Biciklis futárok Európa bajnoksága Csepelen

Csepel.hu, Csepel.info

A kép illusztráció (Fotó: Vállalkozóinegyed.hu)

Látványos, izgalmas verseny színhelye lesz pünkösd vasárnap és -hétfőn 10 órától az egykori Csepel Művek gyártelepe. Május 23-án és 24-én ugyanis Budapesten rendezik meg a 18. Biciklis futár Európa bajnokságot (European Cycle Messenger Championships 2010).

A szervezők Csepelt, és azon belül a volt Csepel Vas- és Fémműveket választották ki az ECMC-vetélkedés színtereként . A rendezők tájékoztatása szerint várhatóan több mint háromszáz biciklis futár áll majd rajthoz.

A verseny a futárok hétköznapi munkáját modellezi. Ügyességi játékokkal fűszerezve checkpointok között szállítanak majd küldeményeket. Lesz sprint, magasugrás, bikepolo. E mellett kulturális és természetvédelmi eseményekkel is színesítik a sportot: biciklis futárokról szóló filmeket mutatnak be több országból, és fotó kiállítással érzékeltetik a sok kockázatot vállaló munka képviselőinek tevékenységét. A verseny szervezői budapesti futárok, barátaik, önkéntesek, akik már 2001-ben lebonyolítottak egy világbajnokságot Budapesten 350 résztvevővel. Bővebb információ, a helyszín, a versenyek története, szabályai és még sok érdekesség a www.ecmc2010.com oldalon olvasható.

A vasárnapi és a hétfői tudnivalók térképpel itt tekinthetők meg.

csepel.hu

8 hozzászólás “Biciklis futárok Európa bajnoksága Csepelen” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    biciklisfutár és a kresz…értem én, hogy siet, de szirénája nincs…:(

  2. ződ szerint:

    Minek a futárnak a cajgli, ha mellette fut? Bicikli nélkül könnyebb!

  3. lolka szerint:

    Főleg a gyár területén!- amilyen állapotban vannak az ottani utak, jobb ha fut a bringa mellet a résztvevő. De még akkor is vigyázni kel a bokályára ki ne ficamodjon… Igaz most gyorsan kátyúzzák az utakat, lehet hogy a verseny miatt, mégis csak EB. bajnokság…

  4. ződ szerint:

    lolka! A bokályát nem tudja kificamítani a zember, legfeljebb kilötyögteti a benne lévőt! Az ugyanis egy edény!

  5. lolka szerint:

    ződ:
    2010. május 21., péntek 17:48-kor- azt értem, hogy villanymotor, de mitől forog?

  6. Csepel-sziget szerint:

    Majd meghajtják őket a kóbor kutyák. Jó lesz, remélem közvetíti az RTL Klub és Palik Laci lesz a kommentátor!

  7. ződ szerint:

    Palik Laci nem lesz ott. Benevezett egy hathengeres gyaloghintó versenyre. Ha jól választotta meg a hordárokat, talán végig megy!

Itt lehet hozzászólni !