Németh Szilárd egy fideszes belső levelezést visz bíróság elé

Csepel.info

A Fidesz alelnöke egy belső, fideszes levelezés miatt tett büntető feljelentést Ábel Attila ellen. Ábel 15 évig volt a Csepelen a kormányzó párt elnöke, 14 évig pedig alpolgármesterként dolgozott. Németh Szilárd Borbély Lénárd polgármesterrel együtt záratta ki őt a Fideszből. Ha marad a feljelentés, kész nyilvánosságra hozni, hogy valóban nagy nyilvánosság elé kerüljön – ahogy az a feljelentésben áll – írja a közösségi oldalán Csepel leköszönő alpolgármestere.

Németh Szilárd és a szintén fideszes Borbély Lénárd polgármester között azért romlott meg a viszony, mert a rezsibiztos nem fogadta el, hogy már nem polgármester. Ábel szerint a Fidesz alelnöke már a 2019-es önkormányzati választásnál mindent megtett, hogy megbuktassa saját pártjának jelöltjeit. Erre kérte 2019 tavaszán őt is. Amikor ez nem sikerült, az önkormányzat vagyontárgyait követelte. Amikor Németh ezt sem kapta meg, feloszlatta a Fideszt, és előrehozott választást próbált kikényszeríteni. Végül a rezsibiztos az ellenzéki pártokkal közösen próbálta megbuktatni a már független polgármestert. Ám júniusban a Fidesz és az ellenzéki pártok is kikaptak a választáson, Borbély 67 százalékkal lett polgármester, és minden egyéni képviselői helyet az ő jelöltjei nyertek meg.

Németh most bíróságra megy

“Leírtam a konfliktusaink eldurvulásának menetét és okait, mellékeltem a dokumentumait. Emiatt folyik velem szemben rendőrségi nyomozás. Vagyis a Fidesz alelnöke konkrétan olyan információkat vitt rendőrségre, amik egy párt belügyei kellett volna, hogy maradjanak” – közölte leköszönő posztjában Ábel Attila alpolgármester.

“Németh Szilárd 2018 óta próbál bennünket megbuktatni, ellehetetleníteni, börtönbe juttatni. Mi június 9-én, a választás napján megkaptuk az elégtételt és elástuk a csatabárdot. Ő nem. Minden elképzelhető eszközzel, továbbra is fáradhatatlanul harcol ellenünk és a csepeliek ellen. A Fidesz alelnökeként és választókerületi elnökként ehhez megvan a hatalma. És ő minden egyes nap él ezzel a hatalmával.

Tusnádfürdőn összetalálkoztunk Szilárddal. Minősíthetetlenül részegen bocsánatot kért egy olyan embertől, akit több évtizedes munkaviszony után rúgtak ki egy állami cégtől. Hozzám is odajött, kezet nyújtott, pedig közben büntető feljelentést tett ellenem. A kézfogás után Morovik Attila alpolgármester társam iskolaigazgató feleségét mentették fel az állásából. Ez a sokadik hasonló eset volt: nem véletlenül beszéltünk arról, hogy alvilági eszközökkel harcol ellenünk. Borbély Lénárd polgármester ellen Szilárd egyik képviselőjelöltje tett feljelentést, mert négygyermekes apaként családi házat épített. A Fidesz alelnöke szerint ugyanis az Orbán kormány idején családi házat csak azok tudnak építeni, akik lopnak. Ez súlyos bírálat, még ha nem is igaz.

Azt is állítja, hogy mindent „kivittünk a Fideszből”, és a sajtóban támadtuk, pedig a konfliktusunkat valójában belül próbáltunk elrendezni – amíg csak lehetett. Ám a Fideszben egy súlyos rendszerhiba miatt a választókerületi elnököknek akkor is igazuk van, ha nincs igazuk, és joguk van saját pártjukat megbuktatni. Ahogy az Csepelen, Hatvanban és még ki tudja hány helyen történt.” – fogalmazott közösségi oldalán az alpolgármester.

“Az tudjuk, hogy ami Amerikában vagy Európában bekerül a rendőrségre, ügyészségre, bíróságra, az egy idő után kikerül az internetre is. A Fidesz alelnökének feljelentése, a büntető eljárás dokumentumai így fél-egy éven belül, de esetleg éppen a 2026-os választási kampány idején ki fognak kerülni a nagyközönség elé. Mindez idő kérdése.

Ezért ha folytatódik ellenem ez az eljárás, akkor teremtek tiszta helyzetet, ha még most nyilvánosságra hozok mindent. Elvégre Németh Szilárd nagy nyilvánosság előtti rágalmazás címén tett ellenem feljelentést! Akkor már legalább ez, a nagy nyilvánosság legyen igaz, és ne csak a dokumentumok válogatott részletei szivárogjanak ki a sajtóba fél vagy egy év múlva. De adok neki a hat év után még néhány nap gondolkodási időt. Ha lebontja a KIMBA körüli kordont, nem kell nyilvánosan bocsánatot kérnie, és nem kell közzé tennie, hogy visszavonta a feljelentését. Akkor elhiszem. Mert ez a kerítés az ő szívcsakrája.

Amennyiben hétfő reggel ott lesz a kordon, néhány fontos anonimizálást követően elkezdem nyilvánosságra hozni a feljelentés tárgyát. Azt a levelet, azokat a feljegyzéseket és dokumentumokat, melyekhez hasonlókat csak fideszes politikusok, valamint kormánypárti médiaszemélyiségek kaptak és ismertek meg. Ők évek óta tudják, hogy mi történik Csepelen, miért verték rommá a kormánypártot egy budapesti kerületben. Csak a többségük vagy nem csinált semmit ez ellen, vagy még segítettek is Szilárdnak.” – zárta sorait Ábel Attila, Csepel szeptember 30-án leköszönő alpolgármestere.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !