Bejött a papírforma: Szenteczky lesz az MSZP polgármester-jelöltje

Csepel.info

Nem történt meglepetés a csepeli MSZP csütörtöki pártgyűlésén. A pártszervezet megdicsérte magát a választási eredményért, a nagy számban megjelent Szenteczky-támogatók pedig biztosították, hogy egyelőre ne legyen tisztújítás.

Az MSZP elnöksége nevében kiadott közlemény szerint a tagság támogatta Tóth Mihály pártelnök javaslatát, hogy a választásokra való felkészülés irányítását teljes hatáskörrel Szenteczky János elnökhelyettes, a csepeli MSZP polgármester-jelöltje vegye át.

A közlemény szerint az MSZP választmánya következő ülésén ettől függetlenül még dönthet úgy, hogy legyen minden szervezetet érintő teljes tisztújítás a pártban.

A csepeli és az angyalföldi MSZP-s jelöltek %-os eredményének különbsége: 2010-re 11%-ot zuhantak a csepeliek, és míg Angyalföldön ismét győztek az MSZP-s jelöltek, Csepelen duplán megbuktak

Lapunk úgy tudja, hogy a négy órás pártgyűlésen – bár sokan adtak hangot elkeseredettségüknek – mindössze két kritikusabb hozzászólást kapott a polgármester-jelölt. A hozzászólók kiemelték, hogy az őszi győzelemhez széles körben kell új kapcsolatokat és szövetségeket kötni, melybe az ellenzéki pártok mellett a csepeli civil szervezeteket és a szakszervezeteket, nyugdíjas szervezeteket is be kell hálózni. (Vélhetően ehhez a stratégiához tartozik a Fidesz képviselőinek teljes elszigetelése és kirekesztése a szakmai és politikai egyeztetésekből, ahogy az Németh Szilárd esetében is történt a közelmúltban.)

Csepel.info

8 hozzászólás “Bejött a papírforma: Szenteczky lesz az MSZP polgármester-jelöltje” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Gondolom a fél Csevak ott volt. Maradt egyáltalán valaki az épületet őrizni?

    Azon azért ideje lenne elgondolkozni, hogy vajon amit az MSZP a Csevakban és a Csevakkal művel, megengedhető-e bármilyen demokráciában?

  2. Páko szerint:

    Manitu:
    Ez megengedhető-e bármilyen demokráciában?

    Mint azt a barikad.hu megírta: a 2006-os alakuló ülésen is Horváth János volt a korelnök, akkor így adta át a szót az MSZP-s Nagy László korjegyzőnek (akivel szintén nem volt baja a Fidesznek): “Az Országgyűlés hagyományainak megfelelően az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő olvassa fel.” Néhány napja az fn.hu-nak nyilatkozva Horváth azt mondta, neki még nem szóltak, hogy változtasson a hagyományon, de lehet, hogy a hétfői frakcióülés után “elbeszélgetnek” vele arról, kit is jelöljön. A fideszes Lázár János korábban jelezte: “minden képviselőnek az az érdeke, hogy a magyar Országgyűlés megalakulása a Magyar Köztársaság közjogi hagyományaihoz méltó módon történjen meg”.

    Miniszterelnök-jelölt úr! Miért alkalmaznak kettős mércét?
    részletesen:
    http://www.hunhir.hu/?pid=hirek&id=29799

  3. Manitu szerint:

    Tudod Pákó, én ezt meg tudom bocsátani. Egyrészt szó nincs se törvény- se szabálysértésről, másrészt a Dórika mégiscsak Novák Előd felesége. Ja, hogy kicsoda is a férj- és csapattárs? A neonáci kuruc egyik szerkesztője.

    Tiszteletben kell tartani azt is, hogy demokratikus felfogású emberek is élnek ebben az országban, akik nem fogadják el a kétpólusú, zsidó-cigány felfogású világnézetet.

    Úgyhogy ez így teljesen rendben van.

  4. Páko szerint:

    Nem a te megbocsátásodra vagyok kíváncsi,mert az nem érdekel.
    Kérdésem a következő volt: Ez megengedhető-e bármilyen demokráciában?
    Egyébként meg nézd már meg a Fideszben pozíciókat betöltők múltját,meg a rokonságát,ha te ez alapján ítélkezel, akkor egy kirekesztő fasiszta vagy.

  5. Hugi szerint:

    Nem értem a kínod Páko. A Jobbikkal ellentétben a Fidesz nem követett el törvénysértést.

  6. Páko szerint:

    Hugi:
    Én szívesen olvasom a hsz-at, mert értelmes gondolataid vannak,de milyen törvénysértésről beszélsz.A Pintérrel szemben most is eljárás van!!!!!! Hugi nem tudtad??? -:)

  7. pedró szerint:

    Mi ebben a hír? Ha egy párt alapszervezetének a tagjai elégedettek a kialakult helyzettel, akkor belügyük, hogy nem változtatnak a csapatuk összeállításán.
    Majd októberben újra összejönnek. Lesz miért.

  8. nagyapó szerint:

    Páko (2010. május 14., péntek 11:55-kor) ezt írja “akkor így adta át a szót az MSZP-s Nagy László korjegyzőnek”. Hány falu körjegyzője volt Nagy?
    Van még néhány egyéb marhaság?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !