Daróczi búcsúztatása és temetése

Choli bácsi: Derítsék ki, mi történt a fiammal!

Story Online

Szerdán vesznek végső búcsút a Csepeli temetőben Daróczi Dávidtól. Előző este a Dohány utca 76. szám alatt tartanak megemlékezést barátai, szerettei, de az összejövetelen bárki részt vehet.

Azt, hogy milyen lesz Daróczi Dávid temetése, egyelőre senki nem tudja, de a feltételezések szerint koporsós szertartásra kell számítani, nagy biztosítással. Egyesek szerint a hagyományos roma temetéseken a nyitott koporsó sem kizárt, bár feltételezhetően ez a nyilvánosság miatt nem így lesz Daróczi Dávid esetében. A StoryOnline arra volt kíváncsi, hogy hazai sztárjaink közül kik vesznek részt a tragikus körülmények között elhunyt exkormányszóvivő temetésén, illetve búcsúztatóján.

Kunovics Katinka kollégáival és rokonaival búcsúzik Daróczi Dávidtól. Azt tervezik, hogy nem csak a temetőbe mennek ki, de a Choli bácsi által szervezett keddi rendezvényen is részt vesznek, hogy kinyilvánítsák együttérzésüket a családnak.

Bódi Margó és Bódi Guszti, valamint családtagjaik is leróják kegyeletüket az elhunyt emléke előtt. Guszti a keddi megemlékezésre is elmegy. Arra számít, hogy beszélgetés lesz, ahol felelevenítik a Daróczi Dáviddal kapcsolatos történeteket. Bódiék szintén együttérzésüket kívánják kifejezni az exkormányszóvivő szeretteinek. Guszti egyébként személyesen is jól ismerte Dávidot, ugyanis korábban műsort vezetett a Rádió C-nél, ahol Daróczi főszerkesztő volt.

Terry Black is részt vesz a búcsúztatón és a temetésen is. A StoryOnline-nak elmondta, Fannika szeretett volna vele menni a temetésre, hogy “visszaadja” Dávidnak azt a macit, amit tőle kapott ajándékba, hogy “vigyázzon rá a mennyországban”. Terry persze nem tartja jó ötletnek, hogy a kicsik vele menjenek, ezért egyedül búcsúzik.

LL Juniort szoros szálak fűzik a Daróczi családhoz. Choli bácsi osztályfőnöke volt és mindig is nagyon szerették egymást. Éppen ezért Junior természetesnek tartja, hogy egy ilyen nehéz pillanatban osztozzon a család fájdalmában, ezért kedden este részt vesz a búcsúztatón.

Forrás: Story Online

Choli bácsi: Derítsék ki, mi történt a fiammal!

Egyre meggyötörtebb a tragikusan elhunyt volt kormányszóvivő, Daróczi Dávid (†37) édesapja.

Choli bácsi (70) nem érti, mi vihette rá fiát az öngyilkosságra. Szeretne tisztán látni, s ennek érdekében magánnyomozót is felfogad. Állandón mellette van valaki, tegnap a testvére unokája, Zoli támogatta a rendőrségre, ahol tanúként hallgatták meg a gyászoló Choli bácsit. A Blikknek az édesapa elmondta: megkérte a hatóságot, alapos nyomozást végezzenek fia halálával kapcsolatban.

– A düh és a fájdalom tart talpon! Az első napok rettenetes kínja után elkezdtem gyűjteni az információkat. Latolgatom a lehetséges okokat, amelyek halálba kergethették Jocit; meg kell mondjam, egyre több a kétely a családban – mondta komoran Choli bácsi. – Mondhatja bárki, hogy a fájdalom elvette az eszemet, de túl sok az ellentmondás. Claudia utoljára már kísérettel jött hozzánk Csepelre.

Az állítólagos barát, aki az öngyilkos fiamra rátalált, nem engedte válaszolni azt a szegény lányt a kérdéseimre. Arról faggattam, hogy szakítottak-e Jocival, hogy tényleg szedett-e a fiam gyógyszereket. Minden kérdésre a barát válaszolt helyette.

Claudia meg nagyon zavartnak látszott. Féltjük a menyünket. Nem hiszem azt sem, hogy Joci csődbe jutott, hiszen megtudtam, hogy halála előtt fél évvel készpénzben harmincmillió forintért akart megvenni egy ötszobás lakást – magyarázza Choli bácsi, aki megkérte a nyomozókat, hogy térképezzék fel a fia baráti körét. – Nem hiszek a bizonyos barátokban, mert Jocitól még hírből sem hallottam róluk.

Kértem a hatóságtól, pont a fiam anyagi helyzetének tisztázása miatt, hogy világítsák át a céget és az egyéb vállalkozásokat, amelyekben dolgozott, és vizsgálják meg, milyen szerződéseket kötött, milyen bevételei voltak.

Bár tanúmeghallgatásra idézte be a rendőrség, sokat nem tudott mondani.

– Elmondtam a nyomozóknak, hogy depressziónak soha semmi jelét nem láttuk Jocin – mondta egyre halkabban Choli bácsi. – A toxikoló­giai vizsgálat eredménye még nincs készen, de a rendőrségen megígérték, hogy betekinthetek a nyomozati anyagba. Addig nem mehetek Joci után, amíg ki nem derül a végzetének oka. A magánnyomozó vagy a rendőrség találja is meg a magyarázatot; nekem mindegy, de tudnom kell, mi az, amiért Joci a boldogság, a szerelem helyett a legrosszabb megoldást találta. Ha valóban igaz, hogy kettős életet élt, ahogyan hallani, akkor magamat okolom: rosszul neveltem, mert nem volt őszinte hozzám. Egy biztos: bármi is vitte rá, Jocit már senki sem adja vissza nekem – mondta az ég felé tekintve az édesapa.

Nyitott lesz a koporsója

Kegyetlen pillanatok várnak Liptai Claudiára (36) kedvese, Daróczi Dávid temetésén. A család tervei szerint ugyanis holnap a csepeli temetőben – ahová csak a szűk család és a volt kormányszóvivő szerelme mehet be – nyitott koporsónál búcsúznak a nagypénteken öngyilkosságot elkövető férfitól. Úgy tudjuk, Claudia szeretne a ravatalnál végső búcsút venni szerelmétől, de előfordulhat, annyira kiborul majd, hogy erre nem lesz képes.

Információink szerint a Daróczi Dávidot megtaláló fiatalember, Hubert lesz az, aki támogatni fogja Claudiát ezekben a rettentően nehéz pillanatokban. A holnap 14 órára időzített temetést a Miniszterelnöki Hivatal szervezi, a görögkeleti pap búcsúztatója után Gyurcsány Ferenc mond beszédet.

Forrás: Blikk

22 hozzászólás “Daróczi búcsúztatása és temetése” bejegyzésre

  1. refi szerint:

    -törölve-

  2. Szégyellje magát refi!

  3. Vica szerint:

    Kedves Admin!
    Talán most érdemes lenne moderálni, ha valaki ennyire moderálatlan.
    Másokat a gyászukban ilyen ocsmány módon megsérteni azért lássuk be, hogy gyomorforgató.

  4. én szerint:

    -törölve-

  5. lolka szerint:

    refi:
    2010. április 13., kedd 13:35-kor
    Nem rossz érzés visszaolvasni amit írtál…még, ha így is érzel. Nem kéne személyeskedésre így lebontani a dolgot, igaz ez a te saját véleményed, de valahogy egy elhunyt kapcsán…Nem igazán emberi megnyilvánulás…

  6. lolka szerint:

    én:
    2010. április 13., kedd 17:48-kor
    Az én véleményem szerint, aki őnkezüleg végez magával megfutamodik az élet kihívásai elöl, ha csak nem volt beteg…

  7. Vica szerint:

    Ne ítélj, hogy ne ítéltess!!! Sohasem hallottatok még erről?
    Honnan a fenéből tudjátok, hogy mi történt? Egyébként pedig minden ember ragaszkodik az életéhez, s óriási bátorság kell ahhoz, hogy valaki a halált válassza. Melyikőtök merné megtenni? Miért lenne gyáva?
    Egyszerűen gusztustalan, hogy emberek azt hiszik magukról, hogy törvényt ülhetnek egy másik ember fölött.

    Nézzetek már magatokba!

    Akiről beszéltek, óriási dolgot vitt véghez az életében, amire egyikőtök sem volt képes, pedig nem cigánynak/romának született. Tiszteletre méltó, intelligens, rendes ember volt. Ha öngyilkos lett, az egyedül az Ő és a szerettei dolga. Ha pedig másként halt meg… hát az sem lehetetlen.

    Admin! Kérem, hogy a kegyeletsértő, gusztustalan megjegyzéseket kegyeleti okokból töröld!!!

  8. zed szerint:

    Egyetértek Vicával! Gondolom nem azért tette fel a cikket a szerkesztő, hogy ilyen kommentárokat fűzzenek hozzá.

  9. admin szerint:

    Töröltük az ide nem illő tartalmakat.

  10. Vica szerint:

    Köszönöm admin.

  11. Kulinyi Márton szerint:

    Adná az ég, hogy, sok ambiciózus cigány fiatal tudjon beilleszkedni a mi -túl gyakran kirekesztő- világunkba. A Daróczi Család sokat tett azért, hogy sok cigány identitású Magyarra lehessünk büszkék.
    Ez a haláleset veszteség sokunknak, s erőt ad, hogy vigyázzunk jobban azokra, akiket méltatlanul előítélet ránt vissza.
    Kulinyi Márton

  12. nagyapó szerint:

    Szegény, gyarló ember volt Dávid. Kereste a jó utat, a Pázmányra járt, szerzetes akart lenni, majd a politika felé vette útját. Nehéz út, nehéz eligazodni rajta, Valahol utat tévesztett, és ezt nem tudta megfelelően feldolgozni. Nem fordult tanítóihoz, a jezsuitákhoz, hanem rossz döntéssel – a keresztényhez nem méltóan – az önhalált választotta. Már nem az emberek, csak az Úr bírálja tetteit.
    Nyugodjék békében!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. lolka szerint:

    admin
    lolka:
    2010. április 13., kedd 17:56-kor-ezt is törölheted, ha gondolod, így már nincs jelentősége.

  14. tréfi szerint:

    biztosan lelkiismeretfurdalása volt amiért annyit hazudott gyurcsányék nevében miközben mások azért kötötték fel magukat mert az általa képviselt bűnbanda tönkretette őket anyagilag! persze azok az emberek nem kerülnek be egy újságba és tévéműsorba sem.

  15. Szikszai Lajos szerint:

    Csak a pontosság kedvéért, az egyházi búcsúztatót GÖRÖGKATOLIKUS pap végzi. Nem görögkeleti! A kettő nem ugyanaz !

  16. donquijote szerint:

    most jártam arra , már jó sok rendőr van kint, nem hiába jön a nagyvezér
    fletó elvtárs.

  17. Anikó (Krizatém utcából) szerint:

    Szegény ember nyugodjon békében ! Ha már ezt választotta ! Kár érte !
    De ezt a felhajtást, amit a lakásunkból látunk, fantasztikus, rendőrautók, rendőrmotorosok, jön az mszp krémje, élükön a vezér fleto !

  18. valaki szerint:

    Na most ha én öngyilkos lennék nem hinném hogy ekkora felhajtás lenne a temetésem körül. Attól még hogy Daróczi kormányszóvivő volt, ő is ugyanolyan ember volt mint bárki más.
    Amúgy nem vagyok én rossz szándékú, nyugodjon békében Daróczi Dávid!

  19. zed szerint:

    Emlékszem, ahogy egyszer az azóta megszűnt éttermi kajálós-beszélgetős műsor egyik vendégeként kiosztotta a Pelcznét, akkor megcsillant számomra valami belőle. Nyugodjék békében!

  20. Ditte szerint:

    Szolgálati közlemény: zedet várják a csipluszon!

  21. őszinte részvétem az egész családnak

  22. Vica szerint:

    Daróczi Dávid roma származású kormányszóvivő volt, Te pedig valószínűleg nem. Tehát nem vagytok/voltatok egyformák.

Itt lehet hozzászólni !