2F-nek kedvező, egyoldalú előnyt biztosító feltételeket tartalmaz, azonban ezt bizonyítani kell.
    A szegedi bíróságon nagyon szeretik a 2F-t… és szinte mindent elhisz a bíróság amit az ügyvédjük állít, nem nagyon kell bizonyítania…”

  26. pricpracpruc szerint:

    Nyugger! Deutsch MTK-ja nem azonos az NB I-ben szereplő MTK Hungária – Várszegi-féle – csapatával. Az utóbbi színtisztán üzleti alapon működő kft., míg az előbbi, az MTK sok szakosztályát tömöríti. Így nehéz fideszes körbeverésről beszélni. Deutsch-nak semmi köze nem lesz a focicsapathoz.

  27. Gordon szerint:

    A szociknak mi bajuk van az MTK-val?

Itt lehet hozzászólni !