Csepelen elveszett szavazat Németh Szilárdékra voksolni: visszaléptetik a polgármesterjelöltet?

Csepel.info

Értesüléseink szerint a Fideszben azt mérlegelik, hogy közvetlenül a választás előtt visszaléptetik Dudás Zoltánt, csepeli polgármesterjelöltjüket. A Budán élő Dudásnak annyira nincs esélye a győzelemre, hogy a kritikán alulira várható eredménye miatt, de csak taktikai okokból dönthetnek erről.

Csepelen a Fidesz egyéni jelöltjei is vereségre számítanak. Németh Szilárd ezért egy utolsó trükköt vetne be, hogy megbuktassa a polgármestert, akit azért gyűlöl, mert nem adta oda neki a csepeliek vagyonát.

A Fidesznek esélye sincs

A Fidesz egyéni jelöltjei az elmúlt hetekben végigjárták a korábbi szavazóikat, és azzal szembesültek, hogy nincs esélyük a győzelemre. Emiatt kérik arra szimpatizánsaikat, hogy legalább az egyéni jelölteknél és az uniós szavazásnál voksoljanak rájuk. Belső körben nyílt titok: már csak listás bejutásra számítanak, és azt akarják megakadályozni, hogy Borbély Lénárdnak többsége legyen a testületben. Ha ez sikerül, folytatódhat az elmúlt évek Fidesz-DK-MSZP-Momentum összefogása, megakadályozhatják a fejlesztéseket, és végül megbuktatják a polgármestert.

A visszaléptetés ugyanakkor szemben állna azzal a hetek óta mantrázott üzenettel, hogy a csepeli polgármester “elmagyarpéteresedett”, és annyira támogatja a dollárbaloldal, hogy már nem is őt irányítják, hanem ő irányítja Dukán András balliberális polgármesterjelöltet, sőt az összes baloldali pártot, még Gyurcsány Ferencet is.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !