Wieszt tettestársául szegődött Molnár

Németh Szilárd: a budapestiek elszámoltatást akarnak

Fidesz.hu, Csepel.info, Origo, Indavideó

Molnár Gyula XI. kerületi MSZP-s polgármester a Wieszt-ügyben maga is tettestárs és bűnpártoló, hiszen megpróbálta megakadályozni, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatos információk nyilvánosságra kerüljenek – jelentette ki Kupper András pénteken sajtótájékoztatón.

Kijelentését a Fidesz helyi politikusa az MSZP-s városvezető egy tegnapi nyilatkozatára alapozza, amely tanúsítja: Molnár már az eset kirobbanása előtt tudott arról, hogy képviselőtársa kenőpénzt fogadott el.

Mint ismert: a Fidesz egyik helyi politikusa által tegnap bemutatott videofelvétel szerint Wieszt János, a szocialisták XI. kerületi frakcióvezetője kétmillió forint csúszópénzt fogadott el.

Kupper szerint Molnár érintettségét az is mutatja, hogy a polgármester az önkormányzati törvényt megsértve próbálta megakadályozni az ügy napvilágra kerülését, amikor az ügyet firtató fideszes önkormányzati képviselőnek a testület ülésén nem adta meg a szót.

Kupper András arra kérte a kerületi politikusok által megzsarolt vállalkozókat, üzlettulajdonosokat és bérlőket, hogy az internetes oldalán található elérhetőségek valamelyikén vegyék fel a kapcsolatot vele.

“Nincsenek egyedül, ne féljenek”: minden kerületi vállalkozónak azt kell éreznie, hogy mi minden támogatást meg fogunk adni, és nyilvánosságot szerzünk esetüknek – üzente a politikus.

Kupper András jelezte: pártja a következő időszakban valamennyi, ebben a ciklusban történt ingatlaneladást ki fog vizsgálni. Egyszersmind felszólította Molnár Gyulát, hogy minden ingatlan-adásvételi és üzlethelyiség-bérbeadási tranzakciót állítson le, ellenkező esetben vizsgálóbizottságot állítanak fel.

Hunvald György, Hagyó Miklós és Wieszt János között az egyetlen különbség, hogy az utóbbi politikus még mindig tagja a fővárosi közgyűlésnek, míg az előbbiek már letartóztatásban is vannak – jelentette ki Németh Szilárd fővárosi fideszes képviselő, a sajtótájékoztató másik résztvevője.

A napnál világosabb – tette hozzá-, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció a fővárosban “egy velejéig korrupt, nokiás dobozos, kenőpénzes rendszert” tartott fenn.

Mint elmondta, Hagyó Miklós nem egyedül, hanem Steiner Pál, Horváth Csaba és Burány Sándor társaságában hozta meg döntéseit, amelyek mögé szavazáskor a teljes MSZP-frakció is beállt.

A budapestiek azt kérik, hogy számoljuk fel ezeket a bűnszervezeteket, és nevezzük meg, kik tevékenykedtek ezekben, és mennyi pénzt loptak. Azt várják, hogy az elszámoltatás megtörténjen – mondta Németh Szilárd.

fidesz.hu

Kapcsolódó:

Vallott a vállalkozó, hogy miért fizetett csúszópénzt Wiesztnek

12 hozzászólás “Wieszt tettestársául szegődött Molnár” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    velejéig romlottak, ök így szocializálódtak!

  2. Gordon szerint:

    Tömlöcbe velük.

  3. Királyerdei szerint:

    A vállalkozó, aki nem akarta, hogy felismerjék, arról számolt be: még 2007 decemberében készítette a videót a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara irodájában, ahová Wieszt János hívta meg.

    Elmondta: megpróbált megvenni egy ingatlant, beadta a hivatalos papírokat, majd megkeresték, hogy csak akkor jön létre az adásvétel, ha kifizeti a 10 százalékát.
    Az ingatlan egy Bartók Béla úti üzlet volt. 2007-ben az önkormányzat felmondta a bérleti szerződést, a férfi ezért arra gondolt, megveszi. Nem számított arra, hogy csúszópénzt kérnek tőle. A vásárlás feltételül szabott összeg egyre nagyobb lett.
    A férfi kifejtette: közölték a vételárat, és annak a tíz százalékát, ami másfél millió forint volt. Egy hónap múlva kapott egy telefont, hogy nem 15, hanem 22 millió forint a vételár, és nem másfél, hanem 2,2 milliót kell fizetnie. Arra a kérdésre, hogy miért hagyta a zsarolást és miért nem várta meg a hivatalos utat, azt mondta: egyértelműen közölték vele, ha nem fizet, akkor nem jön létre az adásvételi szerződés.
    (FH)

  4. Királyerdei szerint:

    A Wiesztről készült videón a pénzátadás előtt a bérlő fennhangon, fejszámolással vezette le, hogy miért 2,2 millió forint került a borítékba. 18,3 plusz áfa, ami 21,96 kerekítve 22. Wieszt tartva egy esetleges hangfelvételtől, némán bólogatott, és számolás nélkül eltette a borítékot. A felvétel a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara budai irodájában készült, Wieszt volt a kamara főtitkára.

    A XI. kerületi politikus egyébként saját bevallása szerint is csak ideje húsz-harminc százalékában tudott a kerület ügyeivel foglalkozni. Maradék idejét számos más állás töltötte ki. Wieszt egyrészt a fővárosi közgyűlés szocialista frakciójának tagja (azon belül a frakció etikai bizottságának is), valamint a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottságában és az oktatási bizottságban is szerepet kapott. A közgyűlés delegálta a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. felügyelőbizottságának elnöki székébe. A Kopaszi gát hasznosításáért felelős Öböl XI. Kft. felügyelőbizottságába a XI. kerületi önkormányzat a küldte. Wiest éppen abban az időszakban volr fb-tag, amikor a Kopaszi gát Leisztinger Tamás fennhatósága alá került. A tranzakció tisztázatlan körülményeit már hosszabb ideje vizsgálja a rendőrség.

    Wieszt életrajza szerint 1995 óta tagja a Munkaügyi Közvetítő és Döntőbíró Szolgálatnak is. Három hónapja pedig a Szekeres Imre által vezetett Honvédelmi Minisztériummal kötött szerződést, a Zrínyi Kommunikációs Nonprofit Közhasznú Kft. gazdasági igazgatója lett.

    A Honvédelmi Minisztérium szóvívője, Bocskai István péntek délután azt jelentette be, hogy a tárca közös megegyezéssel szerződést bontott Wieszttel. Bár mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, már gyanúba keveredett emberek sem lehetnek a HM közelében – indokolta a szóvivő a szerződésbontást.

  5. ződ szerint:

    Aki eddig dugdosta a felvételt, az mennyit nyert a bóton? Vagy csak bűnpártoló?

  6. zed szerint:

    Németh Szilárd a Fidesz “odamondó” embere. Bizonyára nem felejtette el a kedvenc szavát, a “mutyi”-t emlegetni.

  7. malacka szerint:

    ződ, zed

    Hát, Ti?

  8. Turanyi Mihaly szerint:

    “Németh Szilárd: a budapestiek elszámoltatást akarnak”
    IGE IGEN!
    Nem kicsit!
    NAGYON!

  9. Miska72 szerint:

    És az összes gazembert sittre!

  10. ződ szerint:

    malacka! Hát, Mi!!!

  11. " ?! " szerint:

    Királyerdei: 2010. május 21., péntek 22:22-kor

    “Wieszt egyrészt a fővárosi közgyűlés szocialista frakciójának tagja (azon belül a frakció etikai bizottságának is), valamint a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottságában és az oktatási bizottságban is szerepet kapott.
    A közgyűlés delegálta a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. felügyelőbizottságának elnöki székébe.
    A Kopaszi gát hasznosításáért felelős Öböl XI. Kft. felügyelőbizottságába a XI. kerületi önkormányzat a küldte.
    Wieszt életrajza szerint 1995 óta tagja a Munkaügyi Közvetítő és Döntőbíró Szolgálatnak is. Három hónapja pedig a Szekeres Imre által vezetett Honvédelmi Minisztériummal kötött szerződést, a Zrínyi Kommunikációs Nonprofit Közhasznú Kft. gazdasági igazgatója lett.”

    Ilyen egy igazi szocialista szuper politikus, a Zed félék példaképe, akitől a szocialista etikát (a mutyit) tanulták.

Itt lehet hozzászólni !