Roy, a volt egri szkinhedvezér vezetheti a szociális és családügyi bizottságot

Index

Egy volt szkinhedvezért, a Roy néven ismert Sneider Tamást jelöli a szociális, ifjúsági és családügyi bizottság elnökének a Jobbik. A kilencvenes évek eleji egri cigány-szkinhed háborúban a szkinhedeket vezető férfi 2007-ben gyámság alá akarta helyeztetni szüleit, apját pedig gyilkossági kísérlettel vádolta. Vona Gábor játéktermeket üzemeltető kampányfőnöke védelmében ő mondta, hogy “a maffiózókkal is jóban kell lenni”.

Sneider Tamást, a párt alelnökét jelöli a szociális, családügyi és lakhatási bizottság elnökének a Jobbik, nyilatkozta a Jobbik-frakció ülése előtt a párt saját lapjának, a Barikádnak Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető. Sneider jelölése múltja ismeretében sajátosnak nevezhető.

Az 1972-ben született Sneider önéletrajzában is említi, hogy “[a] kilencvenes évek elején vezetője voltam az első csonkaországi nemzeti ifjúsági szervezetnek, a Nemzeti Ifjak Egyesületének”. Az egyesület valójában szkinhedcsoport volt. „A nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején az úgynevezett skinhead mozgalom volt a nemzeti radikalizmus külső megnyilvánulási formája. Ebben az egriek mind fizikai, mind szellemi tekintetben az élen jártak” – nyilatkozta erről a korszakról a Barikádnak még tavaly nyáron.

Sneider “Roy” néven volt ismert a szkinhedek közt, ő volt a bandavezér a kilencvenes évek eleji egri cigány-szkinhed háború idején. 1992-ben vádat is emeltek ellene. Az ÉS-ben megjelentetett vádiratrészlet szerint “[a]z üldözés során Farkas Bélát a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd Farkas Bélát Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek Farkas Bélát kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták”. Az ítéletnek eddig nem találtuk nyomát.

Az ifjúság és szociális ügyek mellett Sneider a családügyekkel is foglalkozni fog a bizottság elnökeként. A választási kampányban előkerült történet szerint Sneider és szülei viszonya nem kiegyensúlyozott. 2007-ben gyámság alá akarta helyeztetni szüleit, akikkel elszámolási vitába keveredett.

A 2007 szeptemberi keltezésű keresetlevele szerint ésesanyja megromlott egészségi állapota miatt megőrült, pszichés rohamai vannak. A helyzetet rontott, hogy 2002-ben alapított családi gazdaságuk csődbe jutott, Sneider szerint a fölösleges pénzkiadások miatt. Ezek miatt “komoly aggályai” támadtak szülei ” az ügyek viteléhez való belátási képességét illetően”, írta a Magyar Nemzet.

Anyja, Sneider Lászlóné szerint a vita arra vezethető vissza, hogy fia 2006-ban a közös cégük 8,5 millió forintos bevételéről kijelentette, hogy “azt lenyúlja”. A 168 órának nyilatkozó Sneiderné szerint “[a] fiam hamar elköltötte ezt a pénzt, és ezt követően arra kért minket, hogy az Egerben lévő, 12 hektáros birtokot is adjuk el”.

A családi vitában Sneider súlyos vádakkal illette édesapját, aki szerinte meg akarta gyilkolni. „A gyilkossági kísérlet az volt, hogy a fiam a feleségemmel beszélt, én a kertben voltam, amikor segítséget hívott a párom. Én a kapával a kezemben felfutottam, kivette a kezemből a kapát. Kapott két tisztességes pofont a feleségemtől, megérdemelte, azért, amit a családjáról mondott, hogy nem baj, mi lesz velük, miután ő elhagyta őket” – idézte fel az esetet Sneider László a Magyar Nemzetnek. Sneider nem kívánt reagálni a lap kérdéseire.

Sneider érintett volt egy Vona Gábort is érintő, a Jobbik gyöngyösi szervezetének lecserélésével végződő botrányban is. Az ő tanácsára lett Vona és a Heves megyei Jobbik kampányfőnöke Faragó Tamás, aki játékautomatákat üzemel, és az eredeti gyöngyösi Jobbik-alapszervezet vezetője szerint alvilági kapcsolatokkal is bír. Sneider volt az, aki úgy kommentálta a Jobbik és Faragó kapcsolatát, hogy “a maffiózókkal is jóban kell lenni”.

Sneider az elnöki jelölésével kapcsolatos cikkekre reagálva nyilatkozatot adott ki, amelyeben nagy megtiszteltetésnek és még nagyobb feladatnak minősítette, hogy az emberek mindennapjai szempontjából legfontosabb területen ellenőrizheti az állami intézmények és a kormány munkáját. „Nyolc éve foglalkozom ezzel a területtel Eger Megyei Jogú Város önkormányzatánál. Észak-magyarországiként százszor jobban tisztában vagyok a szociális és etnikai problémákkal, mint a villáik kényelméből súlyos milliókért a szegénység felszámolására koncepcióhegyeket gyártók. Véleményem szerint azzal, hogy cigány származású dolgozóknak is munkát adtam a szőlőtermesztéssel foglalkozó gazdaságomban, többet tettem az elmúlt nyolc évben, mint Magyarország kormányzata, mely csak bajt, nyomort és bizonytalanságot hozott az emberekre.” – írta közleményében.

Forrás: Index.hu

38 hozzászólás “Roy, a volt egri szkinhedvezér vezetheti a szociális és családügyi bizottságot” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Ez hiányzott (!), hogy ilyen fontos dolgokról vitatkozzanak az ország házban, mint Vona ruhája. – olvasom.
    Még a végén divatbemutató is lesz az ülés előtt.
    Kár, hogy csinos nők nincsenek a képviselők között. Rögtön a nyári fürdőruha divatot is bemutathatnák.

  2. Skiman szerint:

    azért ez elszomorító….

  3. Gordon szerint:

    Vártunk valami egyebet a Jobbiktól? Gordon régen leírta már, hogy a személyi állomány nem üti meg a parlamenti szintet.

  4. Jeniszej szerint:

    Van valamilyen közmondás valahogy így: “nem a ruha teszi az embert”

  5. Nyugger szerint:

    Nagyon kőnig a csávó! Különben arra a két pofonra roppant kíváncsi lennék amit Orbán igért annó. Ő is héllótákkal dolgoztatott? Hát nem érdekes?

  6. Gordon szerint:

    Nem a ruha, hanem talán az ész. Ne ebből áll nagyon gyatrán a jobbikbal. 😀

  7. DFK szerint:

    Azért ez gáz. Ilyen gyenge a Jobbik ember anyaga?

  8. ifjútitán szerint:

    A parlament nyitó ülésén Vona megjelenik mellényben és Lendvai sopánka felkiállt majd:
    Gábor vetközz!!! 😉

  9. Páko szerint:

    Gordon. te feddhetetlen előélettel rendelkező kis gyökér, tudod.hogy a Kósa mit művelt 1990-ben a Lánchídnál lévő hajó kaszinón. Én szemtanúja voltam nem egyszer, amikor az alvilág pénztárosának nevezett Lakatos Bandival üzletelt, aki akkor még egy strici volt. Akkor őt is el lehetne ítélni??

  10. Manitu szerint:

    Persze Pákó, persze. Én meg Kádárt láttam vízen járni a Balatonon.

  11. Gordon szerint:

    Ha strici volt akkor igen. De ez valahogy nem történt meg az elmúlt 20 év alatt. Talán mert nem igaz?

    Én azt tudom, hogy egy másik Bandi, a Szkinhed Bandi viszont Vona Gábor embere.

  12. Páko szerint:

    Gordon:
    nem a Kósa volt strici,hanem az, akivel seftelt.
    Hogy miért nem történt ez meg az elmúlt 20 év alatt, azért mert egy szűk réteg járt akkor kaszinózni, és nem volt akkor még ismert a Kósa,hogy erre bár ki is felfigyeljen.

  13. ferenc fegyenc szerint:

    semmivel sem rosszabb mint a sok szarházi aki eddig ott ülhetett a parlamentben.

  14. Páko szerint:

    ferenc fegyenc: elfelejtetted hozzátenni,hogy a szarháziak akik eladták, kirabolták az országot és az embereket. Párttól függetlenül.

  15. Gordon szerint:

    Na majd Vona Gábor “megmenti” az országot.

  16. munkásököl szerint:

    Az index tudatosan hazudik, a csepel.info pedig gondolkodás nélkül átveszi. Először is nem lett Vona és a Heves megyei Jobbik kampányfőnöke Faragó Tamás, aki játékautomatákat üzemeltet, másodszor pedig nem a Jobbik és Faragó kapcsolatát kommentálta úgy, hogy “a maffiózókkal is jóban kell lenni”, hanem Faragóra mondta, hogy neki foglalkozásából adódóan nyilván maffiózókkal is jóban kell lennie. Ami egyébként igaz minden kocsmatulajdonosra is, hiszen jól tudjuk, hogy jönnek a védelmi pénzért, vagy 1000 Ft-ért megveszik a kocsmádat, ha épp ahhoz támad kedvük, vagy agyonveretnek, ha nem adod. Ezt jelenti a “jóban lenni”.
    De igaza van a héber meg orosz rovatcímekkel vicceskedő indexnek, meg a copy-paste bajnok csepel.infonak, valóban ezek a fajsúlyos ügyek, nem az olajos belügyminiszterjelölt. Neki nyilván nem kell a maffiózókkal is “jóban lenni”. 🙂

  17. Gordon szerint:

    Nyílván a Szkinhed Bandi nevű bűnöző is csak véletlenül sétált arra amerre Vona Gábor.

  18. Ditte szerint:

    Biztos, hogy kell ez a magyar népnek, hogy ilyen gumicsontokon rágódjon? Biztos, hogy nem lesz nevető harmadik?

  19. Attila szerint:

    Nyilván a Pintér nevű maffiózó is csak véletlenül társult be abba a vállalkozásba, amibe gergényi.
    Nyilván gordonka is tud annyira hülye lenni, mint egy mszp szimpatizáns.
    Nyilván így gyurcsány is el lesz számoltatva igaz Gordonka?

  20. Gordon szerint:

    Felelősségrevonásról beszéltek jobbikbalosok? Ugyan kérem, hazugság minden szavatok.

    A valóság az hogy a Jobbik megkezdte az együttszavazást az MSZP-vel.

    “Az LMP, a Jobbik és az MSZP egységesen megszavazta Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnökének beszámolóját a választás lebonyolításáról.”

    http://index.hu/belfold/2010/05/14/a_hatodik_frakcio_odacsap/

  21. Attila szerint:

    És ezen mi fog múlni Gordonka? Nyilvánvalóan megint hülye voltál.
    Schmitt pedig átengedi a nemzetbizt. bizottságot az mszp-nek. Annak, aki az izraeli kémrepülőkről sem tudott, vagy nem akart tudni. Érted Gordonka?

  22. donquijote szerint:

    Ditte: jól beszélsz, ez semmi másra nem jó, csak ne az ország valódi kirablóival legyen elfoglalva a közbeszéd.

  23. Gordon szerint:

    NBB? Mivel az mszp és a jobbikbal láthatóan együtt szavaz, bármelyik is vezeti majd egytőröl fakadó lesz.

    “Az LMP, a Jobbik és az MSZP egységesen megszavazta Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnökének beszámolóját a választás lebonyolításáról.”

    http://index.hu/belfold/2010/05/14/a_hatodik_frakcio_odacsap/

  24. Ditte szerint:

    Hogy is szólt a dal? Besúgók és provokátorok…

  25. Gordon szerint:

    Nem értem hogy a három kispárt miért marakodik a koncon.

  26. Jeniszej szerint:

    Szegény öreg korelnök már nem való ilyen feladatokra.
    Néha az volt az érzésem azt sem tudja az öreg, hogy mit csinál, nemhogy mit olvas.
    Jobb lett volna, ha az unokáit pesztrálta volna otthon.
    Végre van kabaré is a parlamentben
    🙂

  27. Jeniszej szerint:

    Kicsit kabarésra sikeredtek az első órák a parlamentben. Volt röhögés bőven. Alakított az öreg házelnök szépen.

  28. Ditte szerint:

    Azért 89 évesen szívesen lennék ilyen formában.

  29. lolka szerint:

    ” Páko:
    2010. május 14., péntek 14:36-kor

    ferenc fegyenc: elfelejtetted hozzátenni,hogy a szarháziak akik eladták, kirabolták az országot és az embereket. Párttól függetlenül.”
    Annyit szeretnék még hozzá tenni, szép öltönyben és nyakkendőben…A nehéz munka most jön ás azt úgy érzem ingujjban, mellényben lehet elvégezni…

  30. nagyapó szerint:

    Attila (2010. május 14., péntek 16:25-kor)
    A zsidó gépek átrepültek a NATO-tag Törökországon, a átrepültek a NATO-tag Bulgárián, a átrepültek a NATO-tag Románián keresztül. A magyar légi irányítás tudott róla, engedélyt adott. Az, hogy a szoci haderővezetés, akik a lopással voltak elfoglalva, nem tudtak róla, az őket minősíti.

    lolka! Nem hiszem, hogy gatyában, ingújjban, mondjuk gróf Sárközyvel, vagy Merkel asszonnyal, esetleg Putyin miniszterelnökkel szemben sokat el lehet érni! Nem a gatya a teszi az embert!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

    És ezen mi fog múlni Gordonka? Nyilvánvalóan megint hülye voltál.
    Schmitt pedig átengedi a nemzetbizt. bizottságot az mszp-nek. Annak, aki az izraeli kémrepülőkről sem tudott, vagy nem akart tudni. Érted Gordonka?

  31. Jeniszej szerint:

    Hazugságra szokott bagázsnak nemzetbizt. bizottság – Nem volt egy jó huzás a FIDESZ – től.
    Schmitt úr ugy látom a sporthoz ért, de a politikához keveset.

  32. nagyapó szerint:

    Jenyiszej (2010. május 14., péntek 23:50-kor)
    Nem mindig sikerül valakit a saját, alacsony szintjére lehúzni.
    Schmitt úr amellett, hogy hazánk olimpiai bajnoka, a sporton kívül, 2001-ben indult a NOB elnöki posztjáért, a 4. helyen végzett. 2007 áprilisában Jacques Rogge elnök felkérésére átvette az ENSZ környezetvédelmi díját, (Jeniszej, tudja mi a fene az a NOB?). Nagykövet volt spanyolországban, Svájcban.. Az Európai Parlament alelnöke (eddig legmagasabb rangú magyar képviselője)
    Egyenlőre ennyit Schmittről.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. pedró szerint:

    T. nagyapó! Elsimították, hogy bármikor jöhetnek ellenőrizni a birtokot.

  34. Páko szerint:

    nagyapó:
    Schmitt úrhoz azért még annyit hozzálehetne még fűzni, hogy milyen módon került a Fideszel kapcsolatba, és milyen ügyből kifolyólag. Szeretném ha ezt kifejtenéd,hogy pontos képet kapjunk.

  35. Ditte szerint:

    ” Ki tudja merre, merre visz a végzet..” Szlovák barátaink nem lesznek szomorúak, ha egymással viaskodunk.

  36. […] szociális, családügyi és lakhatási bizottság elnöke Egerben “Roy” néven ismert szkinhed vezér volt a ’90-es évek elején. Szociális érzékenységéről Sneider már 2007-ben is […]

  37. […] szociális, családügyi és lakhatási bizottság elnöke Egerben “Roy” néven ismert szkinhed vezér volt a ’90-es évek elején. Szociális érzékenységéről Sneider már 2007-ben is […]

Itt lehet hozzászólni !